|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
efendi|tiyatro, hasan, kavuklu, skeçler, tarihi |
![]() |
Kavuklu Hasan Efendi|Tiyatro Tarihi Ve Skeçler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kavuklu Hasan Efendi|Tiyatro Tarihi Ve SkeçlerKavuklu Hasan Efendi Pişekâr İsmail Efendi Kavuklu Arkası Görümce Tuzsuz Deli Bekir Denyo Çingene Falcı Bolulu Himmet Usta Yahudi Salomon Efendi Rumelili Hüsmen Pehlivan Kavuklunun Karısı Kayınvalide Arap Bacı Mahalleli Yazan: Hasan Hüseyin KARABAĞ ( Zurna Pişekâr havası çalar ![]() ![]() ![]() P – Amma benim pehlivanım! S – Buyur benim ustacım! P – Bu da hesap değil ![]() S – Ne ola ki hesabın ![]() P – Ters Evlenme adlı ortaoyununun taklidini aldım ![]() ![]() ( Zurna Kavuklu havası çalar ![]() ![]() K – Takıldın peşime bilmem ki ne günah işledim Allah seni musallat etti başıma ![]() KA- Annem bubanın peşini bırakma dedi ![]() K – Bizim sülalede senin gibisi yoktur ![]() ![]() KA- Ama anneannem hık demiş bubasının burnundan düşmüş diyor naber! K – Her lafa maydanoz olma ![]() KA- Bende turp olurum o zaman ![]() K – Sus da yürü ardım sıra ![]() KA- Kilitledim buba ![]() K – Aferin, anahtarı yanına aldın mı? KA- Almadım ![]() K – Ya ne yaptın? KA- Kapının üstünde bıraktım ![]() K – Aferin ![]() KA- Evet buba ![]() K – Niye evladım? KA- Buba geçen gün bizim komşuya hırsız girmiş, kapıyı kırıp zarar vermişler ![]() ![]() K – Kapıyı kırmasınlar diye ![]() KA- Kızma buba ![]() K – Niye kızmayayım? KA- Buba düşündüm ![]() K – Sen? KA- Evet ben ![]() K – Tek başına ![]() KA- Evet ![]() K – Allah’ım sen hepimizi koru ![]() KA- Madem kapı bu kadar önemli ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() K – Dur ben senin kafanı kırayım ![]() ![]() ![]() KA- Buba canım hıyar çekti ![]() ![]() K – Olmaz evladım ![]() ![]() ![]() ![]() P – Vay efendim maşallah! ( Kavuklu ve Kavuklu arkası korkup yere düşerler ![]() ![]() K – Ya Rabbim sen ne büyüksün ![]() ![]() ![]() P – Estağfurullah efendim o nasıl söz ![]() K – Benimde içime düştü bir köz ![]() P – Efendim sizi görünce hasbi hal edeyim dedim ![]() K – Bende öyleyim ![]() P – Nasıl? K – Korkudan ishalim ![]() ![]() P – Korkmayın efendim ![]() ![]() KA- Ne dedi buba? K – Nesin nesin? P – Beni ademim ![]() K – Çengelköy’ün bademiymiş ![]() P – Maşallah hiç değişmemişsin ![]() K – Sende iyi yeşermişsin ![]() P – Uzun zamandır görüşmedik ![]() K – Biz gördük seni çarşıda pazarda ![]() P – Nerede? K – Manav Ahmet’in tezgahında ![]() P – Ne yapıyordum orada? K – Sulanmış müşteri bekliyordunuz ![]() P – Estağfurullah bırak latifeyi ![]() K – Kırk yıllık arkadaşım niye bırakayım ![]() P – Ne alaka? K – Evde bekliyor beni Fatma ![]() ![]() ![]() P – Vallahi bırakmam vefasız ![]() K – Ne vefası bırakmıyorsun ki iki adım gidelim ![]() P – Ah bîhayır beni tanımadın ![]() K – Bir kere değil, on kere yüz kere hayır tanımadım ![]() P – Efendim bana şöyle bir bak ![]() K – Valla yeşil yeşil ot gibi birisin ![]() P – Efendim beni şöyle bir süz süz ![]() K – Yoğurt mu yapıyoruz? Seninle iyi cacık olur ![]() P – Bana alıcı gözüyle bir bak ![]() K – Kiloya vursam kriz sonrası Türk lirasıyla beş para etmezsin ![]() P – Bakıyorum, sizi gözünüzden çıkaracağım ![]() K – Bende hesaplıyorum, senin kafanı yaracağım ![]() ![]() P – Sizi buldum dünyada bırakmam ![]() K – Yandık oğlum ısırgan tarlasındayız ![]() ![]() P – Efendim nerede oturuyorsunuz? K – Sana ne yahu ![]() P – Ben bu mahallenin muhtarıyım ![]() K – Hıyarlar adına ne büyük gelişme ![]() P – Efendim nerede oturuyorsunuz? K – Toptaşı’nda ![]() P – Toptaşı’nın neresinde? K – Topun namlusunda ![]() P – Çık oradan ![]() K – Çıkamam, sıkıştım ![]() P – Yürü Zeynep Kamile ![]() K – Hayda yanlış anladınız ![]() ![]() P – Yürü Toptaşı Caddesini ![]() K – Öyle desene, yürüdüm ![]() P – Gir dört yoldan içeri ![]() K – Sen gir dört kolludan içeri ![]() P – Gir efendim gir ![]() K – Yahu çoluk çocuk ![]() ![]() ![]() P – Gir gir ![]() K – Yahu abdest mabdest ![]() ![]() ![]() P – Gir efendim gir ![]() K – Çokta gençtim, gençliğime doyamadım ![]() P – Girdin mi? K – Girdim ![]() P – Nasıl bir yer? K – Daracık, karanlık bir yer ![]() P – Olur mu koskocaman sokak ![]() K – Ne sokağı? P – Nalçacı Hasan sokağı ![]() K – Sen bir saattir sokaktan mı bahsediyorsun? P – Sen ne anladın? K – Park anladım park ![]() P – Ne parkı? K – Karaca Ahmet parkı ![]() P – Girdin mi sokağa? K – Girdim ![]() P – Sağ kolunda acı çeşme ![]() K – Iıh! Ağır geldi ben bırakıyorum ![]() P – Öyle değil ![]() ![]() K – Baştan desene ![]() ![]() P – Efendim adı öyle, suyu akmaz, tarihi çeşme ![]() K – Susuz çeşme dikmeyi de senden duyuyorum ![]() P – Vur yüzünü çeşmeye! K – Manyak mısın be adam ![]() ![]() ![]() P – Efendim öyle değil ![]() ![]() K – Öyle söylesene ![]() ![]() P – Tam arkanda sütçü Ahmet! K – Hani nerede? P – Sütçü Ahmet’in dükkânı ![]() K – Ne fitne adamsın ![]() ![]() P – Sütçü Ahmet’i arkana alınca karşına cami sokak gelmez mi? K – Bak hâlâ ne diyor? P – Efendim sırtını dükkâna dönünce karşına cami sokak gelmez mi? K – Evet sahiden cami sokak gelir ![]() ![]() P – Gir sokağa ![]() ![]() K – Bildim bildim bizim Hikmet amca ![]() P – Sağda camiden