Çöplük Tiyatro Oyunu |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çöplük Tiyatro OyunuÇöplük Tiyatro Oyunu Oyunun Adı: Çöplük Yazan: Turgay Nar AYMELEK - Deseler ki bana, bir canın var ona ver, veririm ![]() ![]() Haço![]() ![]() O da olmasa hepten yalnızlık çöker omuzlarıma![]() ![]() Onsuz ne yaparım ben?![]() Kardeş ne de olsa, anamın yadigarı Etimi yese de kemiklerimi saklar![]() ![]() İnsan yaşadığı yere benzer![]() ![]() Şu genç yaşında yüzünün derisi ne hale geldi![]() ![]() Buruşturulup atılmış bir kağıt parçası gibi![]() ![]() Şu çöplükten ne farkı var?![]() Eller ruhun ağaçlarıdır derdi de anam, aklım almazdı![]() ![]() Nasıl kök salıp dallandığını anlayamaz insan; bir de bakarsın nerdeyse güneşe değecek![]() ![]() O sıcaklığı yavaş yavaş canında duyarsın![]() ![]() Ruhunu şeytana teslim eden ilk canlı yılandır!![]() O yüzden yılanların ne eli ne de ayağı vardır!![]() Bu yıl çöplük yılan kaynıyor!![]() Korkumdan evde süt pişiremiyorum!![]() Kokuyu alan yılan püskürüp geliyor!![]() Geçenlerde biri gelip çöreklenmiş yatağımın yanına!![]() Islığı bir çocuk ağlaması gibiydi, korktum, kaçtım evden hemen!![]() Sonra şet dedim kendi kendime, ya o yılanın gelişinde bir hikmet varsa?!![]() Kimbilir, belki bir günahımız vardır da, o yılan da bizi sınamak için gönderilmiştir!![]() İnsanın aklına olmadık şeyler geliyor!![]() Eve geri dönüp yılana süt vereyim dedim!![]() Bir de gördüm ki derisi yanar döner yılan, ocaktaki ateşe düğüm olmuş, ateşi boğmakta!![]() Ateş, gözlerime baktı, umutsuzdu!![]() Gözleri kan çanağı gibiydi!![]() Yılan, ateşi boğmuştu karşımda!![]() Şurda, çöplüğün tam doğusunda, birkaç gün sonra aynı yılanı tekrar gördüm!![]() Kulakları zümrüt küpeliydi!![]() Beni görür görmez, akıp gitti çöp dağının koynuna!![]() Elim yılan öldürmeye gitmiyor!![]() Belki de yavruları vardı!![]() Çöp makineleri gelince, ne yılan kalacak ne de insan! Geç oldu![]() ![]() Haço!![]() Haço!![]() Kalkın artık!![]() Uyanın!![]() Uyan, uyan artık İsrafil!![]() Börtü böcek uyandı![]() ![]() Bugün çöplüğün öte yanına çöp dökeceklermiş![]() ![]() Haberiniz olsun![]() ![]() ![]() |
|
|
|