![]() |
Sağırın Hasta Ziyareti -Skeç- |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sağırın Hasta Ziyareti -Skeç-SAĞIRIN HASTA ZİYARETİ İHTİYAR : Ah, ah! Şu sağırlık ne kötü bir şeymiş yahu? Hayat çekilmez bir işkence oluyor insanın kulakları duymayınca ![]() ![]() ![]() KADIN :Efendi, efendi! Yine geldiler her halde ![]() ![]() ![]() İHTİYAR :Nee? Uyuyor muyum! Hayır, hayır uyumuyorum ![]() KADIN : Allah, Allah, ne olacak bu adamın hali! Hanyayı Konya anlıyor ![]() İHTİYAR :Ne dedin hanım Havva kolonyayı mı alıyor? KADIN : Tamam, tamam yok bir şey ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İHTİYAR :Nee, çatıda yangın mı çıktı? KADIN :Neyse boş ver ![]() ![]() ![]() İHTİYAR :Koşu başlamış mı? Ne koşusu bu hanım? KADIN : Komşu, komşu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İHTİYAR :Nee? KADIN :Hastalanmış komşu diyorum İHTİYAR : Haşlanmış turşu mu yiyorsun? Yahu turşunun haşlanmışı nasıl oluyor ki! KADIN :İlahi efendi bir ömürsün ![]() ![]() ![]() İHTİYAR : Aşağıda kazı mı yapıyorsun, niye? KADIN :Bakburaya! Kom-şu has-ta-lan-mış he-men onu zi-ya-ret-et ![]() İHTİYAR :Haa! Demek komşum hasta ha! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() KADIN : Efendi Allah yardımcısı olsun, selamlarımı da iletiver ![]() İHTİYAR ![]() ![]() KADIN :Hadi bakalım ![]() (Yan Komşu da) -- İHTİYAR :Huu komşu ![]() ![]() ![]() ![]() KOMŞU : Sorma komşu ölüyorum, ölüyorum ![]() İHTİYAR : Oh, oh çok şükür olsun ![]() ![]() ![]() KOMŞU emek çok sevindin ha! Seni nankör! İHTİYAR : Söyle bakalım komşu, ne yiyip ne içiyorsun? KOMŞU :Zehir zıkkım yeyip içiyorum ![]() ![]() ![]() ![]() İHTİYAR : Afiyet olsun, afiyet olsun ![]() ![]() ![]() KOMŞU :Ne tedavisi be adam! Ölüyorum ben ![]() ![]() ![]() ![]() İHTİYAR :Çok iyi, çok iyi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() KOMŞU :Bela mısın be adam! Yürü git işine! Hanım, hanııım şu sağırı defet evden! İHTİYAR : Doğru söyledin komşu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (Mesnevi'den Uyarlanmıştır) |
![]() |
![]() |
|