sonra ilk ev Yaşar Kaptanın evi değil mi? K – Evet onların evi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() P – Hala tanıyamadın mı? K – Vay vay! Sen, yo tanıyamadım ![]() ![]() ![]() P – O evin yanında ![]() ![]() ![]() K – Bizim ev vardı ![]() P – Tabi sizin ev vardı efendim ![]() K – Evet nereden bildin? Sen, sen İsmail? Küçük İsmail! Vay kardeşim amma değişmişsin ![]() ![]() P – Hasan Efendi eski tadın kalmamış ![]() K – Yanlış yerimden öptün canım ![]() P – Hayırdır neler yapıyorsun görüşmeyeli? K – Uzun hikâye ![]() ![]() ![]() P – Berhudar ol evladım ![]() ![]() ![]() ![]() K – Gel bakayım buraya ![]() ![]() ![]() KA- Sen takamıyor musun buba ![]() ![]() K – Seni edepsiz ![]() P – Hiddetlenme Hasan Efendi o daha çocuk ![]() K – Neresi çocuk koca kazık ![]() P – Görüşmeyeli neler yaptın anlat bakalım ![]() K – Canım sıkkın, boş vaktim çok ![]() ![]() P – Boş durmaz, iş arar ![]() K – Dinleyecek misin yoksa laf olsun diye mi söyledin? P – Olur mu kardeşim sen anlat ![]() K – Deniz kenarına indim ![]() ![]() P – Bir derdin varsa bana da açılabilirsin Hasancım ![]() K – Yahu dinlemiyorsan söyle ![]() P – Aman efendim hassasiyet gösteriyorsun ![]() K – Has ![]() ![]() ![]() ![]() P – Deniz kenarındaydın ![]() K – Efendim sahil boyunca yürüyorum ![]() ![]() ![]() P – Neyi kaçırdın? K – Şimdi aklımı kaçıracağım ha! P – Allah saklasın o nasıl söz ![]() K – Denize karşı bir banka oturdum ayaklarımı uzattım ![]() ![]() ![]() P – Kalamar mı yüzüyor? K – Evet sırt üstü, kelebek, kurbağalama karışık yüzüyor ![]() P – Oh ne güzel ![]() K – Yahu çıldırtma! Sus da anlatayım ![]() P – Tamam efendim ben ağzımı bağladım ![]() K – Tam ![]() ![]() ![]() P – Bundan sonra konuşmam sen rahat anlat ![]() K – Rıhtım ![]() ![]() ![]() P – Ağzımı bile açmam ![]() K – Kenarı ![]() ![]() ![]() P – Konuşsam konuştum derim ![]() K – Deniz ![]() ![]() ![]() P – Aynen eski günlerdeki gibi Hasancığım sen anlatırdın ben dinlerdim ![]() K – Ay yeter sus yahu! (Pişekârın ağzını eliyle kapar ![]() ![]() ![]() (Pişekâr konuşmayıp ağzının kapalı olduğunu işaret eder ![]() ![]() ![]() K – Yeter yahu! İsmail mahsus mu yapıyorsun çeker giderim bak ![]() P – A ben ne yaptım şimdi ![]() ![]() K – Neyse ben rıhtımda gezinirken baktım bir gemi açılacak ![]() ![]() P – Ben anlamadım ![]() K – Mahsus, mikropluk olsun diye yapıyorsun değil mi? P – Neyi? K – Neyse boş ver ![]() ![]() P – Onu biliyorum ![]() K – O zaman ne halt etmeye soruyorsun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() P – Usta denizci kim? K – Beğenemedin mi ben! P – İyi de bir bardak su görsen, senin miden bulanır ![]() K – Paraya ihtiyacım var ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() P – Eyvahlar olsun ne oldu? K – Sen şom ağzını açtın ya hava bozdu ![]() ![]() P – Bunu hep yapar ![]() K – Neyi? P – Çalkalamayı ![]() K – Kim? P – Bizim komşu Deniz ![]() K – İsmail şimdi fena olacak ![]() ![]() P – Devam et devam ![]() K – Dur başım döndü ![]() P – Efendim ortaoyunu eskiden usulüne uygun olarak ortada oynanır, dört bir yanda seyirci olurdu ![]() ![]() K – Anladım İsmail ![]() ![]() ![]() ![]() P – Güneş mi doğdu? K – Evet ben aydınlandım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() P – Oh ne güzel lunaparktaki gondol gibi ![]() K – Adamın dediğine bak ![]() ![]() ![]() ![]() P – Ne yapıyorsun? K – Denize mayın döküyorum ![]() P – Nasıl? K – Böyle böğ böğ! İçim dışıma çıkıyor, fenalıklar geçiriyorum ![]() ![]() P – Otobüs mü bu? K – Kaptan da öyle dedi ![]() ![]() ![]() P – Sık dişini ![]() K – Sıkmaktan Dişçi Ahmet’e yaptırdığım dişler birbirine geçti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() P – Tutun Hasan Efendi sıkı tutun ![]() K – Bende tutundum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() P – Ne gördün? K – Bir ceviz kabuğunun içindeyim ![]() ![]() P – Şimdi saçmaladın ![]() ![]() K – Sen ne diyorsun yukarıdan koca gemi öyle gözüküyor ![]() P – Sonra ![]() ![]() ![]() K – Yine büyük bir dalga beni koparıp aldı, suların içinde debeleniyorum ![]() P – Kurtar kendini Hasancım ![]() K – Can havliyle sarıldım bir yere, baktım bizim kaptanın ayağına sarılmışım ![]() ![]() ![]() P – Niye şaşırdın Hasancım? K – Düşünen adamın heykelinin tımarhanede, kendisinin hapishanede olduğu bir yerde bizim kaptan aradan nasıl sıyrılıp da bizim gemiye kaptan olmuş ona şaşırdım ![]() ![]() ![]() ![]() P – Sorumluluk sahibi adam ![]() ![]() ![]() ![]() K – Düşündüğün şeye bak kaptan dedim ![]() ![]() P – Olur mu canım dalganın geliş yönü çok önemli ![]() K – Onu bilmem biz fena dalgaya düştük ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() P – Tabi denizler durulmaz dalgalanmadan ![]() K – Ama benim mecalim yok, iki seksen bir doksan uzandım yattım güverteye ![]() ![]() ![]() P – Denizci dayanışması diye buna derler ![]() K – Yok canım kahveden arkadaşlar ![]() P – Onların ne işi var orada efendim ![]() K – Anlasana İsmail, benim bir yere gittiğim yok ![]() ![]() ![]() ![]() P – Şimdi bu anlattıkların rüyamıydı ![]() K – Tuhafsın İsmail ![]() P – Koskoca ülkenin dümeni acemilere teslim ediliyor Hasan Efendi, geminin lafımı olur ![]() K – O da doğru ya ![]() P – Seni bizim