Kuzu Kaburga Dolması |
12-12-2009 | #1 |
peri
|
Kuzu Kaburga DolmasıKuzu kaburga dolması
MALZEMELER 2 su bardağı elma suyunda haşlanmış Amerikan Pirinci 3 kg kuzu kaburgası (pirzolası) bütün olarak Tuz ve toz karabiber Dolma İçi: 1 su bardağı doğranmış kereviz başı 1 çay bardağı doğranmış soğan 4 yemek kaşığı tereyağ veya margarin 2 su bardağı dilimlennıiş elma 1 çay bardağı ceviz 1 çay bardağı çekirdeksiz kuru üzüm 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı baharat HAZIRLANIŞI Kuzu kaburgasını kemikler yukarıya gelecek şekilde dairesel olarak düz bir tepsiye yerleştirin Üzerine tuz ve biber serpin Yanmaması için kemik uçlarını folyo ile sarın Su ilave etmeyin ve üzerini kapatmayın 200 derece fırında 30 dakika süre ile kızartın Diğer tarafta geniş bir tava içinde tereyağını eritin Kereviz ve soğanı orta ateşte pişirin Ocaktan indirin Pirinç, elma, ceviz, kuru üzüm, tuz ve baharat ile karıştırın Kızarmış kaburganın içini bu malzeme ile doldurun Üzerini folyo ile kapatın ve 15 dakika daha pişirin Folyoları çıkarın ve sıcak olarak servis yapın 8-10 Kişilik Her servis 676 kalori, 49 gr Protein, 34 gr Yağ, 41 gr Karbonhidrat, 2 gr Lif, 169 miligram kolesterol, ve 485 miligram sodyum içerir
__________________
Yüreğin varsa karşılıksız da seversinBeklentisiz Korkun ne olabilir ki? Kaybetmek mi? Hep yalnız değilmiydik zaten Seviyorum demek önce onsuz olmayı kabullenmektir Varlığı armağansa yokluğu ceza deği Varlığının değerini bilmektir |
|