Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinema, Müzik & Online Videolar > Radyo, Sinema ve Tiyatro

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
avukat, davacilar, kişilik, komik, skeç

6 Kişilik Komik Skeç - Avukat Ve Davacilar

Eski 10-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

AVUKAT VE DAVACILAR

(Avukat bürosu dekoru Kişiler: Avukat, Şinasi Bey, Eski Karısı, Yeni karısı, Şinasi’ nin annesi, sekreter)

Avukat: Şuraları da temizle

Sekreter: Temizledim ya!

Avukat: Olsun kızım bir daha temizle, elinde mi kalır yani!

Sekreter: Yok da buralara bal döküp yalayacaksın herhalde, bu kadar temizlettiğine göre…

Avukat: Temizle be! Allah Allah ne kadar geveze oldun sen

Sekreter: Avukatın yanında başka ne olur zaten Avukatın yanında sekreterlik yaparak doktor olmam her halde geveze olurum

Avukat: (Seyircilere) Ya bir sekreteri altı aydan fazla tutmayacaksın, sürekli değiştirmek gerekir bu sekreterleri başa bela bunlar…

Sekreter: Ah bir zamanlar, yani çocukken astronot olup uzaya gitmek isterdim Şu düştüğüm hale bakın, ola ola sekreter oldum

Avukat: Ne olmak istiyordun?

Sekreter: Astronot olmak istiyordum Uzaya gitmek isterdim

Avukat: Astronot olacaktın Ne güzel ülkemizin ilk astronotu olmak istiyordun, ama ömrün yetmeyecek herhalde

Sekreter: Nedenmiş o?

Avukat: Yürüyerek Aya gidebilir misin?

Sekreter: Hayır

Avukat: O zaman astronot da olamazsın (Kapı çalar)

Sekreter: Buyrun hoşgeldiniz

(İçeri Şinasi ve eski karısı girer) ( Şinasi’nin ceketi omzundadır)

Avukat: Hoş geldiniz

Şinasi: Hoş bulduk( Avukatla tokalaşır) (Eski karısı da tokalaşmak için avukata varır Şinasi kızarak)

Şinasi: Geri çekil elin avukatıyla bu ne samimiyet?

Eski karısı: Sana ne! Biz boşandık ve aramızda bir bağ kalmadı

Şinasi: Olabilir Sen yine de çekil otur şuraya

Avukat: Boşandınız Umarım böyle daha mutlusunuzdur

Şinasi: mutluluk ne demek avukatcığım Dünyalar meleği bir kadınla evlendim ve bu kadınla geçen hayatım boşa geçmiş

Eski karısı: Öyle mi senin hayatın içmek dışında zaten hep boştu

Şinasi: Sen konuşma gürültü oluyor Bak millet rahatsız oluyor

Avukat: Hanımefendi siz ne yaptınız? Boşandıktan sonra hayat nasıl?

Eski karısı: Ben de evlendim ve şu anda çalışıyorum Oldukça mutluyum şu anda çalışıyorum Allah kurtarmış

Şinasi: buldun tabi hafif bir koca adamı iç güveysi aldın O ***** da erkeğim diye geziyor ortalıkta

Eski karısı: Seni de gördük Koca olmak dayak atmak değildir Umarım bunu öğrenmişsindir

Şinasi: Kim, ben mi? Ulan beni layt erkek mi sanıyorsun sen Biz bu güne bu gün memleketin has erkeği, esas oğlanıyız Karıya kıza yüz vermek bize yakışmaz Vücut kabul etmez, bünye atar yani

Avukat: Sizin bir de çocuğunuz vardı değil mi?

Eski karısı: Evet şu anda çocuğum okumayı ve yazmayı öğrendi Çarpım tablosunu da babasından iyi biliyor

Şinasi: Bırak onları da çocuğa şimdiden bir top ver çocuk futbotcu olsun

Eski karısı: Ne futbolcusu?

Şinasi: Futbol oynasın çocuk, eline bir tesbih ver benim gibi olsun Hafif olmasın , karısından korkmasın çocuk

Eski karısı: Şinasi Bey hatırlarsan bizim çocuğun hiç karısı olmayacak

Şinasi: Niye? Çocuğun bir problemi mi var?

Eski karısı: Bizim çocuğumuz zaten kız

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 10-24-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Şinasi: Ha! Öyle miydi ya! Bende akıl mı kaldı sanki?