mahalleye hangi rüzgâr attı ![]() K – Ah sorma eski mahallede yapamadım, kriz geçiriyorum ![]() P – Aman sus o kelimeyi kullanma ![]() K – Niye yahu? P – Millet kötü etkileniyor ![]() K – Benim krizimden onlara ne oluyor ![]() P – Olur mu canım milletçe etkileniyoruz ![]() K – Yapma be ![]() ![]() ![]() ![]() P – Sinir krizi mi? K – Evet ![]() P – Aman neyse bende bir şey zannettim önemli değilmiş ![]() K – Olur mu İsmail ![]() ![]() ![]() P – Sen merak etme Hasan Efendi ![]() K – Bizim evi göstereyim beni arayınca orada bulursun ![]() ![]() P – Hani nerede? K – İşte şu ev ![]() P – Hangi ev? K – Şu kahverengi boyalı ev ![]() P – Hangi kahverengi ev? K – Saçmalama İsmail şurada bir paravan var ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() P – Gelir bir acı kahveni içerim ![]() K – Tabi tabi çayda demlerim ![]() P – Seni pinti herif seni ![]() ![]() ![]() ( Pişekâr ortaya gelirken Zenne şarkı söyleyerek meydana gelir ![]() G – Ah ah! Ben şimdi İsmail Efendiyi nereden bulacağım ![]() ![]() P – Hayrola hanım kızım! G – Ay! Siz miydiniz İsmail Efendi, korkuttunuz ![]() ![]() P – Hayrola hanım kızım nedir seni böyle muzdarip eden dert ![]() ![]() G – Ah İsmail Efendi ah! P – Kızım adımımı ezberliyorsun orasını anladık ![]() ![]() G – Annemin çok selamı var ![]() ![]() K – Ne gibi iş efendim? G – Ne gibi olacak abimin hali zaten malum ![]() ![]() P – Bilirim kızım bilirim ![]() ![]() ![]() G – Son zamanlarda iyice azıttı ![]() ![]() ![]() K – Çok fena, onu bu halden vazgeçirmenin bir çaresine bakmalı ![]() G – Annem bunu düşündü ![]() ![]() K – Aman hanım kızım bu halde bir adama kim kız verir ![]() ( Tuzsuzun narası duyulur ![]() P – Bu da ne yangın mı var? G – Eyvah abim! Bu abimin sesi nerede olsa tanırım ![]() konuşurken görmesin bacaklarımı kırar ![]() P – Korkma kızım, bir şey olmaz, baban yaşındayım ![]() ![]() G – Siz bilirsiniz efendim ![]() ![]() ( Tuzsuzun narası duyulur ![]() P – Kızım düşündüm de yalnız başına saklanman doğru değil ![]() ![]() ( Tuzsuz ortaya gelir, sarhoştur ![]() ![]() T – Eyt! Dağ başında duman yiğit başında hal eksik olmaz eyt! ( Nara atarak çıkar ![]() G – Gördünüz abimin halini ![]() ![]() ![]() P – Hangi kadın ona kız verir, hangi kız onu kocalığa kabul eder ![]() ![]() G – Bizim değil efendim sizin zor ![]() P – O ne demek o? G – Annemle düşündük ![]() ![]() ![]() ![]() P – Bu imkansız, mümkün değil, ihtimal veremiyorum, olanaksız, olasılık bile değil, söz konusu edilemez, mümkünatı yok ![]() G – Efendim annem size bu keseyi gönderdi ![]() P – Hay hay efendim, tabi hanım kızım ![]() ![]() ![]() ![]() G – Şimdilik bununla masrafları karşılar dedi ![]() ![]() P – Siz hiç merak etmeyin efendim ben en kısa sürede size haber veririm efendim ![]() ![]() ![]() G – Para insana neler söyletmez ki ![]() ![]() ![]() ![]() P – Efendim hanım kızım? G – Mühim değil ![]() ![]() ![]() P – İyi de ben şimdi nereden bir kız bulacağım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() K – Olmayan kapımı yıktın be İsmail ![]() ![]() P – Destur erkek var! K – Ona ne şüphe hem de erkek güzeli ![]() P – Hanım kızım burada senden başka kimse var mı tabi sana dedim ![]() K – Hanım kız, ben mi? Saçmalama İsmail benim ben Kavuklu Hasan Efendi tanımadın mı? P – Efendim kırk yıllık ahbabımın kızını tanımaz olur muyum ![]() ![]() K – Bu herif çıldırdı mı? Kız kim benim ben ![]() ![]() P – Aklım başımda ![]() ![]() ![]() K – Yahu sen beni çağırdın ben de geldim ![]() P – Hoş geldin hanım kızım ![]() ![]() K – Eyvahlar olsun! Bu herif zıvanayı iyice gevşetmiş beni kız sanıyor ![]() P – Hanım kızım sana söylüyorum ![]() ![]() ![]() K – Ben kızım ha ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() P – Elbette kızsın, bu şimdi olma değil ![]() ![]() K – Galiba ben de çıldıracağım ![]() P – Onlar senin saçların ![]() ![]() K – Haydi buna bir kulp buldun ![]() P – Evdeki kadın senin yengen ![]() K – Ya çocuklar? P – Onlar senin yeğenlerin ![]() K – Şunun alt tarafı ne olacak onu söyle ![]() P – Seni evlendiriyorum ![]() K – Oh oh güzel ![]() P – Tuzsuz Deli Bekir’le ![]() K – Oh oh oha! Şimdi saçmaladın o adam beni keser ![]() P – Bir şey olmaz korkma arkanda ben varım ![]() K – Bende ondan korkuyorum ya ![]() P – Korkma rahat edersin hanım kızım ![]() K – Ey artık saçmaladın kerata ![]() P – Vay utanmaz, baban yerinde olduğum halde el kaldırıyorsun öyle mi? K – Al aklın başına gelmezse tekme bile yiyeceksin ![]() P – Yazıklar olsun kızım sana ![]() K – Ne olursa olsun yine dayak ![]() P – Dinle Hasan Efendi ![]() K – Ha şöyle! Canım cennetten çıkma nasıl işe yarıyor ![]() ![]() ![]() P – Beni iyi dinle ister kız ol ister erkek K – Erkek olurum arkadaş ![]() P – Şimdi sen de bir para yok değil mi? K –Yok ne gezer ![]() ![]() P – Şimdi birader beni dinle geçen gün bir hanım kız ile görüştüm ![]() K – Ne var hayır ola İsmail ![]() P – Ne olacak onun bir biraderi var ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() K – Tutun bir hoca dersini versin canım ![]() P – Ama bunun sonunda çok para var ![]() K – Ne, çok paramı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() P – Aferin Hasan Efendi ![]() K – Haydi bu oldu diyelim ya bizim evdekine