![]() |
Albay Kuş – Tiyatro Adam |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Albay Kuş – Tiyatro AdamAlbay Kuş – Tiyatro Adam Balkanlar’da, eski bir manastırdan bozma bir akıl hastanesi ![]() ![]() Kendisi de uyuşturucu bağımlısı olan ve morfine yakın olabilmek için doktor olmuş bir genç adam ![]() ![]() Doktoru olmayan akıl hastanesinde yalnız ve zararsız 6 hasta ![]() ![]() Hastaların donmamak için aynı odada kalmak zorunda olduğu; yiyecek, giyecek ve hatta ilaç imkanının bile neredeyse hiç olmadığı bir hastane ![]() ![]() Tam umudun bittiği anda, gökten düşen bir sandık ! Ve, 2 saatlik harika bir oyun ![]() ![]() Geçtiğimiz yıl Şehir Tiyatroları'nda Titatik Orkestrası oyununu izlediğimiz Bulgar Yazar Hristo Boytchev'in bir başka oyunu, Albay Kuş, Murat Karasu rijesi ile Tiyatro Adam tarafından sahneye koyuluyor ![]() Harika bir metin var ortada, hem karakter bazında derin, hem toplumsal mesajlar konusunda iddialı, hem izliyiciyi kendisiyle yüzleştirmek konusunda bonkör ! Hristo Boytchev, Albay Kuş'ta delilerin üzerinden normal(!) insanlara sesleniyor; umutsuz-çaresiz olduğunu hisseden, kendi kurduğu batıl inançlara körü körüne saplanan, eksiklerini ortadan kaldırmak yerine bunlardan dolayı hayata küsen, kötü olaylarla ilgili kendini suçlayıp duran, kendini yaşamaktan soyutlayan insana ![]() ![]() İçinde hüznü, heyecanı, umudu, hayal kırıklığını barındıran duygusal bir oyun ![]() ![]() ![]() ![]() Genç Doktor (Deniz Özmen) bu manastırdan bozma ve neredeyse unutulmuş akıl hastanesine gelirken aslında bağımlısı olduğu morfine daha kolay ulaşmayı hedeflemektedir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yönetmen Murat Karasu bence çok şanslı, çünkü elinde başarılı metin olduğu gibi, en az metin kadar başarılı bir oyuncu ekibi var ![]() ![]() ![]() ![]() Oyunun ağır bir teksti var aslında, Balkanlar’daki savaşa, insan psikolojisine dair önemli sözler söylüyor oyun ![]() ![]() ![]() Ali Kil, Deniz Özmen, Burak Dur, Aşkın Şenol, Ayça Aykut, Sarp Akkaya, Fatih Koyunoğlu ve Ferit Kaya’dan oluşan oyuncu kadrosunu kutluyorum ![]() ![]() Sahne değişikliği olmayan oyunda Murat Karasu fazla dekor giriş çıkışına da gerek duymamış ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dekorun her parçası ve alanı kullanılıyor, işe yaramaz görünen ya da sadece görsel güzellik sağlaması için sahnede duran hiçbirşey yok ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Müzik seçimini de başarılı buldum; oyunun içinde geçtiği coğrafyaya, duygusal yapısına ve heyecanını uygun müzikler var Albay Kuş, geçen sezon oynamaya başladı, bir türlü fırsat bulup gidememiştim, çok şey kaçırdığımı gördüm ![]() Genelde pazartesi günleri Oyun Atölyesi’nde oynayan ekibin bence bir sahneye ihtiyacı var, çünkü böylesine iyi bir kadro bir sahneyi dolu dolu kullacak işler ortaya çıkarabilir ve kendi seyircisini oluşturabilir ![]() ![]() İsmail Can Törtop |
![]() |
![]() |
|