![]() |
6 Kişilik Komik Skeç - Avukat Ve Davacilar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() 6 Kişilik Komik Skeç - Avukat Ve DavacilarAVUKAT VE DAVACILAR (Avukat bürosu dekoru ![]() Avukat: Şuraları da temizle ![]() Sekreter: Temizledim ya! Avukat: Olsun kızım bir daha temizle, elinde mi kalır yani! Sekreter: Yok da buralara bal döküp yalayacaksın herhalde, bu kadar temizlettiğine göre… Avukat: Temizle be! Allah Allah ne kadar geveze oldun sen ![]() Sekreter: Avukatın yanında başka ne olur zaten ![]() ![]() Avukat: (Seyircilere) Ya bir sekreteri altı aydan fazla tutmayacaksın, sürekli değiştirmek gerekir bu sekreterleri başa bela bunlar… Sekreter: Ah bir zamanlar, yani çocukken astronot olup uzaya gitmek isterdim ![]() ![]() Avukat: Ne olmak istiyordun? Sekreter: Astronot olmak istiyordum ![]() ![]() Avukat: Astronot olacaktın ![]() ![]() Sekreter: Nedenmiş o? Avukat: Yürüyerek Aya gidebilir misin? Sekreter: Hayır ![]() Avukat: O zaman astronot da olamazsın ![]() Sekreter: Buyrun hoşgeldiniz ![]() (İçeri Şinasi ve eski karısı girer ![]() Avukat: Hoş geldiniz ![]() Şinasi: Hoş bulduk ![]() ![]() Şinasi: Geri çekil elin avukatıyla bu ne samimiyet? Eski karısı: Sana ne! Biz boşandık ve aramızda bir bağ kalmadı ![]() Şinasi: Olabilir ![]() ![]() Avukat: Boşandınız ![]() ![]() Şinasi: mutluluk ne demek avukatcığım ![]() ![]() Eski karısı: Öyle mi senin hayatın içmek dışında zaten hep boştu ![]() Şinasi: Sen konuşma gürültü oluyor ![]() ![]() Avukat: Hanımefendi siz ne yaptınız? Boşandıktan sonra hayat nasıl? Eski karısı: Ben de evlendim ve şu anda çalışıyorum ![]() ![]() ![]() Şinasi: buldun tabi hafif bir koca adamı iç güveysi aldın ![]() ![]() Eski karısı: Seni de gördük ![]() ![]() ![]() Şinasi: Kim, ben mi? Ulan beni layt erkek mi sanıyorsun sen ![]() ![]() ![]() ![]() Avukat: Sizin bir de çocuğunuz vardı değil mi? Eski karısı: Evet şu anda çocuğum okumayı ve yazmayı öğrendi ![]() ![]() Şinasi: Bırak onları da çocuğa şimdiden bir top ver çocuk futbotcu olsun ![]() Eski karısı: Ne futbolcusu? Şinasi: Futbol oynasın çocuk, eline bir tesbih ver benim gibi olsun ![]() ![]() Eski karısı: Şinasi Bey hatırlarsan bizim çocuğun hiç karısı olmayacak ![]() Şinasi: Niye? Çocuğun bir problemi mi var? Eski karısı: Bizim çocuğumuz zaten kız ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() 6 Kişilik Komik Skeç - Avukat Ve DavacilarŞinasi: Ha! Öyle miydi ya! Bende akıl mı kaldı sanki? Eski karısı: Sende akıl hiç olmadı ki zaten… Avukat: Şimdi sorununuz nedir? Size nasıl yardımcı olabilirim ![]() Sinasi: Efendim sorun miras meselesi ![]() ![]() Avukat: Biliyorsunuz yeni medeni kanuna göre evlilikte kazanılan mallar boşanma halinde ortak olarak paylaşılır ![]() Eski karısı: Ben de aynı şeyi söyledim ![]() ![]() Şinasi: Avukatçığım pardon konuyla ilgisi yok galiba ama kusura bakma bu sekreter senin mi? Yoksa ödünç mü aldın? Avukat: ödünç almak ne demek ya? Şinasi: Bizim eve bir sekreter lazım da ![]() Sekreter: Evet demiştiniz ![]() Şinasi: “Nasılsınız” demiş miydim? Sekreter: Hayır, demediniz ![]() Şinasi: Diyorum o zaman, nasılsınız? Sekreter: Tamam ben de cevap veriyorum: “Size ne?” Şinasi: Ulan bu karı milletine de yüz vermeye gelmiyor ![]() ![]() Eski karısı: Evet ama çıkmayanları da var ![]() Şinasi: Neyse ne diyorduk ![]() Eski karısı: Paylaşamadığımız mirastan bahsediyorduk ![]() Şinasi: Arkadaş elimde bir araba var onun da yarısını almak istiyorsun ![]() Eski karısı: Bu en doğal hakkım, sen para kazanıp bu arabayı alırken kendi başına mıydın? Sen birisiyle evleneceksin, canın sıkılınca, kafan esince onu kapının önüne koyacaksın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şinasi: Ulan boşandık, her şeyi paylaştık ![]() ![]() ![]() Eski karısı: Evet her şeyi adilce paylaştık ![]() Avukat: Evet, çok doğru ve adilce paylaşmışsınız ![]() ![]() Şinasi: Sen karışma lan avukat bozuntusu ![]() Sekreter: