![]() |
Gelincik|Tiyatro Tarihi Ve Skeçler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gelincik|Tiyatro Tarihi Ve SkeçlerGELİNCİK BİRİNCİ PERDE BİRİNCİ SAHNE KERİM: (Türkü söyleyerek bulaşık yıkamaktadır ![]() ZEYNEP: iki bulaşığı yıkayıp bitiremedin ![]() ![]() KERİM: Bu erkek işi değil, ne yapayım ![]() ZEYNEP: Ama gelinlik giyerken, yer silerken öyle demiyordun ![]() KERİM : Şimdi de yıkamam ama kader utansın ![]() ZEYNEP :Yıkama da bir gör ![]() ![]() KERİM: Bütün bulaşıkları bir ay boyunca yıkarım ![]() ![]() ZEYNEP : Yok, yok öyle ![]() ![]() ![]() ![]() KERİM: O postacıyı bir yakalarsam dünyaya geldiğine pişman ede-ceğim, mendebur adamı ![]() ![]() ![]() ZEYNEP : Yalvar, yalvar ![]() ![]() KERİM: Ne? Şalvarını da ben mi yıkayacağım? Ben şalvar malvar yıkamam ![]() ![]() ZEYNEP : Şalvarımı mı yıkayacaksın al yıka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() KERİM: Lan Uğur, seni bir yakalarsam essek sudan gelinceye kadar dövmez miyim ben! Şu halime bak, karının şalvarını yıka-yacağım, ütüleyeceğim, ayağına vereceğim ![]() ZEYNEP : Elin mahkûm hanını kızım, bunları öğren, yoksa evde kalırsın ![]() KERİM : Ulan karı şimdi seni bir güzel pataklarım ![]() ZEYNEP : O, biraz zor kocacığım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() KERİM: Ulan bana kızım deme ![]() ZEYNEP : Demem hanım abla ![]() KERİM : Of ulan of! Yıkamıyorum lan, var mı bir diyeceğin? ZEYNEP : Var, resimler ![]() ![]() KERİM: Olsun lan olsun ![]() ![]() ZEYNEP : Kerim, Kerim yapma, seyirci var, sahnedeyiz ![]() KERİM: Olsun ![]() ![]() ZEYNEP : Söylemez ama, ayıp olmaz mı? KERİM : Ben vaziyeti anlatırım ![]() ![]() ZEYNEP : Ne hakkı ![]() KERİM : Seyirci bana hak verir dedim sağır mısın sen ![]() ZEYNEP : Sığır sensin terbiyesiz, insan karısına sığır derse kendisi ne olur ![]() KERİM : Yahu karıcığım, yanlış anladın, seyirci beni destekler de-mek istedim ![]() ZEYNEP : imkânı yok desteklemez ![]() ![]() KERİM: Peki, kolayı var ![]() ![]() ZEYNEP : Önce bir düşünmem lazım ![]() KERİM: Verirsin, verirsin ![]() ![]() ZEYNEP : Pekâlâ, anlat o zaman ![]() KERİM: Sevgili seyircilerimiz, hoş geldiniz, sefalar getirdiniz, şuna bakın; pırıl pırıl gözlerinizle, renk renk elbiselerinizle, salo-nu çiçek bahçesine çevirmişsiniz, inanın sizi çok seviyo-rum ![]() ![]() ![]() ZEYNEP : Öhö,Öhö ![]() KERİM : Allah sevdiklerinize kavuştursun ![]() ZEYNEP: Öhhö, Öhhö ![]() KERİM: Allah cennetine kabul etsin ![]() ZEYNEP : Amin ![]() ![]() ![]() KERİM: Hayrola, kime ne olmuş, kim ölmüş? ZEYNEP : Seyirciye yağcılık edeceğim diye ne yapacağını şaşırdın ![]() KERİM: Yok yahu ![]() ZEYNEP: Yok, ben! KERİM : Sen yaparsın ![]() ![]() ![]() ZEYNEP : (Resimleri gösterir ![]() ![]() KERİM : Ah benim bitanem! Cik cik karım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ZEYNEP : Kes, kes tamam ![]() ![]() ![]() ZEYNEP: Ona yağ çekmek derler veya yağcılık yapmak derler ![]() ![]() ![]() KERİM : (Bir eliyle ağzını kapatır ![]() ![]() ZEYNEP : Evet, değerli seyirciler! Bizim Kerim bir hata yaptı ![]() ![]() KERİM : (Parmak kaldırır ![]() ZEYNEP : Elimde Kerim'in kadın kılığında çekilmiş ![]() ![]() ![]() KERİM : Tamam tamam ![]() ![]() ![]() ![]() ZEYNEP : Ama taraflı anlatmak yok ![]() KERİM: Tamam ![]() ![]() ZEYNEP : Buna ancak seyirci karar verir ![]() KERİM : Peki, öyle olsun ![]() ![]() (Kerim ile Zeynep sahneden çıkarlar) ![]() IŞIKLAR SÖNER BİRİNCİ PERDE İKİNCİ SAHNE (Uğur'la Hamza kahvede hasır oturaklar üzerinde sohbet etmekte ve kahve içmektedirler ![]() ![]() ![]() ![]() UĞUR : Sorma ahi ![]() ![]() HAMZA : Deme yahu ![]() UĞUR : Kim kıracak yahu?! HAMZA : Yenge oklavayı mı şey ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() UĞUR : Sana şakadan söylemişler abi ![]() HAMZA : Ne, ne şakası ![]() ![]() UĞUR : Yok abi yok ![]() ![]() ![]() HAMZA : iyi, iyi ![]() ![]() ![]() UĞUR : Hayrola ne görmesi abi ![]() HAMZA : Sen birine göz vermişsin hani ![]() ![]() UĞUR : (Yüksek sesle) Senin kulakların bozuk değil mi? HAMZA : Yok canım yok, kulaklarım çok iyi ![]() ![]() UĞUR: Haa, ne diyordum abi ![]() ![]() HAMZA: Kapıdan geldik ![]() UĞUR : Yok canım onu demedim ![]() HAMZA : Vallahi kapıdan girdik yahu ![]() UĞUR : Söz buraya nasıl geldi dedim abi ![]() HAMZA : Birine göz bağışladım dedin ![]() ![]() UĞUR : Yok abi öyle değil ![]() ![]() ![]() HAMZA : Yok yahu ![]() ![]() ![]() ![]() UĞUR : Neyi yakıştıramadım HAMZA : Bizimki hâlâ bakire ![]() ![]() ![]() ![]() UĞUR : Bak, Hamza abi ![]() ![]() ![]() HAMZA : Çok iyi olur ![]() ![]() UĞUR : Kiralama evlilik olur mu abi? HAMZA : Sahi nasıl olur acaba ![]() UĞUR: Hamza abi ![]() ![]() HAMZA : Sevaptır, sevaptır ![]() UĞUR : Sevap olmasına sevap ama, ona kimse kız vermez ki! HAMZA : Niye vermesin canım ![]() ALİ : Vallahi benim bin tane kızım olsa birisini vermem ![]() HAMZA : Kaç kandan ![]() UĞUR : Ne kaç kandan abi ![]() HAMZA : Bin tane kızım var birini vereyim demedi mi! ALİ : Şaka yapma dayı, kafa mı buluyorsun benimle ben hâlâ be-kârım ![]() HAMZA : Sen tabiî bakarsın, işin var gücün var ![]() UĞUR: Hamza abi, Ali bu haliyle sarhoş Bekir'e kimse kız vermez demek istiyor ![]() HAMZA : Halinde ne var arslan gibi delikanlı ![]() UĞUR : Vallahi boyuna posuna bir şey demem ama çok içki içiyor ![]() ![]() ALİ : Neredeyse birazdan buraya damlar ![]() ![]() ![]() UĞUR : Ayıp etmişsin, öyle söyleme; ne de olsa müşteri ![]() ALİ : Öyle müşteri olmaz olsun yahu! UĞUR : Bak abi ![]() ![]() ![]() ![]() HAMZA : Söz vermişsin, sözünde dur ![]() UĞUR : Ben sözümde duruyorum ![]() ![]() HAMZA : O da mı göz verdi? UĞUR : Hayır, o bana içki içmeyeceğim diye söz verdi ![]() HAMZA : Erkek adam sözünde durur ![]() BEKİR : (Dışarıdan) Heeeyt Allah beee ![]() ![]() ![]() ![]() UĞUR ![]() ![]() BEKİR : Ben ha ![]() ![]() ![]() UĞUR : Yok yok Bekirciğim, gel, bak ben sana ne diyeceğim ![]() ALİ : Yok yok oturmasın ![]() BEKİR : Tamam tamam, özür özür, sen haklısın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ALİ : Vallahi ne isen nesin ![]() ![]() HAMZA : Uğur, bunlar niye kavga ediyorlar? UĞUR : Bir dakika Bekir ![]() ![]() ![]() HAMZA : Uğur doğru söylüyor Bekir ![]() ![]() ![]() BEKİR : Ben hep söylerim ![]() ![]() ![]() ![]() UĞUR : Bak Bekir bu olmadı ![]() ![]() ALİ : Baş üstüne ![]() BEKİR : Gel seni bir öpeyim Uğur ![]() ![]() ![]() HAMZA : Git lan çok kötü kokuyorsun, leş gibisin ![]() BEKİR : (Hamza 'yi zorla öper ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() HAMZA : Nereden buluyor içkiye verecek bu kadar parayı acaba! UĞUR : Rahmetli babasından miras kalan bir ev vardı ![]() ![]() ![]() ALİ : (Kahveyi getirir sehpaya bırakır ![]() ![]() UĞUR : Yaz yaz, ben öderim ![]() BEKİR : Yook dünyada olmaz ![]() ![]() ![]() ![]() ALİ : Biraz dikkat et masada fincan var ![]() ![]() BEKİR : Hani nerede ![]() ![]() ![]() UĞUR : Yok yok aman ha ![]() ![]() ![]() BEKİR : Kahve bir tane de fincan iki tane ![]() ![]() ![]() ![]() ALİ : Eyvah gene yandık ![]() ![]() BEKİR : Bak işte şu boş olanı ![]() ![]() ALİ : Bir daha benim kahveme gelirsen senin bacaklarım kırarım ![]() ![]() UĞUR : Ayıp oluyor arkadaşlar sen de biraz rahat dur Bekir, içme şu zıkkımı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ALİ : (Ocaktan) Geçenlerde de aynı işi yaptı ![]() ![]() HAMZA : Bunlar niye kavga ettiler anlayamadım ![]() ![]() UĞUR : Yok, Hamza abi yok ![]() ![]() HAMZA : Nasıl yani? UĞUR : Her zaman içkili, her zaman sarhoş ![]() ![]() HAMZA : Bunun kimsesi yok mu? Kimse buna yapma oğlum ayıp, günah demiyor mu? Yazık yahu gençliğine yazık ![]() UĞUR : Çok söyledim abi ![]() ![]() ![]() ![]() HAMZA : Ders vermekle düzelir mi dersin Uğur? UĞUR : Bakarsın düzelir abi ![]() HAMZA : O zaman parası tükenmeden hemen bir dershaneye kayıt et-tirelim de biraz talim, terbiye görsün ![]() UĞUR : Öyle ders değil abi ![]() HAMZA : Öğle olacağına akşam olsun canım ![]() UĞUR : Bir numara yapalım Bekir'e ![]() HAMZA : Derse başlarsa kendisine bir numara verirler ![]() UĞUR : Bekir'e bir oyun oynayalım abi, oyun ![]() HAMZA : Bir zeybek veya çiftetelli, yok yok horon daha iyi gelir ![]() UĞUR : Bekir'e öyle bir ders verelim ki bir daha içki içmesin diyorum ![]() HAMZA : Tamam içmesin ya, iyi olur ![]() ![]() UĞUR : Hay aklınla bin yaşa abi ![]() ALİ : Meselâ Bekir beni evlendirin diye üsteleyip duruyor ya ![]() UĞUR : Eeee, anlat bakalım usta ![]() ALİ : Meselâ diyorum ![]() ![]() HAMZA : Olmaz yahu kesinlikle olmaz ![]() ALİ : Niye olmasın ![]() ![]() UĞUR : Evet evet, kız diye bir erkekle evlendirirsek ![]() ![]() ![]() HAMZA : îki erkek birbiriyle evlenir mi yahu, o zaman kıyamet kopar! UĞUR : Rol icabı abi, rol icabı ![]() HAMZA : Yok yahu ![]() ![]() ![]() ![]() ALİ : Parayı bastırırsan kabul ederler abi ![]() HAMZA : Çok hevesliysen sen ol o zaman ![]() ALİ : Ben mi? Ben