![]() |
Yapma Dedikçe Yapılanlar... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yapma Dedikçe Yapılanlar...Küçüklüğümden bu yana yapma denilen herşeyi yaptım ![]() ![]() "Yaşamak" güzel bir deneyim büyükler için, ama yaşayan kişi çocukları olmadığında… Bazen tutamıyor karşınızdaki insan kendisini ve işte o zaman devreye giriyor; "Yapma çocuğum!" , "Yanlış yoldasın!", "Ben yaptım sen yapma!" gibi yersiz söylendiğinde saçma olduğuna inandığım, yeri geldiğinde de insana "Keşke" dedirtebilecek kadar gerçekçi kelimeler ![]() Pek sevmesek de bu kelimelerle birbirimizi, bir ömür onlarla geçiyor ![]() ![]() ![]() Elden ne gelir? Büyükler hep büyük, küçükler hep küçük ![]() ![]() Tek fark: verilen öğütlerin her sene değişmesi… Bir yaşından itibaren, "Yemeğini ye, ağlama, sus" gibi kelimelerle başlayan öğütler, ölene kadar devam ediyor ![]() İşin en komik, ilginç ve bazı konularda da acı verici yanı ise insanların etrafındakileri "yapma"' lara boğup, bütün yapma dediklerini kendilerinin yapmaları ![]() Kim ne düşünüyor, bilmiyorum, ama hiç hak vermiyorum böylelerine! Hatta bazen öyle durumlar oluyor ki, sonunda kötü birşey olcağını bilse bile insan, yapmak ve görmek istiyor ![]() ![]() Etrafımda birileri bana "yapma" dedikçe, daha çok yapasım geliyor… Yaşayıp görmek istiyorum… Böyle böyle alışacağım hayatın acı veya tatlı süprizlerine ![]() Bazı şeyleri, sonunda pişman olcağımı bilsem bile yapmak istiyorum, yapıyorum da ![]() ![]() ![]() Örneğin sigara: kullanma yaşının on-onbir'lere düştüğü, herkes tarafından içilen ama "bırakılmak istenen" ( bir türlü de bırakılmayan) gerçekten kötü birşey ![]() Içilen her sigaranın hayatınızdan on beş dakika aldığını bile bile içiyorsunuz, başladığınız için pişman oluyorsunuz, "Çok lanet birşey bu sigara, nefret ediyorum, ııııyy… " diyorsunuz ama bırakmak için de hiçbir şey yapmıyorsunuz ![]() Küçükken, evde her bulduğum sigarayı kırıp camdan aşağı fırlatıyordum… Ama bir dönem elime sigara almayı denediğimi de hatırlıyorum ![]() Ama biz, bütün gençlerin büyükler tarafından, "Sakın başlama!", "Yakalarsam parçalarım!" gibi cümlelerle uyarıldığı fakat bu cümleyi her sarf edenin kendisinin de sigara içtiği bir ülkede yaşıyoruz ![]() Hani hep derler ya, "çocuklar neyi gördüyse onu örnek alır" diye, aynen öyle! ![]() ![]() ![]() Madem sigara içmemi istemiyorsun ![]() ![]() ![]() Madem oraya gitmemi istemiyosun, zamanında sen de gitmeyecektin! Madem saygı görmek istiyorsun, sen de saygı göstereceksin! ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|