Bolero Örnegi [Anlatimli] |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bolero Örnegi [Anlatimli]Bolero Örnegi [Anlatimli] El Örgü Örnekleri, Güzel Modeller[SIZE=3] [COLOR=#8b0000] ![]() BU BOLERO İÇİN 2 5 ADET 100 ER GR LIK İPLERDEN KULLANILIYOR BEN 5 NO ŞİŞLE NAKO REKOR İPİNDEN ÖRDÜM ASLINDA 3 İPTEN ÇOK AZ KULLANILDI AMA DAHA UZUN YAPMAK İSTEYENLER İÇİN 3 ADET İP YETERLİ OLUR BİRDE NEREDEYSE ÖRNEĞİN 3/2 Sİ ÇİFT LASTİK ÖRÜLDÜĞÜ İÇİN ÇOK İPLİK HARCANIYOR![]() BEN KENDİ ÖRDÜĞÜM ÖLÇÜYE GÖRE SİZE BİLGİ VERECEĞİM YANİ 38 BEDENE GÖRE AMA ALDIĞIM ÖRNEK YAKLAŞIK 40 - 42 BEDENE GÖRE ÖRÜLMÜŞTÜ, PARANaaa İÇİNDEKİ İLMEK SAYILARINI 40 - 42 BEDEN İÇİN VERİYORUM![]() YAPIM AŞAMALARI: 1 ŞİŞİMİZE 150 (180) İLMEK ATIP 25 CM 2/2 (YANİ 2 TERS 2 YÜZ ) LASTİK ÖRÜYORUZ![]() 2 25 CM SONUNDA İLMEK SAYISINI HER 2 İLMEĞİ BİR ÖREREK 75 (90) İLMEĞE DÜŞÜRÜYORUZ![]() BU KISIMDA İSTEDİĞİMİZ ÖRNEĞİ KOYUYORUZ BEN DEĞİŞİK BİR AJUR ÖRNEĞİ KOYDUM ALDIĞIM ÖRNEKTEKİ 3 LÜ BURMA AJUR DU AMA ONU YAPAMAYINCA ÖRGÜ KİTAPLARINDAN BU ÖRNEĞİ BULUP UYGULADIM SİZ DÜZ ÖRGÜ YADA NE SİTERSENİZ ONU YAPABİLİRSİNİZ BU KISIM SIRT KISMINI OLUŞTURACAK![]() 3 28 CM ÖRNEKLİ KISMI ÖRDÜKTEN SONRA YENİDEN İLMEK SAYISINI 150 (180) ' YE ÇIKARIYORSUNUZ (YANİ ARTIRIYORUZ) VE YİNE 25 CM 2/2 ( YANİ 2 YÜZ 2 TERS ) LASTİK ÖRÜP, 25 CM SONUNDA HEPSİNİ BİR KESİYORUZ VE ELİMİZDE AŞAĞIDAKİ RESİMDEKİ GİBİ BİR PARÇA OLUYOR![]() 4 BU AŞAMADA İSE PARÇAMIZI AŞAĞIDA GÖRÜLDÜĞÜ GİBİ 2' YE KATLAYIP LASTİK ÖRDÜĞÜMÜZ KISIMLARI KENARDAN DİKİYORUZ ÖRNEK KOYDUĞUMUZ KISMI DİKMİYORUZ ÇÜNKÜ BURADAN BOLEROYU GİYECEĞİZ![]() 5 BU BOLEROYU GİYMEK İÇİN İSE YÖNTEM ŞU AŞAĞIDAKİ RESİMDEKİ GİBİ TUTUP GİYECEKSİNİZ HEM DİKİLEN YERLER BU ŞEKİLDE DAHA NET GÖRÜLÜYOR![]() 6 VEEEE BOLEROMUZ HAZIRR![]() ![]() ![]() BEN ÖNÜNÜ TUTURMAK İÇİN ÇENGELLİ İĞNE ŞEKLİNDE BİR BROŞ SEÇTİM SİZ UÇLARI PONPON OLAN 2 İPLE YADA DÜĞME İLEDE BİRLEŞTİREBİLİRSİNİZ [color="#336666"] |
|
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bolero Örnegi [Anlatimli]Bolero Örnegi [Anlatimli] ![]() [/URL] bolero modelleri yapılışı: 3 numara şişle ince iple başlayın ![]() 3 parça örülüyor ![]() 2 ön ve kol 2 parça olarak ![]() Bir arka parça Sağ kol ve ön kapak: Kol payını hesaplayarak ilmek sayısına siz karar veriniz Kol tek parça örülüyor ona dikkat ediniz Örneğin modeli düz örgü ![]() isterseniz siz bunu ebruli iple bile örebilirsiniz![]() Sol kol ön kapak da aynı şekilde örülüyor Arkayı da düz örgü ördükden sonra kol atından ve yanlardan 3 parçayı birleştiriyorsunuz ![]() Birleştirdikden sonra geliyoruz kenar kısımına İlmek çekiyoruz İlmek çektikden sonra lastiği yaparken 3 düz 2 haroşa yaparak devam ettiririniz Kalınlığına yine siz karar veriyorsunuz |