o ayyaşa günahımı bile vermem ![]() UĞUR : Günah değil para vereceğiz para ![]() ALİ : Uğur senin bir arkadaşın var ya ![]() ![]() ![]() UĞUR : Onun asıl adı Kerim ![]() ![]() ![]() ALİ : îşin ucunda para olsun da bak nasıl kabul eder ![]() HAMZA : Adam koskoca devlet memuru yahu ![]() ALİ : Ne kocası, ne memuru ![]() ![]() UĞUR : Bir plânım var ![]() ![]() HAMZA : Para! Para nerede kimden bulacağız ![]() ![]() ALİ : Ben baştan söyledim günahımı bile vermem ![]() UĞUR : Para kolay, parayı hiç düşünmeyin ![]() ALİ : Kimse, hiç kimseye bir kuruş vermez abi, hele sarhoş Be-kir'e ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() UĞUR : Para kolay ![]() ![]() HAMZA : it yatağında ekmek kırıntısı arıyorsun sen de Uğur ![]() UĞUR : Abi geçen gün ev sattı ![]() ![]() ALİ : Eee! HAMZA : Eee! UĞUR : Sana bir kız buldum, derim ![]() ALİ : Hee! UĞUR : Bekir'e kızın anası başlık parası istiyor derim ![]() HAMZA : Hay aklınla bin yaşa Uğur ![]() ALİ : iyi akıl ettin vallahi ![]() UĞUR : Bekir sökülür o zaman paraları ![]() HAMZA : istediğimiz kadar parayı verebilir mi? ALİ : Az para istersek kızı çirkin zanneder ![]() UĞUR : Benim bildiğim Bekir bir; içki için, ikincisi kız için paraya acımaz ![]() HAMZA : Birini biliyoruz da öbürü daha belli değil ![]() ALİ : Parayı biraz fazla iste de bizim bardak çanak parası da çık-sın abi ![]() UĞUR : Yalnız bir problem var ![]() ALİ : Tellal bağırttıralım ![]() ![]() UĞUR : Tellal olmaz ![]() HAMZA : Kendimiz çıkıp arayalım diyeceğim ama ![]() ![]() ![]() ALİ : Olmaz ben iş yerimi kapatıp gidemem ![]() ![]() UĞUR : Eşe dosta söylesek, gören bize haber verse ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ali : iti an çomağı hazırla diyenler boşa dememişler ![]() düşer ![]() HAMZA : Trafik kazası oldu herhalde, nasıl acı acı fren yaptı araba ![]() BEKİR : (Elinde şişe ayakta zor duracak bir şekilde içeri girer ![]() ![]() UĞUR : Ne iyi ettin de geldin Bekir ![]() ![]() BEKİR :Ufak at da civcivler yesin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ALİ: Bekir lafını bil de konuş arkadaş ![]() ![]() UĞUR : Tamam tamam, sen haklısın Bekir ![]() ![]() BEKİR : Dünyada olmaz barışmam sizinle ![]() Ali : Öbür dünyada da Allah kimseyi yanına düşürmesin ![]() ![]() HAMZA : Bekir lan sana kim haber verdi ![]() BEKİR : Cinler haber verdi ![]() ![]() ![]() ![]() HAMZA : Vah vah yazık, çok yazık cinlere karışmış ![]() ![]() BEKİR : Ben it miyim ha? Ben it miyim? Ağaç diplerine itler işer ![]() ALİ : İtin gözünü seveyim şu haline bak ![]() ![]() HAMZA : Uğur, bu Bekir şimdi de itler mi haber verdi diyor ![]() UĞUR : Abi siz ikiniz karışmayın ben şimdi meseleyi hallederim ![]() ALİ : Bizim bardak paralarını da unutma ![]() HAMZA : Dinleyen var mı ki konuşalım ![]() ![]() ![]() UĞUR : Bekir bak; beni iyi dinle ![]() ![]() BEKİR : Ben size küstüm ![]() ALİ : Ahh, ahhh, nerede o günler ![]() UĞUR : Tamam tamam, önce beni bir dinle Bekir ![]() ![]() BEKİR : Dinlemiyorum ![]() ![]() UĞUR : Bak, Bekir, ister dinle, ister dinleme ![]() ![]() ![]() BEKİR : Ne, kız mı buldun? Kimin kızı? Kız nerede? HAMZA : Kız lafını duyunca gözleri nasıl da açıldı ![]() ![]() ALİ : Bunun numara yaptığına bakmayın ![]() ![]() ![]() UĞUR : Her neyse ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() BEKİR : Ne ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ALİ : Kız buldu ya beğenmezse diyor ![]() ![]() HAMZA : Yapmayın çocuklar ![]() ![]() ![]() UĞUR : Bekir, yalnız bir mesele var ![]() BEKİR : Topalsa önemli değil canım ![]() UĞUR : Yok canını, topal değil ![]() BEKİR : Cüce mi yoksa? Benim boyum da kısa sayılır ![]() UĞUR: Yok canını boyu poşu yerinde ![]() BEKİR : Yoksa eli mi çolak? Bulaşıkları ben yıkasam da olur ![]() ALİ : Seni gidi pis sarhoş ![]() ![]() ![]() UĞUR : Yok yok ![]() ![]() BEKİR : O zaman kesinlikle gözü kördür ![]() UĞUR: Yapma sen de Bekir ![]() ![]() BEKİR : Yoksa kafada mı var biraz? Eğer kafada varsa o kötü ![]() ALİ : Nasıl da biliyor aklı olanın deli ile evlenmeyeceğini ![]() UĞUR : Yok yok ![]() ![]() BEKİR : O zaman hemen isteyelim hadi kalk ![]() ![]() ![]() UĞUR : Şekeri şerbeti zaten alacağız ![]() ![]() BEKİR : Kolay canım ![]() ![]() UĞUR : Çık çık ![]() BEKİR : Yüz elli, iki yüz ![]() UĞUR : Çık çık ![]() BEKİR : Iki yüz bir bin ![]() UĞUR : Çık canım sen de ![]() ![]() BEKİR : Bu halimle çıkamam abi ![]() ![]() UĞUR : Halinde ne varmış niçin çıkamıyorsun? BEKİR : Vallahi çıkamam abi ![]() ![]() UĞUR : Amma da yaptın ha ![]() ![]() BEKİR : Şey ![]() ![]() ![]() UĞUR : Şimdi ayıp ettin ![]() ![]() HAMZA : Başlık parası oğlum, başlık parası ![]() BEKİR: Haaa ![]() ![]() ALİ : Haa ![]() ![]() ![]() BEKİR: Onu veririz canım, istersen hemen vereyim ![]() ![]() ALİ : Bardaktan çıktı ![]() BEKİR : Ne bardağı ![]() UĞUR : Şerbet bardağı oğlum ![]() ![]() ![]() BEKİR : Ben mi? UĞUR : Evet sen ![]() BEKİR : Hemen gerdeğe girerim ![]() ALİ : Enayi, buldu ya bir kız ![]() ![]() BEKİR : Haa nişan! Yapalım canım ![]() UĞUR : Nasıl yani? BEKİR : Gerdekten sonra ![]() UĞUR : Olmaz ![]() ![]() ALİ : Uyanığı gördün mü? HAMZA : Ne yangını ![]() ALİ : Bekir'in gönlünde ![]() HAMZA : Ne duruyorsunuz hemen itfaiyeyi çağırın ![]() ALİ : Bu yangın zor söner, içten içe yanıyor: BEKİR : Uğur ![]() UĞUR : Yok Bekir yok ![]() ![]() ![]() ![]() BEKİR : Haa nişan şerbeti ![]() ![]() ![]() ![]() HAMZA : Şimdiye kadar rezil olduğun yetti gayri ![]() ALİ : Parayı hemen al Uğur ![]() ![]() ![]() UĞUR : Bekir; parayı ver de, kızın başlık parasını verelim ![]() BEKİR : Annem kızı görsün para kolay ![]() HAMZA : Su koyuverme Bekir ![]() ALİ : Para yoksa kız da yok ![]() BEKİR : Kızı görmeden para vermem ben ![]() HAMZA : Çüşşş Bekir ![]() ![]() ![]() ![]() UĞUR ![]() ![]() ![]() ![]() ALİ : Ben size söyledim ![]() ![]() HAMZA : Bekir sen kısmetini tepiyorsun oğlum ![]() UĞUR: Böylesi iyi oldu ![]() ![]() ALİ: Kız güzel miydi Uğur? UĞUR : Güzelin lafı mı olur abi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ALİ : Abi yahu ![]() ![]() UĞUR : Yok Ali olmaz ![]() ![]() ![]() ![]() ALİ : Olsun abi ne çıkar ![]() ![]() ![]() ![]() HAMZA : Çiğlik etmiş oluruz ![]() ![]() ![]() ![]() UĞUR : Peki Bekir ![]() ![]() ![]() BEKİR : Tamam ![]() ![]() ![]() ![]() UĞUR : Parayı sayalım ![]() ![]() ALİ: Sayalım abi ![]() ![]() HAMZA : Çocuklar parayı hem sayın hem de götürüp sahibine verin ![]() ![]() UĞUR : Parayı saydım ![]() ![]() ![]() ![]() BEKİR : (Parayı alır ![]() ![]() ![]() HAMZA : Bak Bekir ![]() ![]() BEKİR : Hele bir nişan yapalım sonra düşünürüz ![]() UĞUR : Beni dinle Bekir, bu işler uzatmaya gelmez ![]() ![]() BEKİR : Tamam tamam, annem kızı beğendiği gün düğünü yapanz, zaten bütün eşyalar hazır ![]() ![]() ALİ : Benim hissemi ver abi ![]() ![]() HAMZA : Gene işi sen kurtardın usta ![]() UĞUR : Nereden aklına geldi kıza talip olmak ![]() ALİ : Vallahi ne bileyim ![]() ![]() HAMZA : Bekir'in işi bitti ama bizim iş henüz yeni başladı ![]() ![]() UĞUR : Kerim'in evine gider konuşuruz ![]() ALİ : Siz meraklanmayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() UĞUR : Kerim gelirse bu işi oldu bilin ![]() ![]() ALİ : Sen merak etme Uğur ![]() ![]() ![]() UĞUR : inşallah kolay olur Hamza abi ![]() ![]() ![]() HAMZA : Sen de beni adam akıllı kulaksız zannediyorsun, bana ne si-zin paspasınızdan ![]() UĞUR : Bak Hamza abi, yanlış anladın ![]() ![]() HAMZA : Ayağını paspasa sil demedin mi ![]() UĞUR : Aman Hamza abi ![]() ![]() ![]() HAMZA : istersen hiç konuşmayım, hatta gideyim ![]() UĞUR : Kızma abi ![]() ALİ : (Uğur’a yavaşça) Sen de Hamza abinin konuştuklarını duy-mazdan gelirsin olur biter ![]() UĞUR : Ali usta sen de fazla lafa karışma, hatta sen duymazdan ge-lirsen daha iyi olur ![]() ALİ : Bizim bilmediğimizi zanneder ![]() ![]() ![]() HAMZA : Bu benim de aklıma yattı ![]() ![]() UĞUR : Yok yok acele etmeyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ALİ : Evet evet ![]() ![]() ![]() UĞUR : Her gün geliyor demiştin değil mi Ali? ALİ : Neredeyse birazdan gelir ![]() KERİM : (Kapıda görünür ![]() ![]() UĞUR : Aleykümselam, gel Kerim gel, yanıma otur ![]() HAMZA : Aleykümselam Kerimim ![]() KERİM : Allaha şükür iyiyiz ![]() ![]() HAMZA : Ne yapalım Uğur'la dereden tepeden konuşuyorduk şöyle ![]() UĞUR : Ali usta ![]() KERİM : Estağfurullah Uğur ![]() ![]() ALİ : Bir şeyler ikram edelim Kerim, istersen sana da bir kahve yapayım ![]() UĞUR : Bir şey içmeden olmaz Kerim ![]() KERİM : Madem ısrar ediyorsunuz alayım ![]() ![]() ![]() ALİ : Beğenmezsen gel sen yıka ![]() KERİM : Şaka yaptım canım ![]() ![]() ALİ : Bu işin şakası olmaz Kerim ![]() ![]() UĞUR : Ali usta doğru söylüyor Kerim ![]() ![]() HAMZA : Evet evet Kerim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() UĞUR : Öhüü öhüüü ![]() ![]() ALİ : Sırtına vurayım mı Uğur? HAMZA : Tabiî