![]() |
Tığ İşi Bebek Patikleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tığ İşi Bebek Patikleritığ işi bebek patikleri | Bebek Çocuk Örgü Kıyafetleri ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tığ İşi Bebek PatikleriÖrgü İşleri ve Örme Sanatı 8/12/2007 - Özenle Örülmüş Bebek Patikleri Bebeklerin küçüçuk ayaklarını kendi ellerinizle ördüğünüz örgüler ile sıcak tutun Bebek Patikleri ![]() bebek botu ve yapılışı patik tarifi bu botu şapka ve atkıyı sevgili yeğenim efsa ya yaptım ona çok yakışacağınada eminim fotoğrafları iyi çekemediğime inanıyorum o kadar güzellerki herkes bayıldı ve modelini aldı yani bu gördükleriniz pek gerçeği gibi görünmüyorrrrr ![]() ![]() hatırladığım kadarıyla ben sayılarını vereceğim sizlere diğer botları da buna bakarak yapabilirsiniz belki sadece düşünün kafanızda tasarlayın hemen oluveriyor zaten ![]() benim ipim kalın olduğundan baya büyük gibi durduuu ama tam olacak gibi şu anda efsa hanım büyüdüüü malum ben bitirene kadar ![]() YAPILIŞI: 64 ilmekle başlıyoruz 9 sıra haroşa örüyoruzz sonra örgümüzü üçe ayırıyoruz şöyle yani 64 ilmekten 10 u ortadadi pembe yer için ayıracağız geriye 54 kaldı bölün ikiye yanlara 27 ilmek kaldı yani bir 27 ayıracaz sonra 10 pembe yer için sonrada yine 27 öbür yan içinn sadece ortadaki 10 ilmeği öreceğiz birer ilmek yanlardan alarak her sırada bir sağdan bir soldan ilmek alacaz yani pembe yerin haroşa sayısı 20 yalnız 10 haroşadan sonra yanlardan ilmek almayacazki botun yanındaki o boşluklar oluşacakkk pembe yerin örmesi bittikten sonra gerisi kolay yan taraflardaki beyaz ilmek sayısı 18 kadar kalmış olmalı onu 2 sırada bir azaltarak 8 ![]() diğer kısmı da aynı şekilde örüyoruzz ben bağlama ipi için yer yani delik bırakmadım siz bırakırsanız örerken bırakabilirsinizzz böylece botumuz hazır eğer dikkatli bakarsanız diğer patik örnekleride benziyor sanırım onlarda yapılabilir bu teknikleee bir püf nokta var patiğin pembe kısmınıörerken bir taraftan düz alarak beyaz ilmeği alırsanız diğer taraftan ters almalısınız ki o yanlardaki şekil ortaya çıksınnn ![]() atkıyı 23 ilmekle başladım her sırada çoğalttım 15 ![]() ![]() gelelim şapkaya yine kafamdan uydurdum bu modeli de şeklini daha iyi görebilmeniz için işlenmiş bakır tası içine koydum bu ne diye merak edenler bu bir tasss ![]() 76 ilmek ten başlayarak 1 ters 1 yüz lastik yaptım 8 sıra üzerini düz örgüyle 28 sıra ördüm 13- 14 sırada yanlardan birer keserek ördüm şapka bitti arka kısmını diktim dikiş yeri ni gizlemek için beyaz iple zincir çektim ve püskül koydum en tepeye de ponpon yaptım dediğim gibi fotoğrafı iyi çekemedim sanırım gerçekten şapka da çok güzel olduuu değişik bişey yaniii evde bebek olmadığından arka taraf tasta pek hoş görünmedi değişik uçuk bişey yapmak isteyen varsa denesin bunu benim hoşuma gittii ve yaptım kendi kafamdan tasarladımm ![]() ![]() ![]() yapmak isteyenlere kolay gelsin benden bu kadar umarım iyi anlatmışımdır anlayamadığınız yer olursa yorum yazın biraz daha iyi anlatmaya çalışırımmm ![]() bebek patiklerii çeşitleri ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() bebciklere süper patik modelleri ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Alıntıdır |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tığ İşi Bebek Patikleritığ işi bebek patikleri ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sevimli patikler ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tığ İşi Bebek Patikleritığ işi bebek patikleri ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tığ İşi Bebek PatikleriBunlar çok güzeller yapılışlarını anlatır mısınız? çok iyi bi örgü bilgim yok bana yardım edebilir misiniz? |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tığ İşi Bebek Patikleritığ işi bebek patikleri | Bebek Çocuk Örgü Kıyafetleri ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tığ İşi Bebek Patikleritığ işi bebek patikleri ![]() |
![]() |
![]() |