|
|
Konu Araçları |
büyük, insan, skeçler, tarihi, öğretmen|tiyatro |
En Büyük İnsan (Öğretmen)|Tiyatro Tarihi Ve Skeçler |
10-24-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
En Büyük İnsan (Öğretmen)|Tiyatro Tarihi Ve SkeçlerHÜKÜMDAR : Vezir,bugün ülkemizin en büyük insanını seçecektikAdaylar belirlendi mi? VEZİR : Evet HükümdarımKapıda adaylar içeriye alınmayı bekliyorlar HÜKÜMDAR : Tek tek girip kendilerini anlatsınlar bakalımEn faydalı,en büyük İnsan kimmiş karar verelim VEZİR : Emredersiniz efendim Şimdi birini içeriye alıyorum MİMAR : Merhaba HükümdarımBen MimarımYüzlerce eserim varÜlkemizin her köşesinde bir şeyler inşa ettim HÜKÜMDAR : Neler yaptın mesela? MİMAR : Su taşkınlarını önlemek için barajlar yaptımAkarsuların üzerine dev köprüler kondurdumŞehirlere içme suyu taşıyan kanallar yaptımAyrıca hastaneler, hamam!ar,camiler, okullar yaptımBundan sonra da ülkeme bu şekilde hizmet etmeye devam edeceğim HÜKÜMDAR : GüzelYaptıkların gerçekten taktire layık şeylerAma dur bakalımDiğerleri neler yapmış? DOKTOR : Hükümdarım, ben bir doktorumAlanımla ilgili ole her şeyi okuyup öğrendim Şimdi ise ülkemizin insanlarına kendimi adadım HÜKÜMDAR : Neler yapıyorsun? - DOKTOR : Doğuştan kör olanların gözlerini açabiliyorumFelçlileri,kötürümleri ayağa kaldırabiliyorumVeremden kansere tüm hastalıkların tedavisini yapabiliyorumÜstelik her gün şehir şehir dolaşıp hastaların ayağına gidiyorumBundan sonra da hizmetlerim bu şekilde sürecek HÜKÜMDAR : AferinÜlkemde senin gibi fedakarlar olduğu için mutluyumBakalım diğerleri neler yapmış? MÜHENDİS : Hükümdarım,ben bir mühendisimÜlkemi teknoloji bakımından yükseltmeye çalışıyorum HÜKÜMDAR : Sen neler yapıyorsun? MÜHENDİS : İnsanların işlerini kolaylaştıracak iş makineleri icat ediyorumEskiden 100 kişinin yaptığı işi bu makinelerle artık bir kişi yapabiliyor İnsanlar bu teknolojik imkanlarla daha rahat yaşıyorlarİşlerine daha kolay gidiyor,daha basit şekilde haberleşiyorlarİnşallah yeni yeni icatlarımla yine ülkeme hizmet edeceğim HÜKÜMDAR : Çok güzelÜlkemizin senin gibi insanlara ihtiyacı varBakalım diğerleri ne yapmış? VALİ : Hükümdarım,ben bir valiyim HÜKÜMDAR : Anlat bakalım sayın Vali,sen neler yaptın? VALİ : Efendim,gece gündüz demeden ülkemin sorunlarıyla uğraştım İşsizlere iş,evsizlere ev,dertlilere çare dağıttımKarmaşaya son verip şehrimde huzuru hakim kıldımBu ülkeye hizmet eden herkesin işini kolaylaştırdımBundan sonra da bu şekilde ülkeme hizmet etmeye devam edeceğim HÜKÜMDAR : Aferin,çok güzelYönetici dediğin öyle olmalıBakalım başka kim kalmış öĞRETMEN : Şu yaşlı halimden olsa gerek siz de dahil hiç biriniz beni tanımadınız HÜKÜMDAR : Daha önce karşılaşmış mıydık? öĞRETMEN : Evet karşılaşmıştık HÜKÜMDAR : Kimsin sen? öĞRETMEN : Ben şu gördüğün mimarın, doktorun, mühendisin valinin ve sizin yani bu ülkenin hükümdarının öğretmeyimBu yüzden yaptığınız her şeyi sizi yetiştirmiş olmamdan dolayı sizin kadar ben de yapmış sayılıyorumBilmem anlatabildim mi? MİMAR : Hocam,siz ha? DOKTOR : Hocam, kusurumuzu bağışlayın,bir an tanıyamadık MÜHENDİS : Affedin hocam VALİ : Evet,aradan çok zaman geçti,tanıyamadık HÜKÜMDAR : Evet arkadaşlarHocamızın sözlerini duydunuzBizler onun eseriyizDolasıyla yaptıklarımız da onun eseridir Bu yüzden ülkemizin en büyük insanı olarak TOPLUCA : öğretmeninizi seçiyoruz |
|