Markette|Tiyatro Tarihi Ve Skeçler |
10-24-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Markette|Tiyatro Tarihi Ve SkeçlerMARKETTE OYUNCU KADROSU:
(Oyun müşterinin kasaya doğru ilerlemesiyle başlar Kasiyer masanın başındadır) Müşteri:_Sizden şikayetçiyim efendim Kasiyer:_İyi günler demek istediniz herhalde hanımefendi Müşteri:_Hiç de öyle demek istemedimHani bu yumurtalar çift sarılıydı? Kasiyer:_Tek sarılı mı çıktı hanımefendi? Müşteri:_Madem bu yumurtalar tek sarılıydı niye üzerine çift sarılı diye yazıyorsunuz? Kasiyer:_Olabilir hanımefendi bazen tek sarılı çıkar, bazen çift sarılı Gayet normal Müşteri:_Normal değil efendim Üzerine çift sarılı yazdığınıza göre çift sarılı çıkmalıydıNiye tek sarılı çıkıyo beyefendi? Kasiyer:_Ne bileyim hanfendi ben çıkarmıyorum ya yumurtaları İsterseniz bu konuyu müdür beyle görüşün Müşteri:_Yumurtaları müdürünüz mü çıkarıyo? Kasiyer:_Dalga geçmeyin hanımefendi Müşteri:_Ben müdürünüzle görüşmek istemiyorum Ben çift sarılı yumurta istiyorum Kasiyer:_Aaa anladım Siz tavuk hanımla görüşmek istiyorsunuz Durun bekleyin hemen cebini vereyim size Müşteri:_Lütfen beyefendi bunda dalga geçilecek bir şey göremiyorum (O sırada müdür gelir) Müdür:_Ne o Semih bir sorun mu var? Kasiyer:_Hanımefendi yumurtaların tek sarılı çıkmasından şikayetçi Müdür bey Müdür:_Hepsi mi hanımefendi? Müşteri:_Evet hepsi Müdür:_Semih yumurtaları geri alalım Parasını iade edelim Kasiyer:_Ama bu yumurtalar kırılmış geri alamayız ki… Müşteri:_Evet evet yumurtalarınız hem tek sarılı hem de kırılıyor beyefendi Kasiyer:_Japonlar kırılmayan yumurta icat etmediler İcat edilirse söyleriz sizin için getirirler Müşteri:_Ben bilinçli bir tüketiciyim üzerine çift sarılı yazarak beni kandıramazsınız Kasiyer:_Bakın kendiniz söylediniz Çift sarılıdır diye yazdık, kırılmaz diye yazmadık Müşteri:_Kırılmayan yumurta olur mu beyefendi Hem hem ben buradan hıyar da almıştım, hıyarınızdan da şikayetçiyim buradan aldığımda 10 santimdi, eve gidinceye kadar 15 santim oldular Hıyarlarınız hormonlu Müdür:_Ne güzel işte, kazançlısınız10 santim almışsınız, 15 santim olmuş Müşteri:_Hormonlu diyorum hormonlu Bana hormonlu yiyecek satamazsınızHem Erman Toroğlu ne demişti: Hormonlu yiyecekler insanı şöyle böyle yapıyormuş Kasiyer:_Müdür bey bayan geldiğinde boyu 160’tı ama şu an görüyorsunuz 175 olmuş Müşteri:_Siz bana hıyar mı demek istiyorsunuz? Ben hormonlu yiyecek yiyip şöyle böyle olamam Müdür:_Şöyle böyle nasıl yani? Kasiyer:_Sizin o yöne doğru bir eğiliminiz varsa lütfen suçu hıyarlarımıza atmayın hanımefendi Müşteri:_Ne yani ben şöyle böyle miyim? Kasiyer:_Merak etmeyin hanımefendiBiraz önce biz sizin hıyar olduğunuza dair hemfikir olmuştuk Müdür:_Neyse Semih bir bak bakalım bayan bizden daha neler almış (Kasiyer yerine oturur Fişi havada tutarak bakar) Kasiyer:_2 kilo şeftali (Kadın yavaş yavaş kaşınmaya başlar) Müşteri:_Ben şeftaliyi tüysüz diye almıştım ama tüylü çıktı Kasiyer:_Alırken fark etmediniz mi hanımefendi Kusura bakmayın gelirken sakal tıraşı olmayı unutmuşlar Müşteri:_Poşet içinde aldım Ayy yeter bana şeftali demeyin artık Kasiyer:_2 kilo şef-ta-linizi geri alıyoruz Müşteri:_Ayy yeter yeter şeftali demeyin dedim Kasiyer:_1 adet kıvırcık marul Müşteri:_Kıvırcık yazıyordu ama dümdüzdü Kasiyer:_Ne yani buraya gelen marullara düz fön mü çekiyoruz? Müşteri:_Aman neyse canım onu da alın Kasiyer:_1 adet tuvalet kağıdı Müşteri:_Çok sertti Kasiyer:_2 tane sabun Müşteri:_Hiç köpürmedi (O sırada içeriye iki hemşire gire) IHemşire:_Bak orda markete gelmiş IIHemşire:Bi daha akıl hastanesinden kaçıcak mısın? (İki hemşire deli gömleğini giydirmeye çalışırlar) Müşteri:_Ama bunun kolları çok uzun, daha kısası yok mu? (Kasiyer ve müdür gülerek ellerini birbirine vururlar) PERDE KAPANIR… Oyun Yazarı: COŞKUN BİNEKTAŞI Görev Yeri: BOZDOĞAN MERKEZ İLKÖĞRETİM OKULU AYDIN / BOZDOĞAN Görevi: TÜRKÇE ÖĞRETMENİ |
|