![]() |
Ehliyet Senin Neyine Dön Şinasi Köyüne |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ehliyet Senin Neyine Dön Şinasi KöyüneEHLİYET SENİN NEYİNE DÖN ŞİNASİ KÖYÜNE
![]() ![]() (Çaycı Hıdır içeri girer elindeki bezle masaların tozunu alır ![]() ![]() ![]() Çaycı: Yav ben Güngör Baş komiserime verdiğim parayı yazmayı unuttum ![]() ![]() (Pakize Hanım’ın masasının önündeki sandalyeye oturur ![]() ![]() ![]() Çaycı: 20 milyon dolar olarak hesap edersek du bahayım 20 dolaar, oh be, şimdi rahatladım işte ![]() (Hıdır Pakize Hanım’ın masasını temizlemeye devam eder ![]() ![]() ![]() Çaycı: Henüz girmiş 13-14 yaşınaaaa (Birden durur, bezi masanın üzerine atar) ![]() Çaycı: Ne 13-14’ü, 35 otuzbeeeş yav ne gaddar silsem gelip gusur bulacak ![]() ![]() (Pakize hanım içeri girer) ![]() Çaycı: Günaydın Pakize Hanım Pakize: Günaydın Hıdır Usta ![]() Çaycı: Çayda yeni çöktü ha, sen de hele şele yeren bir çök de bir bardak getirem sana, afiyetnen içesen ![]() Pakize: İyi olur ama, tükürmeden sildiğin bardaklardan birine doldur çayı, lütfen!!! Çaycı: Nebalımıalma Pakize Hanım, nerden çıktı bu söylentiler bilmem ki, Allah’a şükür sular şırıl şırıl ahi ![]() Pakize: Geçen hafta iki gün sular kesikti, peki nasıl temizlemiştin o bardakları bakayım? Çaycı: Hah! Tertemiz idi değil mi? İşin orasını garıştırma, meslek sırrı söylenmez ![]() ![]() Pakize: Ayyyy, iğrençsin Hıdır Usta ![]() (Hıdır gider, Pakize çekmecesinden çıkardığı bezle masasını tekrar siler ![]() ![]() ![]() Pakize: Günaydın baş komiserim ![]() Baş Kom: Günaydın Pakize Hanım Pakize: Yine aceleyle çıkmışsınız evden, kahvaltınız elinizde ![]() Baş Kom: Valla evden bir kaçtım ki sorma, benim küçük oğlan tutturmuş baba bana bisiklet al ![]() ![]() ![]() ![]() Pakize: Yine pencereden atladınız o zaman desenize ![]() Baş Kom: Bir gün bir yeri mi kıracağım ama ne zaman bilmiyorum ![]() ![]() Baş Kom: Bana duble bir çay getirde bir kahvaltı yapayım ![]() Çaycı: Davuşan ganu çayu şimdi getirim Baş komiserim ![]() Baş Kom: Ha! Hıdır… (Çaycıya yaklaşır, Pakize’nin duymayacağı bir ses tonuyla) Ya Hıdır Usta aslında sana yüzüm kalmadı ama sen bana 10 milyon daha borç versene ![]() ![]() Çaycı: Ayıp ettin baş komiserim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çaycı: Baş komiser İbrahim’in borcunu görsen dudağın uçuklar ![]() ![]() Baş Kom: Sağol Hıdır Usta, bu iyiliğini unutmayacağım ![]() Çaycı: Endişelenme baş komiserim ![]() ![]() ![]() ![]() Baş Kom: Trafik şubesi Baş komiser Hasan… ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (Çaya içeri girer önce Pakize Hanım’a çay verir ![]() ![]() Çaycı: Buyurun çayınız Baş komiserim ![]() (Baş komiser elindeki simidin yarısını böler ve yemeye başlar ![]() ![]() Baş kom: Şöyle bırakıver Hıdır Usta (Hıdır çayı bıraktıktan sonra hafif geriye çekilerek Baş komisere üzgün üzgün bakar) Çaycı: Vah Baş komiserim vah ömrün okumaklan geçti ![]() ![]() Baş kom: Yaramı deşme Hıdır ![]() Çaycı: Geçen babam köyden beni görmeye gelmişti ![]() ![]() ![]() ![]() Baş Kom: Yok ya! Şimdi