|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
haftasıyla, ilgili, metinleri, skeçler, tiyatro, trafik |
![]() |
Trafik Haftasıyla İlgili Skeçler , Tiyatro Metinleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Trafik Haftasıyla İlgili Skeçler , Tiyatro MetinleriTrafik haftasıyla ilgili skeçler , tiyatro metinleri TRAFİK HAFTASI SKEÇ - 1 - Sürücü 1:Tren gelir,hoş gelir ley ley leylimley… ![]() ![]() Sürücü 2:Alo,bu akşam maç izlemeye gidelim mi? Vatandaş:Aman Allah’ım kaza olmuş ![]() ![]() Doktor:Hemen sedye getirin yaralılar uzansın ![]() Hemşire:Buyrun doktor bey acil durum malzemeleri ![]() Doktor:Kısa bir muayeneden sonra)Önemli bir şeyleri yok geçmiş olsun ![]() Cankurtaran:Öyleyse biz sedyeleride alıp gidebiliriz(Vatandaşla beraber sedyeleri içeri alırlar) Doktor:Evet ![]() ![]() Hemşire ve doktor bey ![]() Trafik polisi:Evet beyler, ruhsat ![]() Sürücü 1:Şey ![]() ![]() ![]() Sürücü 2:Iııııııı ![]() ![]() Trafik polisieki hala ehliyet vardır herhalde ![]() Sürücü 1:Şey ![]() ![]() ![]() Sürücü 2:Iııııııı ![]() ![]() Trafik polisi:Oooo ![]() ![]() ![]() Hakim:Evet ![]() ![]() ![]() Sürücü 1:Kim hakim bey?Biz mi?Hepsi iftira yok böyle bir şey ![]() Sürücü 2:Evet ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hakim:Yalan söylüyorsunuz ![]() ![]() Sürücü 1:Şey hakim bey ben çok üzgün ve pişmanım ![]() Sürücü 2:Evet hakim bey bende çok üzgünüm ![]() Hakim:Yoooo ![]() ![]() Hakim Yanındakilere danıştıktan sonra)Evet ![]() ![]() ![]() ![]() Gardiyan 1:Geldim hakim bey ![]() Gardiyan 2:Haydi suçlular yürüyün bakalım ![]() Suçlular(sürücüler)en son geri dönüp elele tutuştuktan sonra ‘Trafik kurallarına uymamak ya ölüm ya da hapisle sonuçlanır’derler ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Trafik Haftasıyla İlgili Skeçler , Tiyatro MetinleriSkeç - 2 - TRAFİK CANAVARI Kişiler: Sunucu Ekrem Kulaksızoğlu Feridun Yanıkyüz Hidayet Dörtparmak Üzeyir Sarıkaş Dekor: Arka planda trafik işaret levhaları ![]() ![]() ![]() (Perde açıldığında; sunucu ortada olmak üzere tüm kişiler oturmaktadırlar, Kişiler meslekierine uygun giyinmişlerdir ![]() SUNUCU - İyi akşamlar, sevgili seyirciler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() DöRTPARMAK- Sayın Sunucu, şimdi ben traktör, bisiklet, tren, gemi, uçak sürücüleri adına da mı konuşacağım? SARIKAŞ - Tabii ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() DöRTPARMAK - Yok eşek! ![]() ![]() SUNUCU - Evet, sayın Dörtparmak, tüm sürücüler dedik ya! ![]() ![]() ![]() DöRTPARMAK-Yok deve! ![]() ![]() SUNUCU - Deve sürücüleri adına da konuşacaksınız ![]() YANIKYÜZ - Sayın Sunucu, siz kendinizi tanıtmayı unuttunuz ![]() ![]() ![]() SUNUCU - Unutmadım efendim, gerek görmedim ![]() KULAKSIZOĞLU – Var ![]() ![]() SUNUCU - Nasıl otur? Siz televizyon izlemez misiniz? KULAKSIZOĞLU - Haayır ![]() ![]() ![]() ![]() YANIKYÜZ - Ooo, çok uzattınız ama! ![]() ![]() ![]() SUNUCU - Bu bir gurur meselesi, nasıl tanımazlar beni? KULAKSIZOĞLU-Tanımıyorum efendim, zorla mı? DöRTPARMAK - Trafik tıkandı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() KULAKSIZOĞLU - Dişiaçık mı? Ne ilginç bir soyadı ![]() ![]() ![]() SUNUCU - Beğenemediniz mi? Sizin