![]() |
Vesvese - Evham Skeç |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Vesvese - Evham SkeçVesvese - Evham Skeç Vesvese - Evham Tiyatro Metni Vesvese - Evham Tiyatro Oyunu Vesvese - Evham Tiyatro Piyes ŞAHISLAR: ZİŞAN,FEHİMAN,GÜZİN,FİKRET,ZUHAL,FERİHA ![]() Zuhal:Olmuyor Zişan Abla,neredeyse namaz kılmayayım diyorum ![]() Zişan: Zuhal bu huyunu terk etme yollarını ara ![]() Zuhal:Ne yapayım? Her yolu deniyorum ![]() ![]() ![]() ![]() Zişan:Tabi böyle olunca da çok sıkıntı çekiyorsun ![]() Zuhal sıkıntı da söz mü Zişan Abla,mahvoluyorum ![]() ![]() ![]() Fehiman:Biliyorsun Zuhal Abla,vesvese şeytandan ![]() ![]() Zuhal:Nerdeee? Bu sabah namaza kalktım,abdest alıp,başımı örttüm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fehiman:Zuhal Abla bu vesveselere dayanmak ne kadar zor ![]() Zuhal: Hiç sorma,namaz kılmak bir işkence oldu ![]() Zişan:Zuhal sürekli vesveseye düşüyorsan o senin huyun demek ki ![]() ![]() Zuhal:İçime sinmiyor ki ![]() ![]() Zişan:Haklısın,Allah bizden temizlenmemizi ister ![]() ![]() Zuhal:Biliyorum,bilmem mi? Önce kalp temizliği gerek ![]() Fehiman:İyi ya Zuhal Abla, ‘Euzu Besmele’ çektin mi şeytan gider,kalbin temizlenir,sen de rahatlarsın ![]() Zuhal:Olmuyor Fehiman ![]() Zişan:Bu hastalık sende yeni başladı Zuhal ![]() Zuhal: Ya ya,biraz vardı da namaz kılalı iyice çoğaldı ![]() ![]() ![]() ![]() Zişan:Gördün mü Fehiman,şeytan güzel işlere nasıl karışıyor,onları engelliyor ![]() Zuhal:Amaan ne şeytanı,kendi huyum ![]() Fehiman:Öyle olur mu? O sandalet ayakkabılarla saatlerce sokaklarda dolaşıp,yüzlerce insanın girip çıktığı otobüslere biniyorsun ![]() Zişan:Evet,söz konusu namaz olunca her zaman engeller çıkıyor ![]() Zuhal:Bunu düşünmemiştim Fehiman ![]() ![]() Zişan:Hassasiyetin değil,vesvesen ![]() ![]() ![]() Fehiman:Biz kendi fantezilerimizle temizlik türleri,namaz kılmak için aletler icat ediyoruz ![]() Zuhal:Evet,sanki seccade olmazsa günaha gireceğiz ![]() Zişan:Bize düşen Allah’ın razı olacağı amelleri yapmaya azmetmek,ondan sonra da emrolunduğumuz gibi dosdoğru olmak ![]() ![]() Zuhal:İşin kötüsü Zişan Abla,şeytan nerede işe karışıyor anlayamıyorum ![]() Fehiman:Allah’ın istediği,seninde azmettiğin hangi müsait işe engeller çıkıyorsa orada Vildan Abla ![]() Zişan:Evet doğru ![]() ![]() Zuhal:Aşkolsun Zişan Abla,sana ne zararım var? Zişan daha ne olsun? Bak şuracıkta bir iki saat oturacağız,bebeğin sakin uyuyor,on defa kalktın çocuğu kontrol ettin ![]() Zuhal:Terlemiş mi diye baktım ![]() Zişan:İkinci defa ne için baktın? Zuhal:Belki üstü açılmıştır ![]() Fehiman:Halbuki biliyorsun üstünü açmaz,sakin bir çocuk ![]() Zuhal:Ne bileyim,döner düşer mi diye baktım ![]() Fehiman: (Şakacı) Hadi,dördüncü kalkışını da söyle ![]() Zuhal:Ay elimde değil,hep bir şey olacak sanıyorum ![]() Zişan:Oluyor da zaten ![]() ![]() Zuhal:Evet,herkesin çocuğu güler oynarken benim ki hastalanıp ağlıyor ![]() Zişan Sende bu evham varken daha çok ağlatırsın ![]() Fehiman:Zuhal Abla,sanıyorsun ki sen iyi bakınca hastalanmaz ![]() Zuhal:Tabii,doğrusu da o Fehiman ![]() Zişan:Ooo Zuhal,demek senin koruyup kollaman bebeğine şifa kaynağı ![]() Zuhal:O kadarını biliyorum Zişan Abla ![]() ![]() ![]() Fehiman Sanmıyorsun