Markette|Tiyatro Tarihi Ve Skeçler |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Markette|Tiyatro Tarihi Ve SkeçlerMARKETTE OYUNCU KADROSU:
Market dekoru için raflar, malzemeler ve kasa![]() (Oyun müşterinin kasaya doğru ilerlemesiyle başlar Kasiyer masanın başındadır )Müşteri:_Sizden şikayetçiyim efendim ![]() Kasiyer:_İyi günler demek istediniz herhalde hanımefendi ![]() Müşteri:_Hiç de öyle demek istemedim Hani bu yumurtalar çift sarılıydı?Kasiyer:_Tek sarılı mı çıktı hanımefendi? Müşteri:_Madem bu yumurtalar tek sarılıydı niye üzerine çift sarılı diye yazıyorsunuz? Kasiyer:_Olabilir hanımefendi bazen tek sarılı çıkar, bazen çift sarılı Gayet normal![]() Müşteri:_Normal değil efendim Üzerine çift sarılı yazdığınıza göre çift sarılı çıkmalıydı Niye tek sarılı çıkıyo beyefendi?Kasiyer:_Ne bileyim hanfendi ben çıkarmıyorum ya yumurtaları İsterseniz bu konuyu müdür beyle görüşün![]() Müşteri:_Yumurtaları müdürünüz mü çıkarıyo? Kasiyer:_Dalga geçmeyin hanımefendi ![]() Müşteri:_Ben müdürünüzle görüşmek istemiyorum Ben çift sarılı yumurta istiyorum![]() Kasiyer:_Aaa anladım Siz tavuk hanımla görüşmek istiyorsunuz Durun bekleyin hemen cebini vereyim size![]() Müşteri:_Lütfen beyefendi bunda dalga geçilecek bir şey göremiyorum ![]() (O sırada müdür gelir )Müdür:_Ne o Semih bir sorun mu var? Kasiyer:_Hanımefendi yumurtaların tek sarılı çıkmasından şikayetçi Müdür bey ![]() Müdür:_Hepsi mi hanımefendi? Müşteri:_Evet hepsi ![]() Müdür:_Semih yumurtaları geri alalım Parasını iade edelimKasiyer:_Ama bu yumurtalar kırılmış geri alamayız ki… Müşteri:_Evet evet yumurtalarınız hem tek sarılı hem de kırılıyor beyefendi ![]() Kasiyer:_Japonlar kırılmayan yumurta icat etmediler İcat edilirse söyleriz sizin için getirirler![]() Müşteri:_Ben bilinçli bir tüketiciyim üzerine çift sarılı yazarak beni kandıramazsınız ![]() Kasiyer:_Bakın kendiniz söylediniz Çift sarılıdır diye yazdık, kırılmaz diye yazmadık![]() Müşteri:_Kırılmayan yumurta olur mu beyefendi Hem hem ben buradan hıyar da almıştım, hıyarınızdan da şikayetçiyim buradan aldığımda 10 santimdi, eve gidinceye kadar 15 santim oldular Hıyarlarınız hormonlu![]() Müdür:_Ne güzel işte, kazançlısınız 10 santim almışsınız, 15 santim olmuş![]() Müşteri:_Hormonlu diyorum hormonlu Bana hormonlu yiyecek satamazsınız Hem Erman Toroğlu ne demişti: Hormonlu yiyecekler insanı şöyle böyle yapıyormuş![]() Kasiyer:_Müdür bey bayan geldiğinde boyu 1 60’tı ama şu an görüyorsunuz 1 75 olmuş![]() Müşteri:_Siz bana hıyar mı demek istiyorsunuz? Ben hormonlu yiyecek yiyip şöyle böyle olamam ![]() Müdür:_Şöyle böyle nasıl yani? Kasiyer:_Sizin o yöne doğru bir eğiliminiz varsa lütfen suçu hıyarlarımıza atmayın hanımefendi ![]() Müşteri:_Ne yani ben şöyle böyle miyim? Kasiyer:_Merak etmeyin hanımefendi Biraz önce biz sizin hıyar olduğunuza dair hemfikir olmuştuk![]() Müdür:_Neyse Semih bir bak bakalım bayan bizden daha neler almış (Kasiyer yerine oturur Fişi havada tutarak bakar )Kasiyer:_2 kilo şeftali ![]() (Kadın yavaş yavaş kaşınmaya başlar )Müşteri:_Ben şeftaliyi tüysüz diye almıştım ama tüylü çıktı ![]() Kasiyer:_Alırken fark etmediniz mi hanımefendi Kusura bakmayın gelirken sakal tıraşı olmayı unutmuşlar![]() Müşteri:_Poşet içinde aldım Ayy yeter bana şeftali demeyin artık![]() Kasiyer:_2 kilo şef-ta-linizi geri alıyoruz ![]() Müşteri:_Ayy yeter yeter şeftali demeyin dedim ![]() Kasiyer:_1 adet kıvırcık marul ![]() Müşteri:_Kıvırcık yazıyordu ama dümdüzdü ![]() Kasiyer:_Ne yani buraya gelen marullara düz fön mü çekiyoruz? Müşteri:_Aman neyse canım onu da alın ![]() Kasiyer:_1 adet tuvalet kağıdı ![]() Müşteri:_Çok sertti ![]() Kasiyer:_2 tane sabun ![]() Müşteri:_Hiç köpürmedi ![]() (O sırada içeriye iki hemşire gire )I Hemşire:_Bak orda markete gelmiş![]() II Hemşire:Bi daha akıl hastanesinden kaçıcak mısın?(İki hemşire deli gömleğini giydirmeye çalışırlar )Müşteri:_Ama bunun kolları çok uzun, daha kısası yok mu? (Kasiyer ve müdür gülerek ellerini birbirine vururlar )PERDE KAPANIR… Oyun Yazarı: COŞKUN BİNEKTAŞI Görev Yeri: BOZDOĞAN MERKEZ İLKÖĞRETİM OKULU AYDIN / BOZDOĞAN Görevi: TÜRKÇE ÖĞRETMENİ |
|
|
|