Kaybolan Silah |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kaybolan SilahKaybolan Silah PAŞA: Firdevs Bacı! FİRDEVS BACI: Buyrun efendim ![]() PAŞA: Herkese söyle, saat 10´da salonda hazır bulunsunlar! FİRDEVS BACI: Baş üstüne efendim ![]() PAŞA: Unutma çok önemli! FİRDEVS BACI: Unutmam efendim ![]() (Ev halkı gelir) PAŞA: Oturun, ayakta kalmayın Şimdi beni iyi dinleyin Hepimiz bir tabancam olduğunu bilirsiniz Her zaman çekmecemde durur![]() EV HALKI: Biliyoruz Paşa Hazretleri! PAŞA: Bu sabah tütün tabakamı almak istediğimde tabancam yerinde yoktu Ev boş kalmadığına göre ve hırsız giremeyeceğine göre mutlaka biriniz aldınız![]() EV HALKI: Estağfirullah paşa hazretleri! PAŞA: Susun! Bu evden ve sizden ben sorumluyum Bir cahillik etmenizden korkuyorum Ben sağ oldukça kimse kılınıza bile dokunamaz Allah büyüktür Bu günler de geçer Karanlık gecelerin sabahı yakındır![]() EV HALKI: İnşallah paşa hazretleri! PAŞA: Zeynel Çavuş sen mi aldın? ZEYNEL ÇVŞ : Paşam, eski bir asker olarak hemen belirteyim ki, eğer tabancayı ben almış olsaydım, hiç çekinmeden söylerdim![]() PAŞA: Ya sen Firdevs bacı, sakın sen almış olmayasın? FİRDEVS BACI: Niye alayım ki paşam? PAŞA: Hemen alınma öyle! Hani demez miydin "Bu düşman askerlerini bir kaşık suda boğasım geliyor Bunların ne işi var vatanımızda?" diye? FİRDEVS BACI: Paşam, paşam, elbette öldüresim geliyor Eğer iş bana kadar düşerse cephedeki nişanlımdan geri kalmam Fakat yemin ederim ki ben almadım![]() PAŞA: Peki, peki sana inanıyorum Sen işinin başına dönebilirsin Bırak ağlamayı! Betül kızım, bak gelinimsin Şehit kocanın hatırı için doğruyu söyle Sen mi aldın tabancayı?BETÜL: Paşa Hazretleri, hani geçen akşam kapı çalınmıştı ya ![]() ![]() ![]() PAŞA: Evet ![]() BETÜL: Düşman subayları kapıya dayanmıştı ya ![]() ![]() ![]() PAŞA: Eee ![]() ![]() ![]() BETÜL: Konağı boşaltmamızı istemişlerdi hani ![]() ![]() ![]() PAŞA: İyi ama daha sonra vaz geçmişlerdi ![]() BETÜL: Biliyorum Ama ben sokaklarımızı pis çizmeleriyle kirleten düşmanların evimize göz dikmeleri yüzünden üstlerine bütün kurşunları boşaltmayı düşünmüştüm![]() PAŞA: Ve bunun için aldm silahı öyle mi? BETÜL: Hayır Paşa hazretleri! Alacaktım ama yerinde yoktu Benden önce birisi almış![]() PAŞA: Allah aşkına kim aldı öyleyse?Kızlarım, sadece siz kaldınız Hadi getirin şu silahı!KIZLAR: Biz mi? PAŞA: Tabii ki siz Başka kim kaldı?Hadi utanmayın, inanın affedeceğim![]() BÜYÜK KIZ: Fakat baba ben almadım KÜÇÜK KIZ: Ben de!PAŞA: Tepemi attırmayın Güzellikle getirin şunu çabuk!KIZLAR: Seni nasıl inandırabiliriz? PAŞA: Tabancayı getirmekle ![]() ![]() ![]() KIZLAR: Ama biz almadık ki ![]() ![]() ![]() PAŞA: Hanım, ne dersin sen bu işe? HANIM: Vallahi Paşam, benim de aklım karıştı Alsalardı açık verirlerdi![]() PAŞA: Yahu herkes sorguya çekildi mi? HANIM: Tabi bey, hepimiz buradayız ![]() PAŞA: Tabi ya, nasıl da unutmuşum Şimdi hatırladım![]() HANIM: Gördün mü bey, herkesin boş yere günahını aldın Demek tabancayı koyduğun yeri hatırladın![]() PAŞA: Hanım, hanım! Yine mı bana "unutkan"dıyorsun7 HANIM: Canım sen demedin mi ´hatırladım"diye? PAŞA: Dedim ama sandığın gibi değil! HANIM: Yaa! PAŞA: Herkes salonda toplansın dememiş miydim? HANIM: Demiştin ![]() PAŞA: Peki sevgili torunum niye gelmedi? HANIM: Ne? Şimdi de el kadar çocuğa mı iftira ediyorsun? PAŞA: Göreceğiz, çabuk çağır gelsin! HANIM: Tamam tamam, sakin ol Şimdi çağırırım![]() PAŞA: Sizler gidebilirsiniz ![]() FAZIL: Bir şey mi var dedeciğim? Beni istemişsiniz ![]() PAŞA: Hanım, sen de çıkabilirsin ![]() FAZIL: Dedeciğim, neden dik dik bakıyorsun? PAŞA: Gel yanıma şöyle Nasılsın bakalım?FAZIL: Babama ve ordumuza duacıyım dedeciğim ![]() PAŞA: Aferin sana Bak oğlum, sonunda İstanbul işgal edildi![]() FAZIL: Defolup gitsinler! PAŞA: Merak etme geldikleri gibi gidecekler zaten ![]() FAZIL: Ne zaman? PAŞA: Her şeyin zamanı var oğlum Hele bir Anadolu kurtulsun Ondan sonra inşallah![]() FAZIL: İnşallah dedeciğim ![]() PAŞA: Fazıl! FAZIL: Buyur dede ![]() PAŞA: Tabancamı sen mi aldın? FAZIL: Şey,neden alayım ki? PAŞA: Ne bileyim, baban gibi şehit olmak isterdin hep ![]() FAZIL: İsterim tabi! PAŞA: Bunun için silah gerekmez mi? FAZIL: E-e-evet! PAŞA: Tabancamı sen aldın değil mi? FAZIL: Evet! PAŞA: Hala getirmeyecek misin şu tabancayı? FAZIL: Ama dedeciğim, ben onunla düşmanları vuracaktım! PAŞA: Aslan oğlum benim Sen henüz küçüksün Önünde vatana hizmet edecek uzun yıllar var Kuvayı milliye boş durmuyor Adım adım zafere gidiyoruz Sabırlı olmalıyız Bütün Anadolu, başlarında Mustafa Kemal ile şahlandı![]() FAZIL: İyi ama dedeciğim, onlar koştururken biz burada eli kolu bağlı ![]() ![]() ![]() PAŞA: Oğlum, İstanbul da boş durmuyor Burada herkesin kalbi Anadolu için atıyor Hadi artık ağlamayı bırak![]() FAZIL: Peki dedeciğim ![]() PAŞA: Aferin sana Hadi şimdi getir tabancayı![]() ![]() ![]() |
|
|
|