12-12-2009
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Çikolatalı Cevizli Muzlu Pasta
Çikolatalı Cevizli Muzlu Pasta
Malzemeler:- 1 adet sade hazır pandispanya
- 3 adet muz
- 1/2 su bardağı su+1 yemek kaşığı toz şeker (Pandispanyayı ıslatmak için)
Süslemek İçin:- 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz içi
- 1/2 su bardağı doğranmış bitter çikolata (Ben Mabel Bitter Küvertür kullandım)
Pasta Ara Kreması İçin:- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 40 g margarin
- 1/2 kg süt (2,5 su bardağı)
- 1 paket vanilya
- 1/4 çay kaşığı mahlep (İsteğe bağlı)
Pasta Üst Kreması İçin:- 1 poşet krem şanti
- 1 su bardağı süt

Yapılışı:
1 Önce pasta kremasını hazırlayın Yumurta ve tozşekeri tencereye koyun Çırpma teli ile köpük köpük oluncaya kadar çırpın Çırpma teliyle karıştırmaya devam ederek sütü ekleyin Tencereyi kısık ateşe oturtun ve 1 dakika sonra unu ilave edin Kremayı sürekli karıştırarak göz göz kaynayıncaya kadar pişirin Kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika daha koyulaşıncaya kadar pişirin Ocağı kapatın, margarin, mahlep ve vanilyayı ekleyin Mikserle 5-6 dakika çırpın
2 Krem şantiyi 1 su bardağı sütle hazırlayın 2 yemek kaşığı krem şantiyi pişirdiğimiz kremanın içine katın ve çırpma teliyle karıştırın
3 Pandispanyanın alt katını servis tabağına alın Şekerli suyun yarısı ile ıslatın (Krema nemli olduğu için pandispanyayı yumuşatıyor, o nedenle çok ıslatmanıza gerek yok )
4 Ilınmış olan kremayı pastanın içine düzgün olarak sıvayın (Kenarlara doğru fazla gelmeyin taşabilir ) Üzerine yuvarlak olarak kestiğiniz muz dilimlerini dizin 2-3 yemek kaşığı dövülmüş ceviz serpin
5 Pandispanyanın diğer yarısını da ıslatın ve pastanın üzerine kapatın
6 Pastayı 10 dakika dinlendirdikten sonra dışını krem şanti ile kaplayın Üzerini doğranmış çikolata ve ceviz içi ile süsleyin 5-6 saat bekletip servis yapabilirsiniz
Afiyet olsun
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|