Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Aşk & Sevgi - Bayanlar, Erkekler > Bayanlara Özel > Dantel, Örgü ve El Sanatları

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
anlatimli, bolero, örnegi

Bolero Örnegi [Anlatimli]

Eski 10-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Bolero Örnegi [Anlatimli] El Örgü Örnekleri, Güzel Modeller[SIZE=3]

[COLOR=#8b0000]

BU BOLERO İÇİN 25 ADET 100 ER GR LIK İPLERDEN KULLANILIYOR BEN 5 NO ŞİŞLE NAKO REKOR İPİNDEN ÖRDÜM ASLINDA 3 İPTEN ÇOK AZ KULLANILDI AMA DAHA UZUN YAPMAK İSTEYENLER İÇİN 3 ADET İP YETERLİ OLUR BİRDE NEREDEYSE ÖRNEĞİN 3/2 Sİ ÇİFT LASTİK ÖRÜLDÜĞÜ İÇİN ÇOK İPLİK HARCANIYOR

BEN KENDİ ÖRDÜĞÜM ÖLÇÜYE GÖRE SİZE BİLGİ VERECEĞİM YANİ 38 BEDENE GÖRE AMA ALDIĞIM ÖRNEK YAKLAŞIK 40 - 42 BEDENE GÖRE ÖRÜLMÜŞTÜ, PARANaaa İÇİNDEKİ İLMEK SAYILARINI 40 - 42 BEDEN İÇİN VERİYORUM

YAPIM AŞAMALARI:

1 ŞİŞİMİZE 150 (180) İLMEK ATIP 25 CM 2/2 (YANİ 2 TERS 2 YÜZ ) LASTİK ÖRÜYORUZ

2 25 CM SONUNDA İLMEK SAYISINI HER 2 İLMEĞİ BİR ÖREREK 75 (90) İLMEĞE DÜŞÜRÜYORUZ

BU KISIMDA İSTEDİĞİMİZ ÖRNEĞİ KOYUYORUZ BEN DEĞİŞİK BİR AJUR ÖRNEĞİ KOYDUM ALDIĞIM ÖRNEKTEKİ 3 LÜ BURMA AJUR DU AMA ONU YAPAMAYINCA ÖRGÜ KİTAPLARINDAN BU ÖRNEĞİ BULUP UYGULADIM SİZ DÜZ ÖRGÜ YADA NE SİTERSENİZ ONU YAPABİLİRSİNİZ BU KISIM SIRT KISMINI OLUŞTURACAK

3 28 CM ÖRNEKLİ KISMI ÖRDÜKTEN SONRA YENİDEN İLMEK SAYISINI 150 (180) ' YE ÇIKARIYORSUNUZ (YANİ ARTIRIYORUZ) VE YİNE 25 CM 2/2 ( YANİ 2 YÜZ 2 TERS ) LASTİK ÖRÜP, 25 CM SONUNDA HEPSİNİ BİR KESİYORUZVE ELİMİZDE AŞAĞIDAKİ RESİMDEKİ GİBİ BİR PARÇA OLUYOR

4 BU AŞAMADA İSE PARÇAMIZI AŞAĞIDA GÖRÜLDÜĞÜ GİBİ 2' YE KATLAYIP LASTİK ÖRDÜĞÜMÜZ KISIMLARI KENARDAN DİKİYORUZ ÖRNEK KOYDUĞUMUZ KISMI DİKMİYORUZ ÇÜNKÜ BURADAN BOLEROYU GİYECEĞİZ

5 BU BOLEROYU GİYMEK İÇİN İSE YÖNTEM ŞU AŞAĞIDAKİ RESİMDEKİ GİBİ TUTUP GİYECEKSİNİZ HEM DİKİLEN YERLER BU ŞEKİLDE DAHA NET GÖRÜLÜYOR

6 VEEEE BOLEROMUZ HAZIRR

BEN ÖNÜNÜ TUTURMAK İÇİN ÇENGELLİ İĞNE ŞEKLİNDE BİR BROŞ SEÇTİM SİZ UÇLARI PONPON OLAN 2 İPLE YADA DÜĞME İLEDE BİRLEŞTİREBİLİRSİNİZ

