|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
gülsüm’ün, kısmeti|tiyatro, skeçler, tarihi |
![]() |
Gülsüm’Ün Kısmeti|Tiyatro Tarihi Ve Skeçler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gülsüm’Ün Kısmeti|Tiyatro Tarihi Ve SkeçlerGülsüm’ün Kısmeti BABA: Biliyor musun Hanım, Gülsüm’e ne çıktı? ANNE: Piyango mu çıktı yoksa bey? BABA: Onun gibi bir şey, bil bakalım ![]() ANNE: Kısbet mi çıktı? BABA: Pehlivan mı bu? Ne kısbeti? Kısmet demek istedin herhalde ![]() ANNE: He ya, tam onu diyecektim ![]() BABA: Aferin sana, evet ondan çıktı ![]() ANNE: Peki kim? BABA: Kim kim? ANNE: Herif, kısmet kim? BABA: Kısmet de kim? ANNE: Ayol, Gülsüm´e çıkan kısmet kim? BABA: Düşünüyorum, sen de düşün ![]() ANNE__: Olur ![]() GÜLSÜM: Ana, baba, ne oluyor burada? ANNE: Ne bağırıyorsun kız! Otur sen de düşün ![]() GÜLSÜM: Oluur ![]() BABA: Yahu Hanım, ne düşünüyoruz biz? ANNE: Gülsüm´e çıkan kısmetin adını ![]() ![]() ![]() GÜLSÜM: Nee! Bana kısmet mi çıktı? BABA: He ya ![]() ![]() ![]() GÜLSÜM: Ne duruyorsunuz öyleyse, verin gitsin ![]() BABA: Kime vereceğiz kız? GÜLSÜM: İsteyen adama ![]() ![]() ![]() BABA: O kim? îşte onu düşünüyoruz ![]() GÜLSÜM: Baba, beni kim istedi? BABA: Karşı köyden biri ![]() ANNE: Herif, madem biliyordun neden söylemedin? BABA: Ne düşünüyorduk demin biz? ANNE: Gülsüm´ün kısmetini düşünüyorduk! BABA: Hay Allah ben de ne düşünüyoruz diye düşünüyordum ![]() GÜLSÜM: Peki kim bu adam baba? BABA: Çiftçi ![]() ![]() ![]() ![]() GÜLSÜM: Nerede görmüş beni? BABA: Görmemiş ki ![]() ![]() ![]() ANNE: Bey, bu nasıl iş? Kızı görmeden mi alacak bu adam? BABA: Görmeden olur mu kadın? Görecek tabi ![]() ANNE: Ne zaman? BABA: Nerdeyse gelir ![]() GÜLSÜM: Amanın! Ana kız, hemen ortalığı toparlayalım ![]() BABA: Kapı çalınıyor, kim o? DÜNÜR: Benim, haber yollamıştım ![]() BABA: Haber bu, kaybolur mu? Aldık tabi ![]() ANNE: Gülsüm! Gel kız buraya! GÜLSÜM: Süsleniyorum ayol, herif gelip beni böyle mi görsün? BABA: Şeey, bizim kızımız biraz şeydir ![]() ![]() ![]() ANNE: Akılsız ![]() ![]() ![]() DÜNÜR: Aman efendim, akıllı kadın daha tehlikeli olur ![]() BABA: Zaten ben hiç akıllı kadın görmedim ![]() GÜLSÜM: İşte geldim ![]() BABA: İşte, bu kısmetin ![]() ![]() ![]() DÜNÜR: Adım İsmet ![]() ANNE: Kızım hele bi sor ![]() GÜLSÜM: Ne içecek! Şıra tabii ![]() DÜNÜR: Neden? GÜLSÜM: Bizim şıramız iyi de ondan ![]() ![]() BABA: Kusura bakma oğul bizim kız kıt akıllıdır ![]() DÜNÜR: Aman aman, böylesi daha iyi ![]() GÜLSÜM: Anaaaa, anaaaaa, üüüüüüüüü,üüüüü ![]() ![]() ![]() ANNE: Ne oldu kız? Niye ağlıyorsun? GÜLSÜM: Ağlarım tabi ![]() ANNE: Kız, kocaya gidiyorum diye ağlanır mı? GÜLSÜM: Ona ağlamıyorum ![]() ![]() ANNE: Baltanın nesine