|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| balıklar, çocuk, hastalandı, metinleri, skeci, tiyatro |
Çocuk Tiyatro Metinleri - Balıklar Hastalandı Skeçi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çocuk Tiyatro Metinleri - Balıklar Hastalandı SkeçiÇocuk Tiyatro Metinleri - Balıklar hastalandı skeçi (Anaokulu ve 1 sınıf öğrencilerine oyun)AHTAPOT KÖPEK BALIĞI DENİZATI PALYAÇO BALIĞI FOK BALIĞI MÜREKKEP BALIĞI KİRPİ BALIĞI Ahtapot sahneye girer Hasta gibidir![]() AHTAPOT: Ah, ah, ah, karnım ağrıyor Neler oluyor bana?Hamsi girer O da hasta gibidir![]() HAMSİ: Çok karnım ağrıyor, ayrıca başım da dönüyor… AHTAPOT: Aaaa, senin durumun çok kötü Hamsi Kardeş Büzüşmüş daha da küçülmüşsün![]() HAMSİ: Senin de kolların kırışmış Ahtapot, hasta mısın? AHTAPOT: Tam bir haftadır bu hastayım Bu sabah daha da arttı hastalığım![]() HAMSİ: Acaba neden? Köpekbalığı girer ![]() KÖPEKB : Heyyyttt, kim beni hasta yaptı çabuk söylesin Yiyeceğim onu Dişlerim sarardı güzel dişlerim![]() HAMSİ: Aman beni yeme Köpekbalığı Ben de hastayım Beni yersen daha çok hastalanırsın![]() AHTAPOT: Benim de durumum kötü Seni ben hasta etmedim ama yine de yemek istersen al, burada duruyorum Kaçacak gücüm kalmadı![]() KÖPEKB : Seni yiyemem Kolların kırışmış Mideme oturursun![]() Palyaço balığı girer ![]() PALYAÇOB : Ne, midene mi oturur? Mobilyalarını taşımasına yardım edeyim hemen Böylece midende rahat yaşar![]() KÖPEKB : Eyvah Palyaço Balığı geldi Hasta olduğum yetmezmiş gibi bir de bunun şakalarını dinlemem gerekecek İmdaaaatttt![]() PALYAÇOB : Niye imdat diye bağırıyorsun Köpekbalığı? Yoksa korkunç bir köpekbalığı mı gördün?HAMSİ: Ay biraz güldüm hatsallık ağrılarım geçer gibi oldu ![]() AHTAPOT: Benim de ![]() KÖPEKB : Bir daha benimle ilgili bir şakaya gülerseniz dişlerimin ağrısını hissedeceksiniz ben söyleyeyim![]() Hamsi ve Ahtapot korkarlar ![]() PALYAÇOB : Böyle şakalar yaptığıma bakmayın Aslında ben de hastayım İnanmazsanız bakın, dilim yemyeşil oldu![]() KÖPEKB : Yeşil meşil, dilin hala cak cak çalışıyor ya ona bak![]() AHTAPOT: Burada durarak iyileşemeyiz, hemen bir ilaç bulalım ![]() HAMSİ: Doktor Kirpi balığına gidelim O ilaç biliyordur![]() KÖPEKB : Kirpi balığı mı? Ama o ilaç verirken iğne batırıyor![]() PALYAÇOB : Ne oldu Köpekbalığı, iğneden mi korkuyorsun?KÖPEKB : Yok korkmuyorum Ben hiçbir şeyden korkmam![]() Palyaçobalığı şırınga tutar gibi yapar ve Köpekbalığına yaklaşır Köpekbalığı korkar, kaçar Herkes güler![]() KÖPEKB : Tamam tamam iğneden korkuyorum biraz ama bunu kimseye söylemeyin![]() HAMSİ: Şey, söylemeyiz ama sen de sürekli bizi ısırmakla korkutma olur mu? KÖPEKB : Olur, tamam![]() AHTAPOT: Haydi doktora gidelim ![]() Yüzerek ilerlerler Yolda kalemiyle dolaşan Mürekkep balığına rastlarlar![]() MÜREKKEPB : Mürekkebim bitti, hasta oldum galiba![]() HAMSİ: Haydi gel Mürekkepbalığı, doktora gidiyoruz ![]() Birlikte yürürler, Denizatına rastlarlar ![]() DENİZATI: Çok kötü çok kötü, nallarım düştü arkadaşlar, mahvoldum ben ![]() PALYAÇOB : Doktora gidiyoruz Denizatı kardeş Sen de gel![]() DENİZATI: Tamam geliyorum ![]() Biraz daha yürürler ve Fok Balığına rastlarlar ![]() FOKB : Eyvah arkadaşlar Kürküm kirleniyor Lütfen bana yardım edin![]() |
