Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Aşk & Sevgi - Bayanlar, Erkekler > Bayanlara Özel > Dantel, Örgü ve El Sanatları

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bebek, işi, patikleri, tığ

Tığ İşi Bebek Patikleri

Eski 10-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Tığ İşi Bebek Patikleri

tığ işi bebek patikleri | Bebek Çocuk Örgü Kıyafetleri

Alıntı Yaparak Cevapla

Tığ İşi Bebek Patikleri

Eski 10-24-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Tığ İşi Bebek Patikleri

Örgü İşleri ve Örme Sanatı

8/12/2007 - Özenle Örülmüş Bebek Patikleri

Bebeklerin küçüçuk ayaklarını kendi ellerinizle ördüğünüz örgüler ile sıcak tutun

Bebek Patikleri

bebek botu ve yapılışı patik tarifi

bu botu şapka ve atkıyı sevgili yeğenim efsa ya yaptım ona çok yakışacağınada eminim fotoğrafları iyi çekemediğime inanıyorum o kadar güzellerki herkes bayıldı ve modelini aldı yani bu gördükleriniz pek gerçeği gibi görünmüyorrrrr

hatırladığım kadarıyla ben sayılarını vereceğim sizlere diğer botları da buna bakarak yapabilirsiniz belki sadece düşünün kafanızda tasarlayın hemen oluveriyor zaten

benim ipim kalın olduğundan baya büyük gibi durduuu ama tam olacak gibi şu anda efsa hanım büyüdüüü malum ben bitirene kadar

YAPILIŞI:
64 ilmekle başlıyoruz 9 sıra haroşa örüyoruzz sonra örgümüzü üçe ayırıyoruz şöyle yani 64 ilmekten 10 u ortadadi pembe yer için ayıracağız geriye 54 kaldı bölün ikiye yanlara 27 ilmek kaldı yani bir 27 ayıracaz sonra 10 pembe yer için sonrada yine 27 öbür yan içinn
sadece ortadaki 10 ilmeği öreceğiz birer ilmek yanlardan alarak her sırada bir sağdan bir soldan ilmek alacaz yani pembe yerin haroşa sayısı 20 yalnız 10 haroşadan sonra yanlardan ilmek almayacazki botun yanındaki o boşluklar oluşacakkk
pembe yerin örmesi bittikten sonra gerisi kolay yan taraflardaki beyaz ilmek sayısı 18 kadar kalmış olmalı onu 2 sırada bir azaltarak 8 sırada kıyılanmış olacak şekilde örüyoruz azaltmayı 2 yada 3 ilmek yapabilirsiniz böylece botun yantarafındaki beyaz kısımda gördüğünüz hafif üçgen şekli ortaya çıkacakk
diğer kısmı da aynı şekilde örüyoruzz ben bağlama ipi için yer yani delik bırakmadım siz bırakırsanız örerken bırakabilirsinizzz

böylece botumuz hazır

eğer dikkatli bakarsanız diğer patik örnekleride benziyor sanırım onlarda yapılabilir bu teknikleee
bir püf nokta var patiğin pembe kısmınıörerken bir taraftan düz alarak beyaz ilmeği alırsanız diğer taraftan ters almalısınız ki o yanlardaki şekil ortaya çıksınnn

atkıyı 23 ilmekle başladım her sırada çoğalttım 15 sırada birer eksiltmeye başladım ki o baklava dilimi şekline gelmesi için 11 sıra yine haroşa ördüm kalan ilmeği ikiye ayırdım önce bir tarafı sonra diğer tarafı ördüm 18 sıra sonunda bu iki ayrık parçayı birleştirdim 54 sıra haroşa ördüm yine çoğaltmaya başladım ikinci dilim için aynı ebata gelince dğeriyle tekrar azaltmaya başladımm ve bitirdim üzerine tığ ile çiçek motifi yapıp diktim deiğim gibi benim ipim biraz kalındııı ölçüleri siz ipinize göre ayarlayınnn

gelelim şapkaya
yine kafamdan uydurdum bu modeli de şeklini daha iyi görebilmeniz için işlenmiş bakır tası içine koydum bu ne diye merak edenler bu bir tasss

76 ilmek ten başlayarak 1 ters 1 yüz lastik yaptım 8 sıra üzerini düz örgüyle 28 sıra ördüm 13- 14 sırada yanlardan birer keserek ördüm şapka bitti arka kısmını diktim dikiş yeri ni gizlemek için beyaz iple zincir çektim ve püskül koydum en tepeye de ponpon yaptım

dediğim gibi fotoğrafı iyi çekemedim sanırım gerçekten şapka da çok güzel olduuu değişik bişey yaniii evde bebek olmadığından arka taraf tasta pek hoş görünmedi

değişik uçuk bişey yapmak isteyen varsa denesin bunu benim hoşuma gittii ve yaptım kendi kafamdan tasarladımm

yapmak isteyenlere kolay gelsin benden bu kadar umarım iyi anlatmışımdır anlayamadığınız yer olursa yorum yazın biraz daha iyi anlatmaya çalışırımmm

bebek patiklerii çeşitleri

bebciklere süper patik modelleri

Alıntıdır

Alıntı Yaparak Cevapla

Tığ İşi Bebek Patikleri

Eski 10-24-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi

Tığ İşi Bebek Patikleri

tığ işi bebek patikleri

sevimli patikler

Alıntı Yaparak Cevapla

Tığ İşi Bebek Patikleri

Eski 10-24-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi

Tığ İşi Bebek Patikleri

tığ işi bebek patikleri

Alıntı Yaparak Cevapla

Tığ İşi Bebek Patikleri

Eski 10-24-2012   #5
Prof. Dr. Sinsi

Tığ İşi Bebek Patikleri

Bunlar çok güzeller yapılışlarını anlatır mısınız? çok iyi bi örgü bilgim yok bana yardım edebilir misiniz?

Alıntı Yaparak Cevapla

Tığ İşi Bebek Patikleri

Eski 10-24-2012   #6
Prof. Dr. Sinsi

Tığ İşi Bebek Patikleri

tığ işi bebek patikleri | Bebek Çocuk Örgü Kıyafetleri

Alıntı Yaparak Cevapla

Tığ İşi Bebek Patikleri

Eski 10-24-2012   #7
Prof. Dr. Sinsi

Tığ İşi Bebek Patikleri

tığ işi bebek patikleri

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com