Etli Şalgam Dolması (6 Kişilik) |
12-12-2009 | #1 |
peri
|
Etli Şalgam Dolması (6 Kişilik)Etli Şalgam Dolması (6 Kişilik)
MALZEMELER Soğan 2 orta boy 150 gram Maydanoz 1/2 demet 30 gram Pirinç 1/3 su bardağı 60 gram Kıyma (orta yağlı) 1 1/2 su bardağı 250 gram Salça 1 yemek kaşığı 10 gram Tuz 2 tatlı kaşığı 12 gram Kara biber 1/2 tatlı kaşığı 1 gram Kırmızı biber 1/2 tatlı kaşığı 1 gram Nane 2 yemek kaşığı 26 gram Su 2 su bardağı 400 gram Margarin 1 yemek kaşığı 10 gram Şalgam 6 orta boy 1 kg HAZIRLANIŞI Sebzeleri yıka Soğanı soy, yıka, ince ince doğra Maydanozu yıka, ayıkla, ince ince kıy Pirinci yıka, süz Soğan, maydanoz, pirinç, kıyma, salça, 1 tatlı kaşığı tuz, baharat, nane, 1/4 su bardağı su ve yağ ile iyice karıştır Şalgamların kabuğunu soy, içlerini kenar kalınlığı 3-4 milimetre kalacak şekilde oy ve hazırlanan içle doldur Tencereye, açık kısımları üste gelecek şekilde diz Kalan suyu ve tuzu koy Şalgam ve pirinçler yumuşayıncaya değin, yaklaşık 50 dakika pişir Notlar Şalgam yetişen yörelerde yapılır Kış yemeklerindendir Pirinç yerine bulgur veya pirinç-bulgur karışık olarak da kullanılır Kıyma yerine bazen kavurma konur Kıyma veya kavurma yerine haşlanmış mercimekle de yapılır Bu durumda yemeğin yağ içeriği azalacağından biraz yağ eklenir Sarmısaklı yoğurtla yenir 1 Porsiyonun Besin Değerleri Enerji 201 cal Sodyum 865 mg Protein 91 g A Vitamini 421 iu Yağ 106 g Tiamin 011 mg Karbonhidrat 174 g Riboflavin 016 mg Kalsiyum 64 mg Niasin 244 mg Demir 192 mg C Vitamini 22 mg Fosfor 113 mg Çinko 2 mg Kolesterol 29mg
__________________
Yüreğin varsa karşılıksız da seversinBeklentisiz Korkun ne olabilir ki? Kaybetmek mi? Hep yalnız değilmiydik zaten Seviyorum demek önce onsuz olmayı kabullenmektir Varlığı armağansa yokluğu ceza deği Varlığının değerini bilmektir |
|