Ramazan Skeçler Ben Senin Yaşindayken |
10-24-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ramazan Skeçler Ben Senin YaşindaykenRamazan skeçler BEN SENİN YAŞINDAYKEN BABA : Oğlum gel bakalım buraya! ÇOCUK : Buyur baba! BABA : Bu hafta yapılan sınavda kaçıncı oldun? ÇOCUK : 25 oldum baba BABA : Ama nasıl olur! Daha geçen hafta 21 idin Nasıl dört sıra birden geriledin? Tembel herif ÇOCUK : Ne yapayım baba? Sınıfa dört tane yeni öğrenci daha geldi Dolayısıyla 21likten, 25 liğe geriledim Hem bana kızmaya senin hakkın yok BABA : Bak şu bacaksıza! Bu kadar tembel olacaksın ve benim sana kızmaya hakkım olmayacak, öyle mi? ÇOCUK : Tabii Demek ki mükemmel bir çocuk dünyaya getirememişsiniz El alem öyle çocuk yapıyor ki! Hepsi süper zeka BABA : Kızdırma beni alırım ayağımın altına bak Sınıfta kalmış abuk subuk, aptal saptal konuşuyor ÇOCUK : Niye kızıyorsun baba? Sınıfta kaldıysak ne olmuş! Daha iyi ya! BABA : Neresi iyi bunun? ÇOCUK : Sürekli maddi sıkıntıdan bahsediyordun, düşünsene yeni sınıf için yeni kitaplar almak zorunda kalacaktın Şimdi buna gerek kalmadı Aynı kitapları yeniden kullanacağım BABA : Yahu şu karneye bakBütün dersler bir, bir, bir Allah aşkına bir tane bile iki yok Yuh sana, nasıl becerdin bunu? ÇOCUK : Hepsi bir mi, emin misin baba? BABA : Bir de utanmadan şaşırma numarası yapıyor Utan, utan! Al da kendi gözlerinle bir daha bak karneye ÇOCUK : Allah, Allah! Ver bakalım şu karneyi Hepsi bir olmamalıydı BABA : Şunun söylediğine bak Doğru hepsi bir olmamalıydı Sıfır olmalıydıBir sene boyunca yattın tabi Bir bile fazla sana Ben senin yaşındayken sınıfın en iyisiydim Karnemde bütün notlarım "5" idi, "5" ÇOCUK : Yapma baba Bu benim karnem değil Dün bu karneyi tavan arasında buldum Senin karnen bu Neee! Benim karnem mi? Hadi canımVer bakiiimLAaa! Sahi ya Eee Şeeey yani Diyecektim ki! ÇOCUK : Demek bütün notların beşti haa İşte bak bu da benim karnem İtiraf et baba, ben senden daha çalışkanım BABA : Tamam, tamam anladık, para istiyorsun Söyle ne kadar vereyim? ÇOCUK : Şeey! Ne desem bilmem ki! 500 yeter Ama şimdilik BABA :Ne 400 mü? 300 neyine yetmez? Al şu 200´ü 100´ ünü geri getir ÇOCUK : Ama baba BABA : Aması maması yok Al şunu! Dur bakim, senin eline ne oldu böyle? ÇOCUK : Önemli değil baba BABA : Nasıl önemli değil oğlum? Avuçların kıpkırmızı olmuş Ne oldu? ÇOCUK : Öğretmen dövdü BABA : Öğretmen mi dövdü? Hangi çağdayız? Dağ başı mı burası? Ben ona sorarım ÇOCUK : Dur, dur! Dur baba Tabiki burası dağ başı değil Ama galiba kabahat bendeydi BABA : Niye, ne oldu ki? ÇOCUK : Arkadaşım öğretmenin sandalyesine raptiye koymuştu BABA : Raptiye koyan arkadaşınsa seni niye dövdü? Onu dövseydi ya! ÇOCUK : Asıl olay ondan sonra BABA : Nasıl yani? ÇOCUK : Ben de öğretmen raptiyenin üzerine oturmasın diye, tam oturacağı sırada sandalyeyi çektim Hooop! Gümm! Tabiki BABA : Hak etmişsin Bu gün okulda ne yaptınız? ÇOCUK : Bu gün okulda dinamit yaptık BABA : Peki yarın ne yapacaksınız okulda? ÇOCUK : Hangi okulda? Dinamit yaptık yaptık diyorum, okul falan kalmadı ortada |
|