![]() |
4 Kişilik Tiyatro Oyunu - Can Ali |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() 4 Kişilik Tiyatro Oyunu - Can Ali4 Kişilik Tiyatro Oyunu - Can Ali (Anne Canali Haşim Yeşim ve beş bebek kahvaltı yapıyorlardır ![]() ![]() HAŞİM:Anaa!Yeşim bana vurdu ![]() YEŞİM:Yalan söylüyor ana asıl Haşim bana vurdu ![]() ANNE ![]() HAŞİM:Ana ya babama ne küfrediyorsun ANNE:Yalan mıdır?Babanda eşşektir sende (Baba içeri girer herkes ayağa kalkar ![]() ![]() BABA:Nedir yav bu bağrış çağrış? ANNE:Heeç şu sıpalar kavga ediyor ![]() YEŞİM:Ana köye öğretmen gelmiş ![]() BABA:Ne okulu okuyupta ne yapacan otur oturduğun yerde ANNE:Okuyacak tabi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() BABA:Ne zamandır benim lafımın üstüne laf söyleni bu evde ![]() ![]() ANNE:Okuyacaktır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() BABA:eyi eyi anladık düşünek bağalım ![]() ![]() ![]() (Çocuklar tarlaya gider ![]() BABA:Yav hanım Canali askere gidecek ![]() ![]() ![]() ![]() ANNE ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() BABA:Yooh işte bunu kabul edemem ![]() ![]() ![]() (Müzikle perde kapanır) |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() 4 Kişilik Tiyatro Oyunu - Can Ali2 ![]() (Canali ve sevgilisi Piraye parkta başbaşa oturuyorlardır ![]() CANALİ:Pirayem beni özlemişmisen? PİRAYE:Nasıl özlemem Canalim ![]() ![]() ![]() ![]() CANALİ:Varsın ölüm senin için olsun be gülüm ![]() ![]() PİRAYE:Gerçek mi söylüyon?Canalim CANALİ:He gız gerçek ![]() ![]() PİRAYE:Ama seni bakkalın gızıyla konuşurken görmüşler ![]() CANALİ:Yaa!Peki başka bi şey görmüşler mi? PİRAYE:Yok o kadar görmüşler ![]() CANALİ:Ohh! Şey pirayem inandın mı yoksa PİRAYE:Yok heç inanırmıyım Canalim ![]() CANALİ:Gız Piraye hele bi elini ver ![]() PİRAYE:(Tek elini uzatır)Canalim diğer elimide vereyim mi* CANALİ:Yok şimdilik bu kadar yeter ![]() PİRAYE:Ula hayvan bakma yüzüme utanıyom ![]() ![]() ![]() CANALİ:Niye olmasın ki kalk hadi (Ferdi Tayfur’un ‘Çiçekler Açsın’ şarkısı çalar ![]() ![]() ![]() ![]() PİRAYE’NİN BABASI:Ula namıssızlar ne yaparsınız siz burda? PİRAYE:Eyvah babam! PİRAYE’NİN BABASI:Gitti namıs nerde ulan benim silahım vuracağım bu namıssızları PİRAYE:Yapma bubam nolur CANALİ:Biz birbirimizi severik Rıza ağam ![]() PİRAYE’NİN BABASI:Ula birde konuşurlar ![]() ![]() ![]() PİRAYE:Yapma bubam ![]() CANALİ:Gözünün şapağını yiym Rıza emmi kıyma bize ![]() (Müzikle perde kapanır ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() 4 Kişilik Tiyatro Oyunu - Can Ali3 ![]() (Kadınlar ırmağın kenarında çamaşır yıkıyorlardır ![]() AYÇA:Gıız Piraye buban seni Canali’yle basmış öyle mi? PİRAYE:He gız sorma anam yetişti de kurtulduk elinden TÜRKAN:Napıyordunuz oğlanla anlat hele PİRAYE:Ama yemin verin kimseye söylemeyeceğinize ![]() ÖZLEM:Anlat hele gız biz bizeyiz şurda PİRAYE:Elimi tuttu ![]() (Kızların hepsi hiiii diye bağırır ![]() AYÇA:İkisinide mi? PİRAYE:Yok birini tuttu ![]() TÜRKAN:Gız Ayça ne şaştın bu kadar senin hiç yavuklun olmadı mı? AYÇA ![]() ÖZLEM ![]() AYÇA:Geçen yıl gelen öğretmen vardı ya (Kızların hepsi birden bağırarak)Eeeeee! AYÇA:İşte o ![]() ÖZLEM:Peki nasıl oldu? AYÇA:Benim gardaşımın oğretmeniydi ![]() ![]() (Kızların hepsi)Eeeeeeee! AYÇA:Ne eeesi hepsi bu daha ne olsun ![]() PİRAYE:Peki nasıl anladın seni sevdiğini? AYÇA:Hangi erkek bu köyde kadına teşekkür eder ki? TÜRKAN: Piraye sen şu Canali var ya ona çok güvenme PİRAYE:Ne