Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinema, Müzik & Online Videolar > Radyo, Sinema ve Tiyatro

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ilgiyi, kesmemek, metni, tiyatro, vefa

Tiyatro Metni Vefa İlgiyi Kesmemek

Eski 10-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İlgiyi Kesmemek Skeç

İlgiyi Kesmemek Piyes

İlgiyi Kesmemek Tiyatro Metni

ŞAHISLAR: ORHAN,ZİŞAN,FEHİMAN,GÜZİN,VİLDAN

Güzin:Babacığım,Zeki Amca sık sık abimi soruyor Acaba abim mektup yazmıyor mu ona?

Orhan:BilmemHiç belli olmaz ama inşallah böyle bir hata yapmıyordur

Fehiman: Bence yazmıyor baba Zeki Amca bana da sormuştu, “Abin nasıl? Haber alıyor musunuz?” diye

Orhan:Eğer öyleyse çok ayıp kızım Unutmayıp abine bir soralım Allah Allah

Fehiman:Babacığım,abim Zeki Amcaya,Amerika’ya gitmesine engel olmaya çalışınca çok kızmıştı Hatırladınız mı?

Orhan:Evet hatırlıyorum ama onun için yazmamazlık etmez herhalde

Fehiman:Yapar bence baba Çok gururuna dokunmuştu

Orhan:Yazık,insan böyle basit şeyler için gurura kapılıp,elindeki nimetlere zarar verir mi?

Güzin:Babacığım Zeki Amca da çok sert çıkmıştı ama,insanın zoruna gidiyor

Orhan:Kızım ne yapsın? Yaşlı başlı,muhterem bir amca Hem sert çıktıysa bile haksız yere sert yapmaz

Fehiman:Evet,hepimiz biliyoruz,Allah’ın rızası söz konusu olunca ikazlarında sertleşebiliyor Bu da çok normal

Güzin:Abla elinden gelse dayak atacak Kırıcı oluyor bence

Orhan:Kızım büyüktürYeri gelir döver de,fakat biz biliriz ki Zeki Amca dövse de sevdiğinden döver

Fehiman:Yaa, bu kadar sevgiye de biraz vefa göstermeli

Güzin:Ya ne bileyim Herhalde abimin yerinde ben de olsam aynı şekilde davranırdım

Orhan:Kızım siz de istiyorsunuz ki her şey gönlünüzce olsun İnsanlar istediğiniz gibi davranmayınca da büyük küçük demeden tavır alıyorsunuz Bu çok yanlış

Fehiman: Hem çok da ayıp baba Onların bize yapması gereken hareketleri biz onlara yapıyoruz

Orhan Büyüklerin kusuruna bakılmaz Ayrıca çoğu kez sizin kusur sandıklarınız aslında meziyettir Hem öyle çıt kırıldım olup her şeye kırılmayın Üstelik de haksız olunca

Fehiman:Evet,artık öyle hem suçlu hem güçlü,şımarık tavırlara paydos

Güzin:Ablacığım siz de istiyorsunuz ki büyüklerin her dediği olsun

Fehiman:Güzin,asıl biz istiyoruz ki küçüklerin her istediği olsun Hem neyi,niçin arzuladığımızı bilmeden yanlışa düşüyoruz İkaz edilince de zorumuza gidiyorİyilik yapmak isteyenlere büyük de olsa küçük de olsa hürmet göstermeliyiz

Orhan: Güzin kızım,ben isterim ki böyle değerli büyüklerimizin arzularını emir sayıp,hemen yerine getireyim

Fehiman: Biz küçüklerin arzularını,heveslerini tatminden vakit ayırabilirseniz eğer

Güzin: Anlamıyorum baba,neden bu kadar değer veriyorsunuz büyüklere? Onlar da günahlarıyla, kusurlarıyla insan

Orhan Doğru,fakat şu fark var ki kızım;büyüklerin yeni nesil üzerinde çok emekleri var İyi insanlar bu emekleri göz ardı edebilir mi?

Fehiman:Hele Zeki Amca gibilerinin O,hayatının her safhasında ‘Hakk’ın sözü’ üstünlüğünü ön plana alıp çalışmış biri Ak sakallarına rağmen kimseden bir beklentisi olmadan,aynı tavırla yaşamaya gayret ediyor

Orhan: Hiç kızım böylesi insanlara vefa gösterilmez mi? Bu bizim borcumuz Ricalarını, arzularını minnetle lütuf sayın

Fehiman:Evet,büyüklerimiz nasıl faydamız için,Allah’tan başka kimseden karşılık beklemeden çalışıp bizi aydınlattılarsa,biz de onların basit işlerini yapmayı vazife bilmeliyiz

Güzin:Emredin babacığım,ne arzu edersiniz?