ki sırtına giymesi lazım yoksa belli olur ![]() KERİM : (Gülerek Uğur'a) Hamza abi gene yanlış anlıyor Uğur ![]() UĞUR : Kulakları ağır biraz, ağır işitiyor ya ondan ![]() HAMZA : Başörtüsü giyerse kulakları kapanır canım ![]() KERİM : (Uğur'a) Yengeden bahsettiğimizi zannediyor herhalde ![]() ALİ : (Uğur'a bakarak güler ![]() ![]() HAMZA : Yok yahu, ne yengesi kızdan bahsediyorum kız kız ![]() KERİM : Allah Allah ![]() UĞUR : Yanlış anlıyor dedim ya, işte öyle ![]() HAMZA : Evet Kerim oğlum evet ![]() ![]() KERİM : Doğru Hamza ahi doğru ![]() ![]() HAMZA : Afferin sana Kerim, işi iyi kaptın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() UĞUR : (Haınzd'ya) Abi ne yaptın ![]() ![]() ![]() ![]() KERİM : Uğur bırak konuşalım Hamza abiyle ![]() ![]() ![]() HAMZA : Vallahi kızı bulduk da, yenge olur mu der, yoksa olmaz mı der bilemem ![]() ALİ : Bu iş çok kolay oldu ![]() UĞUR : Kaptırdınız gidiyorsunuz ![]() ![]() KERİM : Hamza abi kızı buldunsa yengenin işini de halledersin sen ![]() HAMZA : Yengenin işi daha kolaymış ![]() ![]() ALİ : Parayı görünce yenge de "he" der ![]() KERİM : Hamza abiyi evlendirmek için yengeye rüşvet vermek ha ![]() ![]() ![]() HAMZA : Ne rüşveti ![]() ![]() KERİM : On milyona kim izin vermez ![]() ![]() UĞUR : Sahi sence on milyon iyi para mı? KERİM : Tabiî aslanım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() UĞUR : Sende metelik yok ve paraya da ihtiyacın var öyle mi? KERİM : Evet ![]() ![]() ![]() UĞUR : Olur ![]() ![]() HAMZA : iyi iyi, anladım ![]() ![]() ![]() ![]() UĞUR : Kolay olacağa benziyor Hamza abi ![]() KERİM : (Uğur'a) Hamza ahinin aklı fikri karıda ![]() ![]() UĞUR : Oturalım, istersen birer de kahve alalım ![]() KERİM : Yok yok ![]() ![]() UĞUR : Peki anlat bakalım ![]() ![]() KERİM : Biliyorsun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() UĞUR : Üzülme be Kerim ![]() ![]() ![]() KERİM : Allah her zaman büyük Uğur ![]() ![]() ![]() ![]() UĞUR : Mesela bizim sarhoş Bekir ![]() ![]() KERİM : Onu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() UĞUR : Sen de bir iş bulsan yapar mısın? KERİM : Olmaz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() UĞUR : Hiç kimsenin görmeyeceği, bilmeyeceği bir iş olsa yapar mısın? KERİM : Yaparım tabiî ![]() ![]() ![]() UĞUR : Aslında öyle bir iş var ![]() KERİM : Nerede? Yerini biliyorsan hemen gidelim ![]() UĞUR : Yalnız iş biraz zor ![]() KERİM : Ha belki sen çalışmak istersin o zaman bana da bir iş ayar-la ![]() ![]() UĞUR : Yanlış anladın Kerim ![]() ![]() KERİM : O zaman parası da çok iyidir ![]() UĞUR : İyi tabiî hem de çok iyi ![]() KERİM : İş ne kadar zor olursa olsun ben yaparım arkadaş ![]() UĞUR : Biraz ustalık isteyen bir iş ![]() KERİM : Anladım lan, işi bana kaptırmayacaksın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() UĞUR : Kızma canım ![]() ![]() ![]() ![]() KERİM : Hiç unutmam bir defasında sarhoş Bekir, sen, ben gece si-nemaya gitmiştik ![]() ![]() ![]() UĞUR : Hani şu papağan Osman mı? KERİM : Yok yahu Papağan Osman edebiyat öğretmeniydi ![]() ![]() ![]() UĞUR : Ha şimdi hatırladım ![]() ![]() ![]() ![]() KERİM : işte, o Tilki Salih camdan girerken bizi yakalamıştı ![]() ![]() UĞUR : Evet evet, Bekir de hemen hasta numarası yapmıştı ![]() ![]() ![]() ![]() KERİM : Bekir'i de bir güzel dövmüştü ![]() ![]() UĞUR : Bize de hatırı sayılır bir iki tokat atmıştı ![]() KERİM : Evet evet ![]() ![]() ![]() UĞUR : Biz gene halimize şükredelim, iyi kötü evimiz, ocağımız, çoluğumuz çocuğumuz var ![]() KERİM : Evet doğru ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() UĞUR : Nasıl iyi? KERİM : Bizden çalışkandı, bizden zengindi, hatta zeki bile sayılırdı ![]() UĞUR : Demek ki bunlar yetmiyor insana, iyi bir çevre, düzenli bir aile ve arkadaş çevresi olması gerekiyor ![]() ![]() ![]() KERİM : Belki haklısın ama, elimizden ne gelir ki? UĞUR : Çok şey ![]() KERİM : Mesela ne? Diyelim ki yardım etmek istedik ![]() UĞUR : Çok iyi arkadaş olduğumuzu söylüyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() KERİM : Evet, belki haklısın ama gene de elimizden pek bir şey gel-mez ![]() UĞUR : İsteseydik çok şey yapabilirdik ![]() ![]() KERİM : Bizi hiç dinlemez ki? UĞUR : Anlatmasını bilirsek dinler ![]() KERİM : Peki ![]() ![]() UĞUR : Söz ver yardım edecek misin? KERİM : Söz! Ben kendi hesabıma elimden ne gelirse yaparım fakat, bilirsin Bekir'e söz dinletmek de oldukça zordur ![]() UĞUR : Ben en kolay yolu buldum ![]() KERİM : Ne duruyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() UĞUR : Kolay ![]() ![]() KERİM : Ne şakası? UĞUR : Essek şakası ![]() KERİM : Peki eşeği nereden bulacağız? UĞUR : Lafın gelişi dedim canını ![]() ![]() KERİM : Vallahi iyi, yalnız o ayık gezmez ki şakadan ne anlasın ![]() UĞUR : Yok, şaka yaptığımız zaman sarhoş olsun ![]() ![]() KERİM : Nasıl olacak bu iş ![]() UĞUR : İkimiz planlayacağız, sen yapacaksın ![]() ![]() KERİM : Bu nasıl iş, bu nasıl şaka, beni fazla karıştırmasan iyi edersin ![]() UĞUR : Amma dönek adamsın ha ![]() KERİM : Evet dedim ne olmuş? Peki söyle bakalım ![]() UĞUR : Biz okulda yatılı okurken bazı geceler eğlence düzenlerdik değil mi? KERİM : Evet düzenlerdik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() UĞUR : O eğlence gecelerinde kadın kılığına kim girerdi? KERİM : Kim? Kimmiş? UĞUR : Kadın kılığında kim oynardı bir düşün ![]() KERİM : Uğur kendine gel, kahvedekilerin hepsi duyacak ![]() UĞUR : Buradakiler önemli değil ![]() ![]() KERİM : Ölürüm ![]() ![]() UĞUR : Korkma canım ![]() ![]() KERİM : Şimdi nereden aklına geldi, iyi ki senden biraz borç para is-teyelim dedik ![]() UĞUR : Beni dinle Kerim ![]() ![]() KERİM : Ben kuş vurmak istemiyorum ![]() ![]() UĞUR : iyi ya hem Bekir'e olan arkadaşlık görevimizi yerine getire-ceğiz, hem de sen para kazanacaksın ![]() KERİM : Peki nasıl olacak bu iki kuş vurma işi? UĞUR : Çok kolay canım ![]() ![]() KERİM : Peki öbür kuş ![]() ![]() UĞUR : Para peşin canım, yani şu anda cebimde ![]() KERİM : O zaman parayı hemen ver ![]() UĞUR : Önce Bekir'in annesi sana bakacak ![]() ![]() KERİM : Yok kabul etmem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() UĞUR : Yani kabul ediyor musun? KERİM : Parayı görelim de düşünürüz ![]() ![]() ![]() ![]() UĞUR : Evet kimse görmeyecek ![]() KERİM : Arkadaşım için değil mi? UĞUR : Evet arkadaşımız için ![]() KERİM : Benden de evet o zaman ![]() ![]() ![]() UĞUR : İyi düşündün mü? iyi düşün ![]() KERİM : Haydi haydi ikinci kuş, ikinci kuş ![]() ![]() ![]() UĞUR : Ben sana iyi düşün dedim ![]() ![]() KERİM : Aman ha, hanıma söylemek yok ![]() ![]() UĞUR : Yenge bilmezse bu iş olmaz ![]() ![]() KERİM : Benim hanıma söylerseniz bu iş hiç olmaz ![]() KERİM : Ben kabul etmem ![]() ![]() UĞUR : Bu iş burda biter mi diyorsun? KERİM : Evet, biter ![]() UĞUR : Peki, ne yapacağız o zaman? KERİM : Onu sen düşün, ben ancak kız olurum ![]() UĞUR : Bir düşünelim ![]() ![]() KERİM : Yok yok, kız ben olayım ![]() ![]() UĞUR : O zaman yengeyi sen razı edersin ![]() KERİM : Olmaz ![]() ![]() ![]() ![]() UĞUR : Yengeden korkuyorsun, vay kılıbık seni vay ![]() KERİM : Fazla karıştırma da hemen bir numara bul, bu işi tatlıya bağla ![]() UĞUR : Biraz düşünelim ![]() KERİM : Çabuk düşün, iyi düşün ![]() UĞUR : Kız yabancı olsa, yenge annesi imiş gibi davransa olmaz mı? KERİM : Olmaz! Para kaçar ![]() UĞUR : Para hiçbir yere kaçmaz ![]() ![]() KERİM : Kaçar, kaçar ![]() ![]() UĞUR : Tamam ![]() ![]() ![]() KERİM : Yutar mı dersin? Yutmaz da çakarsa öldürür beni ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() UĞUR : Seni bir güzel giydiririz ![]() ![]() ![]() ![]() KERİM : Hay aklınla bin yaşa Uğur ![]() ![]() UĞUR : Ne parası? KERİM : Ne olacak benim başlık param ![]() ![]() UĞUR : Yarısı şimdi, yarısı da iş bitince ![]() KERİM : Ne işi? işim de mi bitecek? UĞUR : Yok canım, kız isteme işi bitince ![]() KERİM : Tamam, olsun, ver bakalım parayı ![]() UĞUR : (Cebinden parayı çıkarır, sayar yansını Kerim'e verir ![]() ![]() ![]() KERİM : Sayarım o kolay ![]() ![]() UĞUR : Söz, vereceğim ![]() ![]() KERİM : Ne diyorsun sen, bir de annesi beğenirse diyorsun ha ![]() ![]() ![]() ![]() ALİ : Şey, bir dakika baksana Uğur ![]() ![]() UĞUR : Tabiî, tabiî buyurun konuşun ![]() ![]() HAMZA : Ne oldu Uğur ![]() UĞUR : Önce kabul etti ama, sonra vazgeçti ![]() ![]() HAMZA : Deme yahu ![]() ![]() ![]() ![]() UĞUR : Bilmem ki abi ![]() ![]() ![]() ![]() ALİ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() KERİM : (Ceplerini karıştır ![]() ![]() ![]() ![]() UĞUR : Buyur Kerim, bir şey mi oldu? KERİM : Şu parayı hemen ver ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ALİ : (Kerim 'den parayı aldıktan sonra) Ağalar bu iş de böylelik-le tatlıya bağlanmış oldu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() HAMZA : Artık kahveleri hak ettik canım, içelim, içelim ![]() ![]() UĞUR : Bize müsaade abi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() KERİM : (Eliyle kapıya vurarak) Tak tak tak ![]() ![]() ZEYNEP : Biraz bekle patlamadın, işimiz var herhalde körolasıca ![]() KERİM : Aç lan kapıyı ![]() ![]() ![]() ZEYNEP : (Seyirciye) Herhalde yanında biri var gene erkekliği tuttu ![]() ![]() KERİM : Destur erkek var ![]() ![]() ZEYNEP : (Yüzünü kapatarak) Hoşgeldiniz bey, hoşgeldiniz ![]() ![]() KERİM : Şimdi başlatma dilencinden ![]() ![]() ![]() ![]() ZEYNEP : (Altlarına birer tane minder verir ![]() ![]() ![]() ![]() KERİM : Pakette kahve olacak, birer kahve yap da içelim ![]() UĞUR : Zahmet olur yenge ![]() ![]() KERİM : Ne zahmeti, ne kalkması, sen rahatına bak hele ![]() ![]() ![]() ZEYNEP : Kahveleri nasıl içerler? UĞUR : Benimki sade olsun ![]() KERİM : Yok, yok ![]() ![]() ZEYNEP : Başüstüne hemen getiririm ![]() ![]() KERİM : (Uğur'u) Öyle heyecanlıyım ki, bir anlatabilsek, bir ikna edebilsek çok iyi olur ![]() UĞUR : Hele bir kahveler gelsin ![]() ![]() ![]() KERİM : Kahveleri içersek korkarım başka şansımız kalmayacak ![]() UĞUR : Niçin şansımız kalmasın ![]() KERİM : Niçini var mı? Gördün ![]() ![]() UĞUR : Biliyorum ![]() ![]() KERİM : Olur mu canım ![]() ![]() UĞUR: Aman sen de Kerim, düşündüğün şeye bak ![]() KERİM :Gene de ben derim ki, kahveleri içmeden konuşsak daha ga-rantili olur ![]() ![]() UĞUR : Amma da misafirperversin sen ha ![]() KERİM : Hu hatun! Biraz baksana ![]() ZEYNEP : (içerden) Kahveyi fincanlara döküp hemen geliyorum ![]() KERİM : Kahveyi cezveye koymadıysan hemen buraya gel ![]() ZEYNEP : (içerden) Koydum ![]() KERİM : İşte şimdi ayvayı yedik ![]() ZEYNEP : (içerden) Kahveden önce ayva yenir mi bey ![]() ![]() ![]() KERİM : Tamam tamam (Uğur'a döner ![]() ![]() UĞUR : Sen merak etme Kerim ![]() ![]() KERİM : Bunca yıllık arkadaşız, yağcılığın faydasını göreceğiz inşallah ![]() ZEYNEP : (Elinde tepsi ile kahveleri getirir, fincanları verir Kerim'e) Buyur bey, bir şey mi söyleyecektin? KERİM : Evet, bir konu var ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() UĞUR : Evet evet, doğru yenge ![]() ![]() ![]() ![]() ZEYNEP : Siz kahveleri için, sonra ben gelir konuşurum ![]() KERİM : Yok canım biz yabancı mıyız, değil mi Uğur? Okuldan kim kaldı ![]() ![]() UĞUR : Yenge bilirsin ![]() ![]() KERİM : Ta okuldan ![]() ![]() UĞUR : Okul yıllarından bu yana dostluğumuz artarak devam ediyor ![]() ZEYNEP : Bir gün çoluk çocuğu getirseniz de ailecek tanışsak ![]() KERİM : Hay Allah, şu işe bak ![]() ![]() ![]() UĞUR : Çok haklısın yenge ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() KERİM : Hatta gece de sizde kalır sabah kahvaltısından sonra eve döneriz ![]() ZEYNEP : Tabiî tanışmamız çok iyi olur ![]() KERİM : Gece orada kalırız ![]() ZEYNEP : Yok yok, dünyada olmaz ![]() KERİM : Ne demek canım sabah kahvaltısından sonra eve döneriz ![]() UĞUR : Evet, tabiî ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ZEYNEP : Yok yok kesinlikle olmaz ![]() KERİM : Yengeyi görsen çok seversin hanım ![]() ![]() UĞUR : Evet evet, yani ![]() ZEYNEP : Neyse bana anlatmak istediğiniz konu neydi ![]() ![]() UĞUR : Şey ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ZEYNEP : Allah yardımcısı olsun ![]() ![]() UĞUR : Hiçbir yakını yok ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ZEYNEP : Eee, devam et ![]() KERİM : Evet, çok güzel melek gibi adı da Melek zaten ![]() UĞUR : Evet, kendisi Melek de adı Kerime ![]() ZEYNEP : Tamam tamam anladım kı/ın adı Kerime Melek ![]() KERİM : Söyle hadi, söyle Uğur ![]() UĞUR : Sizin eve getirip evlendirsek sevap olur diyorum yenge ![]() ZEYNEP : (Kerim ile Uğur'un yüzüne baktıktan sonra Kerim'e terliğiyle vurmaya haşlar ![]() ![]() ![]() KERİM : Beni kurtar Uğur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ZEPNEP : Al sana ha, al sana utanmaz, al sana ![]() KERİM : Uğur kurtar beni ![]() ![]() ![]() ZEYNEP : (Uğıır'a terlikle vurur ![]() ![]() ![]() UĞUR : Yenge yanlış anladın ![]() ![]() KERİM : Evet, evet, yanlış anladın hanım ![]() ZEYNEP : (Kerim'e vurur ![]() ![]() ![]() KERİM : Tamam karıcığım ![]() ![]() ![]() UĞUR : Yenge çok özür dilerim ![]() ![]() ZEYNEP : (Kerim'e iki terlik vurur ![]() ![]() UĞUR : Bak yengeciğim kız Kerim'le evlenmek istemiyor ![]() ZEYNEP : Biliyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() UĞUR : Yok yengeciğim Kerim de kızla evlenmek istemiyor ![]() ![]() ![]() ZEYNEP : (Döner Uğur'a vurmaya başlar ![]() ![]() UĞUR : Aman ne yapıyorsun yenge, yapma dur, Kerim'le değil ben ![]() ![]() ![]() ZEYNEP : (Uğur'a vurmaya devam eder ![]() ![]() ![]() UĞUR : Yapma yengeciğim ![]() ![]() ![]() ZEYNEP : Doğru kesin o kız yapmıştır ![]() ![]() ![]() UĞUR : Kızın da bir suçu yok ![]() ZEYNEP : Peki suçlu kim gösterin de ağzını cart diye yırtayım ![]() ![]() UĞUR : Yok yenge yok ![]() ![]() KERİM : Kulun kölen olayını hanım ![]() ![]() ZEYNEP : Sus be dinliyoruz işte, kırdırma kafanı ![]() UĞUR : Bak yengeciğim, bir kız var bir de erkek var, bunlar birbi-riyle evlenmek istiyorlar ![]() ZEYNEP : Peki evlensinler bundan bize ne ![]() KERİM : Bize ne olur mu birtanem? ZEYNEP : Biz karışmak zorunda mıyız ![]() ![]() UĞUR : Kızın kimi kimsesi yok ![]() ![]() ZEYNEP : Evleniyor ya işte, kocası olur, bakarsın belki çocukları olur ![]() KERİM : Biz olmazsak hiçbir şey olmuyor ![]() ZEYNEP : Bize ne canını biz nikâh memuru muyuz? UĞUR : Yenge, değil de ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() KERİM : Evet, evet aynen öyle ![]() ZEYNEP : Hiçbir şey anlamadım ![]() ![]() UĞUR : Bak yenge ![]() ![]() ![]() ![]() ZEYNEP : Daha iyi, kızı kolayca istemeden alsın ![]() UĞUR : Fakat, oğlanın annesi bu durumu bilmiyor ![]() ZEYNEP : Oğlanın annesine söylesinler ![]() KERİM : Söyleyince hiç olmaz ![]() ZEYNEP : Ha anladım ![]() ![]() UĞUR : Yok yenge, öyle şey olur mu ![]() ![]() ZEYNEP : Evlensinler, evlensinler ![]() ![]() ![]() KERİM : Evet, yenge bu gençlere yardım etmek lazım ![]() UĞUR : Biz de düşün-dük ki ![]() ![]() ![]() ZEYNEP : İyi düşünmüşsünüz canım iyi düşünmüşsünüz ![]() ![]() UĞUR : Fırsat vermediniz ki konuşalım yenge ![]() ![]() KERİM : Ya ben, ya ben ![]() ![]() ZEYNEP : Siz de öyle anlattınız ki yani ![]() ![]() ![]() KERİM : Uğur baştan sona, tek tek hiç atlamadan, güzelce anlat bakalım ![]() UĞUR : Anlatayım ![]() ![]() ZEYNEP : Hangi Bekir? KERİM : Şu bizim Bekir canım ![]() ![]() ZEYNEP Ha şu sarhoş, deli Bekir ![]() KERİM : Hah, hah, işte o Bekir değil mi Uğur? UĞUR : Evet o Bekir'i bir kızla evlendireceğiz; fakat, önce Bekir'in annesinin kızı beğenmesi lazım ![]() ZEYNEP : Tabiî canım ![]() ![]() UĞUR : Ne sayarsan say ![]() ![]() ZEYNEP : Siz de kızı Bekirlerin evine çağırın, Bekir'in annesi kıza orada bir güzel baksın ![]() KERİM : Olmaz ![]() ![]() ZEYNEP : Niye olmasın canım ![]() ![]() KERİM : Olur mu canım, biz kimden alacağız o zaman paaa ![]() ![]() ![]() UĞUR : Öhö öhö ![]() ZEYNEP : Ne payı alacaksınız ![]() KERİM : Ee şey, pay, pay, aslan payı ![]() ZEYNEP : Ne aslanı? Ne payı? UĞUR : Aslan payı demek istedi yenge, aslan payı ![]() ZEYNEP : Pay mı dağıtıyorlar bir de kurban mı kesecekler? UĞUR : Anlaşana yenge biz evlenecek bu iki gence Allah rızası için yardım edersek ![]() KERİM : Evet, etmek zorundayız ![]() ![]() UĞUR : Hem insan olarak hem de arkadaşları olarak yardım etmek zorundayız ![]() KERİM : Tabiî canım ![]() ![]() ![]() UĞUR : Sevaptan pay ![]() ![]() ZEYNEP : En büyük parayı değil, en büyük payı alacağız ![]() KERİM : Evet evet ![]() UĞUR : Sahi para da nereden çıktı ![]() ![]() ZEYNEP : Tamam sevap iyi de bize nasıl sevap olacak ![]() UĞUR : Anlatıyordum işte ![]() ![]() KERİM : Bir bilsen hanım ![]() ![]() ZEYNEP : Tabi bir müslümanın sevaba her zaman ihtiyacı vardır ![]() UĞUR : Evet, yenge ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ZEYNEP : Bana sormadan ha, öyle mi Kerim konuş bakalım ![]() KERİM : Konuşuyoruz ya hanım ![]() ![]() UĞUR : Kerim yardım etmeyi kabul etti ama, hanıma sormadan ke-sinlikle olmaz dedi ![]() KERİM : Evet evet ![]() ![]() ![]() ![]() ZEYNEP : Hah ![]() ![]() UĞUR : Evet, yenge kız o gün sizin eve gelecek ![]() ![]() ![]() KERİM : Yani kıza bizini evde bakacak karıcığım ![]() ![]() ZEYNEP : Kızı beğenmez ise ne olacak ![]() ![]() KERİM : Olur olur, büyük sevap olur ![]() UĞUR : Beğensin beğenmesin gene de sevap olur ![]() ZEYNEP: Ya kızı beğenip de isterse kızı verecek miyim? KERİM : Hayır kesinlikle verme ![]() ZEYNEP : Niçin vermeyecek misim? KERİM : Oğlan sorhoşun biri, o ayyaşa kız verilir mi? ZEYNEP : O zaman hiç sevap alamayız ki ![]() KERİM : Aldığımız sevap bize yeter ![]() UĞUR : Hayır, Kerim ![]() ![]() ![]() KERİM : Yarım sevap alsak da yeter ![]() UĞUR : Yarım doktor