![]() |
Albert Eistein Skeç Tiyotro Metni |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Albert Eistein Skeç Tiyotro MetniAlbert Eistein Skeç Tiyotro metni Albert Eistein Milevya ( Birinci karısı ) Hans ( oğlu ) Elsa ( İkinci karısı ) Leo Szilard ( Meslektaşı ) Hitler Roosevelt Sahne 1 : Einstein'ın evi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Odanın kıyısında bir beşik ( içinde bebek ) ![]() ![]() ![]() Bir köşede kanepe ve sandalye görülmektedir ![]() 1 ![]() EINSTEIN – ( Kısa pantolonlu, saçları darmadağınık bir halde, elinde kömür kovasıyla girer ![]() ![]() MILEVYA – ( Yoksul giyimlidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() EINSTEIN – ( Sandalyeye kurulur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() MILEVYA – ( İzleyicilere )Dereyi görmeden paçaları sıvıyor ![]() EINSTEIN – ( Dalgın çalışmaktadır ![]() ![]() ![]() MILEVYA – ( Sobanın üzerindeki çaydanlıktan bir fincan kahve doldurur ![]() ![]() EINSTEIN – ( Gülümseyerek kahveyi alır ![]() ![]() ![]() MILEVYA – ( Lavaboda bulaşıkları yıkamaya koyulur ![]() ![]() ![]() ( Einstein dalgındır ![]() ![]() ( Einstein kendisini çalışmaya vermiştir ![]() Aman tanrım! Yine dalgınlığı üzerinde ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() HANS – ( Kanepede oturmaktadır ![]() ![]() MILEVYA – Tamam ![]() ![]() ![]() ![]() ( Einstein bir yandan hesaplarıyla uğraşırken öte yandan, ayağıyla beşiği sallamayı sürdürmektedir ![]() ![]() HANS – ( Elindeki çıngırağı Einstein'ın kulağının dibinde sallamaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() MILEVYA – Ağlama bebeğim, o zaten babanın kahvesiydi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ( Tencereyi gösterir ![]() ![]() ( Hans koşarak Einstein'ın yanına gider ![]() ![]() ![]() MILEVYA – ( Elinde çorba kasesiyle gelir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ( Beşikteki bebek ağlamaya başlar ![]() ![]() ![]() ![]() MILEVYA – ( Çorba kasesini Hans'ın önüne bırakır ![]() ![]() ( Beşiği sallamaya başlar ![]() EINSTEIN – ( Çalmayı bırakır ![]() MILEVYA – ( Üzgün ) Sana söylemiştim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() EINSTEIN – Nasıl istersen Milevya ![]() ![]() 2 ![]() (Einstein'ın evi ![]() ![]() ![]() ![]() EINSTEIN – ( Elektrik şokuna maruz kalmış görünümü vardır ![]() ![]() ![]() ![]() ELSA – ( Girer ![]() ![]() ![]() ![]() EINSTEIN – Onları Milevya'ya gönderdim ![]() ELSA – Milevya gittiğinden beri kendini iyice bıraktın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ( Köşedeki örtüyü ayağıyla iter ![]() EINSTEIN – ( Başını kaldırıp bakar ![]() ![]() ELSA – Yazık, çok yazık ![]() ![]() EINSTEIN – Genel Görecelik Teorisi ![]() ELSA – ( Einstein'ın yanına oturur ![]() ![]() ![]() ![]() EINSTEIN – Büyük mesafelerde zaman ve mekan görecelik kazanır ![]() ![]() ELSA – ( Bir an düşünür ![]() ![]() EINSTEIN – Geçen gün işe gitmek için tramvaya binmiştim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ELSA – Ya “gerçek” zaman ne olacak? Saat kulesi ve kolumuzdaki saat gerçek olan tek saati göstermek zorunda değil mi? EINSTEIN – “Gerçek zaman” diye bir şey yok ![]() ![]() ![]() ELSA – ( Çantasından bilim dergisi çıkarır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Albert Eistein Skeç Tiyotro MetniEINSTEIN – ( Sözünü keser ![]() ![]() ELSA – Neden? EINSTEIN – Bulunduğu yerde kalan ikiz “normal” zamanı yaşarken, uzaydaki ikizin zamanı yolculuğu boyunca yavaş ilerlemiştir ![]() ![]() ![]() ![]() ELSA – ( Ayağa kalkar ![]() ![]() ![]() EINSTEIN – Niçin Elsa? ELSA – Baksana yaşadığın yere kuzen ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() EINSTEIN – Bir saniye Elsa ![]() ![]() ![]() ![]() ELSA – ( Çantasını çeker ![]() ![]() EINSTEIN – Lütfen Elsa ![]() ![]() ELSA – ( Çantasına iyice sarılır ![]() EINSTEIN – ( Bir hamleyle Elsa'nın eteğini tutar ![]() ELSA – ( Geri sıçrar ![]() EINSTEIN – ( Formülü Elsa'nın eteğine yazar ![]() ![]() ELSA – ( Bağırarak ) Yeni aldığım elbiseme! EINSTEIN – ( Duymazdan gelir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ELSA – (Gülerek) Tamam tamam ![]() ![]() Sahne 2: Elsa'nın evi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() LEO – Merhaba Elsa ![]() ELSA – Buyurun, hoş geldiniz ![]() ![]() EINSTEIN – (Ayağa kalkar, elini uzatır ![]() LEO – (Einstein'ın elini sıkar, koltuğa oturur ![]() ![]() ![]() EINSTEIN – (Elindeki gazeteyi gösterir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ELSA – (Ayağa kalkar ![]() EINSTEIN – Teşekkürler Elsa ![]() ![]() ![]() LEO – Elsa'yla evlendiniz değil mi? EINSTEIN – Evet evlendik ![]() ![]() ![]() (Einstein ve Leo'nun önünde bir buzdolabı vardır ![]() ![]() EINSTEIN – (Buzdolabının arkasından) Tamam Leo, büyük vidayı ver ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() LEO – (Fişi takar,elini düğmeye götürür ![]() ![]() ![]() EINSTEIN – Çalıştır ![]() ![]() ![]() ![]() EINSTEIN – Leo, tanrı aşkına Leo, kapat şunu! (Işıklar karar) (Einstein masa başında çalışmaktadır ![]() ![]() LEO – Einstein! Sevgili meslektaşım, kutlarım! (Elini sıkar ![]() EINSTEIN – (Elini sıkarken, gülümseyerek) Evet öyle ![]() ![]() ELSA – (Girmiştir ![]() ![]() ![]() ![]() LEO – (Oturur ![]() EINSTEIN – (Elsa'ya) Benden önceki fizikçiler ışığın parçacık mı, dalga mı olduğuna karar verememişlerdi ![]() ![]() ![]() ELSA – Işık hem parçacık hem dalga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() EINSTEIN – Koyun sürüsünü düşün Elsa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ELSA – (Anlamış gibi) Aslan kocacığım! Işığı koyun sürüsüne benzetiyor ![]() ![]() ![]() LEO – Sen gene anlamamışsın Elsa ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Albert Eistein Skeç Tiyotro MetniELSA – Ha öyle mi ![]() ![]() LEO – Elbette çok iyi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() EINSTEIN – (Gülerek sözü alır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() LEO – (Elsa'ya) Einstein ünlü bir fizikçi artık ![]() EINSTEIN – Milevya'ya, ilk karıma göndereceğim ![]() ![]() ![]() ![]() ELSA – (Einstein'ın sözünü keserek kalkar ![]() ![]() ![]() EINSTEIN – (Leo'ya) Buzdolabından haber var mı? LEO – AEG Araştırma Enstitüsü beğenmiş ama, patent vermiyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() EINSTEIN – Evet ![]() LEO – (Alçak sesle ![]() EINSTEIN – (Kendi kendine) Bu kadar değerli olduğumu bilmiyordum ![]() LEO – (Alçak sesle) Neden olacak ![]() ![]() ![]() ![]() (Işıklar kararır ![]() ![]() HİTLER – (İzleyicilere bir süre bakar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (Sahne aydınlanır ![]() ![]() EINSTEIN – (Masada kahveden bir yudum alır ![]() ![]() ![]() ELSA – Afiyet olsun ![]() ![]() ![]() LEO – Einstein! EINSTEIN – (Leo'ya doğru bir iki adım atar ![]() ![]() ![]() ![]() LEO – (Kendini koltuğa bırakmıştır ![]() EINSTEIN – (Eli ayağı titreyerek masaya yönelir ![]() ![]() ![]() ![]() (Hitler'in konuşma yaptığı kürsüde ABD Başkanı Roosevelt görülmektedir ![]() ![]() ROOSEVELT – Çok değerli bilim adamları! Ünlü Alman fizikçi Einstein'dan bir mektup aldım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (Sahne aydınlanır ![]() ![]() ![]() EINSTEIN – Ben e=mc² formülünü insanlığın yararına kullanılsın diye bulmuştum ![]() ![]() ![]() ![]() Gülten KARLI |
![]() |
![]() |
|