10-24-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ful Yaprakları Oyunu Hakkında Bilgi
Ful Yaprakları
Yazan: Civan Canova
RICHARD - Ben Romeo'nun Jüliet'i tanıdığından dah fazla tanıyorum seni Sen de beni Juliet'in Romeo'yu, Ophelia'nın Hamlet'i, Eva Braun'un Hitler'i, Diana'nın Charles'ı tanıdığından daha fazla tanıyorsun En azından onlardan daha çok sohbet ettik Daha çok vakit geçirdik birlikte Ve yakında sıra ölüme gelecek Bütün aşıklar gibi Aşkımızla ilgili yazılı bir belge olmayacak belki, ama ilgilenenler ilerde internet kayıtlarından bulabilirler bizim hikayemizi Ve ben, iki sevgiliye yaraşan en güzel ölümü buldum Anlatayım mı?
Siyanür dolu bir küvete girmeliyiz önce  Ya da baldıran otu  Evet, bu daha iyi Siyanür derimizden içeri girebilir Ve de vaktinden önce öldürebilir bizi En iyisi baldıran otuyla kaynatılmış köpüklü su Üzerinde ful yaprakları Binlerce yaprak Önce o suya girip yıkanmalıyız  Saatlerce  Sadece dokunmalıyız birbirimize Ellerimizle  Saçlarımızı okşamalıyız Omuzlarımızı, göğüslerimizi, bacaklarımızı  Sonra çıkmalıyız köpüklerin ve ful yapraklarının arasından  Gözlerimiz kapalı, kokularımız ciğerlerimizde, tenimiz, terimiz ve baldıran otlu vücutlarımız birbirine karışmış, dakikalarca sevişmeliyiz Wagner çalmalı odada Faust bizi izlemeli perdenin kenarından, sessizce  
Gerçek aşkları göze alamadık Ölüme bile atlayamadık gerçek aşklarımız için Oysa nedir ki ölüm? Hiç değilse düşlerimizdeki aşklar için yapmalıyız bunu Yok olsak bile adresimiz belli olmalı bu saçma sapan boşlukta Madonna ve Richard Güneş sistemi  Mars  Kainat  Özel ulak
Gün ağırınca, önce kapıyı çalacaklar Meraklılar Sonra da kıracaklar kapıyı Sonra da, ne yazık ki iki ayrı beden bulacaklar içerde İki baş, dört kol, dört bacak ve birbirine sırtını dönmüş iki yürek
Ben şimdiye kadar hiçbir ölüme üzülmedim aslında Ne bir savaş esirine, ne babama, ne de ful yapraklarına  Gülüp geçmedim belki ama hiç üzülmedim Umursamadım Ve de  Hep korktum ölümden Çok düşündüm ölmeyi ama cesaret edemedim
Mars'a yollanacak olan kapsüle isimlerimizi yazdırdım bu sabah Düşünsene, aşkımız tarihe geçecek Adem'den beri hiçbir aşk bu kadar uzaklarda duyulmamış, hiçbir aşık böylesine bir gurur yaşamamıştır Mars'a isimleri yazılan ilk bir milyon insan arasında biz de varız Madonna Önce uzun bir süre boşlukta dolaşacak adlarımız, sonra da bambaşka bir gezegene düşecek Ve insanlık kendini yok edinceye, kainat bir atom çekirdeği haline gelinceye kadar orda kalacağız Sonsuzluğa kazınan kutsal bir aşk Sen ve ben Madonna ve Richard  
|
|
|