candan, yarım hoca dinden eder ![]() ![]() ZEYNEP : Uğur gene para dedin ![]() ![]() UĞUR : Anlayan anladı yenge ![]() KERİM : Aslan payından hanım, aslan payından, hatırlasana ![]() ZEYNEP : Söyleyin bana ben şimdi kızı verecek miyim? Vermeyecek miyim? UĞUR : Kızı vereceksin yenge ![]() KERİM : Kesinlikle vermeyeceksin yahu, olmaz ![]() UĞUR : Vereceksin ![]() KERİM : Vermeyeceksin ![]() ![]() ZEYNEP : Artık doğru dürüst bir karar verin ![]() UĞUR : Kızı vereceksin ![]() KERİM : Kızı vermeyeceksin, olmaaz ![]() UĞUR : Kerim! Yenge kızı kesinlikle verecek ![]() KERİM : Hayır, hanım ![]() ZEYNEP : İkinizde beni dinleyin ![]() UĞUR : Evliliğin sevabı için ![]() ZEYNEP : Peki sen söyle bey, kızı niçin vermeyeyim? KERİM : Yarım sevap bize yeter, diğer yarısını da başka yerden alırız ![]() UĞUR : Yarım kalmış sevap geri yerine döner ![]() KERİM : Biraz zor döner ![]() UĞUR : Niçin zor döner ![]() KERİM : Kahveleri içtik ![]() UĞUR : Kahveleri içtikse iş olmuş demektir ![]() ![]() ![]() ZEYNEP : Evet ![]() ![]() KERİM : Ooof of, vay başıma gelecekler ![]() UĞUR : Hayrola, ne oflayıp duruyorsun Kerim ![]() KERİM : Ne olacak bir sevap uğruna namustan olduk ![]() ZEYNEP : İyi ya namusunla sevap kazanıyorsun ![]() UĞUR : Doğru vallahi her erkeğe nasip olmaz ![]() KERİM : Nasıl olsa namus elden gidecek ![]() ![]() ZEYNEP : Peki Kerim ![]() KERİM : Ayyaş adama kim kız verir yahu ![]() ZEYNEP : Bizim bey doğru söylüyor Uğur ![]() UĞUR : Doğru ama ya adam evlenince içkiyi bırakacaksa daha faz-la sevap olmaz mı? KERİM : Nasıl sevap olacak ![]() UĞUR : (Kerim 'e yavaşça) Yüz görümlüğünü unutma ![]() KERİM : Evet, bir yüz burda, bir yüz surda ![]() ![]() ![]() Gelsin sevaplar ![]() ZEYNEP : Hayrola Bey çok sevinçlisin ![]() KERİM : Ne olacak hanını ![]() ![]() ![]() UĞUR : Allaha şükür bu işi de tatlıya bağladık, değil mi yenge ![]() ![]() ZEYNEP : Kızı biraz erken getir de bazı şeyler öğreteyim ![]() UĞUR : Sabah erkenden Kerim kardeşim işe gittikten sonra kızı ge-tiririm ![]() KERİM : Ben de zaten işe erken gidecektim ![]() ZEYNEP : Çocuklar okula Kerim de işe gider ![]() ![]() ![]() UĞUR : Allah senden razı olsun yenge ![]() ![]() KERİM : Git git ya, çok oturdun ![]() ZEYNEP : Misafire öyle söylenmez bey ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() UĞUR : Sen zahmet etme yenge ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() KERİM : (Uğur'a) Ben şimdi sana sorarım ![]() UĞUR : Para kazanmak istiyordun, şimdi daha çok kazanacaksın ![]() ![]() KERİM : (Terliğini çıkarıp kapıdan çıkmakta olan Uğur'un arkasın-dan fırlatır ![]() ![]() UĞUR : (Dışardan) Kerim Kerim ![]() ![]() KERİM : Biraz daha yalvar geleyim ![]() UĞUR : (Geri döner kapıdan) Niçin yalvaracak mışım, sen bana yalvar ![]() KERİM : Eee oğlum ![]() ![]() ![]() UĞUR : Elçiye zeval olmaz diye bir söz var ![]() ![]() ![]() ![]() KERİM : Tamam tamam sen şimdi git, ben gelmiyorum ![]() ![]() UĞUR : Lazım olan her şeyi al da gel ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() KERİM : Haydi hayırlısı Allahtan ![]() IŞIKLAR SÖNER |
![]() |
![]() |
![]() |
Gelincik|Tiyatro Tarihi Ve Skeçler |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gelincik|Tiyatro Tarihi Ve SkeçlerİKİNCİ PERDE BİRİNCİ SAHNE UĞUR : (Kahvenin önünde sokakta beklemektedir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() BEKİR : Hani lan yalancı seni, ver bakalım paramı ![]() ![]() ![]() UĞUR : Yapma Bekir ![]() ![]() BEKİR : Ne sabahın körü ben iki saattir sokakta seni arıyorum ![]() ![]() UĞUR : Bende para yok ![]() BEKİR : Peki nerede para ![]() ![]() UĞUR : Paranın hepsini kıza verdim ![]() ![]() BEKİR : Yoksa kızın ailesi mi dolandırıcı ![]() ![]() ![]() ![]() UĞUR : Önce beni dinle ![]() ![]() BEKİR : Ben meleğimi isterim o zaman ![]() UĞUR : Senin meleğin hazır ![]() BEKİR : Hani nerede arkana mı sakladın yoksa ![]() ![]() UĞUR : Hayır hayır canım, kız kendi evinde anneni bekliyor ![]() BEKİR : O zaman beni meleğime götür ![]() ![]() UĞUR : Acele etme Bekir, dur biraz ![]() ![]() BEKİR : Ben kırk yıldır meleğimi bekledim ![]() ![]() UĞUR : Meleğin hazır da sen git anneni kızın evine gönder ![]() BEKİR : Kızın evi nerede, nereye göndereceğim? UĞUR : (Cebinden bir kâğıt çıkarır, Bekir'e uzatır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() BEKİR : Kız beni beklemiyor mu? UĞUR : Tabiî seni de bekliyor ama önce anneni bekliyor ![]() ![]() BEKİR : Hemen gönderirim ![]() UĞUR : Ha, az kaldı unutuyordum ![]() BEKİR : Neyi? UĞUR : Kız çok güzel BEKİR : Tabiî dünyanın parasını saydım ![]() UĞUR : Beni dinle ![]() BEKİR : Dinliyorum ![]() ![]() UĞUR : Sözümü kesme ![]() ![]() ![]() ![]() BEKİR : Hangi işten? UĞUR : Bu evlilikten ![]() ![]() BEKİR : Ben o kadar para verdim, iki çift davul zurna çaldıracağını ![]() ![]() ![]() UĞUR : Sen iki çift davul zurna çaldırırsan, kızı da çaldırırsın ![]() BEKİR : Kime çaldıracağım, ben adamın bağırsaklarını sökerim ![]() UĞUR : Kızın belalısına ![]() BEKİR : Abooo! Belalısı da mı var? UĞUR : Evet, var ya ![]() BEKİR : Söylesene çattık belalısına ![]() UĞUR : Kız diyor ki bu nikahtan kimsenin haberi olmasın ![]() ![]() ![]() BEKİR: Eee, ben hiç davul zurna çaldırmayacak mıyım? Bir iki saz-cı bulsam olmaz mı? UĞUR : Hayır, kesinlikle olmaz ![]() ![]() ![]() BEKİR : Peki, ne yapalım kabul ![]() ![]() ![]() UĞUR : Bak, tekrar söylüyorum, bu evlilikten hiç kimseye bahset-mek yok, davul zurna çaldırmak yok ![]() ![]() BEKİR : Böyle evlilik olur mu yahu ![]() ![]() UĞUR : Önce gizli olacak, nikah kıyılıp gerdeğe girildikten sonra herkes bilecek ![]() ![]() BEKİR : O zaman bela geçer mi? UĞUR : Tabiî geçer canım ![]() ![]() BEKİR : Biz de kızı evde unutmayalım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() UĞUR : Durma koş annene söyle ![]() ![]() BEKİR : Koşma değil, uçarım uçar ![]() ![]() ![]() ![]() UĞUR : (Kendi kedine) Seni sarhoş seni ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() KERiM : Selamünaleyküm ![]() UĞUR : Aleykümselam ![]() ![]() ![]() ![]() KERiM : Yok yahu ![]() ![]() ![]() ![]() UĞUR : Kerim, sarhoş Bekir'i bir görseydin heyecandan yerinde duramıyordu ![]() KERÎM : Gördüm, gördüm ![]() ![]() ![]() UĞUR : Annesine sizin evin adresini verdim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() KERiM : İnşallah hanım tanımaz ![]() UĞUR : Bütün siparişleri aldıysan tanımaz ![]() ![]() ![]() ![]() KERiM : Biri gelirse yandık ![]() ![]() UĞUR : Yok, yok ![]() ![]() ![]() KERiM : O zaman elimizi çabuk tutalım ![]() ![]() ![]() ![]() KERiM : Biri geliyor ![]() ![]() UĞUR : Hemen saklan ![]() KERiM : Nereye saklanayım? (Kapı çalar ![]() UĞUR : Ocaklığa gir ![]() KERiM : Orada da görür ![]() ![]() ![]() UĞUR : Olmaz ![]() ![]() KERiM : Adam su içmek için ocaklığa girerse? (Kapı çalar ![]() UĞUR : Ben sular kesik derim ![]() KERiM : Yok, yok arkana saklanayım veya önünde durayım ![]() ![]() UĞUR : Yok, yok tamam böyle dur ![]() KERÎM : Olmaz ![]() ![]() ![]() UĞUR : Seni tanımaz, seni şimdi kimse tanımaz ![]() KERiM : Ya tanırsa? UĞUR : Tanırsa benim karım, derim ![]() ![]() KERiM : Şimdi de karın mı olduk ![]() ![]() UĞUR : Kızım derim, kızım ![]() ![]() MÜŞTERi : (Dışardan) Oh yavrum oh ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() UĞUR : Çık arkamdan, adam gitti ![]() KERiM : Adam gitti ama ağzıma etti de gitti ![]() UĞUR : Bu işi de başardık ![]() KERiM : Nasıl da başardık ![]() UĞUR : Kerim ![]() ![]() KERiM : Saklandım ya ondan, göremedi ![]() UĞUR : Hayır sözleri bir düşünsene, adam ne dedi ![]() KERÎM : Küfürleri mi? Onlar zaten aklımdan hiç çıkmaz ![]() UĞUR : Hayır canım hayır ![]() ![]() ![]() KERiM : Evet, karı dedi ![]() UĞUR : Haydi kahveyi kapatıp hemen gidelim ![]() KERiM : Hayır, ben eve kendim giderim ![]() UĞUR : Olmaz ![]() ![]() ![]() KERiM : Şimdi gebertirim seni vallahi ![]() UĞUR : Gebertirsin ama erkek olduğun ortaya çıkar ![]() ![]() KERiM : Evet, doğru, Tabiî namus kaldıysa ![]() UĞUR : Haydi gel çıkalım ![]() gelirler ![]() ![]() ZEYNEP : Geldim geldim açıyorum ![]() ![]() UĞUR : Destuuur erkek var ![]() ZEYNEP : (Koşarak geri döner ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() UĞUR : Yenge kızı getirdim ![]() ![]() ZEYNEP : Çok erken değil mi? UĞUR : Yok yok yenge ![]() ![]() ZEYNEP : Maşallah kız da boylu posluymuş ![]() UĞUR : Allah bahtını da güzel eder inşallah Şimdiye kadar çok çek-miş kızcağız, inşallah şansı güler de bundan sonra rahat eder ![]() ZEYNEP : inşallah ![]() ![]() ![]() UĞUR : Oğlanın anası biraz ters kadınmış, yani biraz sinirli falan an-larsın ya ![]() ![]() ZEYNEP : Bilmez miyim ben ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() UĞUR : Kerim'in annesi ha ![]() ![]() ZEYNEP : Ne anne, ne anne ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() UĞUR : Kerim kardeşime haksızlık etme yenge ![]() ZEYNEP : Niçin haksızlık edeyim ![]() ![]() ![]() UĞUR : Yenge, Kerim'in annesi, uzun boylu, dal gibi bir kadındı ama ![]() ZEYNEP : Ne dal, ne dal ![]() UĞUR : Ben gidiyorum yenge ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ZEYNEP : Sen merak etme Uğur ![]() ![]() ![]() UĞUR : Allah razı olsun yenge ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ZEYNEP : Gel bakalım kızım ![]() KERÎME : Benim adım Kerim ![]() ZEYNEP : Ne, ne dedin ![]() ![]() KERİME : Heyecandan, yanlış söyledim ![]() ![]() ZEYNEP : Nereden buldun bu aptal ismi ![]() KERİME : Ben bulmadım annem bulmuş ![]() ![]() ![]() ![]() ZEYNEP : Kerime, erkek ismi gibi bir şey ![]() KERÎME : Benim hiç erkek kardeşim olmamış ![]() ![]() ![]() ZEYNEP : Eee, evliyanın adı neymiş? KERÎME : Meğer o kabirde Kerim Hazretleri yatıyormuş ![]() ZEYNEP : Demek Kerim'den de evliya varmış ha ![]() KERÎME : Sonra kız olarak ben doğmuşum ![]() ![]() ZEYNEP : Kerim'den evliya olursa, erkek çocuk istersin kız doğar ![]() ![]() KERÎME : Çok heyecanlıyım hanım ![]() ZEYNEP : Ne demek hanım, ismin gibi sen de erkek misin yoksa? KERÎME : Söyledim ya çok heyecanlıyım, ilk defa kadın oluyorum da ![]() ZEYNEP : Adın erkek adı ![]() KERÎME : Yok abla yok ![]() ![]() ZEYNEP : Bu daha heyecan mı? Hele sen karşında bir erkeği gör ![]() ![]() KERÎME : Sen de ilk görücüye çıktığında heyecanlandın mı? ZEYNEP : Eh, biraz ![]() KERÎME : Nasıl oldu, bir anlatsana kız abla ![]() ZEYNEP : Karşımda Kerim'i, annesi ve bahasını görünce önce çok he-yecanlandım ama şimdiki aklım olsa ![]() ![]() ![]() KERÎME : Şimdiki aklın olsa ne olur? ZEYNEP : Hiç heyecanlanmazdım ![]() KERÎME : Niçin abla kız? ZEYNEP : Değmez değmez de ondan ![]() KERÎME : Kerim abime haksızlık etme abla ![]() ZEYNEP : Bazen gece uyurken boğmak geçiyor içimden ![]() ![]() KERÎME : Şaka yapıyorsun ![]() ![]() ![]() ZEYNEP : Sen öyle zannet ![]() KERÎME : Şey hani ne bileyim abla ![]() ![]() ZEYNEP : Peki, şaka diyelim haydi ![]() ![]() KERÎME : Şey ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ZEYNEP : O zaman ilk olarak adını değiştirmekten başlayalım diye-cektim ama, adını biliyorlarsa adın kalsın ![]() KERÎME : Kalsın abla ![]() ![]() ZEYNEP : Daha önce kimseye görünmedin değil mi? KERÎME : Hayır görünmedim abla ![]() ZEYNEP : Yani, şimdiye kadar seni kimse istemedi değil mi? ZEYNEP : Yok abla bir kişi istedi ![]() ![]() ![]() KERÎME : Çok iyi etmişsin kız ![]() ![]() ![]() ![]() KERÎME : Benimki de yaşlı mı yoksa? Dul olmasın kız abla ![]() ZEYNEP : Sen hiç merak etme kızım ![]() ![]() KERÎME Sahi mi tanırsın abla? ZEYNEP : Tabiî kızım ben erkek sarrafıyım ![]() KERÎME : Yapma be abla o kadar çok erkekle ha? ZEYNEP : Yaa görmüş, geçirmiş bir hanımım ben ![]() KERÎME : Bunu bana nasıl yaparsın ha ![]() ZEYNEP : Ne demek Kerime? Nasıl konuşuyorsun? KERÎME : Şey abla bunu Kerim abime nasıl yaptın kız ![]() ZEYNEP : Bak anlatayım, nasıl yaptığımı ![]() KERÎME : (Kendi kendine) Vay namussuz karı vay ![]() ZEYNEP : Bir şey mi dedin kız? KERÎME : Anlat abla anlat, birazdan bizimkiler gelir ![]() ZEYNEP : Evet, gelirlerse biz de görürüz ![]() KERÎME : Evet, benimkiler gelirse sen de görürsün ![]() ![]() ZEYNEP : İkimiz de görürüz kız ![]() ![]() ![]() KERÎME : Kerim ahimden bir şey öğrenmedin mi? ZEYNEP : Nasıl yani? KERÎME : İyi huy, güzel ahlak, sevgi, saygı ne bileyim işte ![]() ![]() ![]() ZEYNEP : Öğrendim, öğrenmez olur muyum ![]() ![]() KERÎME : Kılıbık erkek tipi mi? Çok kötü ![]() ZEYNEP : Hayır kesinlikle ![]() ![]() KERÎME : Niçin abla? ZEYNEP : O tipteki erkekleri biz yönetiriz ![]() ![]() KERÎME : Herkese söyleme abla ![]() ZEYNEP : Söyler miyim hiç kız ![]() ![]() KERÎME : Ben de kimseye söylemem ![]() ZEYNEP : Bak kızım ![]() ![]() ![]() ![]() KERÎME : Niçin kız abla? ZEYNEP : Bu erkek idare etme sanatının inceliği kızım ![]() KERÎME : Nasıl oluyor ![]() ZEYNEP : Kolay olur mu kızım ![]() ![]() ![]() KERÎME : Onlar da kim? Muhalefet de kim oluyor abla? ZEYNEP : Kaynana, görümce, kayınpeder velhasıl bütün oğlan evi muhalefet cephesini oluşturuyor ![]() KERÎME : Allahtan ki benim bir tek kaynanam var ![]() ZEYNEP : Başka kimsesi yok mu? KERÎME : Yok diyorlar kız abla ![]() ZEYNEP : Kız Kerime bu şans her adama gülmez kız ![]() ![]() KERÎME : Yok abla kız ![]() ![]() ![]() ![]() ZEYNEP : Akılsızlık etme kız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() KERÎME : Benim çocuğum olursa adını Zeynep koyarım kız abla ![]() ![]() ZEYNEP : Yok ben istemem ![]() ![]() ![]() KERÎME : Ne yapacağız kız abla? ZEYNEP : Önce sana kahve yapmayı ve onu ikram etmeyi öğreteyim ![]() KERÎME : Öğret kız abla ![]() ZEYNEP : Önce kahveyi fincanlara azar azar koy ki her fincana köpüğü eşit dağılsın ![]() KERÎME : İyi fikir kız abla ![]() ZEYNEP : Herkes öyle yapar kızım ![]() ![]() KERÎME : O zaman daha iyi olur değil mi? ZEYNEP : Tecrübe konuşuyor kızım ![]() ![]() KERÎME : Çok heyecanlıyım kız abla ![]() ZEYNEP : Hiç heyecanlanma ![]() ![]() ![]() ![]() KERÎME : Beni beğenirler mi kız abla? ZEYNEP : Niye beğenmesinler kız ![]() ![]() KERÎME : Ne bileyim abla ![]() ![]() ZEYNEP : Kaynanan var ya kızım ![]() ![]() ZEYNEP : Evlilik zor değil ki kızım, niçin heyecanlanıyorsun? iki bu-laşığınız olur yıkarsınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() KERÎME : Yemek abla, yemek ![]() ZEYNEP : Aman sen de kızım düşündüğün şeye bak ![]() ![]() KERÎME : Hiç aklıma gelmemişti abla ![]() ZEYNEP : Tabiî, tabiî ![]() ![]() ![]() KERÎME : Zaten sana anne demeliyim değil mi? Anne ![]() ![]() ![]() ZEYNEP : Aman kızım, bırak şimdi bu göz yaşı havalarını ![]() ![]() ![]() KERÎME : Anne, kaynanama anne desem olur mu? ZEYNEP : Tabiî kızım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() KERÎME : Ev temiz olunca ne olacak? ZEYNEP : Ev temiz olunca her şey yerli yerinde, düzenli olursa, iyi puan alırsın ![]() KERÎME : İyi puan alınca üniversiteye de girerim değil mi abla? ZEYNEP : Ne üniversitesi kızım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() KERİME : Yüzde ellinin altına düşerse ne olur abla? ZEYNEP : O zaman genel kurula girersin ![]() ![]() ![]() KERÎME : Evlenmek de meğer ne zor şeymiş abla kız ![]() ZEYNEP : Yok kızım, anlatıldığı gibi zor değildir ![]() ![]() ![]() KERÎME : Abla camlan sildim gel bir bak ![]() ZEYNEP : İyi iyi şimdi de yerleri süpürelim ![]() ![]() KERÎME : Abla kız biri bu tarafa doğru geliyor ![]() ZEYNEP : Boş ver, sokaktan gelen geçen eksik olmaz ![]() KERÎME : Elinde bir kâğıt var ![]() ![]() ZEYNEP : Bırak şimdi camdan bakmayı hemen yerleri sil çabuk ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ŞAZİYE : (Dışardan) Hu ![]() ![]() ![]() ![]() ZEYNEP : Koş kız, çabuk kapıyı aç, geldiler ![]() ŞAZİYE : (Dışardan) Hu bacı kimse yok mu? ZEYNEP : (Kapıyı açar ![]() ![]() ŞAZİYE : (içeri girer ![]() ![]() KERİME : Hoş geldiniz ![]() ![]() ŞAZİYE : Çok yaşa kızım ![]() ![]() ZEYNEP : Şöyle buyur bacım ![]() ŞAZİYE : Aman çok yoruldum, hemen şuraya ilişeyim ![]() ZEYNEP : Yok yok ![]() ![]() ![]() ![]() KERÎME : Örtünüzü alayım ![]() ![]() ![]() ŞAZİYE : Zahmet etme kızım ![]() ![]() ![]() ![]() ZEYNEP : Rahat otursana bacım ![]() ŞAZİYE : Rahatım rahatım ![]() ![]() ![]() ZEYNEP : Kızımız diye demiyorum, bir melektir o ![]() ![]() ŞAZİYE : Amin amin cümlemizinkine bacım ![]() ZEYNEP : Kendisi memurdur ![]() ŞAZİYE : Yaaa vah vah ![]() ![]() ![]() ZEYNEP : Kader bacım, ne yapalım ![]() ![]() ŞAZİYE : Allah kurtarsın bacı ![]() ![]() ZEYNEP : Kızım Kerimee ![]() KERÎME : (Mutfaktan) Efendim anneciğim, (içeri girer ![]() ![]() ZEYNEP : Biliyorsun misafirimiz var kızım ![]() ![]() ![]() KERÎME : Özür dilerim ablacığım, annemle konuşuyorsunuz diye sizi rahat bırakmak istedim ![]() ![]() ŞAZİYE : Aman kızım zahmet etme ![]() ![]() ![]() ![]() ZEYNEP : Biraz utangaçtır ablası, ilk defa böyle bir misafir geldi evi-mize ![]() ![]() ![]() ![]() ŞAZİYE : Başka isteyen olmadı mı? ZEYNEP : Evet, oldu ama biz misafir kabul etmedik ![]() ![]() ![]() ![]() ŞAZİYE : ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ZEYNEP : Şey ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ŞAZİYE : Ooo çok iyi, aferin aferin ![]() ![]() ZEYNEP : İstersen diplomalarını bir getirsin bak ![]() ![]() ŞAZİYE : Yok yok zahmet olur, inanıyorum ![]() ZEYNEP : Allah seni inandırsın bacı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ŞAZİYE : Ooo maşallah ![]() ![]() ZEYNEP : Yok yok ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ŞAZİYE : Yok yok bize geldiğinde çok çoraplar örer ![]() ![]() ZEYNEP : Bir tirit yapar, sarımsaklı, çemenli, parmağını yersin ![]() ![]() ![]() ![]() ŞAZİYE : Yok yok kalsın karnım tok ![]() ![]() ZEYNEP : Yok yok kaynatsın ![]() ![]() ŞAZİYE : Karnım tok bacı ![]() ![]() ![]() ZEYNEP : İstersen yağda pişirsin ![]() ŞAZİYE : Yok bacı ![]() ![]() ![]() ZEYNEP : Yok yani başka isteğin varsa onu yapsın ![]() ![]() ![]() ![]() ŞAZİYE : Dur bacı, bir isteğim var ama, yemek değil ![]() ZEYNEP : Çekinme buyur, iste ![]() ![]() KERİME : Hemen iki dakikada yaparım ![]() ŞAZİYE : Önce beni dinleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ZEYNEP : Valla biz ne diyelim bacı ![]() ŞAZİYE : Şayet cevabınız olumluysa kahveleri içebiliriz ![]() ![]() KERÎME : (Utanır, sıkılır, kızarır ![]() ![]() ![]() ŞAZİYE : Evet, cevabınızı bekliyorum bacı ![]() ![]() ![]() ZEYNEP : Şey, her şey çok ani oldu, ne bileyim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ŞAZİYE : Ben de heyecanlandım, kendi düğünüm aklıma geldi ![]() ZEYNEP : İnsan duygulanıyor ![]() ![]() ŞAZİYE : Beni istediklerinde o kadar heyecanlanmıştım ki kahveyi fincan yerine halının üstüne dökmüştüm ![]() ![]() ZEYNEP : Gene de seninle evlendi mi peki? ŞAZİYE : Evet, evlendi ![]() ![]() ![]() ZEYNEP : Hakkı da var hani ![]() ŞAZİYE : Evet evet ![]() ![]() ![]() ZEYNEP : Oğlanı da getirseydin biz de onu görseydik ![]() ŞAZİYE : Sizin bey tanıyormuş ![]() ![]() ![]() ![]() ZEYNEP : Babası oğlanı tanıyorsa ben de evet diyor, kızı size veriyo-rum ![]() ![]() ŞAZİYE : Allah razı olsun ![]() ![]() ZEYNEP : Ben gidip bir de kızla görüşeyim ![]() ŞAZİYE : Tabiî konuşun ![]() ![]() ZEYNEP : Ben seni yalnız bırakacağım ![]() ![]() ![]() ![]() ŞAZİYE : Kusuru mu olur bacı, hem artık akraba sayılırız ![]() ZEYNEP : Hemen dönerim ![]() ![]() ŞAZİYE : Hayırlı cevap bekliyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ZEYNEP : Dünür hanım Allah mesut etsin ![]() ![]() ![]() ![]() ŞAZÎYE : He bacı he ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ZEYNEP : Önce kahveleri içelim ![]() ![]() ![]() KERÎME : (Elimle tepsi ve fincanlarla içeri girer ![]() ![]() ![]() ŞAZİYE : Eee kızım Allah mesut etsin ![]() ![]() ![]() ![]() ZEYNEP : Kızım kaynanan hemen bugün düğün yapalım diyor ![]() ![]() KERÎME : (Utanarak) Bilmem siz bilirsiniz ![]() ![]() ŞAZİYE : Hayırlı işlerde acele etmek lâzım kızım, ikiniz de çocuk de-ğilsiniz ki büyüyesiniz ![]() ![]() ZEYNEP : Dünür hanım ![]() ![]() ŞAZİYE : Eş dost düğün yapmayın derlerse düğün olmayacak mı? ZEYNEP : Yoo öyle bir şey olmaz ![]() ![]() ŞAZİYE : Kara kışa, soğuğa kalmadan bu işi bitirelim ![]() ![]() ZEYNEP : Vallahi bilmem ki bacı ![]() ![]() ŞAZİYE : Ayıp olur mu? Ayıp olan gençlerin nikahsız dolaşmaları ![]() ![]() ![]() ZEYNEP : Ne ne! Çok erken olur ![]() ŞAZİYE : Yok yok erken olmaz ![]() ![]() ZEYNEP : Bu akşam mı? ŞAZİYE : Evet, bu akşam ![]() ![]() ZEYNEP : Yalnız düğün masraflarını siz çekersiniz ![]() ŞAZİYE : Tamam kabul ![]() ![]() ZEYNEP : Peki, hayırlı olsun ![]() ![]() ŞAZİYE : Ama şimdiye kadar kız sizin, oğlan benimdi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ZEYNEP : Haydi hayırlı olsun kız ![]() ![]() ![]() KERÎME : Aman abla kız, bir heyecanlandım bir heyecanlandım ki kalbim duracak sandım ![]() ZEYNEP : Heyecanlandığın şeye bak daha ne heyecanlar görürsün sen ![]() ![]() KERÎME : Ben de şu bulaşıkları yıkayayım abla ![]() ![]() ZEYNEP : Dur kızım sen misafirsin ben yıkarım ![]() ![]() iKiNCi PERDE İKİNCİ SAHNE ALI : Hamza abi bu işi iyi mi ettik kötü mü ettik bilmiyorum? HAMZA : Hangi işi'? ALI : Kerim ile Bekir'in işini ![]() HAMZA : Hayırlısı olur inşallah ![]() ALI : Ben Bekir'e güvenemiyorum abi ![]() HAMZA : Yok canım ![]() ALI : Adamın canına garezi var gibi içiyor abi ![]() ![]() HAMZA : Demek ki çok önemli bir işe kalkışıyoruz ![]() ALI : Anahtarı Uğur'a verdim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() HAMZA : Kerim'den de ne kan olur ya ![]() ALI : İşin hüneri Uğur'da abi ![]() HAMZA : Uğur işini bilir, o olmasa biz bir şey yapamazdık ![]() ALİ : Bayağa merakta kaldım ![]() ![]() HAMZA : Kızı yani Kerim'i kendi evine götürecekti değil mi? ALÎ : Evet (Uğur soluk soluğa içeri girer ![]() HAMZA : Çok merak ettik yahu ![]() UĞUR : Biraz soluklanalım ![]() ![]() ![]() ALI : Haydi Uğur anlat artık ![]() ![]() HAMZA : Eee nasıl oldu Uğur biz de burda merak içinde kaldık ![]() UĞUR : Sabah burada buluştuk ![]() ![]() HAMZA : yi ki Kerim geldi ![]() ![]() ALÎ : Paranın kokusunu aldı ki o, koşarak gelmiştir ![]() HAMZA : Kanlık Kerim'e yakıştı mı? UĞUR : Öyle yakıştı ki daha buradan çıkmadan bir müşteri geldi ![]() HAMZA : Eee Kerim'i öyle gördü mü ![]() ![]() UĞUR : Gördü görmesine ama yanlış anladı ![]() ALi : Nasıl? UĞUR : Adam kapıyı çalmaya başlayınca Kerim saklanacak delik aradı ![]() ALI : Eee ![]() UĞUR : Adam içeri girmek için kapıyı çaldıkça Kerim kaçacak de-lik, saklanacak yer arayıp durdu ![]() ![]() ALI : Adam içeri girdi mi? HAMZA : İçeri girdiyse Kerim'i tanımıştır ![]() UĞUR : Ne tanıması adam dışardan küfrede küfrede gitti ![]() ALI : Niye küfretsin ki? UĞUR : İçeriye kadın aldığımı zannetti ![]() ALI : inşallah sivil polis veya zabıta değildir ![]() ![]() ![]() UĞUR : Yok canım yok, polis olsa zorla kapıyı açtırırdı bize ![]() HAMZA : Eee, Kerim'i eve nasıl bıraktın? UĞUR : Bıraktım bırakmasına da Kerim bunu yanımıza bırakır mı bilmeni ![]() ALI : Kerim'in bir karısı var Allah Kerim'e sabır versin ![]() ![]() HAMZA : Peki ya Kerim ne yaptı? Kızmıştır ![]() UĞUR : Ne yapacak ![]() ![]() ALI : Sana bir güzel küfür etmiştir ![]() UĞUR : Ne küfürü ![]() ![]() HAMZA : Zavallı Kerim ![]() UĞUR : Hamza abi kulaklar zehir gibi ![]() HAMZA : Kulağım sağır diye boşa dolaşıp durmuşum ![]() ALI : Sağır değil mi? O zaman ne bağırtıp duruyorsun canım ![]() UĞUR : Baksana hiç teklemeden konuşup dinliyor bizi ![]() ALI : Sahi ne oldu ![]() ![]() HAMZA : Kimseye söylemezseniz anlatayım ![]() UĞUR : Söyler miyiz canım biz çocuk muyuz? Sır tutmasını biliriz biz ![]() HAMZA : Benim kulağım hiç sağır olmamış ki ![]() ALÎ : Peki, niye bizi bağırtıp duruyordun'? HAMZA : Gülmek yok ![]() ![]() UĞUR : (Ali'ye) Dinle şimdi ![]() HAMZA : Dalga geçerseniz anlatmam ![]() ALÎ : Sen Uğur'a bakma Hamza abi ![]() HAMZA : Ben askerdeyken birkaç defa kulağım akmıştı UĞUR : Deme yahu ![]() ALI : Tabiî doktora gitmedin, sağır oldun ![]() HAMZA : Doktora gittim ![]() UĞUR : O zaman kesin doktor yanlış ilaç vermiştir ![]() HAMZA : Beni dinleyin çocuklar ![]() ALÎ : Dinliyoruz dinliyoruz ![]() HAMZA : Doktora gittim ![]() UĞUR : Eeee? HAMZA : Doktor, yıkanırken senin kulaklarına su kaçmış ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() UĞUR : Siz de pamuk tıkamadınız ondan oldu ![]() ALİ : Yok yok ![]() ![]() HAMZA : Beni dinleyin yahu ![]() ![]() UĞUR : Peki, dinliyoruz ![]() HAMZA : Ben de her banyoya gitmemde kulaklarımı pamukla kapat-tım ![]() ![]() ![]() ALİ : Bir gün de atış sırasında kulağını açık bıraktın sesten kula-ğının zarı patladı ![]() ![]() HAMZA : Hayır canım pamuğu kulağımda unuttum ![]() UĞUR : Ne kadar unuttun? HAMZA : Dün akşama kadar ![]() UĞUR : Yani askerlikten beri kulağında pamukla bekledin mi? HAMZA : Evet, unutmuşum ![]() ![]() ALİ : Doktor sana bir şey demedi mi? HAMZA : Demez olur mu? UĞUR : Hamza abi Allah için doğru söyle, doktor sana ne dedi? HAMZA : Orasını söylemem ![]() UĞUR : İşim var gideceğim ![]() ![]() ALİ : Yemin sana, vallahi kimseye söylemeyiz ![]() UĞUR : Yemin sana söylemeyiz ![]() HAMZA : Çocuklar doktor dedi ki; "Amca be iyi ki kulağın akıyor-muş, ya ishal olsaydın ne olurdu" dedi ![]() UĞUR : (Güler ![]() ![]() ALİ : Allah Allah ![]() ![]() HAMZA : Boş ver bayağı oldu ![]() ![]() ![]() UĞUR : Tamam tamam Hamza abi konuşmayız ![]() ![]() ALİ : Bekir'i beğenen var mı ki? HAMZA : Doğru vallahi ![]() ![]() UĞUR : Kerim'i beğenirse akşama düğün yaparız ![]() HAMZA : Acele edelim ![]() ![]() UĞUR : Bazı terslikler olabilir ![]() ![]() ALİ : Ben su parası yatıracağım Hanıza abi, hemen dönerim iki dakika bekle ![]() UĞUR : Ben de gidip bakayım, bir aksilik çıkmasın ![]() HAMZA : Gene beni bekçi bıraktınız ha? ALİ : Hemen gelirim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() BEKİR : Beni buraya almayacakmış ha! O kim oluyor da beni bura-ya almıyor ![]() ![]() ![]() HAMZA : Bekir yapma, sen de adam gibi gel oğlum ![]() ![]() ![]() ![]() BEKİR : Ben adam değil miyim* ha Hamza abi ![]() ![]() ![]() ![]() HAMZA : Bak yavrum adam gibi adam böyle önemli bir günde olsun içkiyi bırakır ![]() ![]() BEKİR : Bende akıl yok mu ha? Ben deli miyim? Ben deliysem bana nasıl kız verdiler? Bende çuval dolusu akıl var ![]() HAMZA : Oğlum elin delisini tırpanla biçsen tükenmez ![]() ![]() BEKİR : Ali yok mu Ali? Nerede o, çıksın ortaya! HAMZA : Birazdan gelir ![]() BEKİR : Şurada biraz oturayım o zaman ![]() HAMZA : Gelirse kavga edersiniz ![]() BEKİR : Bugün bana bir şey yapamaz ![]() HAMZA : Benim yanımda yemin etti ![]() ![]() ![]() BEKİR : Bugün dövemez abi ![]() ![]() HAMZA : Niçin zor olsun? Baksana ayakta duramıyorsun ![]() BEKİR : Ben