Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Kültür-Sanat > Köşe Yazıları

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
mektuplar, türkiyeden

Türkiye'den Mektuplar

Eski 12-11-2009   #1
GöKKuŞaĞı

Türkiye'den Mektuplar

Bugün bu köşeyi, bu ülkenin çilesini çeken, derdini yüklenen insanlarına bırakıyorum
Onların mektuplarına Okuyan herkes ders alsın, ibret alsın diye

Bu mektup bir Kürt yurttaşımızdan
MERHABA Sayın Altaylı,
Ben Doğu Anadolu'dan, Bingöl'den yazıyorum size
41 yaşındayım ve kamuda çalışıyorum
Zaza'yım ama bizim coğrafyamızda Zaza-Kürt ayrımı bilinmediği için Kürt vatandaşıyım
Ben de her Kürt gibi uzun zaman gayet iyi bir Kürt milliyetçisiydim
Doğal olarak zamanla evlendik, çoluk çocuk sahibi olduk, devlet kurumlarında göreve başladık, olgunlaştık Hayata bakış açımız da bizimle birlikte olgunlaştı
Bölgemizde 90'lı yıllarda çok zor günler geçirdik Öyle ki, görevimiz nedeniyle sabah evden çıkarken akşam nasıl döneceğimiz meçhuldü Herkeste bir karamsarlık, bugün nasıl bir haber gelir, nasıl bir felaket yaşanır, ne olaylar olur endişesi vardı
Her gün yol kesmeler, araç yakmalar, insanları katletmeler ve bütün bunlardan memnun olan insanlar
Ve bütün bunları yapanlar, Kürt halkının haklarını savunanlardı sözde Oysa ben bir Kürt olarak kimseye "Silahını al, dağa çık, beni savun" dememiş, kimseye bir vekâlet vermemiştim Ben bir Kürt vatandaşı olarak devletin kurumunda çalışıyorum, maaş alıyorum Devletten aldığım maaşla ailemi geçindiriyorum, çocuklarımı büyütüyorum, iyi bir gelecek sunmaya çalışıyorum
Bana bugüne kadar "Sen Kürt vatandaşısın, hastaneye gelme, bankaya gelme, belediyeye gelme, çocuklarını bizim okulumuza gönderme" diyen olmadı Ya da Kürt olduğum için hiç horlanmadım Bu benimle de sınırlı bir durum değil, genel bir durum
Ama anlamadığım, ben Kürt olmamdan ötürü ekstra bir sıkıntı çekmezken neden birileri benim hakkım için ortaya çıkıyor?
Son günlerde ülkemizde yaşananlar, neredeyse taşıdığım Kürt kimliğinden nefret etmeme sebep oluyor Çünkü ben, hak diye hayatının baharında bir genç kızın yakılmasını hazmedemiyorum Ben, hak diye belediye otobüsünü yakıp, ertesi gün belediye otobüsünü kullanan zihniyeti anlayamıyorum Ben, hak diye bankalara saldırıp, ertesi gün o bankaya gidip işlem yapan zihniyeti anlayamıyorum Hak diye kamu ortak alanlarını talan edip, ertesi gün orayı kullanmaya çalışan zihniyeti de anlayamıyorum
Anlamıyorum, anlamak da istemiyorum
Ben, hak deyip fakir fukaranın evladını şehit eden zihniyeti, amacımız bölünmek değil, devlet kurmak değil deyip Türk bayrağına saldıran zihniyeti anlamak istemiyorum
Ben bugün Tokat'ta şehit edilen evlatlarımızın, Mehmetçiklerimizin cenazelerinde atılan sloganların dolaylı da olsa muhatabı olmak istemiyorum Ben kimsenin benim hakkımı savunmasını, kimliğim için mücadele etmesini de istemiyorum
Ve biliyorum ki, benim bu düşüncemi taşıyan milyonlarca Kürt vatandaşı var Onlar da her akşam benim gibi başlarını yastığa koydukları zaman bu duygularla debelenip duruyorlar
Sayın Altaylı diyeceksiniz ki, "İyi de kardeşim bunları bana niye yazıyorsun?"
Size bir şey söyleyeyim
Ben bir Kürt olarak, sözde benim haklarımı savunmak için ortaya çıkanların ve sözde bizden olanların yürüttükleri olumsuz politikalar ve yaptıkları vicdanlara sığmaz davranışlar nedeniyle kendi çocuklarımın geleceğinden endişe ediyorum, biliyor musunuz?
Ben bugün Tokat'ta şehit düşen askerlerimizle ilgili haberlerinizi okurken mensubu olduğum kimlik adına derin utanç duydum Boğazım düğüm düğüm oldu Kendi oğlumu ve kızımı düşündüm ve bir kez daha utandım
Ben, kimsenin bizim hakkımızı savunmasını istemiyorum
Ben, aklıselim her Kürt vatandaşın bunu haykırmasını istiyorum
Umarım sizi rahatsız etmemişimdir İçimden geldi yazdım
Katlandığınız için teşekkür ederim
Esen kalın

