Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
budur, dünya, işte

İşte Dünya Budur!

Eski 12-11-2009   #1
GöKKuŞaĞı

İşte Dünya Budur!

Biri İsa aleyhisselam ile arkadaşlık yapmak istedi ve beraber seyahate çıktılar Bir nehrin kıyısında yemek yediler Beraberlerinde üç ekmek vardı Ekmeğin ikisini yediler Hz İsa nehire gitti Su içti, dönünce kalan ekmeği bulamadı ve o kişiye ‘Ekmeği kim götürdü’ dedi Kişi ‘Bilmiyorum!’ dedi

Hz İsa arkadaşı ile beraber yola devam etti Beraberinde iki yavrusu bulunan bir geyik gördü Hz İsa geyik yavrularından birini çağırdı, onu kesti, hem kendisi, hem de arkadaşı yediler Sonra geyik yavrusuna ‘Allah’ın izniyle kalk’ dedi Geyik yavrusu kalktı ve yürüdü Hz İsa arkadaşına dönüp şöyle dedi: ‘Sana bu mucizeyi gösteren Allah adına yemin veriyorum: ‘O ekmeği kim aldı?’ Kişi ‘Bilmiyorum!’ dedi

Sonra bir dereye geldliler Hz İsa onun elinden tutup su üzerinde yürüdüler Öbür tarafa geçince ‘Şu mucizeyi sana gösteren Allah’ın hakkı için, o ekmeği kim aldı?’ dedi Kişi ‘Bilmiyorum!’ dedi
Sonra bir çöle varıp oturdular

Hz İsa toprak ve kum topladı Sonra ‘Allah’ın izniyle altın ol!’ dedi Toprak altın oluverdi O altınları üçe böldü Sonra dedi ki: ‘Üçte biri benim, üçte biri senin ve üçte biri de ekmeği alanındır!’ Bunun üzerine kişi ‘Ekmeği ben aldım!’ dedi Hz İsa da ‘O halde hepsi senin olsun!’ dedi ve ondan ayrıldı

Hz İsa ayrıldıktan sonra onun yanına iki kişi geldi Bu çölde onun yanında altını görünce ondan alıp onu öldürmek istediler O yalvararak ‘Bunu üçe taksim edelim’ dedi Biri ‘Birimiz köye gidelim ki bize bir yemek satın alsın, yiyelim!’ dedi

Birisini köye gönderdiler! Köye giden kişi malın tamamına kavuşmak için, aldığı yiyeceğe zehir koydu Altının yanında kalan iki kişi ise, o gelince onu öldürdüler Zehirli yemeği yiyince kendileri de öldü Mal çölde sahipsiz kaldı

Haram helal demeden yapılan işler insanı bu hale getirir

Hz İsa onlar bu halde iken yanlarından geçti ve arkadaşlarına şöyle dedi: ‘İşte dünya budur! Dünyadan sakının!’

GaLiBa Bu GeCe YaĞMuRDa GöKKuŞaĞı MiSali
GüLeRKeN aĞLaMaNıN ZaMaNı
Alıntı Yaparak Cevapla

Cevap : İşte Dünya Budur!

Eski 12-11-2009   #2
Şengül Şirin

Çok doğruGözümüzü malk ,mülk bürümesinHayat çok kısa,yaşadığımız günleri en iyi,en doğru ile geçirelim

Eski 12-19-2009   #3
mesanihta

gerçekten ibretlik bir hikaye
paylaştığınız için teşekkürler

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com