Zuhal,vehmediyorsun ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Vesvese - Evham Skeç |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Vesvese - Evham Skeç(ZİL SESİ) Fehiman: Galiba Feriha Teyze ![]() Zişan:Yine çok gecikti ![]() ![]() (KAPIYI AÇAR) Fehiman:Buyurun Feriha Teyze,hoş geldiniz ![]() Feriha:Hoş bulduk kızım,Zuhal de burada mı? Fehiman:Zuhal Abla çoktan geldi,çay için seni bekliyoruz ![]() Feriha Selamun aleyküm arkadaşlar ![]() Zişan:Aleyküm selam Feriha,hoş geldin ![]() ![]() Feriha:Evden çıktım,tam yolu yarıladım,kapıyı kilitledim mi,kilitlemedim mi diye vesvese ettim, baktım olmayacak geri döndüm ![]() Zuhal: (Gülerek) Ayy Zişan Abla,nasıl bildin ama ![]() Feriha: Tahmin etmiştir yine,biliyor huyumu ![]() Zuhal: (Gülerek) Vesveseliyim Feriha Abla,sen nasılsın? Feriha: (Gülerek) Ben de vesveseliyim ![]() Zuhal:Evhamlıyım Feriha Abla ![]() Feriha:İyi iyi ![]() ![]() ![]() Zuhal:Üzmek ne kelime,gülmeleri bile bana batıyor ![]() Feriha: (Gülerek) Hıı sen hep evhamlarınla,vesveselerinle sıkıntılı ve yorgunsun ya ondan ![]() Zuhal: Evet ya,şöyle arkama dayanıpta rahat oturamam bile ![]() Feriha:Halbuki olacakların önüne geçemeyiz ![]() Zuhal: Tedbirsiz de olamam ki Feriha Abla ![]() Zişan:Haklısın da Zuhal,sizin yaptığınız ne tedbir ne de mesuliyet duygusu ![]() ![]() ![]() Feriha&Zuhal: Haklısın,evet ![]() (FON) Güzin: Abla bu anlaşmayı yaptık ama yanlış mı oldu acaba? Fehiman: Hangisini? Şu arkadaşlarınla kitap okuma işini mi? Asr-ı Saadeti? Güzin: Evet,beş cilt birden nasıl okuyacağız? Fehiman:Eline kitabı alıp kapağını açacaksın,öylece başlayacaksın ![]() Güzin:Ne bileyim,hepimiz kursa gidiyoruz,dersler var ![]() Fehiman: Ama süreniz çok fazla,altı aylık programınız var değil mi? Güzin:Evet ![]() Fehiman:Okumaya başladığında çok zevkli geçecek ![]() ![]() (TELEFON ÇALAR) (AHİZEYİ KALDIRMA SESİ) Güzin: Aloo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (TELEFONU KAPATIR) Fehiman:Engel çıkarıyorlar değil mi? Fikret:Taş koyuyorlar taş,kıskandılar ![]() Güzin: Fikret, sen ne zaman geldin? Fikret:Yeni geldim,sizi dinledim ![]() ![]() ![]() Güzin: Sizce de yanlış mı yaptığımız? Fehiman: Desene,Güler’de yanlış yaptığına dair bir kanaat oluşmuş bile ![]() Güzin:Bana da artık öyle geliyor abla ![]() ![]() Fikret:Abla sen de çok safsın ![]() ![]() Güzin: Öyle deme Fikret ![]() ![]() Fikret: (Alaylı) Kendisi de onu mu okumuş yoksa? Peki annesi ve ablası ne diyorlarmış? Güzin: “Kızım senin en güzel yaşın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fehiman: Zavallıların ömürleri yasla geçiyor ya hiç eğlenemiyorlar ![]() Güzin:İstiyormuş da,O da “Kızım,bak çok gençsiniz, (bilgi yelpazesi ![]() ![]() ![]() ![]() Fehiman:Ben de sanırdım ki vesveseyi yalnız şeytan verir ![]() Fikret:Ellezi yüvesvisü fisüdürinnas[S1][S1] ![]() ![]() Fehiman:Ya Fikret haklısın ![]() ![]() ![]() Fikret:Evet ya şunlara bak ![]() ![]() ![]() Fehiman:Fikret biraz saygılı konuş ![]() ![]() ![]() ![]() Fikret De ki onlara Güzin Abla, “Biz geri zekalı değiliz ki bu kitabı anlamayalım ![]() ![]() ![]() ![]() Güzin:He vallaha,bize hiç demiyorlar ki; “Nasıl kazanasınız üniversiteyi,girmeyin ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|