Eski karısı: Sende akıl hiç olmadı ki zaten…

Avukat: Şimdi sorununuz nedir? Size nasıl yardımcı olabilirim

Sinasi: Efendim sorun miras meselesi Mirası paylaşamadık galiba

Avukat: Biliyorsunuz yeni medeni kanuna göre evlilikte kazanılan mallar boşanma halinde ortak olarak paylaşılır

Eski karısı: Ben de aynı şeyi söyledim Ama beyefendi meseleyi buralara kadar getirdi

Şinasi: Avukatçığım pardon konuyla ilgisi yok galiba ama kusura bakma bu sekreter senin mi? Yoksa ödünç mü aldın?

Avukat: ödünç almak ne demek ya?

Şinasi: Bizim eve bir sekreter lazım da Sekreter hanım ben size “merhaba” demiş miydim?

Sekreter: Evet demiştiniz

Şinasi: “Nasılsınız” demiş miydim?

Sekreter: Hayır, demediniz

Şinasi: Diyorum o zaman, nasılsınız?

Sekreter: Tamam ben de cevap veriyorum: “Size ne?”

Şinasi: Ulan bu karı milletine de yüz vermeye gelmiyor Zaten karı dediğin nedir ki? Elinin kiri, yıkayınca çıkar gider

Eski karısı: Evet ama çıkmayanları da var

Şinasi: Neyse ne diyorduk

Eski karısı: Paylaşamadığımız mirastan bahsediyorduk

Şinasi: Arkadaş elimde bir araba var onun da yarısını almak istiyorsun Olmaz ki ya!

Eski karısı: Bu en doğal hakkım, sen para kazanıp bu arabayı alırken kendi başına mıydın? Sen birisiyle evleneceksin, canın sıkılınca, kafan esince onu kapının önüne koyacaksın Yok öyle! Ben kendi hakkımı istiyorum Senin olanları değil, kendime ait olanları istiyorum O arabayı alırken bütün altınlarımı aldın Ben hakkımı istiyorum

Şinasi: Ulan boşandık, her şeyi paylaştık Her şeyin yarısını sana verdim Ulan çorapların bile birer tanesini almışsın Ulan bu çoraplar çifter çifterdir, birini alırsan diğerini nasıl giyeceğim?

Eski karısı: Evet her şeyi adilce paylaştık

Avukat: Evet, çok doğru ve adilce paylaşmışsınız Hayat müşterektir

Şinasi: Sen karışma lan avukat bozuntusu

Sekreter: Lütfen avukat beye hakaret etmeyin, yoksa!

Şinasi: Yoksa ne olur Sen avukatın avukatı mısın? İşine bak Bu kadar da olmaz ki! Benim çoraplarımın birer tanesini aldığı yetmemiş gibi bir de tutmuş kendi kendi çoraplarının birer tanesini bırakmış Ulan ben senin çorabını ne yapayım Bu yaştan sonra adımı mı çıkaracaksın? Zaten kahvede falan rezil oluyorum, çoraplara baksana ( çorapların rengi farklıdır) Fenerbahçe forması gibi

Eski karısı: Ne güzel, yakışmış da

Şinasi: Ne yakışması be! Sekreter hanım ben size “nasılsınız” demiş miydim?

Sekreter: Evet demiştiniz, ben de cevabınızı vermiştim

Şinasi: Ne güzel, demek bana cevap veriyorsunuz Tamam bu cevabınızı karşılıksız bırakmayacağım

Sekreter: Çattık ya! Sizin bir probleminiz mi var?

Şinasi: Evet havuz problemi var çözebilir misiniz?

Eski karısı: Ne diyorduk, ben arabanın da değerinin yarısını istiyorum Yoksa dava açacağım

Avukat: Evet hanımefendi doğru söylüyor

Şinasi: Ulan siz ortak mı çalışıyorsunuz? Her şeyin yarısını verdim Her şeyi paylaştık Hatta çamaşır makinesini aldın, fırını bıraktın Ama ne yazık ki fırında çamaşır yıkayamıyoruz sayende Tek araba var Yarısını nasıl vereceğim sana? Çorap değil ki bu meret, birini versem (Kapı çalar)

Eski karısı:Ben anlamam bu konuda da hakkımı istiyorum

(bu sırada kapı yine çalınır)

Avukat:Git kapıya bak Her kimse içeri alma,dışarıda beklesin

(sekreter çıkarken)

ŞinasiUnutmayacağım

(sekreter sinirle çıkar)

Şinasi:Ulan bu karı milletinin aklı yokSen şimdi arabanın yarısını ne yapacaksınAraba kullanmayı bilmezsin hatta oturmayı bile bilmezsin

Eski karısı:Evet,hiç binmediğim bir arabamız vardıAma yarısını istiyorum

Şinasi:Ah ulan burada kimse olmayacaktıBen sana bir dayak atacaktımBak o zaman araba falan istiyor muydun?

