10-24-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Deneme Örneği
Hep Ben Deriz
hep kendimizden büyük işlerlerle uğraşırız
bir yanımız duygusalsa hele,hayal üstüne hayal kurarız bu hayaller gittikçe ulaşılması zor dediğimiz düş olan ütopyalara bırakır kendini tabi bunun farkında olmayız,öylesine yıldızları sayarız beyaz gecelerde,öylesine sonra uyuruz kış ayıları gibi  
hep kendimizi kandırırız gerçeklerden,doğrulardan konuşmaktan kaçınırız kaçan kovalanır misali hep kendi gölgemizden korkarız kendi kendimizi yakarız  
hep yavaş yaşamayı ve huzurlu olmayı isteriz zahmet,sabır,inanç gibi sağlam kalelerimize sığınmak nedir yahut ne değildir bilmeyiz bilmeyiz,çünkü dert etmeyiz yanıbaşımızda esen hayatı belki bu yüzden hayatı hep boşveririz olduğu gibi kabul etmektense,kendi at gözümüzle görürüz karşıki kıyımızı  
ve hep konuşuruz her konudan an olur futbol yorumcusu,an olur kaldırım ağası,an olur gazelden telden çalarız illa bir şeylere havamızı ayağımızı bırakıveririz rahat durmayız çünkü boş kalmaktan,dünyaya olumsuz yönde zarar vermekten üstümüze yok yok,ee sözde insanız biz peh peh insanmışız biz?  
hep ben’i ön plana atarız ben seviyorum ben yapıyorum ben ediyorum ben yazıyorum ben okuyorum ben güzelim ben yakışıklıyım ben benim başka biri umrunda değil  deriz hep  
anlayacağınız dev aynalarımız bitmez,bencillik edebiyatında   
|
|
|