![]() |
William Shakespeare Kleopatra Oyunu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() William Shakespeare Kleopatra OyunuWilliam Shakespeare Kleopatra Oyunu KLEOPATRA Varım yoğum burada yazılı; küçük şeyler dışında, Altın, gümüş, mücevher olarak nem varsa Tam değeriyle gösterilmiştir hepsi ![]() Seleucus nerede? ( Seleucus girer ) İşte hazineme bakan; sorun kendisine efendimiz, Başı üzerine yemin ederek söylesin Kendime hiçbir şey ayırmadığımı ![]() (Seleucus bunun doğru olmadığını söyler ) Bak Caesar, bak da gör, zafer nasıl Ardından sürüklüyor herkesi! Benim adamlarım Senin şimdi ![]() ![]() Bu Seleucus' un nankörlüğü kudurtuyor beni ![]() Ah seni köle, parayla sevişenlere güvenmek! Gibi bir şeymiş demek sana güvenmek! Ne kaçıyorsun geri? Kaçarsın ya! ama bil ki, Kanat bile taksalar,yakalar oyarım o gözleri ben ![]() Seni köle, seni yüreksiz kalleş, satılık köpek, Alçakların alçağı seni! Ah Caesar, ne acı yüzkarası bu ? Sen yücelerden inip beni görmeye gelmişsin, Sultanlığınla ben zavallıya zarar vermişsin, Kendi adamımsa, bunca ağır utançlarıma Bir utanç daha ekliyor hainliğiyle ![]() Dile iyi yürekli Caesar, diyelim ki Bazı kadın süsleri ayırmışım kendime, Değersiz oyuncaklar ![]() Verebileceğimiz şeyler, ya da diyelim Livia'nın, Octavia'nın desteklerini kazanmak için Kendilerine sunmayı kurduğum Daha değerli birkaç hediye saklamışım bir yana ![]() Bunu suç diye ele vermeye kalkmalı mıydı Ekmeğimi yemiş bir adam? ( Seleucus'a ) Git buradan, rica ederim; tutuşacak yoksa, Karabahtımın külleri içindeki öfkem ![]() Bir insan olsan, acımazlık edemezdin bana ![]() Dünya bilsin ki, biz en büyükler Başkalarının yaptıklarıyla kötüleniriz ![]() Düştüğümüz zaman da bizim sırtımıza yüklenir Başkalarının sorumlulukları ![]() Acınacak insanların bu yüzden ![]() |
![]() |
![]() |
|