soyadınız mı iyi ![]() ![]() ![]() ![]() KULAKSIZOĞLU - Dedemin yokmuş, ne olacak? DöRTPARMAK- Beyler, sakin olun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() YANIKYÜZ - Lâubalilik istemem! Dedem bu soyadını nerden almış biliyor musunuz? ![]() ![]() SARIKAŞ - Biliyorum, nüfus memurluğundan ![]() ![]() ![]() YANIKYÜZ - Rahmetli çok yiğitmiş! Kavgadan hiç çekinmezmiş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() SARIKAŞ - Hamamcı mıymış dedeniz? YANIKYÜZ - Laubalilik istemem! Yeilovv kaş ![]() SARIKAŞ - Ne demek istedi şimdi bu? SUNUCU - ingilizce yeilovv sarı demek, sayın Sarıkaş ![]() SARIKAŞ - İngilizce yüz ne demek? SUNUCU - Bilmiyorum, daha oraya gelmedik ![]() DöRTPARMAK - Sayın Sunucu, siz bu tartışmayı yönetmekle görevlisiniz ![]() SUNUCU - Sayın Dörtparmak, siz hiç zorunlu olarak şerit değiştirdiniz mi? Ben de zorunlu olarak girdim bu tartışmaya ![]() YANIKYÜZ - Sayın Dörtparmak şerit değiştiremez, basarım cezayı! Daktilo şeridi mi değiştiriyor öyle? DöRTPARMAK - Biz sürücüleri siz sinir yapıyorsunuz ![]() ![]() YANIKYÜZ - Sinirli insanlar sürücü olmamalı! SUNUCU - Nihayet tartışma başladı ![]() ![]() ![]() YANIKYÜZ - Trafik kazalarının çoğu sürücü hatasından kaynaklanıyor ![]() KULAKSIZOĞLU - Bu sözleriniz gerçeği yansıtmıyor, sayın Yanıkyüz ![]() YANIKYÜZ - Bana yalancı mı diyorsunuz yani? SUNUCU - Bu kadar da kibar olmayın demedik beyler ![]() ![]() SARIKAŞ - Yüzde doksan onlar suçludur! DöRTPARMAK - Sizin matematiğiniz de zayıf, sayın yellovv, pardon Sarıkaş ![]() SARIKAŞ - Ben yüzde hesaplarını yüzde yüz bilirim! KULAKSIZOĞLU - Kazaların asıl nedeni siz yayalarsınız ![]() SUNUCU - Evet ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() SARIKAŞ - Balıkçı kayıklarını ![]() ![]() ![]() ![]() DöRTPARMAK - Benim için fark etmez, ister kazazedeler adına, isterse ilçezedeler adına tartışın ![]() SARIKAŞ - Sayın Sunucu, müdahale etmeyecek misiniz? Bakın alaylı konuşuyor! SUNUCU - Becerebiliyorsanız siz de konuşun ![]() ![]() SARIKAŞ - Gerçek, zeytinyağı gibi suyun üstünde ![]() ![]() ![]() ![]() binişimde, her önüme minibüs çıkışında yüreğim ağzıma geliyor ![]() ![]() ![]() DöRTPARMAK - Madem öyle, çiğneyin yüreğinizi tekrar yutun ![]() YANIKYÜZ - Siz sürücüler Azrail'in mesai arkadaşısınız ![]() SUNUCU - Sayın tartışmacılar, birbirinizi kuru kuruya suçlamayın ![]() YANIKYÜZ - Neye olacak, can almalarına dayanarak söylüyorum ![]() DöRTPARMAK - Biz can almıyoruz, can kurtarıyoruz ![]() SARIKAŞ - Ne yani sürücülerin hiç mi hatası yoktur? DöRTPARMAK - (Makamla) "Hatasız kul olmaz, hatamla sev beni ![]() ![]() ![]() ![]() YANIKYÜZ - Tabii sizler de Mecnun gibi sürüyorsunuz arabayı Leylâ'nın üstüne ![]() ![]() ![]() DöRTPARMAK - övünmek gibi olmasın, bizler Mecnun gibi de severiz ![]() SARIKAŞ-Sevsinler! : YANIKYÜZ - Siz sürücüler içmeyi de seversiniz ![]() ![]() ![]() ![]() KULAKSIZOĞLU - Çarpıtıyorsunuz sayın Yanıkyüz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() YANIKYÜZ - Hangi birine yapalım? Hem yayaların alkol almaları, trafik açısından o kadar tehlike arz etmiyor ![]() DöRTPARMAK - Şarz mı ediyor yani? SUNUCU - Sayın sürücüler, ama sizler can taşıyorsunuz ![]() ![]() ![]() DöRTPARMAK - Patlıcan taşıyan kamyon sürücüsü arkadaşlarımız da var ![]() ![]() ![]() SUNUCU - Yok mu dedik yani? DöRTPARMAK - Bir damla neye yarar? Basın sayın ağzı pardon Dişiaçık, biz sürücüler de alkol alıyoruz, ama ne zaman? Akşam evde, düğünlerde, eğlencelerde ![]() ![]() ![]() YANIKYÜZ - Siz onu benim külahıma anlatın ![]() DöRTPARMAK - Hani külahınız yanınızda yok? ![]() ![]() YANIKYÜZ - Şimdi sizinle külahları değişeceğiz ![]() ![]() DöRTPARMAK - Düğüne davet edecek değilsiniz ya! '134' YANIKYÜZ - Siz sürücülerin bir hatanız da böyle çok, dik ve argo konuşmalarınızdır ![]() DöRTPARMAK - Kargo kullanan bir arkadaş var, o çok argo konuşur ![]() ![]() SARIKAŞ - Sizin minibüsleriniz de meyhane gibi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() DöRTPARMAK - Biz kural değil, sakız çiğneriz ![]() ![]() ![]() SARIKAŞ - Ben müzik dinlerim ![]() ![]() DöRTPARMAK- Kenarbesk mi dinlersiniz? KULAKSIZOĞLU - Bizler yolcuları mutlu edebilmek için müzik çalıyoruz ![]() ![]() ![]() YANIKYÜZ - Siz otobüs sürücüleri, müziği kendi ruhunuz İçin değil, bayan yolcuların ruhlarını etkilemek için çalıyorsunuz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() KULAKSIZOĞLU - Hava basmazsak araba arıza yapar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() YANIKYÜZ - Bu sözlere benim karnım tok ![]() ![]() ![]() KULAKSIZOĞLU - Buraya gelmeden önce bu sözleri mi yediniz? YANIKYÜZ - Lâubalilik istemem! SARIKAŞ - Niye kabul etmiyorsunuz, trafik anarşisini yaratan siz sürücülersiniz ![]() DöRTPARMAK - Siz neden trafik canavarının pençeleri olduğunu kabul etmiyorsunuz? Hiçbir trafik kuralını bilmiyorsunuz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() YANIKYÜZ - Ne yazık ki, bu konuda size hak vermek zorundayım sayın Dörtparmak ![]() ![]() ![]() SARIKAŞ - Ehliyeti olmayan işe gidemeyecek mi yani? YANIKYÜZ - İşine gelirse! ![]() ![]() ![]() DöRTPARMAK- (Alkışlar ![]() YANIKYÜZ - Gösteri istemez! ![]() ![]() KULAKSIZOĞLU - Ağzınıza sağlık, sayın Yanıkyüz! YANIKYÜZ-Yağ istemez! ![]() ![]() SARIKAŞ - Ya siz, ya siz! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() DöRTPARMAK - (Alkışlar ![]() SARIKAŞ - Eğer siz trafik görevlileri görevinizi iyi yapsanız kazalar bu kadar çok olmaz! YANIKYÜZ - Size kırmızı ışık yakıyorum, durun! SARIKAŞ - Sizler de sürücülerin yarısı kadar suçlusunuz! DöRTPARMAK- Hayır, siz yayaların yarısı kadar ![]() ![]() ![]() SARIKAŞ - Bu trafik canavarının başı siz sürücülersiniz, YANIKYÜZ - Çok doğru ![]() ![]() SARIKAŞ - Gövdesi de siz görevlilersiniz ![]() SUNUCU - Evet, tartışma bir sonuca ulaştı demektir ![]() ![]() ![]() KULAKSIZOĞLU -Ya hava koşulları, ya hayvanlar, ya yolların durumu, ya araçlar, ya elde olmayan nedenler? SUNUCU - Onlar da canavarın kuyruğu, boynu, midesi falan oluyor ![]() YANIKYÜZ - Bizler bu canavarın bir parçası değil, düşmanıyız! KULAKSIZOĞLU - Suçlu siz trafik görevlileri ve yayalardır! SARIKAŞ - Suçlu siz sürücüler ve görevlilerdir! YANIKYÜZ - Suçlu sürücüler ve yayalardır! DöRTPARMAK - Suçlu sizlersiniz! (Yanıkyüz'ün yakasından tutar ![]() SARfKAŞ - Suçlu sizlersiniz! (Kulaksızoğlu'nun yakasına yapışır ![]() YANIKYÜZ - Suçlu sizlersiniz! (Dörtparmak'ın