ağlıyorsun? GÜLSÜM: Ben evlenince çocuğum olmayacak mı? ANNE: Olacaak! GÜLSÜM: Çocuk buraya şıra olmaya gelmiyecek mi? ANNE: Geleceek! GÜLSÜM: O balta yavrumun kafasına düşerse ya ![]() ![]() ![]() ANNE: Essahtan kuz ![]() ![]() BABA: Nooluyor orada be! ANNE: Beey, bey yetiş! BABA: Noldu? ANNE: Bu balta ilerde torunumuzun kafasına düşerse nolur halimizİ bir düşünsene ![]() ![]() ![]() BABA: Amanın, bunu ben hiç düşünmemiştim yahu ![]() DÜNÜR: Yahu sabahtan beri sizi dinliyorum oradan ![]() ![]() ![]() ![]() BABA: Vay yavrum, oy torunum, ooy! DÜNÜR: Yahu kesin şu ağlamayı ![]() ![]() ![]() BABA: Vaay, ne kadar akıllıymış bu kısmet yav! Allah razı olsun evladım ![]() DÜNÜR: Bakın, ben Gülsüm´ü akıllı değil diye alacaktım ama, dünyanın en aptal kızıyla da evlenemem ![]() GÜLSÜM: Ana, ana, almayacak bu adam beni! DÜNÜR: Belki en aptal değildir ![]() ![]() BABA: Nereden öğreneceksin? DÜNÜR: Şimdi yola düşeceğim ![]() evlenirim ![]() ![]() BABA: Zaten kim alır ki onu? Mecbur bekleyecek ![]() GÜLSÜM: Benden aptal insan yoktur dünyada ![]() ![]() ![]() DÜNÜR: Sözüm söz ![]() BABA: Merak etme kızım, buralar aptal doludur ![]() ![]() (Sahnenin önünde) DÜNÜR: Kolay gelsin hemşerim! ÇOBAN: Kolaysa başına gelsin ![]() ![]() DÜNÜR: Ne yapmaya çalışıyorsun? ÇOBAN: Eşeği yukarı, ağaca çıkaracağım ![]() DÜNÜR: Zor bir iş ama, eşek ağaçta ne yapacak? ÇOBAN: Görmüyor musun, hayvanın karnı aç ![]() ![]() DÜNÜR: İyi de eşek ağaçta ne yapacak? ÇOBAN: Manzara seyredecek! Tövbe yarabbi! Karnını doyuracak karnını! DÜNÜR: Yani ağaca karnını doyurmak için mi çıkacak? ÇOBAN: Len git işine! Sorgu meleği misin sen? DÜNÜR: Kızma, sahiden merak ettim ![]() ÇOBAN: Ağaçta ne var? DÜNÜR: Yapraak ![]() ![]() ![]() ÇOBAN: Haa, demek kör değilsin ![]() ![]() ![]() DÜNÜR: Eşek ağaçta ne yapacak? ÇOBAN: Len hemşerim, "hayvan aç" diyorum ![]() DÜNÜR: Haa, anladım ![]() ![]() ÇOBAN: Afferin sana ![]() DÜNÜR: Ama şöyle yapsan, dalı tutup aşağı çeksen öyle yedirsen daha kolay olmaz mı? ÇOBAN: Vaay canına! ![]() ![]() ![]() DÜNÜR: Yaa! ![]() ![]() ![]() ÇOBAN: Yahu sen sandığım gibi aptal değilmişsin be ![]() DÜNÜR: Sana bu kadarı yeter ![]() ![]() ÇOBAN: Uğurlar ola! sahnede -------------- GÜLSÜM: Hoş geldiniz ![]() ![]() ![]() ![]() DÜNÜR: Yani sen üç gündür elinde bardakla beni mi bekledin? GÜLSÜM: Ne var bunda? Başka işim mi var ki? ![]() ![]() ![]() DÜNÜR: Ya hiç gelmeseydim? GÜLSÜM: Babam "mutlaka geri döner" dedi ![]() ![]() DÜNÜR: Alacağım Gülsüm GÜLSÜM: Yaşasın, demek benden aptallar da var şu dünyada ![]() ![]() DÜNÜR: Bir adam gördüm ![]() ![]() ![]() ![]() GÜLSÜM: Hah hah hah ha! Aptal adam ![]() ![]() (Halk Hikayeleri´nden Uyarlanmıştır ![]() |
![]() |
![]() |
|