|
|
|
#3 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bolero Örnegi [Anlatimli]Bolero Örnegi [Anlatimli] ![]() |
|
|
|
#4 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
|
|
|
#5 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
|
|
|
#6 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
|
|
|
#8 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bolero Örnegi [Anlatimli]Bolero Örnegi [Anlatimli] ![]() ![]() Malzemeler : 5,5 ve 6 numara şiş Sentetik ağırlıklı uygun ip![]() *ÖRNEK: 3 düz * 1 defa ipi dola,2 ilmek birlikte örülür* son 3 ilmek kalana kadar işaretlerin arasındaki işlem tekrar edilir,3 ilmek düz örülür ![]() BAŞLAMA ![]() Small için 5,5 numara şişe 44 ilmek ile başlanır ![]() 2,5 cm boyunca tüm sıralar düz örülür 2,5 cm olduktan sonra 1 sıra ters örülür ve 6 numara şişe geçilir![]() Sonraki sırada *Örnek 10 sıra boyunca çalışılır ve arttırmaya geçilir ![]() Arttırma 1 Sıra:3 düz,1 defa ip şişe dolanır,*Örnek 3 ilmek kalana kadar çalışılır,1 defa ip şişe dolanır,3 düz örülürArttırma 2 Sıra:3 düz,1 defa ip şişe dolanır,1 düz,*Örnek 4 ilmek kalana kadar çalışılır,1 defa ip şişe dolanır ve 4 düz örülür![]() Bu işlemin sonunda ilmek sayısı 48 olacak 12 sıra boyunca *Örnek çalışılır ve sonra tekrar ilmek sayısı 64 olana kadar Arttırma1 ve Arttırma 2 sıraları çalışılır 64 ilmek olduktan sonra,kol boyu 35,5cm (veya istenilen uzunluk) olana kadar yine *Örnek çalışılır İstenilen uzunluğa gelindiğinde son örülmüş sıranın her iki tarafına işaret konur Parça boyu 40,5 cm (veya istenilen ölçü) olana kadar *Örnek çalışılır ve 40,5 cm olduktan sonra yine son örülmüş sıranın her iki tarafına işaret konur![]() 6 sıra *Örnek çalışılır ![]() Eksiltme 1 sıra: 3 düz, 2 ilmek birlikte örülür, 5 ilmek kalana kadar *Örnek çalışılır,2 ilmek birlikte örülür,3 düzEksiltme 2 sıra:2 düz,2 ilmek birlikte örülür,4 ilmek kalana kadar *Örnek çalışılır,2 ilmek birlikte ör,2 düzBu işlemden sonra ilmek sayısı 60 olacak 12 sıra tekrar *Örnek çalışılır ve 12 sıra *örnekten sonra 44 ilmek kalana kadar Eksiltme1 ve Eksiltme2 sıraları çalışılır Son İşaret konulan yerden itibaren kol boyu 33cm (veya istenilen ölçü) olana kadar *Örnek çalışılır ve 5,5 numara şişe geçilir 2,5 cm boyunca her sıra düz örülür ve bitirilir![]() ![]() |
|
|
|