|
Çocuk Tiyatro Metinleri - Balıklar Hastalandı Skeçi |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çocuk Tiyatro Metinleri - Balıklar Hastalandı SkeçiAHTAPOT: Biz edemeyiz Fok kardeş Kafamıza göre ilaç veremeyiz sana Sen de bize katıl, doktora sor derdini![]() FOKB : Çok doğru söyledin, haydi gidelim, çirkinleşiyorum durmadan![]() Sonunda Kirpi Balığına ulaşırlar Bir masa, ilaçlar, stateskop v s![]() KİRPİB : Hoş geldiniz hoş geldiniz buyurun![]() Hep bir ağızdan dertlerini anlatırlar ![]() HEPSİ: Benim krküm kirlendi, benim karnım ağrıyor, dişlerim sarardı, mürekkebim bitti… KİRPİB : Yavaş yavaş, böyle yaparsanız benim başım ağrır önce kendimi iyileştirmem gerekir Şimdi sıraya girin bakalım, ilk kim geliyor![]() KÖPEKB : Ben geliyorum tabii İtirazınız yoksa![]() HEPSİ: Yok canım nende olsun, geç tabii, ilk sensin ![]() KÖPEKB : Hastalandım ben Dişlerim sararıyor![]() KİRPİB : Aç bakalım ağzını… Hmmm… Tamam hastalığını buldum ilacın hazır![]() Masadan şırınga alır ![]() KİRPİB : Gel, iğneni yapayım iyileş![]() KÖPEKB : Ne iğne mi? Başka ilaç yok mu?KİRPİB : Hastalığın başka bir diş hastalığı olsaydı hap verirdim ama bu hastalık iğneyle geçer Haydi gel iğneni yapayım![]() Köpek balığı kaçar Kirpi arkada kovalar Sonunda diğerleri de katılır koşuşturmaya ve Köpek balığını yakalarlar Kirpi iğneyi yapar![]() KİRPİB : Acıdı mı?KÖPEKB : Yok acımadı hiç Boşuna kaçmışım![]() Hep birlikte gülerler ![]() KİRPİB : Şimdi sıra sizde Hemen muayene edeyim sizleri Yalnız arkadaşlar, denizlerimizde hastalıklar arttı, ne yapacağımı bilemiyorum![]() HAMSİ: Çok doğru söylüyorsun, benim bütün arkadaşlarım hasta Hamsiler sağlıklı olmayı unuttu![]() AHTAPOT: Ya bizimkiler Ahtapotlar büzüştüler![]() FOKB : Fok balıkları da artık güzel görünmüyorlar![]() MÜREKKEPB : Mürekkep balıkları da artık yazı yazıp resim yapamıyorlar![]() DENİZATI: Nalsız Denizatı mı olur? Nasıl koşar yüzeriz nalsız? Hepimiz hastalandık ![]() KİRPİB : Merak etmeyin arkadaşlar, hepinize ilacım var Yosunlardan yapıyorum onları ama biliyor musunuz, artık yosunlar da hasta Yakında ilaç da kalmayacak![]() AHTAPOT: Peki bunun sebebi ne? KİRPİB : Ne olacak, insanlar Çeşmelerinden çok su akıyor, suyu boşa harcıyorlar biz balıklara su kalmıyor Su azalınca hastalıklar başlıyor İnsanlar biraz dikkat etseler balıklar hastalanmaz![]() HAMSİ: Haydi çağrı yapalım onlara ![]() HEPSİ: Yapalım yapalım ![]() HEPSİ: Ey insanlar, bu dünya hepimizin, Lütfen suyunuzu dikkatli harcayın Muslukları açık bırakırsanız eğer Önce balıklar sonra siz hastalanırsınız ![]() Yazan: Ümit Kireççi |
|
|
|