(sekreter girer)

Sekreter:Avukat bey bir hanımefendi geldi ısrarla içeri girmek istiyor

Avukat:Beklesin ya!

Şinasi:İşte karı milleti içeri girmek istiyormuşSizin sopanız falan yok mu?Kov gitsin kimse ya!

(yeni karısı sinirle içeri girer)

Yeni karısı:Kimi kovuyorsunuz sayın şinasi beyler!

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 10-24-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi

Şinasi:Karıcığım!Sen miydin?Ben başka birisi sanmıştım (ayağa kalkar,korkmuştur)Seni kovabilir miyim?Gel buyur şöyle otur!(kendi yerini verir)

Eski karısı:Hoş geldinizBen Şinasi Bey’in eski karısıyım

Şinasi:Evet tanıştırayımYeni karımHatta yeni kocam desem daha doğru olur

(şinasi ayakta beklemektedir)

Avukat:Memnun olduk hanımefendi

Yeni karısı

orun nedir avukat bey?

Şinasi:Ben izah edeyim karıcığım

Yeni karısı:Ben avukata sordum,sana değil Şinasi

Şinasi:Tamam karıcığım

Avukat:Şinasi Bey eski karısıyla mal paylaşımı meselesi sebebiyle burada

Yeni karısı:Şinasi Bey eski karınızın eşyalarını derhal iade et

Şinasi:Tabi karıcığımİstersen donumun yarısını da kesip vereyim

Yeni karısı:Nasıl konuşuyorsun?Hanımefendinin hakkını ver

Eski karısı:Lütfen burada tartışmayınBu işi sakince halledebiliriz

Sekreter:Şinasi Bey bana nasıl olduğumu ısrarla sormayacak mısınız?

Yeni karısı:Şinasi sekretere nasıl olduğunu mu soruyorsun?Sana ne milletin nasıl olduğundan!

Sekreter:Karıcığım sekreter,ama bu sekreter erkek

Yeni karısı:Erkek mi?Bunu neresi erkek?

Şinasi:Aaa!(utanır gibi yapar) erkek değilmiş!Karıcığım erkek olmadığını bilseydim sorar mıydım?

Yeni karısı:Bilmez miyim?

Şinasi:Karıcığım senden başka kadına bakarsam iki gözüm önüme aksın,sen de ye!

Yeni karısı:Aferin

Şinasi

enden başka bir kadına dokunursam iki elim kırılsın sen de ye!

Yeni karısı:Ha şöyle hizaya gel!

Şinasi:Karıcığım senden başka bir kadını verdiği bir şeyi yersem ben kusayımsende ye!

Yeni karısı

açmalama Şinasi!

AvukatŞinasi Bey eskiye bakarak çok mantıklı ve hafif olmuşsunuz

Şinasi:Hafif sensin,ne demek istiyorsun sen avukat bozuntusu yanındaki sekretere mi güveniyorsun?

Yeni karısı:Şinasi,yeter artık saçmalama

Eski karısı:Şinasi Bey ben artık arabadan da sizin hayatınızdan da pay istemiyorumBu gördüklerim benim için yeterli

Şinasi:Ne demek bu şimdi?

Eski karısı:Valla ben sizin bu durumunuzu gördüm ya artık ölmem

Şinasi:**me,*****!

Yeni karısı:Şinasi gereken neyse hallet ve derhal eve gel beni bir daha buraya getirme Tamam mı?

Şinasi:Tabi karıcığım inşallah eve gidişin olur da dönüşün olmazİnşallah eve sağ salim varamazsın

(bu sırada karısı çıkar)

Şinasi:Tamam sen git ben geç gelebilirimBekleme…

Avukat:Çok mutlu olduğunuz her halinizden belliyeni evlilik size yaramış

Şinasi:Ne demezsin!Bu karı kısmı el kiri yıkadın mı çıkar giderAma bizimki yıkasan da çıkmayacak türden

Eski karısı:Ben artık sizden bir şey istemiyorumGerçekten acınacak haldesiniz Size hayatınızda sabır ve mutluluklar diliyorum

Şinasi:Avukatçığım şimdi ben bu karıyı pencereden atsam da araba çarptı desem kaç yıl yatarım

Avukat:Epey yatarsın

Şinasi:Ya böyle giderse ben çok layt olacağımVeya o ev ikimize de dar geliyorNeyse ben karıcığımı fazla bekletmeyeyimNe diyelim etme bulma dünyası!…

(PERDE)

YAZAN: Mevlüt DİKMEN

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com