[color="#336666"]

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 10-24-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

[/URL]

bolero modelleri

yapılışı:

3 numara şişle ince iple başlayın

3 parça örülüyor

2 ön ve kol 2 parça olarak

Bir arka parça

Sağ kol ve ön kapak:

Kol payını hesaplayarak ilmek sayısına siz karar veriniz Kol tek parça örülüyor ona dikkat ediniz Örneğin modeli düz örgü isterseniz siz bunu ebruli iple bile örebilirsiniz

Sol kol ön kapak da aynı şekilde örülüyor

Arkayı da düz örgü ördükden sonra kol atından ve yanlardan 3 parçayı birleştiriyorsunuz

Birleştirdikden sonra geliyoruz kenar kısımına

İlmek çekiyoruz İlmek çektikden sonra lastiği yaparken 3 düz 2 haroşa yaparak devam ettiririniz Kalınlığına yine siz karar veriyorsunuz

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 10-24-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 10-24-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 10-24-2012   #5
Prof. Dr. Sinsi

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 10-24-2012   #6
Prof. Dr. Sinsi

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 10-24-2012   #7
Prof. Dr. Sinsi

bolero modeli

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 10-24-2012   #8
Prof. Dr. Sinsi

Malzemeler : 5,5 ve 6 numara şişSentetik ağırlıklı uygun ip

*ÖRNEK: 3 düz * 1 defa ipi dola,2 ilmek birlikte örülür* son 3 ilmek kalana kadar işaretlerin arasındaki işlem tekrar edilir,3 ilmek düz örülür

BAŞLAMA

Small için 5,5 numara şişe 44 ilmek ile başlanır

2,5 cm boyunca tüm sıralar düz örülür2,5 cm olduktan sonra 1 sıra ters örülür ve 6 numara şişe geçilir

Sonraki sırada *Örnek 10 sıra boyunca çalışılır ve arttırmaya geçilir

Arttırma 1 Sıra:3 düz,1 defa ip şişe dolanır,*Örnek 3 ilmek kalana kadar çalışılır,1 defa ip şişe dolanır,3 düz örülür

Arttırma 2 Sıra:3 düz,1 defa ip şişe dolanır,1 düz,*Örnek 4 ilmek kalana kadar çalışılır,1 defa ip şişe dolanır ve 4 düz örülür

Bu işlemin sonunda ilmek sayısı 48 olacak

12 sıra boyunca *Örnek çalışılır ve sonra tekrar ilmek sayısı 64 olana kadar Arttırma1 ve Arttırma 2sıraları çalışılır64 ilmek olduktan sonra,kol boyu 35,5cm (veya istenilen uzunluk) olana kadar yine *Örnek çalışılırİstenilen uzunluğa gelindiğinde son örülmüş sıranın her iki tarafına işaret konurParça boyu 40,5 cm (veya istenilen ölçü) olana kadar *Örnek çalışılır ve 40,5 cm olduktan sonra yine son örülmüş sıranın her iki tarafına işaret konur

6 sıra *Örnek çalışılır

Eksiltme 1sıra: 3 düz, 2 ilmek birlikte örülür, 5 ilmek kalana kadar *Örnek çalışılır,2 ilmek birlikte örülür,3 düz

Eksiltme 2sıra:2 düz,2 ilmek birlikte örülür,4 ilmek kalana kadar *Örnek çalışılır,2 ilmek birlikte ör,2 düz

Bu işlemden sonra ilmek sayısı 60 olacak

12 sıra tekrar *Örnek çalışılır ve 12 sıra *örnekten sonra 44 ilmek kalana kadar Eksiltme1ve Eksiltme2 sıraları çalışılırSon İşaret konulan yerden itibaren kol boyu 33cm (veya istenilen ölçü) olana kadar *Örnek çalışılır ve 5,5 numara şişe geçilir2,5 cm boyunca her sıra düz örülür ve bitirilir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com