çocuklar okula gitmiyorlar mı? Çaycı: Yoh yoh! Allah’tan köyün öğretmeniynen imamı girmiş araya da okulda çay demleme dersi yapılması şartıyla tekrara okula vermişler ![]() (Hıdır son sözlerini söylerken Baş komiser masasındaki evrakları karıştırır ![]() ![]() ![]() ![]() Baş Kom: Ah Pakize Hanım, bu ekonomik kriz mahvetti hepimizi ![]() Pakize: Hele beni Baş komiserim ![]() ![]() ![]() Baş Kom: Allah sonumuzu hayır etsin ![]() Pakize: Amin Baş komiserim Amin ![]() (Polis memuru Firuze ayağını paspasa sildikten sonra içeri girer ![]() Firuze: Günaydııın ![]() Pakize: Günaydın Firuze ![]() Firuze: Baş komiserim uygulamaya geçiyoruz ![]() Baş Kom: Ramazan müdürüm dün telefon açtı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Firuze: Sağolun Baş komiserim ![]() (Firuze dışarı çıkar ![]() ![]() Pakize: Buyurun Baş komiserim hafta sonu görevleri ![]() Baş Kom: Size görev var mı Pakize Hanım? Pakize: Olmaz olur mu baş komiserin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Baş Kom: Amin Pakize hanım Amin ![]() (Baş komiser evrakları imzalarken) Baş Kom: Neyi özledim biliyor musun? Pakize: Neyi Baş komiserim? Baş Kom: Bir hafta sonu evde şöyle çizgili pijamalarımla televizyonun başında uzanıp uyuklamayı ![]() Pakize: Biz trafikçiyiz Baş komiserim ![]() ![]() Baş Kom: Haklısın Pakize Hanım haklısın ![]() (Pakize Baş komiser imzaladıkları evrakları alır, masasına gider ![]() ![]() ![]() Çaycı: Çayları tazelim mi? Pakize: Bayat çayları tazelemenin de mi bir yolunu buldun yoksa? Çaycı: Pakize hanım kızmasan sahan bir şey diyecem Pakize: De bakalım Çaycı: Her şeyi bele igneden ipliğe gadar incelemek doğru mu ecebe? Pakize: Niye? Çaycı: Çaylara bayat disin ![]() ![]() Pakize: Eeeee ? Çaycı: Bu yaşa gadar niye evlenmediğini de sormim, bah dikgat et şimdi esas sorum geli ![]() Pakize: Bak Baş komiserim bana ne diyo ya! Baş Kom: Hıdııır! Çaycı: (Pakize’ye dönerek) Bacım aynen senin gibi çoh titiz olan bir komşu gız vardı ![]() Pakize: Eeee? Çaycı: Eysi Allah ![]() ![]() Baş Kom: Hıdııır! Çaycı: Başgomserim pakizeynen ne kadar didişsekte bacım gadar severim gendisini bu titizliği yüzünden evde galacak ondan gorkiim ![]() Baş Kom: Hayırdır ne oldu ki? Çaycı: Geçenlerde çevik kuvvetten genç bir arkadaşnan biraz sohbet ettik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pakize: Baş komiserim bu yine ne anlatıyo size ![]() Baş Kom: Verilmiş sadakaların ne büyük belaları defnettiğinden bahsediyor Pakize hanım, sizinle bir alakası yok ![]() Baş Kom: (Çaycıya Dönerek) Ben bi lavaboya gidiyorum ![]() ![]() ![]() ![]() (Baş komiser ve çaycı gider ![]() ![]() ![]() ![]() Pakize: Hayırdır firuze, bu beyde kim böyle ![]() Firuze: Trafik ışık ihlali yapan bir vatandaş ![]() ![]() ![]() (Kör adam eliyle yoklayarak Pakize’nin masasını bulur ve masaya elini koyarak) Kör Adam: Vallaha ben sarıda geçtim yinge, yalan söylüyorsam iki gözüm kör olsun ![]() Pakize: Ne yengesi, ben bekarım çekin şu ellerinizi masamdan ![]() Kör Adam: Ne bekar mı? Aslında bende bekar ve yakışıklı bir gencim ![]() (Çaycı içeri girer ![]() Çaycı: Ne gurban bir şey mi kaybettin ![]() Pakize: Bey efendi aracıyla kırmızı ışıkta geçmişte, sarı diye diretiyor ![]() Kör Adam: Bana iftira atıyorlar Baş komiserim, hayatımda hiç trafik kuralı çiğnemedim ![]() ![]() Çaycı: Sen ahan benim masamda otur ![]() ![]() (Baş komiser ellerini mendille kurutarak içeriye girer, mendili cebine koyarken adamı görür ![]() Baş Kom: Bu da kim? Pakize: Muhteşem çaycımız Hıdır’ın son numarası ![]() Kör Adam: Çaycı mı geldi? Baş Kom: Hoş geldiniz beyfendi ![]() Kör Adam: İki çay getir oğlum, biri açık olsun ![]() Baş Kom: Hangisi açık olsun kafanızdan dökülecek olan mı? Kör Adam: Terbiyesizlik yapma, ben Baş komiserin arkadaşıyım Baş Kom: Hıdır Hıdır! Çaycı: (Gelir) Buyrun Baş Kom: Utanmıyor musun gözleri görmeyen bir adamla alay ediyorsun ![]() Çaycı: Baş gomiserim bu senin bildiğin adamlardan değil ![]() ![]() Kör Adam: Sarı sarı ![]() Baş Kom: (Pakize’yle Hıdır’a dönerek) Özür dilerim arkadaşlar der ![]() Kör Adam: Korkudan kimse yanıma gelmiyorlar ![]() Çaycı: Yani komserim kimse arabasına binmiy ![]() Baş Kom: (Köre döner) Ehliyetim var deme sakın düşer bayılırım şimdi ![]() Kör Adam: Var tabi bakın (Cebinden bir kart çıkarır ![]() ![]() Baş Kom: Kartın üzerinde yazıyı okur ![]() ![]() ![]() ![]() Kör Adam: Vay anam vay ![]() ![]() Baş Kom: Nüfus cüzdanın var mı bari? Kör Adam: (Cebinden çıkarmaya çalışırken) Abuzittin çalmamışsa vardır ![]() ![]() ![]() Baş Kom: Cüzdanı inceler ![]() ![]() Kör Adam: Benim kap gözüm açık Baş komiserim ![]() ![]() ![]() ![]() Baş Kom: Neyse neyse tamam ![]() ![]() ![]() (Bu sırada Firuze gelir, bir elinde değnek vardır ![]() ![]() Kör Adam: Karakolda işkence yapıyorlar ![]() ![]() Firuze: Ne o, görücü mü gelmiş yine sana ![]() Pakize: Üfff ![]() ![]() ![]() Firuze: Pardon bu görücü değil sürücüydü di mi? hehehe!! Pakize: Bak susmazsan Baş komiserime söylerim, seni depocu yapar valla ![]() Firuze: Aman aman, hayret bir şeysin ![]() ![]() Firuze: (Elindeki değneği körün eline vermek için uğraşır) Kör Adam: (Bağırarak) AİHM’ye baş vuracam ![]() ![]() (Perde kapanır) II ![]() Sahnede aynı kişiler vardır yine ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Baş Kom: Oooo, hoş geldin Fren Osman ![]() Fren Osman: Hoş bulduk devletimin Baş komiseri ![]() Firuze: Baş komiserim bakın Fren Osman her zaman ki gibi trafik kurallarına tam olarak riayet etti ![]() ![]() Baş Kom: Yoooo ![]() ![]() ![]() ![]() (Baş komiser Fren Osman’la tokalaşır ![]() ![]() ![]() ![]() Pakize: Baş komiserim ben gidip uygulamaya katılan arkadaşlara yardımcı olayım ![]() Baş Kom: (Gülerek) Tamam Pakize Hanım, tamam ![]() (Pakize kaçarcasına dışarı çıkar ![]() ![]() ![]() ![]() Kör Adam: Oh be insanmış ![]() ![]() (Fren komserin yanına gelir ![]() Baş Kom: Eeee, anlat bakalım Fren ![]() Fren Osman: Sanayideydim Baş komiserim ![]() ![]() Baş Kom: Ne oldu halledebildin mi bari? Fren Osman: Eskisinden daha iyi ama uzun yolda acayip sesler çıkarıyor ![]() (Çaycı söz karışır ![]() Çaycı: İki gündür