Bunu yazan da bir Kürt
SAYIN Altaylı, ben Vanlı bir hemşerinizim ve Kürt kökenliyim Son zamanlardaki gelişmelerden oldukça rahatsızım Bu olaylardan beni en çok etkileyeni de Serap'ın katledilmesidir Elbette Emine Ayna'nın saçma sapan açıklamaları ve DTP nin provokasyonlarını saymıyorum bile
Bütün bu gelişmelerden rahatsızım ve eminim ki benim gibi hisseden milyonlarca Kürt var
Artık bizim bir şey yapma zamanımız geldi (geç bile oldu)
Ancak nasıl bir araya geleceğimizi, hangi kanalları kullanacağımı bilmiyorum Serap ve Serap gibi şiddet kurbanı insanlar için bir şey yapmak gerekiyor Böyle bir kanal varsa beni haberdar ederseniz minnettar kalırım

Bu da Türkiyeliden
MERHABA Fatih Bey,
Kriz dönemine rağmen işlerim çok iyi, aile hayatım çok huzurlu ama ülkemin bu durumu beni hiç mutlu etmiyor
Aslımın Türk mü, Kürt mü olduğunu bilmiyorum Ama her zaman kendimi Türk olarak hissettim ve gurur duydum Askerliğimi Kuzey Irak'ta tim komutanı olarak yaptım Ülkemin her yerinden gelen o muhteşem insanları kardeşim bildim ve bir kardeşi özler gibi özlüyorum Her ölümün yasını tuttum Tıpkı Serap Eser'in yasını tutar gibi
Hayatımda beni hiçbir şey, Emine Ayna'nın Serap'ın ölümü üzerine söylediği söz kadar üzmedi Bir insan bu kadar mı kin ve nefret dolu olabilir Şu an ona karşı olan duygularım, beni insanlığımdan alıkoyacak kadar kötü
Bu yaşadığımız sorunların tek nedeni, çocukların sevilmediği, kadınların hiç olduğu, güce tapılan bir aile yapısı
Her zaman arızalı insanlar yetiştiren bu ortamlar düzelmedikçe Emine Ayna'lar her zaman olacak

Bu da bir öğrenci
GAZETENİZDEKİ haberi görünce içim acıdı, hayatımda hiç böyle olmamıştım
Millet olarak şehit haberlerine duyarsızlaşmıştık ama bu farklıydı
Şehit Fatih, aldığı 120 liralık er maaşının 100 lirasını annesine gönderiyormuş
Ben hem öğrenim kredisi hem de liseyi birincilikle bitirdiğim için özel burs alan 21 yaşında bir üniversite öğrencisiyim
Ailemle yasadığım için çok harcamam olmuyor
Rica etsem, Fatih'in annesinin varsa hesap numarası ya da ona bir şekilde ulaştırabileceğim bir yol varsa bana iletir misiniz?
Kenarda biriktirdiğim 150 liramın 50 lirasını Fatih'in yerine onun annesine bu ay ben göndermek istiyorum
Şimdiden teşekkür ederim

Fatih Altaylı

GaLiBa Bu GeCe YaĞMuRDa GöKKuŞaĞı MiSali
GüLeRKeN aĞLaMaNıN ZaMaNı
Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com