Martı Oyunu Hakkında Bilgi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Martı Oyunu Hakkında BilgiMartı Yazan: Anton Çehov Çeviren: Nihal Yalaza Taluy NINA - Bastığım toprağı mı öpüyordunuz? Vurmanız, öldürmeniz gerekirdi beni! (Masaya doğru eğilir ) O kadar yorgunum ki![]() ![]() Biraz dinlensem! Dinlenebilsem![]() ![]() (Başını kaldırır) Bir martıyım ben![]() ![]() Yo, değil![]() ![]() Aktrisim![]() ![]() Öyle değil mi? (Arkadina ile Trigorin'in dışarıda gülüşünü duyar Silkinir, kulak kesilir Sol kapıya koşarak anahtar deliğine gözünü yaklaştırır ) O da burada demek![]() ![]() İyi![]() ![]() Tiyatroya inanmıyordu; hayallerimle alay ederdi hep Ona bakarak ben de inancımı yitirdim; maneviyatım kırıldı![]() ![]() Aşk üzüntüleri, kıskançlık da bir yandan![]() ![]() Yavrum için korkuyordum hep![]() ![]() Miskinleştim, küçüldüm, oyunum manasızlaştı![]() ![]() Sahnede düzgün yürüyemiyordum; ellerimi ne yapacağımı bilemiyor, sesimi idare edemiyordum İnsan kötü oynadığını hissedince ne acı duyar, bilemezsiniz! Martıyım ben![]() Yo![]() ![]() Değil de![]() ![]() Şey, siz o sıralar bir martı vurmuştunuz, hatırlar mısınız? Yaa!![]() Böyle işte![]() ![]() Gelmiş bir adam, durup dururken, laf olsun diye, yok etmiş kuşcağızı![]() ![]() Tam küçük hikaye konusu![]() ![]() Gene de söylemek istediğim bu değildi (Alnını uğuşturur ) Ne diyordum?![]() Evet, sahneden bahsediyordum Şimdi öyle değilim artık: gerçek bir artist oldum Şevkle, coşkunlukla oynuyorum Kendimden geçiyorum sahnede![]() ![]() Oyunumu, herşeyimi gerçekten güzel, gerçekten değerli görüyorum artık Buraya geleli beri her yanı dolaşıyorum Hem yürüyor, hem düşünüyorum; ruhumun günden güne nasıl kuvvetlendiğini duyuyorum Siz bir şey söyleyeyim mi Kostya, bizim işlerde, sahne olsun, yazı olsun, ün, yaldız, kurduğumuz hayaller değil, sabırlı olmak önemli; buna iyice inandım Kaderine katlan, inancını yitirme![]() ![]() Şimdi acı duymuyorum artık, ödevimi düşündükçe hayattan korkmuyorum![]() |
|
|
|