|  | Tiyatro Oyunu Bir Evlenme |  | 
|  10-24-2012 | #1 | 
| 
Prof. Dr. Sinsi
 |   Tiyatro Oyunu Bir EvlenmeTiyatro Oyunu Bir Evlenme Oyunun Adı: Bir Evlenme Yazan: Nikolay V  Gogol Çevirenler: Melih Cevdet Anday - Erol Güney AGAFYA TIHONOVNA - Aman yarabbim    Karar vermek ne güç şeymiş    Bir kişi, iki kişi olsa ne ise    Ama dört kişi    Gel de birini seç  Nikanor İvanoviç biraz zayıf ama hiç de fena değil  İvan Kuzmiç de fena değil  Açık konuşmak gerekirse, İvan Pavloviç de biraz şişman ama, pekala gösterişli bir erkek  Söyleyin bana ne yapayım? Baltazar Baltazaroviç de değerli bir adam  Ah ne zor şey bu karar vermek    Anlatamam, anlatamam  Nikonor İvanoviç'in dudaklarını, İvan Kuzmiç'in burnunu alsak    Baltazar Baltazaroviç'in de halini tavrını    Bunun üzerine de İvan Pavloviç'in gösterişini katsak o zaman seçmek kolay olurdu  Oysa şimdi düşün, düşün    Vallahi başıma ağrılar girdi  Bence en iyisi ad çekmek  İşi kısmete bırakmalı  Kim çıkarsa kocam o olur  Adlarını birer kağıda yazarım  Sonra kağıtları kaparım  Kısmetim kimse belli olur  (Masaya yaklaşır  Kağıtla makas alır  Kağıtları keser, katlar, bunları yaparken de konuşur  ) Ah şu kızlar ne talihsiz    Hele aşık olan kızlar    Erkekler bunu kabul etmezler, anlamak da istemezler  Ne ise, hepsi hazır  Bunları çantamın içine koyayım  Gözlerimi kapayıp çekeyim  Ne olursa olsun  (Kağıtları çantaya koyar  Eliyle karıştırır  ) Ah, içime bir korku geldi  Allah vere de Nikonor İvanoviç çıksa; ama ne diye o olsun    İvan Kuzmiç daha iyi  Peki, İvan Kuzmiç de neden? Ötekilerin ne kusuru var? Hayır, istemem  Kim çıkarsa o olsun  (Eliyle kağıtları karıştırır ve çantadan yalnız birini değil, hepsini birden çıkarır  ) A    hepsi birden çıktı  Kalbim çarpıyor    Olmaz, olmaz  Yalnız bir tane çekmek lazım  (Kağıtları gene çantasına koyar, karıştırır  Bu sırada Koçkarev girer  Yavaşça ilerleyerek arkasına gelir  ) Ah Baltazar Balta    yok canım, Nikonor İvanoviç çıksa   Hayır, hayır, istemiyorum  Kısmetim ne ise o çıksın  | 
|   | 
|  | 
|  |