![]() |
2012 Filmi (Batsın Bu Dünya) |
![]() |
![]() |
#1 |
dejavu2009
|
![]() 2012 Filmi (Batsın Bu Dünya)“Gelecekte farklı olacağını umduğumuz, değiştirmeye çalıştığımız ne varsa, bunların kıyametten sonra bile yaşayacağını göstermeye çalışıyorlar bize ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() BATSIN BU DÜNYA 2012’yi izledim ![]() ![]() ![]() ![]() Ama mantık (mahşerde bile) aynı mantık: Parası olan yaşar; fukara ise battığı çamurun içinden “O gemide ah ben de olsaydım” diye ağıt yakar ![]() * * * Aylardır “Kıyamet kopacak” vaveylasıyla pompalanan film, “kıyamet kadar görsel efekt üstüne bolca Hollywood klişesi” formülüyle pişirilmiş ![]() Mayaların takviminde öngörüldüğü şekilde 2012’de kıyamet kopuyor, ama “Önce tedbir, sonra tevekkül”ü şiar edinen insanoğlu hazırlığını yapmış, gemilerini önceden (herhalde ucuza gelsin diye Çinli işçilere) ısmarlamış ![]() Hatta gemi biletlerini de fahiş fiyatla satmış ![]() ![]() Orada saklanıp insan soyunu onlar sürdürecekler ![]() İngiliz Kraliçesi hemen köpeklerini alıp geliyor ![]() Pırlanta kalpli Amerikan Başkanı ise “Ben halkımla ölürüm” diyerek binmiyor ![]() ![]() Bizimkini göremedim; binmek için yeterli süre verilmeyince “Daha da binmem geminize” deyip indiği rivayet ediliyor ![]() * * * Bu arada görgüsüz Rus tüccar, iki şımarık oğlu ve sarışın metresiyle gemiye koşturuyor ![]() ![]() ![]() Tabii felakette, Hollywood örf ve adetleri mucibince, dağılmış aileler birleşiyor, çocuğunu ihmal etmiş babalarla, babasını ihmal etmiş çocuklar birbirine koşuyor, inançsızlar imana geliyor ![]() Deprem çatlağıyla yarışabilen arabalar izliyoruz ![]() İki saatlik uçuş kursuyla askeri uçak kaldırabilen pilotlar ![]() ![]() ![]() Yer yarılsa, deniz dağa çıksa bile çalışan cep telefonları ![]() ![]() ![]() “Kıyametli Maya Takvimi”ni görünce “Bizim Saatli Maarif Takvimi daha iyiymiş” diye düşünüyoruz ![]() Öte yandan “Ayamama felaketindeki halimiz o kadar da kötü değilmiş” dedirtecek teselliler de var: Elin oğlunun onca masrafla yaptığı gemi dağa çarpınca camı çatlıyor, kablo sıkışan kapısı kapanmıyor, kilerini su basıyor ![]() * * * Ah şimdi Ünsal (Oskay) hocam olsa muhtemelen şu yorumu yapardı: “Gelecekte farklı olacağını umduğumuz, değiştirmeye çalıştığımız ne varsa, bunların kıyametten sonra bile yaşayacağını göstermeye çalışıyorlar bize ![]() ![]() ![]() ![]() Öyle ya ![]() ![]() ![]() Nuh’un gemisi asırlar sonra uzay gemisi gibi olmuş, ama insanoğlunun parayla, mevkiyle, olmadı rüşvetle istikbal satın alma kaderi hiç değişmemiş ![]() Ucuz Çinli işçiler, yaptıkları gemiye binemeyip fukara evlerinde ölümü bekliyor ![]() ![]() Yer kapma itişmesine katılmayıp tevekkül gösteren tek kişi var; o da deli ![]() ![]() ![]() Koca insan soyu, yarına bunu mu saklıyor? Dünya yıkılsa da paranın hâkimiyeti sürecek mi? “Yeni dünya”da da köle Âdemoğullarını bu sefil düzenin efendileri mi yönetecek? * * * Öyleyse? “Arkadaşlar, hazır mıyız?” “Batsın bu dünya!”
|