Lütfen avukat beye hakaret etmeyin, yoksa! Şinasi: Yoksa ne olur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Eski karısı: Ne güzel, yakışmış da ![]() Şinasi: Ne yakışması be! Sekreter hanım ben size “nasılsınız” demiş miydim? Sekreter: Evet demiştiniz, ben de cevabınızı vermiştim ![]() Şinasi: Ne güzel, demek bana cevap veriyorsunuz ![]() ![]() Sekreter: Çattık ya! Sizin bir probleminiz mi var? Şinasi: Evet havuz problemi var çözebilir misiniz? Eski karısı: Ne diyorduk, ben arabanın da değerinin yarısını istiyorum ![]() ![]() Avukat: Evet hanımefendi doğru söylüyor ![]() Şinasi: Ulan siz ortak mı çalışıyorsunuz? Her şeyin yarısını verdim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Eski karısı:Ben anlamam bu konuda da hakkımı istiyorum ![]() (bu sırada kapı yine çalınır) Avukat:Git kapıya bak Her kimse içeri alma,dışarıda beklesin (sekreter çıkarken) Şinasi ![]() ![]() (sekreter sinirle çıkar) Şinasi:Ulan bu karı milletinin aklı yok ![]() ![]() Eski karısı:Evet,hiç binmediğim bir arabamız vardı ![]() ![]() Şinasi:Ah ulan burada kimse olmayacaktı ![]() ![]() (sekreter girer) Sekreter:Avukat bey bir hanımefendi geldi ısrarla içeri girmek istiyor ![]() Avukat:Beklesin ya! Şinasi:İşte karı milleti içeri girmek istiyormuş ![]() (yeni karısı sinirle içeri girer) Yeni karısı:Kimi kovuyorsunuz sayın şinasi beyler! |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() 6 Kişilik Komik Skeç - Avukat Ve DavacilarŞinasi:Karıcığım!Sen miydin?Ben başka birisi sanmıştım ![]() ![]() Eski karısı:Hoş geldiniz ![]() ![]() Şinasi:Evet tanıştırayım ![]() ![]() ![]() (şinasi ayakta beklemektedir) Avukat:Memnun olduk hanımefendi ![]() Yeni karısı ![]() orun nedir avukat bey? Şinasi:Ben izah edeyim karıcığım ![]() Yeni karısı:Ben avukata sordum,sana değil Şinasi ![]() Şinasi:Tamam karıcığım ![]() Avukat:Şinasi Bey eski karısıyla mal paylaşımı meselesi sebebiyle burada ![]() Yeni karısı:Şinasi Bey eski karınızın eşyalarını derhal iade et ![]() Şinasi:Tabi karıcığım ![]() ![]() Yeni karısı:Nasıl konuşuyorsun?Hanımefendinin hakkını ver ![]() Eski karısı:Lütfen burada tartışmayın ![]() ![]() Sekreter:Şinasi Bey bana nasıl olduğumu ısrarla sormayacak mısınız? Yeni karısı:Şinasi sekretere nasıl olduğunu mu soruyorsun?Sana ne milletin nasıl olduğundan! Sekreter:Karıcığım sekreter,ama bu sekreter erkek ![]() Yeni karısı:Erkek mi?Bunu neresi erkek? Şinasi:Aaa!(utanır gibi yapar) erkek değilmiş!Karıcığım erkek olmadığını bilseydim sorar mıydım? Yeni karısı:Bilmez miyim? Şinasi:Karıcığım senden başka kadına bakarsam iki gözüm önüme aksın,sen de ye! Yeni karısı:Aferin Şinasi ![]() enden başka bir kadına dokunursam iki elim kırılsın sen de ye! Yeni karısı:Ha şöyle hizaya gel! Şinasi:Karıcığım senden başka bir kadını verdiği bir şeyi yersem ben kusayım ![]() Yeni karısı ![]() açmalama Şinasi! Avukat ![]() ![]() Şinasi:Hafif sensin,ne demek istiyorsun sen avukat bozuntusu yanındaki sekretere mi güveniyorsun? Yeni karısı:Şinasi,yeter artık saçmalama ![]() Eski karısı:Şinasi Bey ben artık arabadan da sizin hayatınızdan da pay istemiyorum ![]() ![]() Şinasi:Ne demek bu şimdi? Eski karısı:Valla ben sizin bu durumunuzu gördüm ya artık ölmem ![]() Şinasi:**me,*****! Yeni karısı:Şinasi gereken neyse hallet ve derhal eve gel beni bir daha buraya getirme ![]() Şinasi:Tabi karıcığım inşallah eve gidişin olur da dönüşün olmaz ![]() ![]() (bu sırada karısı çıkar) Şinasi:Tamam sen git ben geç gelebilirim ![]() Avukat:Çok mutlu olduğunuz her halinizden belli ![]() ![]() Şinasi:Ne demezsin!Bu karı kısmı el kiri yıkadın mı çıkar gider ![]() ![]() Eski karısı:Ben artık sizden bir şey istemiyorum ![]() ![]() ![]() Şinasi:Avukatçığım şimdi ben bu karıyı pencereden atsam da araba çarptı desem kaç yıl yatarım ![]() Avukat:Epey yatarsın ![]() Şinasi:Ya böyle giderse ben çok layt olacağım ![]() ![]() ![]() (PERDE) YAZAN: Mevlüt DİKMEN |
![]() |
![]() |
|