![]() |
Papatya Bileklik |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Papatya BileklikÇalışmanın bitmiş hali aşağıdaki iki resim gibi olacak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Malzemeler: Yaklaşık 19 tane 4mm’ lik küp boncuk ![]() Yaklaşık 38 tane 4mm’ lik yuvarlak boncuk ![]() 11 ![]() ![]() 12′ lik iğne ![]() Uzun bir ip ![]() ![]() ![]() Adım 1: İlk olarak 6 tane kum boncuğu ipe geçirip bağlıyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() Adım 2: 6 kum boncuğu bağladıktan sonra, tekrar iğne yardımıyla geriye dönüp, 3 kum boncuktan geçirip iğnemizi çıkartıyoruz ![]() ![]() Adım3: 9 kum boncuğu iğnemize geçiriyoruz ![]() ![]() ![]() Adım4: Şekildeki gibi 2 kum boncuktan iğneyi geçirdikten sonra Merkez boncuğu(ortada büyük olanı) geçiriyoruz ![]() ![]() ![]() Adım5: Şekilde görüldüğü gibi Merkez boncuğun her bir yanında 3’er tane kum boncuk olacak şekilde ayarlayın ![]() ![]() Adım6: 3 tane kum boncuğunu iğneye takın ![]() ![]() ![]() Adım7: İpimizi gergin tutarak, son eklenen 3 kum boncuktan aşağıya doğru şekilde görüldüğü gibi geçiriniz ![]() ![]() ![]() Adım8: Sona geldiğinizde 5 kum boncuğu iğnemize geçiriyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() Adım9: Bu sefer yanda kalan 3 kum boncuktan iğnemizi aşağıdan yukarıya doğru geçiriyoruz ![]() ![]() ![]() Adım10: Geçirmiş olduğunuz 3 kum boncuktan sonra, 3 veya 4 mmlik yuvarlak boncuğumuzu geçirip yanındaki 3 kum boncuktan çıkartıyoruz ![]() ![]() ![]() Adım11: Şekilde görüldüğü gibi, yuvarlak boncukların tepeceklerini 5li kum boncukla saracağız ![]() ![]() Adım12: 5’li tepeceğin şekildeki tümseğini yapmak için, ilk 2 kum boncuktan iğneyi geçirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Umarız güzel bir takı çalışmanız olur ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Papatya Bileklik |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Papatya BileklikDeğerli Taşlar ve Takılar-takı resimleri-Değerli Taşlar ve Takılar-takı resimleri- ![]() |
![]() |
![]() |
|