yakasına yapışır ![]() KULAKSIZOĞLU - Suçlu sizlersiniz! (Sankaş'ın yakasına yapışır ![]() SUNUCU - (Düdük çalar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (Perde iner ![]() Şerafettin KARADAĞ |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Trafik Haftasıyla İlgili Skeçler , Tiyatro MetinleriSkeç - 3 - CEHALETİN BEDELİ KONU: Sivil Savunma Günü, Bilgisizlik sonucu sakat kalan dört kişinin anıları ve Sivil Savunma ile tanışmaları OYUNCULAR: Görevli, 1 ![]() ![]() ![]() ![]() YARDIMCI OYUNCULAR: Çaycı, Hizmetli SAHNE-DEKOR: Sakatlar Derneği Bekleme Salonu, 1 Masa, 5 Sandalye Dört kişi sakatlar derneği bekleme salonunda bir masanın etrafında oturmuş konuşmaktadırlar ![]() ![]() ![]() Hizmetli: Hoş geldiniz ![]() Diğerleri: Sağol ![]() ![]() 1 ![]() ![]() ![]() ![]() 2 ![]() ![]() ![]() ![]() Bu arada çaycı gelir ve önlerine birer çay koyar ![]() ![]() 3 ![]() ![]() ![]() Görevli: Merhaba ![]() ![]() 4 ![]() ![]() ![]() Görevli: Sakıncası yoksa… Neden sakat kaldığınızı sorabilir miyim? 1 ![]() ![]() 1 ![]() ![]() ![]() Diğerleri: Eee 1 ![]() ![]() 1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Görevli ikinci adama dönerek ![]() Görevli: Ya siz? 2 ![]() ![]() 2 ![]() ![]() ![]() Diğerleri bu sözlere şaşırır ![]() ![]() Diğerleri: Nasıl yani? Yardım edildiği için mi bu hale geldin? 2 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Diğerleri gülerler ![]() Görevli üçüncü adama dönerek ![]() Görevli: Ya sizin hikâyeniz ne? 3 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Diğerleri üzgün ve acıyarak üçüncü adama bakarlar ![]() ![]() Görevli: Bu olay ne yazık ki pek çok vatandaşımızın başına geldi ![]() ![]() 3 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Görevli ve diğer üç adam dördüncü adama dönerler ![]() 4 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Diğerleri: Senin başına gelen de bizimkinden farklı değilmiş ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Trafik Haftasıyla İlgili Skeçler , Tiyatro MetinleriGörevli dört adama doğru dönerek söze başladı ![]() Görevli: Arkadaşlar! Siz ve etrafınızdaki kişiler Sivil Savunma Kulübü’nün faaliyetlerine hiç katılmadınız sanırım ![]() ![]() ![]() Diğerleri: (Şaşırarak) Sivil Savunma Kulübü mü? O ne ki? Görevli: Tabi ![]() ![]() ![]() Bunları duyan dört hasta Sivil Savunma hakkında bilgi edinmeye karar verirler ve bir ay sonra burada buluşmak üzere ayrılırlar ![]() - 1 AY SONRA - Dört adam yine aynı yerde buluşurlar ![]() ![]() ![]() 1 ![]() ![]() ![]() ![]() Diğerleri: Yaa ![]() 2 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 3 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Diğerleri: Eee ![]() ![]() 3 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 4 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Diğerleri: Adresi nedir? 4 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Diğerleri: Keşke Öğretmen: Evet çocuklar… Tiyatromuzu izlediniz ![]() ![]() Oyuncular el ele tutuşarak seyircileri selamlarlar ![]() Oyun esnasında projeksiyon cihazı ile görüntü desteği verilebilir, Hastaların anlattıkları olayların canlandırılması yapılabilir ![]() YAZAN:Uğur KEBAPÇI (İngilizce Öğrt ![]() |
![]() |
![]() |
|