![]() |
Gerçek Hayattan Raplikler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gerçek Hayattan RapliklerGerçek Hayattan Raplikler Sokrat Ölüme mahkum edildiğinde, eşi: - Haksız yere öldürülüyorsun, diye ağlamaya başlayınca, Sokrat: - Ne yani, demiş ![]() ==================== Dünya nimetlerine ehemmiyet vermeyen yaşayış ve felsefesiyle ünlü filozof Diyojen, bir gün çok dar bir sokakta zenginliğinden başka hiçbir şeyi olmayan kibirli bir adamla karşılaşır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Ben çekilirim!! ==================== Bir şemsiye tamircisi, yazmış olduğu şiirleri incelemesi için Shakespeare'a gönderdiğinde, ünlü yazarın cevabı şu olur: - Dostum siz şemsiye yapın, hep şemsiye yapın, sadece şemsiye yapın ![]() =================== Meşhur bir filozofa: - Servet ayaklarınızın altında olduğu halde neden bu kadar fakirsiniz? diye sorulduğunda: - Ona ulaşmak için eğilmek lazım da ondan, demiş ![]() ==================== Dostlarından biri, Fransız kralı 15 ![]() - Majesteleri, demiş ![]() Hiç kimse budalalığı kabul etmeyeceğine göre, herkes böyle bir vergiyi seve seve öder ![]() - Hakikaten enteresan bir fikir, cevabını vermiş ![]() ![]() ==================== Kulaklarının büyüklüğü ile ünlü Galile'ye hasımlarından biri: - Efendim, demiş ![]() Galile: - Doğru, demiş ![]() ==================== Fransa hükümet ricalinden biri Napolyon'un bir muharebede tenkide kalkışıp parmağını harita üzerinde gezdirerek: - Önce şurasını almalıydınız, sonra buradan geçerek ötesini zapdetmeliydiniz, gibi fikirler belirtmeye başlayınca, Napolyon: - Evet, demiş ![]() ![]() ==================== Bir toplantıda bir genç M ![]() - Afedersiniz, siz veteriner misiniz? demiş ![]() ![]() - Evet, bir yeriniz mi ağrıyordu ? ==================== Yavuz Sultan Selim, birçok Osmanlı padişahı gibi sefere çıkacağı yerleri gizli tutarmış ![]() - Sen sır saklamayı bilir misin? diye sormuş ![]() - Evet hünkarım, bilirim dediğinde, Yavuz cevabı yapıştırmış: - Bende bilirim ![]() ==================== Sultan Alparslan 27 bin askeriyle bizans topraklarında ilerlerken, keşfe gönderdiği askerlerden biri huzuruna gelip telaşla: - 300 bin kişilik düşman ordusu bize doğru yaklaşıyor, der ![]() Alparslan hiç önemsemeyerek şöyle der: - Bizde onlara yaklaşıyoruz ![]() ==================== Bir filozofa sormuşlar: Şansa inanır mısınız? Filozof: Evet, yoksa sevmediğim insanların başarısını neyle açıklardım ![]() |
![]() |
![]() |
|