Fehiman:Evet ben de hazırım Çay,kahve?

Orhan:Bir kahve,sade olsun

(FON)

Zişan: Vildan,Hasibe Yengeyi ziyarete birlikte gidelim Ne zaman müsaitsin?

Vildan:Ayy istemem Zişan Abla Sen kendin git

Zişan:Niye Vildan? Aranızda bir şey mi geçti?

Vildan:Yok canım ne geçecek Gitmek istemiyorum Evi barkı pislik içinde,ne gideceğim

Zişan:İyi ya Vildan,ben de onun için gidelim diyorumBiraz temizler, toparlarız etrafı

Vildan: Ay giremem ben o pisliğin içine

Zişan:Vildan yaptığının farkında mısın? Hasibe Yenge İlknur’un doğumunda gelin gibi döndü etrafında Sen ev taşırken de gelip o inşaat pisliğini az temizlemedi

Vildan: Tamam,doğru da Zişan Abla,ben şimdi çocuklarla o eve nasıl gideyim? İnsan biraz temiz olmalı Oturacak yer bulamıyoruz

Zişan:Üç-beş sene evveline kadar O da işini de yapıyordu tertemiz misafirini de ağırlıyordu

Vildan:Yaa iyi kadın Vallahi,neme lazım Çocukların canı sıkılınca kalkar giderdim,orada bir güzel oynarlardı

Zişan Sen çocuklusun,evde yapamazsın diye her gidişinde zor yemekler yapardı ki seni memnun etsin

Vildan:Hiç hatırlatma Zişan Abla,canım istedi birden O ne nefis içli köfteler,sarmalar yapardı

Zişan:Şefkatli bir hanım İnşallah Allah’tan karşılığını alır

Vildan:Biz de iyiliklerinin altında kalmazdık Zişan Abla

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 10-24-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Zişan: Ne yapıyordun Vildan? Benim bildiğim,gider hanım hanımcık oturur,ağırlanıp gelirdik Evini çocuk parkı yapmamızda cabası

Vildan:Nihat bir defasında helvayı fazlaca almıştıGiderken onlara götürmüştüm bir kısmını

Zişan:Allah senin hayrını versin Vildan Yenge de enişte de şeker hastası

Vildan:Olsun,evde bozulmasın dedim Hem ben öyle iyiliklerin altında kalmak istemem

Zişan: Ya Vildan sen bir tanesin İyiliklerin altında kalmak ne demek,üstüne çıkar altında ezersin

Vildan:Yine başladın Zişan Abla

Zişan: Ben böyle başlarım ya, sen de hep bitirirsin ne hikmetse

Vildan: Zişan Abla anlaşılan kurtuluş yok Sen beni yengeye zorla götüreceksin

Zişan: Gerekirse evet İyi günde dostlaşıp,kötü günde kaybolmak yasak Hem öyle çocuklarını getirip, yengeyi yatakta iyice üzmek yok

Vildan:Ay çocuklarım niye üzsün yengeyi? Çok terbiyeliler

Zişan: Bir şey demedim Vildan ama çocuktur,ses yapar,bir şey isterse kadıncağız rahatsız olur

Vildan:Ne varmış canım Gülü seven dikenine katlanır

Zişan:Vildan,Vildan,ne sen gülsün ne de çocuklarının dikene benzer tarafları var

Vildan: (Çıkışır) Ne kusurumuzu gördün Zişan Abla?

Zişan:Kusurunu söylemeye hele bir yelteneyim Haddimi bilirim Vildan Maazallah iki taraflı keskin kılıçsın

Vildan:Zişan Abla gücün bana yetiyor Hadi söyle,ne zaman, nasıl geleceğim?

Zişan:Çok basit Vildan Bir sabah erken uyanacaksın,çocukların okuldayken gidip etrafı toparlayıp geleceğiz

Vildan:Ayy nasıl uyanacağım? Öğlenden sonra olmaz mı? Çocuklara Fehiman bakar

Zişan:Fehiman “yok” demez ama onun işi çok Hem kendi işlerini kendin halletmeyi öğren artık Hangi gün gidiyoruz?