ne diyeceğiz ![]() P – Canım iş ona kalırsa o kolay ![]() K – Ben bu dolmaları yutmazdım ama mademki işin ucunda para var, sen krize dua et ![]() ![]() P – Olacağı gidip damat beyin evine haber vereceğim ![]() ![]() K – Gene sapıttın ha ![]() ![]() P – Seni böyle görmeyecekler ![]() ![]() ![]() K – İyi de İsmail, bir dakika, ben ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ( Denyo gizlice gelir ![]() D – Merhaba Hasan amca teyze! K – Höst! Ne dedikoducu mahalleymiş! Ya Rabbim şimdi konuştuk ![]() ![]() D – Tamam Hasan amca teyze ![]() K – Yine teyze diyor ![]() ![]() D – Tamam Hasan amca ![]() K – Bak hâlâ amca diyor ![]() ![]() ![]() ![]() D – Hoppala cuppala versene on para ![]() K – Ne parası evladım? D – Düğün parası ![]() K – Ne düğünü? D – Sen evleniyor muşsun ya ![]() K – Kim dedi? D – Pişekâr İsmail amca dedi ![]() K – Vay dedikoducu vay! Sorarım ben ona ![]() D – Haydi paramı ver ![]() K – Git başımdan para mara yok ![]() D – O zaman ben de gider herkese senin evlendiğini söylerim ![]() K – Git kime söylersen söyle ![]() D – Mahalleli, mahalleli ![]() ![]() ![]() K – Gel bakayım buraya ![]() ![]() D – Sende paramı ver ![]() ![]() K – Kurtuluş yok ![]() ![]() D – Anama ana diyesin babama baba diyesin sen bize gelin gelesin nerde kaldın kibar gelin ![]() ![]() ![]() K – Kes tamam kes! Gözümün içine baka baka bize gelin gelesin diyor ![]() ![]() D – Tamam ver paramı ![]() K – Haydi yallah! Para mara yok ![]() D – Ben de gidip herkese senin evlendiğini söyleyeceğim ![]() K – Haydi git başımdan ![]() D – Mahalleli, mahalleli ![]() K – Anlaşıldı gel buraya ![]() ![]() ![]() D – Aldım ne olacak? K – Unkapanı’na git ![]() D – Gittim ne olacak? K – Plâkçılar çarşısını bul ![]() D – Buldum ne olacak? K – Orada Karasu’dan topal Hilmi’yi bul ![]() D – Hangi topal Hilmi? K – Elinin körü Hilmi ![]() ![]() D – Ha anladım bizim Hilmi ![]() K – Ya sizin Hilmi ![]() ![]() D – Ben ondan niye yakınıyım? K – Evladım öylesi değil, akrabasıyım diyeceksin ![]() ![]() D – Bana kaset yaparlar mı? K – Tabi çocuğum, “r” özürlü kimlere kaset yapmadılar ki ![]() ![]() ![]() D – Ben hemen gideyim ![]() K – Dur hele dur ![]() ![]() D – Hangi düğünden? K – Hani ben evleniyordum ya ![]() D – Senin evlendiğinden kimseye bahsetmeyeceğim! K – Oğlum bağırmasana! D – Ben bağırmıyorum ki! K – Ne yapıyorsun? D – Yüksek sesle konuşuyorum! K – Defol şuradan zevzek ![]() ![]() D – Kimse bilmeyecek ![]() ![]() K – Ne! Allah’ın cezası velet kaçma gel buraya! ( Denyo çıkar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ( Çingene falcı şarkı söyleyip dans ederek gelir ![]() F – Nohut bakla açarım, fal bakarım, falcı geldi hanım! İşler pek kesat daha siftah yok ![]() ![]() ![]() ![]() K – Ühü ühü! Komiksin ya ![]() F – Bak gülünce yüzünde güller açtı ![]() ![]() K – Git başımdan benim derdim bana yeter ![]() F – Neden dertlenirsin bahçe domatesim? Bakayım falına söyleyeyim her bir şeyciği ![]() K – İstemez git başımdan ![]() ![]() ![]() F – Abi evde şoparlar aç , ekmek beklerler ![]() K – Uydurma, sen bekarsın çocukların yok ki ![]() ![]() ![]() F – İlerde oda olur inşallah! Kısmetimize dur işareti olma ![]() K – Çattık! F – Abi seni sevdim ver elini de bakayım ![]() ![]() K – Çıkar mı? F – Fotokopi gibi çıkarırım renkli baskım, kırmızı kuşe kâğıdım ![]() K – Sen a dörde siyah çıkar yeter ![]() F – Ver bakayım ![]() K – İyi bak ![]() F – At bir onluk da ekran açılsın ![]() K – Dekoder mi alıyoruz, ne yapıyorsun ![]() ![]() F – Tamam at bir beşlik ![]() K – İstemez kalsın ![]() F – Ver bir iki buçuk ![]() K – Bir tekliğe bakıyorsan bak ![]() F – Tamam ver ![]() ![]() K – Ne görürsün kız? F – Bir vakte kadar mı desem, iki vakte kadar mı, sana üç vakte kadar yol görünür ![]() K – Oh çok şükür, kaçıp kurtuluyorum ![]() F – İşte deniz yolu, kara yolu, hava yolu ![]() K – Yollar karıştı ![]() F – Yolun sonunda sana bir kısmet görünür ![]() K – İşte bu iyi haber ![]() F – Güzel bir gelin görürüm kara kaşlı, karagözlü ![]() ![]() ![]() K – Aman ne güzel ![]() F – Bu ne? K – Ne? F – Bu gelinin fazlalıkları var ![]() K – Olsun, spora göndeririz, rejim yapar ![]() F – Öylesi değil ![]() ![]() K – Fark etmez, epilasyonla aldırırız ![]() F – Tövbe tövbe ![]() ![]() ![]() ![]() K – İyi de benim kol ikiye bölündü ![]() F – Akıntı çağanozu kılıklı sarsak bir herif, yengeç gibi yan yan yürüyor ![]() K – Nasıl da bildi ![]() F – İçip içip naralar atar, etrafa korku salar, sarhoş gezer ![]() K – Ah kardeş sorma neler çektiğimi, Allah bilir ![]() ![]() ![]() F – Acayip ama bu senin kısmetin ![]() K – Orasını biliyoruz, sen onu geç ![]() ![]() F – Adam? Senin kısmetin? Burada bıyıklı bir gelin, burada sarhoş adam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() K – Yahu dur sonunda ne olacak onu söyle ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ( Bolulu Himmet Usta şarkı söyleyerek gelir ![]() B – Amanın, amma zor geldik buracığa şimdi nereden bir insan evladı bulacağız da düğün evini soracağız ![]() K – Bu da kim geldi dikildi ![]() ![]() B – Suda pişmiş balkabağım boş geldin ![]() K – Bana ha? B – Ha sana ha Hasan’a ![]() K – Benimle eğleniyor musun? B – Haddime mi düşmüş ağam ![]() K – Ha şöyle yola gel ![]() B – Ağam bana bak sen insan evladı mısın? K – Hoppala buyur bundan da beş paralık ![]() ![]() B – Kızma ağam ne dedim ![]() K – Daha ne diyeceksin çamı ortaya devirdin ![]() B – Yok ağam ben oduncu değilim ![]() ![]() K – E niye geldin? B – Burada bir düğün evi varmış onu soracaktım ![]() K – Kimlerdenmiş, belki tanırım ![]() B – Damadın adı tatlı mı tuzlu mu bir şeydi amma, çıkaramadım ![]() K – Tuzsuz Deli Bekir ![]() B – He ağam es sahtan o ![]() K – Vay oğlan evi gelip beni istemeden düğün dernek kuruyor ![]() B – Bir yol söyle ağam gidip kızın anasıyla görüşeceğim ![]() K – Bana söyle ![]() ![]() B – Damadın anası dedi ki düğün helvasını kız tarafı yapacakmış ![]() ![]() K – Hay olmaz olaydı ![]() B – Kaç kazan yapacağız? K – Ne kazanı bir tencere yap yeter ![]() B – Bir tencere helva kime yeter ![]() ![]() K – Tamam bildiğin gibi yap ![]() B – Yap demeyle olmaz ![]() ![]() K – Yağsız olsun ![]() B – Yağsız helva mı olur ![]() ![]() K – Ununu az koy ![]() B – Unsuz helva olur mu ![]() ![]() K – Şekersiz olsun ![]() B – Şekersiz helva nerede duyulmuş ![]() K – Bu diyet helva ![]() B – Damat gibi tatsız tuzsuz bir şey olacak ![]() K – Bari fıstığını koyma ![]() B – Helva dedin mi her bir şeyciği tam, malzemesi bol olmalı, malzemeden çalamam ![]() K – Ne olurdu müteahhitlerde senin gibi düşünselerdi de şu güzelim şehir ayakta kalsaydı ![]() ![]() B – Kazanı ateşe oturtcan, oturttun mu? Tereyağını kazana koycun, koydun mu? Tereyağı mis gibi eriyince karıştıracun karıştıracun ![]() ![]() ![]() ![]() K – Tamam Himmet Usta sen git biz yaparız ![]() B – Hiç olur mu onun patenti bende ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() K – Pişekâr İsmail Efendiyi tanıyor musun? B – Tanırım ![]() K - Git Pişekâr İsmail Efendiye, düğün masraflarını o karşılıyor ![]() ![]() B – Tamam efendim ![]() K – Himmet Usta, Himmet Usta! B – Ne var? K – Yağın var mı? B – Var var ![]() K – Unun var mı? B – Var var ![]() K – Şekerin var mı? B – Var var ![]() K – Ne duruyorsun? B – Ne yapayım? K – ( Beraber ) Helva yapsana helva yapsana, helva yapsana vay vay helva yapsana! ( Bolulu şarkı söyleyerek çıkar ![]() ![]() ![]() ![]() ( Rumelili şarkı söyleyerek gelir ![]() R – Te be kalktım geldim Tekirdağ’dan buracazlara ![]() ![]() ![]() K – Ha maşallah geldi enine boyuna çınar ağacı ![]() R – Bana bak sen ne diyersin oralarda sussak kafalı ![]() K – Yok canım konuşmadım bile ![]() R – De bakayım nerdedir bu pelvan güreşleri? K – Sen yanlış geldin, burada güreş müreş yok ![]() R – Seni kelçin ağızlı bizde yanlış olmaz ![]() K – Bugün tersten kalktım anlaşıldı ![]() R – Sen kime diyersin teres? K – Yok yanlış anladın ters dedim ![]() R – Şimdi sığır tersi diyer, vay edepsiz ![]() K – Arkadaş yanlış anlamada Karagözü geçtin ![]() ![]() R – Sen bana aksi mi diyersin? K – Dediysem ne olacak ![]() R – Evet! K – Yengem nasıl? R – Soyunmuş dökünmüş maşallah pelvana benziyorsun, kalıp yerinde ![]() K – Eh okuldayken güreşmiştik az buçuk ![]() R – Hele hele ![]() K – Rakip tanımazdım ![]() R – Bak sen ![]() K – Böyle tuttum muydu ııh, ( Rumeliliye el ense atar, kımıldatamaz ![]() ![]() R – Aferin gel benimle bir güreş tut ![]() K – Yok olmaz ![]() R – Niye be pelvan? K – Canını yakarım, sonra annen kızar ![]() R – Hadi hadi gel ![]() ![]() ![]() ![]() K – Sağ ol tokum, paça yiyemem ama sen künefeyi oyundan sonra getir ![]() R – Bir sarma ![]() ![]() ![]() K – Akşam şişkinlik yapıyor ![]() R – Haydi zeytinyağlı ![]() ![]() ![]() K – Zeytinyağlı yiyemem aman basmada fistan giyemem aman ![]() ![]() ![]() R – Hayda bre! Ne kaçarsın kedi kılıklı, te be miyav, te be miyav ![]() ![]() ![]() K – Ah kardeşim manyak mısın bırak ![]() R – Sen alcadın ödülü he ![]() ![]() K – Ne ödülü adam, haddimize mi düşmüş ![]() ![]() ![]() ![]() R – Davran be yav çok konuşma ![]() ( Pişekâr İsmail Efendi gelir ![]() P – Aman Hasan Efendi boş bırakmaya gelmiyorsun, hemen güreş tutuyorsun ![]() K – İsmail bu benim hobim oluyor ![]() ![]() ![]() ![]() P – Ha gayret adamı eziyorsun ![]() K – Havada bir ağırlık var, üzerime de ağırlık çöktü ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() P – Tamam dur! Hüsmen evladım, sen kazandın ![]() R – Aldım ödülü be yav! P – Al şunu hadi doğru köyüne ![]() ![]() ![]() K – Öldüm ben! Sen ne diyorsun ![]() P – Hâlâ giyinmedin mi? Görücüler haber göndermiş gelecekler ![]() ![]() ![]() K – Şurada bir parça soluklanayım, dinleneyim sonra gider giyinirim ![]() P – Tamam oyalanma, habersiz yakalanmayalım ![]() ![]() ![]() ![]() ( Yahudi eskici sırtında torbasıyla şarkı söyleyerek gelir ![]() Y – Eskici geldi eskiler alıyorum eskici ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() K – Salomon Efendi beğendi ![]() Y – Amanın elbiseler dile geldi ![]() K – Elbiseler değil Salomon Efendi, içinde ben varım ![]() Y – Yoksam sen içinde misin? K – Salomon “ben ne adamlar gördüm üstünde elbise yok, ne elbiseler gördüm içinde adam yok” ama ben buradayım ![]() Y – Beğenmedim, neyini beğeneyim uğursuz bir herifsin ![]() K – Beni değil canım, elbiseleri ![]() Y – Beğendim ![]() K – Satılık değil ![]() ![]() Y – Eskimiş bunlar ![]() ![]() K – O da doğru ya ![]() ![]() ![]() Y – Hepsine bir yüzlük vereyim ![]() K – Mendil mi alıyorsun Salomon Efendi çık çık ![]() Y – Hepsine vereyim iki ellilik ![]() K – Az bu çık biraz ![]() Y – Hepsine vereyim helalinden dört yirmi beşlik ![]() K – Pazarlık nasıl yapılırmış görün ![]() ![]() Y – Senin gül hatırın için son kez söylüyorum vereyim hepsine on tane onluk ![]() K – Anlaştık ![]() ![]() ![]() Y – Ne sonrası ben beklemem öyle ![]() K – Neyi beklemezsin? Y – Anlaşma anlaşmadır efendi ![]() ![]() K – Tamam anlaştık dedim ya, düğünden sonra gel ![]() Y – Ben anlamam kuzum ![]() ![]() K – Salomon Efendi ne laf anlamaz adamsın ![]() Y – Yok öyle alışveriş ![]() ![]() K – Bak sinirleniyorum! Y – Sen kime sinirleniyorsun uğursuz oğlu uğursuz! K – Yeter! Şimdi görürsün gününü ![]() ![]() ![]() Y – Amanın yetişin adam öldürüyorlar ![]() K – Ne oluyor yahu? Sen dur unutmadım seni ![]() ![]() ![]() Y – Amanın Müslümanlar yetişin ![]() K – Al bakalım bunuda ![]() Y – Ne vuruyorsun be kuzum ellerin kırılsın ![]() K – Ekler kenetler gene döverim ![]() Y – Amanın kafam gözüm yetişin! ( Pişekâr İsmail Efendi koşarak gelir ![]() P – Ne oluyor bu ne şamata, bu ne gürültü? Y – Yetiş İsmail Efendi! İnsafsız beni dövüyor ![]() P – Ne yaptın Hasan Efendi ![]() ![]() K – Dur o bir şey değil ![]() ![]() Y – Amanın kafam! Hiç insaf yok mu sende? K – Gördün mü dayağı İsmail? P – Hangi dayağı? K – Olmayan dayağı canım ![]() P – Ben bir şey görmedim ![]() K – İyi ya işte ![]() ![]() ![]() P – Aman Salomon Efendi korkuttun beni ![]() ![]() Y – Pazarlık yaptık, anlaştık ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() P – Dayağı geçelim efendim ![]() Y – Haksız mıyım İsmail Efendi? P – Haklısınız efendim ![]() K – Ne oluyor yahu! Okkanın altına mı gidiyorum? P – Hasan Efendi, bu konuda Salomon Efendi haklı ![]() ![]() K – Aman İsmail ne yapıyorsun? Burada herkesin içinde çıplak mı bırakacaksın beni? P – Nasıl olsa kılık değiştireceksin ![]() ![]() K – İsmail kırk yıllık arkadaşını bir Yahudiye değiştin ![]() P – Hayır efendim haklıyı korudum ![]() K – Bırak yahu bir eskici parçasına hak verdin ![]() Y – Gördün mü İsmail Efendi “beni aşağıladı, işimle alay etti, kazancımı hor gördü, kötüledi ![]() ![]() K – İsmail ne dedi bu? P – William Shakespeare, Venedik Taciri, Shylock, üçüncü perde birinci sahne ![]() K – Ha? Y – “Yahudi’nin gözü yok mu? Yahudi’nin elleri yok mu; organları, boy posu, duyuları, duyguları, heyecanı yok mu? Aynı yiyecekle beslenmiyor mu, aynı silahla yaralanmıyor mu, aynı hastalıklara yakalanmıyor mu, aynı yollarla iyileşmiyor mu, aynı kışın ve yazın üşüyüp ısınmıyor mu? Farkı ne Müslüman insandan? Etimizi kesince bizimde kanımız akmaz mı? Gıdıklanınca gülmez miyiz? Zehirlenince ölmez miyiz? Peki ya bize haksızlık ederseniz öcümüzü almaz mıyız? Her şeyde size benzediğimize göre, bunda da benzeyeceğiz tabii ![]() P – Aman Salomon Efendi alıngan olma ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Y – Sağ olasın İsmail Efendi kardeşim ![]() P – Haydi sen git ben elbiseleri sana getiririm ![]() Y – Yo madem dürüst davrandın, versin on bir tane onluk elbiseler onda kalsın ![]() K – İyi ama sen on tane onluk vermiştin ![]() Y – Sana geri satıyoruz, ticaret yapıyoruz ![]() K – Hay canıma minnet Salomon al paranı ![]() ![]() Y – Ande ben gidiyorum Balata ![]() ![]() K – Ayakların kokuyor kerata ![]() P – Hasan Efendi uğraşma etrafla ![]() ![]() ![]() ![]() K – Bana hanımdan dayak yedireceksin ![]() P – Hanımın lafımı olur canım ![]() ![]() K – Öylemi olur? P – Tabi efendim hatırlasana çocukken herkesi döverdin ![]() K – Aklımda yanlış kalmış ben hep dayak yerdim ![]() P – Hadi kuru gürültüye pabuç bırakma, sen kazak erkeksin gir içeri ![]() K – ( Kavuklu gidip kapıyı çalar ![]() KK- Kim o? K – Aç ben geldim ![]() KK- Sen açsında biz tok muyuz sanki ![]() ![]() ![]() K – Hanım nasılsın? KK- Kırk yıl sonra hatırımı sormak nereden icap etti? K – Seninle önemli bir konu konuşacağım ![]() KK- Dinliyorum, söyle ![]() K – Hanım ben evleniyorum ![]() KK- Ay komşular yetişin kırk yıllık kocam üstüme kuma getiriyor! Ben senin için saçımı süpürge edeyim sen bana bunuda mı edecektin ![]() ![]() ![]() ![]() K – Canım, hayatım, tatlım, aşkım, balım ![]() ![]() ![]() KK- Peki kocacım ![]() K – Evleniyorum ama kiminle evleniyorum bir sor ![]() KK- Kiminle evleniyorsun kocacım? K – Tuzsuz Deli Bekir’le ![]() KK- Ay! Komşular yetişin kırk yıllık kocam hötöröf çıktı ![]() ![]() K – İsmail yetiş senin kazak yelek oldu ![]() P – Korkma ben burada duruyorum ![]() ![]() ![]() K – Ben öyle masal dinlemem ![]() ![]() ![]() ![]() KK- Ey herif kendine gel ![]() ![]() K – Herif kim ben kızmışım martta geçti ama yine kızmışım ![]() ![]() KK- Herif kime kızdın ![]() ![]() K – Kime kızmış olduğumu ben de bilmiyorum ![]() ![]() ![]() KK- Ay bayılacağım sen herif değil misin? ( Eline merdane alır ![]() K – Dur yahu dur! Mesele çatallaştı ![]() ![]() ![]() P – Canım öyle söz olur mu, iş kolaylaştı ![]() ![]() K – Beni böyle gürültüyle mi korkutacaksın ![]() ![]() KK- Eyvah herif çıldırmış a dostlar komşular hu ![]() ![]() ![]() K – Komşular geliyor ![]() P – Haydi haydi lafından dönme ![]() K – Ben deli meli