zor dersem zordur, itiraz mı ediyorsun? Bana bir şey yapamaz işte ![]() HAMZA : Git yavrum, git aslanım, bugün senin sırtın kaşınıyor her-halde ![]() BEKİR : Sen evliya mısın Hamza abi? HAMZA : Ne saçmalıyorsun lan sen? BEKİR : Şu sırtımı bir kaşısana abi yahu ![]() ![]() ![]() HAMZA : Sana kaşağı lazım oğlum, kaşağı ![]() ![]() ![]() BEKİR : Güzel kokuyorum değil mi abi? HAMZA : Pek de güzel sayılmaz ama gene de fena değil ![]() BEKİR : Güzel abi çok güzel ![]() ![]() ![]() HAMZA : Hayrola güzel kokam dövmüyorlar mı? BEKİR : Seviyorlar Hamza abi, seviyorlar ![]() HAMZA : Seni kim sevsin şaşkın ördek! BEKİR : Beni Meleğim sever Hamza abi ![]() HAMZA : O kim? BEKİR : Eski nişanlım abi ![]() HAMZA : Sen eskiden nişanlandın mı lan? BEKİR : Eskiden değil, yeni nişanlanıyorum ya, bugün de ev-leniyorum ![]() ![]() HAMZA : Bugün evleniyorsun, gene de sarhoş sarhoş dolaşıyorsun ha? BEKİR : İki tek attık be abi ![]() ![]() HAMZA : Şimdi seni arıyorlardır ![]() ![]() BEKİR : Gel seni bir öpeyim abi ![]() ![]() HAMZA : Bu ne oğlum? Mezara girmiyorsun ya gerdeğe gireceksin ![]() ![]() ![]() ![]() BEKİR : Abi be akşam sırtıma çok vururlar mı? HAMZA : Kalk bakalım seni eve götüreyim ![]() ![]() BEKİR : Abi sen git, ben gelirim ![]() ![]() HAMZA : Senin gitmediğin yerde benim ne işim var ![]() ![]() BEKİR : Abi yahu sonra gitsem olmaz mı? HAMZA : Olur ![]() ![]() ![]() ![]() BEKİR : O zaman gideyim ben ![]() ![]() ![]() ![]() ALİ : Gene mi sen geldin sarhoş Bekir? iç iç bakalım, ancak ölene kadar içersin ![]() HAMZA : Boş ver Ali oğlum ![]() ![]() ![]() ALİ : Şu hale bak Hamza abi ![]() ![]() ![]() HAMZA : Buna da zevk denirse ![]() ALİ : Hamza abi şöyle bir bakayım diye uğradım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() HAMZA : Akşamı burada edeceğiz herhalde ![]() ![]() ![]() ALİ : Akşama buluşur konuşuruz ![]() ![]() HAMZA : Hep bu anı bekledik ![]() ![]() BEKİR : Bak ben gidiyorum ![]() ![]() ALİ : Dur lan ayakta duramıyorsun daha ![]() ![]() HAMZA : Ali sen Bekir'in sözüne bakma ![]() ![]() ALİ : Tamam abi ![]() ![]() iKiNCi PERDE ÜÇÜNCÜ SAHNE (Kerime sandalyede oturmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ŞAZİYE : Haydi hayırlısı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ZEYNEP : Bak kızım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() BEKİR : (Elinde şişesi, yaka paça perişan bir hâlde içeri girer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() KERİME : Öhö, öhö ![]() BEKİR : Kim lan öksüren ![]() KERİME : Öhhöö,öhhöööö ![]() BEKİR : Hah hah ha ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() KERİME: (Korku dolu bir ses tonuyla) Öhöö, öhöööö ![]() BEKİR : Teke gibi ne öksürüp duruyorsun lan ![]() ![]() ![]() KERİME : (Ağlamaklı bir ses tonuyla) Öhhü, öhhüüüüü ![]() BEKİR : Zoru görünce kancık karılar gibi ağlarsın ha ![]() ![]() KERİME : (Ağlayarak) Açamanı ![]() ![]() ![]() BEKİR : Ne gelini? Kimin gelinisin lan sen? KERİME : Senin gelininim ![]() BEKİR : Erkeksen aç yüzünü, yüzünü göreyim ![]() KERİME : Yüz görümlüğü almadan açamam ![]() BEKİR : Ne? Ben? Sana? Para vereceğim ha? KERİME : Âdettendir ![]() ![]() BEKİR : Kimse bu âdet, töre çıksın karşıma ![]() ![]() KERİME : Evlenme âdeti ![]() BEKİR : Ne âdeti dedin? Ne âdeti? KERİME : Bak şimdi senle ben evlendik ya, ben gelinim, sen de damatsın ![]() BEKİR : Deme yahu, ben damat oldum mu? Şu dünyanın haline bak ![]() ![]() ![]() KERİME : Ben yüzümü kapattım ![]() ![]() ![]() ![]() BEKİR : Ben mi yüzünü açmanı isteyeceğim? KERİME : Evet, sen ![]() BEKİR : (Bağırır ![]() KERİME : ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() BEKİR : Aç diyorum lan! ![]() ![]() KERİME : (Bağırarak ![]() ![]() ![]() BEKİR : (Korkar ![]() ![]() ![]() ![]() KERÎME : Gelin namahrem olur mu salak? BEKiR : Olur niçin olmasın ![]() KERÎME : Ben ne yapayım âdet öyle ![]() BEKiR : Kim lan bu âdet ![]() ![]() KERİME : Para yoksa ben de yüzümü açmanı ![]() BEKİR : Peki peki ![]() KERİME : Önce beşi bir yerde isterim ![]() BEKİR : (Ceplerini karıştırır ![]() ![]() KERİME : Boynuma tak ![]() BEKİR : (Boynuna takar ![]() ![]() KERİME : Açmam ![]() BEKİR : Niçin açmıyorsun kız? KERİME : Yeni çıkan beş milyonluktan bir kaç tane verirsen açarım ![]() BEKİR : Vallahi veremem ![]() ![]() KERİME : Ben de yüzümü açmam ![]() BEKİR : Ne parası lan bu böyle ![]() KERİME : Yüz görümlüğü parası ![]() BEKİR : Beş milyonluklar daha yeni çıktı kız, üzerimde yok ![]() KERİME : Sen de eski bir milyonluklardan beş-on tane ver ![]() BEKİR : (Ceplerini karıştırır ![]() ![]() ![]() ![]() KERİME : (Parayı alır ![]() ![]() gelin olsun ![]() BEKİR : Gene ne istiyorsun kız açsana? KERİME : Kulak görümlüğü isterim ![]() BEKİR : Bana ne senin kulağından lan ![]() KERİME : Ama benim kulağım çok güzeldir ![]() ![]() BEKİR : Benden para isteme de istersen kulakların kepçe gibi olsun ![]() KERİME : O zaman ben de yüzümü açmam ![]() BEKİR: (Cebinden bir miktar para çıkarır ![]() ![]() KERİME : Açmam ![]() BEKİR : Gene ne var kız? KERİME : Yüz görümlüğü isterim ![]() BEKİR : Ulan biraz önce verdik ya! KERİME : (Bir yanağını göstererek ![]() ![]() ![]() BEKİR : Biz yüz verdik, sen iki yüz istiyorsun ![]() ![]() ![]() ![]() KERİME : Açmam ![]() BEKİR : (Cebinden bıçağı çeker ![]() ![]() KERİME : Yok yok bu sefer söz istiyorum ![]() BEKİR : Ne sözü lan? KERİME : Erkek sözü ![]() BEKİR : Ben erkek değil miyim lan ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() KERİME : Sen erkekliğine laf söyletmezsen o zaman bana söz ver ![]() BEKİR : Tabiî söyletmem ![]() KERİME : Bir daha içki içmeyeceğine söz ver ![]() BEKİR : Peki söz lan ![]() ![]() KERİME : Haydi yemin et ![]() ![]() BEKİR : And içerim KERİME : Kabul etmem ![]() ![]() BEKİR : Kuran'a el basmasam da başka yemin etsem olmaz mı? KERİME : Hayır, olmaz ![]() ![]() BEKİR : Ben buraya kadar gelmiş gelini bırakır mıyım hiç ![]() ![]() KERİME : Ben getirirsem yüzüm görünür ![]() ![]() ![]() BEKİR : Dışarı çıkarsam sırtıma yumruk vuruyorlar ![]() KERİME : Geç içerde mutfakta abdest al ![]() BEKİR : Tamam kabul ![]() ![]() KERİME : Ne şişesi ver bakalım ![]() ![]() BEKİR : Ne yaptın kız ![]() ![]() KERİME : Bana da para verdin ![]() ![]() BEKİR : Doğru anasını satayım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() KERİME : Çabuk ol ![]() ![]() BEKİR : (Hızla mutfaktan çıkar, duvardan Kuran'ı alır, üzerine elini koyar ![]() ![]() ![]() KERİME : Sen ne çabuk abdest aldın ![]() BEKİR : İçkiyi bıraktım ya ![]() ![]() ![]() ![]() KERİME : Açmam ![]() ![]() BEKİR : Ne nikâhı lan? KERİME : İmam nikâhı ![]() ![]() BEKİR : Herkesin yüzünde bazı şeyler var ![]() ![]() ![]() ![]() KERİME : Bende ağızla burun arasındaki şeyden var ![]() BEKİR : Olsun yavrum, olsun birtanem, dudak diyecektin değil mi? Hem de iki tane ![]() KERİME : Hayır, bilemedin ![]() BEKİR : Yoksa bıyık mı lan? KERİME : Hee ![]() BEKİR : Hastalıktandır, ilaç kullanırsan geçer haydi aç yüzünü ![]() KERİME : Sen aç ![]() BEKİR : Allah ![]() ![]() KERİME : Vazgeçerim haydi aç yüzümü BEKİR : Ben gecenin bu saatinde imamı nereden bulayım ![]() ![]() KERİME : Ben de yüzümü açmam ![]() BEKİR : Hiç değilse yansını aç ![]() ![]() KERİME : Yaa ![]() ![]() ![]() BEKİR : Bir yüzüne bakalım da onu sonra düşünürüz ![]() KERİME : Ben çok çirkin bir kızım ![]() BEKİR : Kız olsun da çirkin olsun ![]() BEKİR : (Büyük bir heyecanla yavaş yavaş gelinin yüzüne dahi bak-madan, yüzünü açar Kerim gözlerini kırparak bakmaktadır ![]() ![]() KERİME : Hayır ![]() ![]() BEKİR : (Bıçağını çeker ![]() ![]() KERİME : Hayır söz verdin ![]() ![]() ![]() ![]() BEKİR : Ben seni dövmemeye yemin ettim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() UĞUR : Bak Bekir ![]() ![]() BEKİR : Ne oyunu ![]() ![]() ![]() ![]() UĞUR : Eee ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() BEKİR : Evet, öyle ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() UĞUR : Bizim gerçek dostlar olduğumuza inandın mı şimdi? BEKİR : İnandım, inandım ama çok pahalıya patladı ![]() UĞUR : Bir daha içmek yok değil mi? Zarann neresinden dönersen kârdır ![]() BEKİR : Kesinlikle bir daha içki içmek yok ![]() ![]() ![]() ![]() UĞUR : Hop hop ![]() ![]() ![]() BEKİR : Hay aksi şeytan ![]() ![]() ![]() ![]() UĞUR : Arkadaşlar adına sana söz veriyorum ![]() ![]() ![]() ![]() KERİM : Haydi karıcığım, resimleri ver şimdi ![]() ZEYNEP : Seyirci alkışlamadı ki seni, hep beni alkışladı ![]() KERİM : Seyirciye soralım ![]() ![]() ![]() ZEYNEP : (Resimleri verir ![]() ![]() KERİM : (Resimlere bakar ![]() ![]() ![]() ZEYNEP : Evet, ikimizin evlilik resimleri ![]() ![]() KERİM : Ben bir aydır bulaşıkları senin şakan için mi yıkadım? ZEYNEP : Evet ![]() havaya sıçrarlar ve oldukları yerde durup selam verirler ![]() KERİM : (Bir adım öne çıkar ![]() PERDE |
![]() |
![]() |
|