zahirli ishalden hastane de yatidi ![]() ![]() Baş Kom: Geçmiş olsun Fren ![]() (Fren kafasını öne eğer ![]() ![]() Baş Kom: Açtır aç, al hadi ![]() ![]() ![]() Çaycı: Başgomserim (simidi göstererek) bu gerçekten senin öğle yemeğin miydi? Baş Kom: Niye, bilmez misin Hıdır Usta, büyün polis arkadaşların durumu benim ki gibi ![]() Çaycı: Bilim başgomserim bilim de elimden bir şey gelmez ki ![]() ![]() Firuze: (Hıdır’ın sırtına vurarak) Ne diyelim Hıdır Usta Allah deriz Allah ![]() Çaycı: Tamam anlaştık ![]() ![]() ![]() Fren Osman: Baş komiserim sana bir fıkra anlatayım mı? Baş Kom: Anlat bakalım Fren Osman: (Bir yandan simidi yer) adamın biri kırmızı ışıkta Kör Adam: Sarı sarı Fren Osman: Kırmızııııı Kör Adam: Sarııı Fren Osman: Kırmızıııııı (devam eder bu durum biraz) Kör Adam: En büyüüüüüük Fren Osman: TÜRKİYE… ![]() Baş Kom: Devam et sen Fren ![]() Fren Osman: (devam eder) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (Baş komiser sesli bir şekilde güler ![]() ![]() Baş Kom: Lastiklerini daha geçen ay değiştirmiştik ![]() ![]() ![]() ![]() Çaycı içeri girer ve çayı Fren Osman’ın önündeki masaya bırakır) Çaycı: Baş gomserim asayiş ekibi gelmiş, dışarıda bekliyor ![]() ![]() Baş Kom: Ha, tamam ![]() ![]() Firuze: Tamam Baş komiserim ![]() (Firuze ile kör adam dışarı çıkarlar ![]() Fren Osman: Baş komiserim sana bir fıkra daha anlatayım mı? Baş Kom: Anlat tabi ![]() Fren Osman: Trafik polisi arabayı durdurmuş,şöföre demiş ki ehliyetiniz lütfen ![]() ![]() (Baş komiser gülerek Osman’ın yanına gelir) Baş Kom: Hadi gel Fren seni ekiple evine bıraktırayım, biraz dinlen ![]() ![]() ![]() (Baş komiserle Fren dışarı çıkarlar ![]() ![]() Çaycı: (Çay getirir, birini Baş komisere birini Pakize’ye verir ![]() Pakize: Bu ney ya! Buz gibi kola mı çay mı belli değil!! Çaycı: Yeni birini getirsem ne olacak ki ![]() ![]() Pakize: Baş komiserim bu yine benimle uğraşıyo ![]() Baş Kom: (Sinirli) Hıdıııır! Çaycı: Başgomserim hani ben size yaptığım iyiliği hatırlatırım demiştim ya, hatırlatma hakkını Pakize Hanım’da kullanmak istim ![]() Baş Kom: Ya karıştırma şimdi onu sen (aşk olsun dercesine) Çaycı: Ama baş gomserim garaçalı suyundan demlediğim güzelim çaya gusur buli ![]() Baş Kom: Tamam tamam uzatmayın yeni bir çay getirde kendini affettir (kalkar) Hıdır al şu 5 milyonu ben Ramazan müdürün yanına gidiyorum ![]() ![]() (Çıkar gider) Çaycı: Ulan şu garı milleti de yohtan anlamaz ki bir türlü ![]() Pakize: Herkesin cebinde senin gibi tomarla parası yok Hıdır Efendi ![]() Çaycı: Eeeee, para gazanmak ele kolay değil ![]() ![]() ![]() (Travesti içeri girer, Pakize masada oturmaktadır) Travesti: Tünaydın şeker kız ![]() Pakize: Efendim? Travesti: Yani günaydının öğleye yakını ![]() Pakize: Buyrun bir şey mi istemiştiniz? Travesti: Ben baba Hasan’ı aramıştım ![]() Pakize: Baba Hasan mı? Burada öyle birisi yok beyefendi ![]() ![]() ![]() Travesti: Ama buraya tayini çıkmış şekerim öyle dediler ![]() Pakize: Hasan baba, Hasan Babaaa (biraz düşünür) Hasan Baş komiserim olmasın aradığınız? Travesti: Ay Baba Hasan Baş komiser mi oldu? İstanbul’da komserdi o ayol ![]() Pakize: Birazdan burada olur, şöyle oturun isterseniz ![]() (Travesti Baş komiserin masasının karşısındaki sandalyeye oturur ![]() ![]() Pakize: Hah, işte geldi ![]() (Baş komiser şaşkın bir ifadeyle travestiye doğru yaklaşır ![]() Baş Kom: Döndüüüüü? TRAVESTİ: Eveeet (gülerek) Baş Kom: (Şaşkın) Ne işin var senin burada Travesti: Hoş bulduk aaaa ![]() ![]() Baş Kom: Gözlerime inanamıyorum ![]() ![]() TRAVESTİ: Sorma Hasan Baba ![]() ![]() ![]() Baş Kom: Umarım hep burada kalmayacaksın Döndü? TRAVESTİ: Neden? Vallahi ben bayıldım buraya ![]() Baş Kom: Yapma Döndü, burada yaşayamazsın sen ![]() TRAVESTİ: Bakarız birkaç gün deneriz, olmazsa geri dönerim ![]() ![]() (Çaycı içeri girer ![]() ![]() ![]() TRAVESTİ: Ay sen gakkoş musun? Çaycı: Gakkoş gakkoş, elhamdülillah ![]() TRAVESTİ: Doğruymuş desenize ![]() (HıdırPakize’ye ters ters bakar) Çaycı: Seni kesin Pakize ayarladı ![]() ![]() Pakize: Baş komiserin arkadaşı ama bakarsın seninde arkadaşın olur ![]() Çaycı: Allah gorusun (Döndü Hıdır’ın etrafında dönerek) Travesti: Adın neydi senin? Çaycı: (Sert) Hıdır!! Travesti: Ayy ne güzel isim (Hıdır Pakize’ye bakar ![]() ![]() Travesti: Ay Hasan baba ben burada kalmaya karar verdim ![]() Baş Kom: Yapma Döndü burada yapamazsın sen ![]() Pakize: (Baş komiserin yanına gelir yalvararak) Ne olur gitmesin ![]() Çaycı: (Baş komiserin yanına gelir yalvararak) Gençliğime acı ![]() Baş Kom: (Maalesef anlamında) İstanbul’dan Şişli ekipler amiriyken tanışmıştık Döndü’yle ![]() Travesti: Ay evet ![]() ![]() Baş Kom: Tamam tamam öpme artık ![]() Travesti: Ay tamam kızma istersen gidip Hıdır’ı öpeyim ![]() ![]() ![]() ![]() Pakize: İki saniye düşün, bulacağından eminim ![]() Travesti: (Pakize’ye bakarak) Ay ne şeker kız, ismin neydi senin ![]() Çaycı: Pakize ama ona kısaca Pak diyebilirsin ![]() ![]() ![]() Travesti: Kız Pak, bu yakışıklı çaycı bekar mı? Pakize: Evet evet ![]() ![]() Travesti: Ay ciddi misin kız? (Elleriyle saçlarını arkaya atar ![]() ![]() Çaycı: Allah’ım beni bu beladan kurtar artık, borçlularımı sıkıştırmayacağım ![]() Travesti: Ay borçlun olayım senin, sıkıştır beni Hıdır ![]() (Hıdır Baş komisere koşar, kulağına fısıldar ![]() Çaycı: Başgomserim benim tayin yazısı geldi mi? Baş Kom: Iııı geldi Hıdır geldi ![]() ![]() Çaycı: İstanbul’dan (bastırarak söyler) istediğiniz bir şey var mı? Yarım saat sonra otobüsüm kalki ![]() Baş Kom: Aaa evet, Şişli ekipler amirliğinde uğra da selam söyle ![]() Çaycı: Baş üstüne Başgomserim ![]() ![]() ![]() ![]() Travesti: Hasan Baba düşündüm de burası bana göre değil ![]() (Pakize’nin yanına gider, kulağına eğilir) Travesti: Kız bu yakışıklı çaycının tayini nereye çıktı İstanbul’da ![]() Pakize: Bakırköy’e Bakırköy’e ![]() Travesti: Ay sağol şekerim hadi çüüüüz ![]() (Baş komiserin yanına gelerek) Travesti: Galiba ben İstanbul’a dönsem iyi olacak ![]() ![]() ![]() (Döndü koşarak çıkar) Baş Kom: Dur bu halde dolaşma ortalıkta ![]() ![]() ![]() SON |
![]() |
![]() |
|