bilmem beni kocaya vermeli vesselam ![]() KK- Amanın komşular Habibe Molla, Rabia Dudu, Ebru Hanım, Nazlı Hanım hu! Bizim herif delirdi ![]() ![]() ![]() K – İsmail çabuk yetiş ![]() ![]() P – ( Gelir ![]() ![]() KK- O buyurun İsmail Efendi ![]() ![]() ![]() P – Nasıl herif efendim o kız değil mi ya! KK- Ay! Üstüme iyilik sağlık İsmail Efendi de aklını bozmuş ![]() ![]() K – Ah fitne kutusu ![]() P – Durun efendim telaş etmeyin ![]() ![]() ![]() KK- Evet var ne olmuş ![]() P – İşte o evlenecek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() numara yapmak geldi ![]() ![]() ![]() K – Yanan baş benim olduktan sonra ne fark eder değil mi ya ![]() KK- Aman İsmail Efendi bula bula bizim herifi mi buldun ![]() K – Neyim varmış benim ![]() ![]() ![]() P – Efendim bunda bir şey yok ![]() ![]() ![]() ![]() KK- Aman bilmem İsmail Efendi ![]() ![]() ![]() ![]() P – Merak etmeyin efendim ![]() ![]() KK- Elimden gelen bir şey ise hiç merak etmeyin ![]() P – Siz Hasan Efendiyi giydirin ![]() ![]() KK- Pek ala efendim pek güzel ![]() ![]() K – Rezil olduk aleme ![]() KK- Dur sen ![]() ![]() K – Oh lafı da giydirdi ![]() KK- Al şunu bağla beline ![]() K – Niye? KK- İnce dursun ![]() ![]() K – Sağ ol canım sen böyle iltifat et ![]() KK- Şunları da koyalım ![]() K – Amanın bunlar da ne? KK- Greyfurt ![]() K – Onu anladık ![]() ![]() KK- Olur mu efendi böylesi makbul ![]() K – Desene başa gelen çekilir, çifte bela ![]() KK- Al şu feraceyi giy bakayım ![]() K – Ver ![]() KK- Ay herif ters giydin ![]() K – Şurada kadın olalı ne oldu ki ben acemisiyim ![]() KK- Şunu da giy hele ![]() ![]() K – Zaten bunlarla başka bir şeye benzesem şaşardım ![]() ![]() KK- Herif şimdi yolda sana kısmette çıkar ![]() K – Ay kız gözün kör olmasın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ( Kavuklu ortaya gelirken Pişekâr meydana girer ![]() ![]() P – Burada bir hanım var ![]() ![]() ![]() K – Hay sersem herif beni tanıyamadı ![]() ![]() P – Vay Hasan Efendi bu sen misin? K – Evet benim ![]() ![]() P – Aman ne kadar güzel olmuşsun ![]() ![]() K – Maşallah de sonra nazarın değer ![]() P – Maşallah kırk bir buçuk kere maşallah! K – Benimle konuşurken yüzüme bak İsmail ![]() ![]() P – Görücüler yolda geliyorlar Kartopu Hanım ![]() K – Kartopu Hanım kim? P – Kim olacak sensin efendim ![]() K – Vay ben şimdiye kadar adımı bilmiyordum ![]() P – Evet efendim öyle ![]() K – Ben bu adı sevmedim ![]() P – Niye? K – Sonunda top mop var ![]() P – Efendim bırak zevzekliği ![]() ![]() K – Niye, ben adımdan memnunum ![]() P – Hiç olur mu ![]() ![]() ![]() K – Başka isim bulamadın mı ![]() P – Onu geç ![]() K – Buyurun hanımlar Çınaraltına, bir acı kahve içelim derim ![]() P – Sonra da benim yüreğime indirirsin, aman Hasan Efendi sakın ha ![]() K – Bunda sakınacak ne var sanki ![]() P – Şimdi Kartopu Hanım gibi sesini incelterek abu canım abu de bakayım ![]() K – Yaparım ![]() P – Haydi bakalım ![]() K – ( Kalın sesiyle ) Abu canım abu ![]() P – Aman efendim bu adeta kavun karpuz satar gibi oldu ![]() ![]() K – Abu canım abu ![]() P – Biraz daha ![]() K – Abu canım abu ![]() P – Biraz daha ![]() K – Abu canım abu ![]() P – Biraz daha ![]() K – Pah! Greyfurtlarım patlayacaktı artık yeter ![]() P – Geliyorlar, haydi göreyim seni ![]() K – İsmail dur, bir yere gitme ![]() ( Pişekâr çıkar ![]() ![]() KV- A kızlar gelin ardım sıra gelin ![]() K – Gelin gelinde halimi görün ![]() KV- Gele gele geldik buracığa daha gönlünüz nereciğe ![]() G – Annecim siz önde kösemen koyun bizde arkada eli bağlı kuzu ![]() K – Bu hesaba göre bende burada çoban köpeği oluyorum ![]() KV- Kız yol bilmemekte ne fena şeydir ![]() ![]() ![]() G – Annecim gelinin evi Hacı Hüsrevde bizi kapıda bekleyecekmiş ![]() B – Aman sizde Allah’ını severseniz, kocaya varacak kızın öyle kapının önünde görünmesine hiç iyi mana veremem ![]() K – Gündüz feneri daha şimdiden şom ağızlığa başladı ![]() KV- Kimi bulup da Kartopu Hanımın evini soracağız ![]() G – Annecim önünüzde biri duruyor ![]() KV- Baksana kız önümüzde bir şey duruyor ![]() G – Evet efendim önünüzde bir kız duruyor ![]() KV – Kız, burada bir kız duruyor ![]() ![]() ![]() K – Hadi yeni geldi fırından akşam simidi! Çıtır simit çıtır! KV- Simitçi evladım versene bize şuradan üç tane susamlı çıtır ![]() B – Ayol bunun neresi çıtır ![]() bu peksimet olur vallahi ![]() ![]() K – Sen sus gece karanlığı ![]() B – Bak şu edepsize ![]() G – Anne bu simitçi değil ![]() KV- Kız bu simitçi değil ![]() ![]() ![]() ![]() K – Ku ki ru kuu! Söyle hanımanne ![]() KV- Anlamadım evladım ![]() K – Abu canım abu ![]() KV- Biz Kartopu Hanımın evini arıyorduk ![]() K – Tam üstüne bastın hanımanne kaldır ayağını ![]() KV- Anlamadım evladım ![]() K – Değilim ya haydi diyelim ki benim ne olacak ![]() KV- Yine anlamadım ![]() G – Ne yapacaksınız diyor? KV- Oğlum için görüp bakacaktık ![]() K – Kömür gibi yakacak mıydınız ![]() G – Çok kanı sıcak bir taze ![]() ![]() KV- Hayır kızım oğluma alacağım gelinim olacak ![]() K – Siz bu işten vazgeçin ![]() ![]() KV- Oh pek güzel ![]() K – Yerinden kımıldamağa üşenir ![]() KV- Çok iyi, fevkalade ![]() K – Çirkindir ![]() KV- Aman ne güzel! K – Ne desem boş galiba ![]() B – Senin nene lazım vükela biliyorsan söyle ![]() K – Sen karışma mehtapsız gece ![]() KV- Tam aradığımız kız ![]() G – Hiç şüphe yok ta kendisi ![]() ![]() K – Galiba ağabeyinle beraber arabaya koşacaklar ![]() ![]() G – Efendim aradığınız Kartopu Hanım benim diyor ![]() KV- Ah güzel evladım sizi gökte ararken yerde bulduk ![]() ![]() K – İyi bir göz doktoru tanıdığım var, herhalde gözlerin bozuk hanımanne ![]() KV- Tü tü maşallah! Kırk bir buçuk kere maşallah! G – Tü maşallah! B – Hak tu! K – Birde kese atsaydınız ![]() ![]() ![]() ![]() B – Maşallah dil pabuç gibi ![]() K – Sen sus karanlık kadın ![]() B – A terbiyesiz ![]() KV- Uğraşmayın güzel kızımla ![]() ![]() ![]() K – Ben orasını bilmem ![]() ![]() KV- Olmaz, evladım iyisi mi biz gidip seni Pişekâr İsmail Efendiden isteyelim ![]() ![]() K – Hah pişmiş aşa su katın ![]() ![]() G – Annecim yaktık abimin başını dil pabuç gibi, laf yetiştiriyor ![]() K – Kızım burası sahne ![]() ![]() B – Sen gel bize gösteririm ben sana gününü ![]() K – Yürü torba kömürü ![]() ( Görücüler çıkarlar ![]() ![]() ![]() P – Buyurun efendim buyurun ![]() K – Bu da kim, nerden buldun? P – Bizim bekçi Mustafa kahvede otuyordu, kaptım geldim ![]() K – İyi de bu adam dua bilmez ![]() P – Hişt! Hasan efendi idare et böyle olur bu oyunun duası ![]() M – Buraya bu iki güzide ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() K – (Tekme atar) Kısa kes! M – Ah! Hay hay! Hep beraber hay hay diyelim ![]() H – Hay hay! M – Şimdi değil kefallar duayla birlikte ![]() H – Hay hay! M – Allahümme zükkaka zükkak! H – Hay hay! M – Allahümme abdal bekçi, abdal çolak! H – Hay hay! M – Allahümme kazlar, aklı fikri azlar! H – Hay hay! M – Bu duaya amin diyen kaz oğlu kazlar! H – Hay hay! M – Bu duaya amin diyen zevatı kiramı Dış kapıya mandal, Çatladı kapıya hamal, Kız Kulesine bakkal eyleye! H – Hay hay! M – Aksaray dan çıktım Fatih’e! K – Ben senin ettiğin duaya ![]() P – Bırak Hasancım çaktırma, sen oynamana bak ![]() ![]() ( Hep birlikte oyun havasına eşlik edilir ![]() ![]() ![]() T – Eyt! Teker teker, üçer beşer gelin ![]() ![]() K – Taze kalmadı ![]() T – Eyt! Anamı kesen ben! K – Vay hayırlı evlat! T – Babamı kesen yine ben! K – Babasının oğlu canım, belli oluyor ![]() T – Kız kardeşimi lokma lokma doğrayan yine ben! K – Zavallı kız pek de güzeldi ![]() T – Beyoğlu’nda gezerim hatunları süzerim ![]() ![]() K – Allah söyletiyor ![]() T – Var mı bana yan bakan? K – Haddime mi düşmüş abi ![]() T – Hadi ben içtim sallanıyorum, sen ne diye sallanıyorsun ![]() K – Hava lodos oldu mu ben böyle sallanırım ![]() ![]() ![]() T – Aferin sevdim seni gelin hanım ![]() ![]() K – Ay alkol oranı fazla ![]() ![]() ![]() T – Gelin nihayet yalnız kaldık ![]() ![]() ![]() K – Sen benim cemalimi zor görürsün ![]() T – Naz etme civanım aç yüzünü ![]() K – Eyvah artık kaçış yok ![]() ![]() T – Niye? K – Yüz görümlüğü isterim ![]() T – O ne ya? K – Adettendir bilmiyor musun kıro! T – Eğ başını ![]() K – Allah! Ben demiştim bu adam beni keser diye ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() T – Gelirken katır boncuğu almıştım ![]() ![]() K – Sen git de onu babanın boynuna tak ![]() T – Anlamadım gelin hanım ![]() K – Abu canım abu ![]() T – Aferin tok gözlüymüşsün ![]() ![]() K – Burun görümlüğü isterim ![]() T – Eğ bakayım kafanı ![]() K – Bu sefer kesin gitti kelle ![]() T – Şu beşi bir yerdeyi takalım boynuna ![]() K – Oh cebellebe ![]() T – Aç bakayım yüzünü artık sabrım sınır ihlali yapıyor ![]() K – Kulak görümlüğü isterim ![]() T – Böyle saçmalık olur mu be! Aç yüzünü ![]() K – Sen istedin ![]() ![]() T – Vay bu ne? K – Adam! Ayıldı şaşkaloz ![]() T – Hasan efendi bu sensin ![]() K – Tabi benim ya ne zannettin ![]() T – Ne demek oluyor şimdi bunlar? K – Sen içip içip etrafı rahatsız ediyordun ![]() diye yutturdular naber! ![]() ![]() ![]() T – Bundan sonra kadehi elime almayacağım ![]() K – Sen şişeden içersin ![]() T – Elimi sürmeyeceğim ![]() K – Damardan alırsın mereti ![]() ![]() T – Tamam içkiyi bıraktım tövbe ![]() K – Hah yola gel ![]() T – Rezil oldum yedi mahalleye, Şeker mahalleye ![]() K – Bunu önceden düşünseydin ![]() T – Ayıp oluyor ![]() K – Hem ne öyle Beyoğlu’nda gezerim hatunları süzerim ![]() T – Akrabalar izliyor ayıp oluyor Hasan Efendi ![]() K – Ha ne demek kıroyum ama para bende ![]() T – Arkadaşlar var ayıp oluyor ![]() K – Hem sen delikanlılığın kurallarını biliyor musun? Bir, nefsi müdafaa haricinde kimseye silah çekmeyeceksin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() T – Deşerim dedim! K – Allah kaçanın anası ağlamaz ![]() ![]() T – Bu delikanlılığın kitabına sığar mı be ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ( Pişekâr İsmail Efendi gelir ![]() P – Hasan Efendi gel Tuzsuz gitti ![]() K – Geliyorum, çamaşır değiştiriyorum P – Gel ne gerek var oyun bitti ![]() K – Anlayan anlıyor, geliyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() P – Düğün masraflarına harcadım ![]() K – Ne para yok mu? P – Aldığın yüz görümlüğüne say ![]() K – Sorarım ben bunun hesabını ![]() P – Efendim oyunumuz burada sona erdi ![]() ![]() ![]() ![]() Hasan Hüseyin KARABAĞ ÜSKÜDAR 2001 |
![]() |
![]() |
|