![]() |
Millet Malı|Tiyatro Tarihi Ve Skeçler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Millet Malı|Tiyatro Tarihi Ve SkeçlerMillet Malı KOMUTAN: Hey, durun bakalım ![]() GELİN: Buyur kumandan ![]() KOMUTAN: Ne yapıyorsunuz burada? GELİN: Cepheye, Türk ordusuna cephane taşıyoruz ![]() ![]() KOMUTAN: Allah emeğinizi zayi etmesin bacım, sizin hakkınızı bu millet nasıl öder? GELİN: Şu düşmanı yurdumuzdan bir atalım da kumandan,boş ver sen bizim hakkımızı ![]() ![]() KOMUTAN: İnşallah bacım, bu düşmanın hepsini atacağız yurttan ![]() GELİN: Şeeey, 18 yaşındayım ![]() KOMUTAN: Allah´ım, görüyorsun, genciyle yaşlısıyla, çocuğuyla kadınıyla hepimiz seferber olduk ![]() ![]() ![]() GELİN: Amiiin ![]() ![]() KOMUTAN: Bacım, bu yaşlı teyze kim? GELİN: O benim ninem ![]() ![]() KOMUTAN: Peki şu oturan delikanlı niye bize hiç bakmıyor? ANA: O benim oğlum evladım ![]() ![]() KOMUTAN: Niye bize ilgi göstermiyor, yoksa bizi küçük mü görüyor? ANA: Estağfurullah evladım, olur mu öyle şey? KOMUTAN: Peki niye ayağa kalkmıyor da öyle gururla kurulmuş oturuyor ![]() ![]() ![]() ANA: Gururundan değil evladım, o da abisi gibi savaşa gitmişti, ama bir bacağını kaybetti cephede ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() KOMUTAN: Yaaaa ![]() ![]() ![]() ![]() ANA: Şu 18 yaşında olduğunu söyleyen taze gelin ve kucağındaki bebek de onun ![]() ![]() ![]() KOMUTAN: Niye konuşmuyor, dilsiz mi yoksa? ANA: Hayır dilsiz değil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() KOMUTAN: Dur bakalım nine ![]() ![]() ANA: Boşuna yorma kendini evladım ![]() ![]() KOMUTAN: Delikanlı, duyduğuma göre savaşta bir bacağını vatan uğruna vermişsin ![]() DELİKANLI: KOMUTAN: Bu ne haldir bre ![]() ![]() ![]() ![]() DELİKANLI: KOMUTAN: Bak yiğidim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() yanıldığın bir şey var ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() DELİKANLI: Doğru mu? Bu söylediklerin doğru mu kumandanım? Sahiden beni yeniden cepheye götürecek misin? KOMUTAN: Evet, sana, senin gibi bir kahramana çok ihtiyacımız olacak ![]() DELİKANLI: Bu topal halimle mi? KOMUTAN: Bir ayağın yok ama kanatların var ya ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() DELİKANLI: Şükürler olsun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ANA: Uğurlar osun evladım ![]() ![]() ![]() ![]() GELİN: Gittiler ana ![]() ![]() ANA: Doğru, yola koyulalım artık ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() GELİN: Dur nine! ANA: Kızım ne yapıyorsun? Bebeğin üstündeki örtüyü niye çıkarıyorsun? Hava soğuk! Üşütecek, hasta olacak zavallı ![]() ![]() ![]() GELİN: Bebeğin örtüsünü cephanenin üstüne örteceğim ![]() ANA: Ama bebek? Ya hasta olur, ölürse ![]() ![]() ![]() GELİN: Nine, nine! Bebek, benim bebeğim ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|