10-24-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bir Evlenme Nikolay V. Gogol
Bir Evlenme Nikolay V Gogol
Oyunun Adı: Bir Evlenme
Yazan: Nikolay V Gogol
Çevirenler: Melih Cevdet Anday - Erol Güney
AGAFYA TIHONOVNA - Aman yarabbim  Karar vermek ne güç şeymiş  Bir kişi, iki kişi olsa ne ise  Ama dört kişi  Gel de birini seç Nikanor İvanoviç biraz zayıf ama hiç de fena değil İvan Kuzmiç de fena değil Açık konuşmak gerekirse, İvan Pavloviç de biraz şişman ama, pekala gösterişli bir erkek Söyleyin bana ne yapayım? Baltazar Baltazaroviç de değerli bir adam Ah ne zor şey bu karar vermek  Anlatamam, anlatamam Nikonor İvanoviç'in dudaklarını, İvan Kuzmiç'in burnunu alsak  Baltazar Baltazaroviç'in de halini tavrını  Bunun üzerine de İvan Pavloviç'in gösterişini katsak o zaman seçmek kolay olurdu Oysa şimdi düşün, düşün  Vallahi başıma ağrılar girdi Bence en iyisi ad çekmek İşi kısmete bırakmalı Kim çıkarsa kocam o olour Adlarını birer kağıda yazarım Sonra kağıtları kaparım Kısmetim kimse belli olur (Masaya yaklaşır Kağıtla makas alır Kağıtları keser, katlar, bunları yaparken de konuşur ) Ah şu kızlar ne talihsiz  Hele aşık olan kızlar  Erkekler bunu kabul etmezler, anlamak da istemezler Ne ise, hepsi hazır Bunları çantamın içine koyayım Gözlerimi kapayıp çekeyim Ne olursa olsun (Kağıtları çantaya koyar Eliyle karıştırır ) Ah, içime bir korku geldi Allah vere de Nikonor İvanoviç çıksa; ama ne diye o olsun  İvan Kuzmiç daha iyi Peki, İvan Kuzmiç de neden? Ötekilerin ne kusuru var? Hayır, istemem Kim çıkarsa o olsun (Eliyle kağıtları karıştırır ve çantadan yalnız birini değil, hepsini birden çıkarır ) A  hepsi birden çıktı Kalbim çarpıyor  Olmaz, olmaz Yalnız bir tane çekmek lazım (Kağıtları gene çantasına koyar, karıştırır Bu sırada Koçkarev girer Yavaşça ilerleyerek arkasına gelir ) Ah Baltazar Balta  yok canım, Nikonor İvanoviç çıksa Hayır, hayır, istemiyorum Kısmetim ne ise o çıksın
|
|
|