Vildan:Bilmem,Cuma iyi mi? Hiç olmazsa oradan çıkınca o yorgunlukla,uykusuzlukla eve dönüp yemek falan hazırlamam,kayınvalideme giderim

(FON)

Vildan: Aman canım yeter O kadar derine dalma Zişan Abla

Zişan: Dolaplar leke olmuş Onları alayım dedim bir bezle

Vildan:Boş ver canım

Zişan:Gözün görüp gücün yetmemesi kötü şey Vildan Sileyim de yenge mutfağa girdiğinde temiz görüp rahat etsin

Vildan:İyidir iyidir Üstten bir kabasını alınca yeter Hadi çıkalım

Zişan:Vildan,Hasibe Yenge bize yemek ikram ederken en incesini hazırlıyordu ama “Şu malzeme yemeği daha lezzetli yapar,şu saatte daha zevkli yenilir” diye bizi memnun etmeye çalışırdı hep

Vildan:Ay yemez olaydım Zişan Abla Ne çok başıma kaktın

Zişan:Yediklerin afiyet oldu Vildan Neyse çok önemli de değil zaten Böyle vefasız davranmana üzülüyorum Kaç zamandır sabırla hatanı fark etmeni bekliyorum

Vildan:Çok sıkıldım ama

Zişan:Herkes sıkılabilir Ama yiğitlik kaçmakta değil,gereken yerde gerektiği gibi davranmaya çalışmakta Bak,vefakarca davranabileceğin bir imkan Atalarımız “Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı var” demişler

Vildan:Ay hangi bir kahve içirene karşılık vereyim?

Zişan:Herkes karşılık beklemez zaten Arada bir böyle sevap işleme ortamları olur O zaman da,insanlar sana nasıl iyilik yapıyorlarsa sen de onlara yap Hem Vildan herkesin sana iyilik yapmasını bekliyorsun

Vildan:Zişan Abla artık kimseden beklemeyeceğim

Zişan:Ya ya şimdi buradan kayınvalidene gidip; “Anne senin dolmanı özlemiş çocuklar” diyeceksin değil mi?

Vildan:Ne olmuş canım,babaanneleri,yapsın Bize yapmayıp kime yapacak?

(FON)

Fehiman:Anneciğim,bu Hatice Ablaya ne oldu anlamıyorum Ne telefon açıyor,ne uğruyor

Zişan:İşi gücü var artık,arkadaşları çoğaldı

Fehiman:Olur mu anne? Bize sık sık gelir,gelmediği gün telefon açar, “Canım sıkılıyor” derdi Geçen yolda karşılaştık Senin hastalandığını söyledim,duymadı bile Bir telefon açabilirdi Halbuki bir önceki karşılaşmamızda “Nerelerdesin?” diye sitem etmişti

Zişan:Kızım işi vardır,müsait olmamıştır

Fehiman:Ben özledim anne,hem merak ediyorum

Zişan:Telefon aç bir görüş

Fehiman:Evet ben de öyle düşünüyordum (TUŞ SESLERİ) AlooSelamun aleyküm Nasılsın Hatice Abla?Nereye kaybolduğunu merak ettimEvet,orada olduğunu biliyorum da bizde niye hiç yoksun?Yani bir mazeretin de yokTelefon bile açmıyorsunVefasız mısın? Nasıl söylersin Hatice Abla?Ayy neyse çok şaşırdım,tamam yemeğine bakGüle güle

Zişan:Kızım ne çabuk bozuluyorsun,alış bunlara

Fehiman:Annee bir de diyor ki; “Ben vefasızım”

Zişan:Ooo o zaman hiç üzülme kızım

Fehiman:Niye anne?

Zişan: Niye olacak kızım,ağzıyla itiraf ediyor Vefasız olmasa hiç “Ben vefasızım” der mi?

Fehiman: Doğru söylüyorsun anne “Ben vefasız” desem “Hayır,değilim”diye karşı çıkardı, değil mi?

Zişan: TabiiKızım üzülme,kendine ders çıkar,vefakar davranTanıdığın insanların senin üzerinde hakları olduğunu unutma

Fehiman:Hele iyilerin

Zişan:Evet,Allah bizi bizden iyilerle haşır neşir etsin inşallah Bize de onların iyiliklerini anlayacak feraset versin de vefakar davranabilelim

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com