diyon sen kıskanç karı ![]() TÜRKAN:Ben senin nereni kıskanacam sidikli ![]() PİRAYE ![]() TÜRKAN:Ben mi sümüklüyüm?Heeçte sümüklü değilem birkerem uydurursun ![]() AYÇA: ( arkadan Türkan’a dokunarak)Ben gördüm aha buraya kadar akmıştı TÜRKAN ![]() en karışma(Piraye’ye dönerek)Şimdi ben senin saçını yolmaz mıyım? (Kavga başlar) (Müzikle perde kapanır) |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() 4 Kişilik Tiyatro Oyunu - Can Ali4 ![]() (Baba tek başına oturuyordur) BABA:Oğlum Haşim buraya gel ![]() (Haşim içeri girer) HAŞİM:Buyur baba ![]() BABA:Oğul sen artık büyüdün ![]() ![]() ![]() HAŞİM:Eeeeee! BABA:Hani şu Cırık Hasan var ya işte onun dedesinin dedesinin dedesinin… HAŞİM:Of babaya yine başladık konuya gel nolmuş? BABA:İşte o Cırık Hasan’ın dedesi bizim dedemizin eşeğine tekme atmış ![]() HAŞİM:Vay namussuz hemen gideyim ben de onların eşeğine tekme atayım ![]() BABA ![]() HAŞİM:Merak etme sen baba bu işi bitmiş bil ![]() (Müzikle perde kapanır) 5 ![]() (Cırık Hasan ölmüştür ![]() ![]() CIRIK HASAN’IN KARISI:Oyy yiğidim cırığım ben sensiz naparım 12 çocukla nasıl kıydılar sana ![]() ![]() (İmam namaza başlar) İMAM:Ey ahali rahmetliyi nasıl bilirdiniz?İyi diyorsanız 3020’ye kötü diyorsanız 3022’ye kısa mesaj gönderin ![]() (İmam ve arkadakiler cep telefonlarını çıkarıp mesaj atarlar ![]() (Müzikle perde kapanır ![]() 6 ![]() (Anne ve baba oturuyorlardır ![]() ![]() CANALİ:Ana baba ben gidiyorum ![]() BABA ![]() (Canali babasının elini öper ![]() CANALİ:Ana sen bir şey demeyecek misin? ANNE:Ne diyeyim yiğidim sen bu ülkenin evladısın bu ülkede karnın doydu bu ülkede düğünlerimiz oldu davullarımız çaldı bu ülkede su içtik hava soluduk ![]() ![]() ![]() CANALİ:(Annesinin elini öper ![]() ![]() ![]() ![]() ANNE:Oğul dönersen başım üstüne eğer ölürsen vatan sağolsun ![]() ![]() ![]() (Müzikle perde kapanır ![]() 7 ![]() (Canali ve Piraye buluşmuşlardır ![]() PİRAYE ![]() CANALİ:Mecburum Pirayem vatan borcu bu ![]() PİRAYE:Ya ben napacam? CANALİ:Bekleyeceksin başın dik alnın ak bekleyeceksin ![]() PİRAYE:(Ağlayarak)Beklerim tabi bir ömür beklerim ![]() CANALİ:Pirayem eğer ölürsem… PİRAYE:(Eliyle Canali’nin ağzını kapayarak)Hişşş!deme öyle güle güle git güle güle gel ![]() CANALİ:Pirayem kırçiçeği kokulum hoşça kal ![]() ![]() (Müzikle perde kapanır ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() 4 Kişilik Tiyatro Oyunu - Can Ali8 ![]() (Canali asker ocağındadır ![]() ![]() CANALİ:Berkant demek İstanbullusun ha ben orayı hiç görmedim ![]() ![]() BERKANT:Ben de Hakkari’yi hiç görmedim ![]() CANALİ:İstanbul yedi tepeymiş öyle mi peki yavuklun var mı? BERKANT ![]() CANALİ:Benim de var biz de evleneceğiz ![]() BERKANT:Evet doğru ![]() CANALİ:Kocaman bir köprüsü varmış doğru mu?Şehrin yarısı Avrupadaymış doğru mu?(Berkant uyuklamaya başlar ![]() ![]() KOMUTAN: Bölük hemen hazırlan çatışma çıkmış dağda BERKANT ![]() KOMUTAN:Ne o beyim rahatsız ettim herhalde hemen kalkın dedim size askerlik yan gelip yatma yeri değildir ![]() (Müzikle perde kapanır ![]() 9 ![]() (Anne ve baba uyuyordur ![]() ![]() ![]() (Canali elini annesine uzatır ve ana bırakma beni nolur diyerek yalvarır ![]() ![]() (Perde kapanır ![]() (Anne telaşla uyanır ![]() BABA:(uyanıp kalkarak)Noldu hanım? ANNE ![]() (Kapı çalar) BABA:Bu saatte kimdir hayırdır iyişallah! (Anne kapıyı açar ![]() ASKER:Canali Haydar’ın evi burası mı? ANNE:Burasıdır ![]() ASKER:Başınız sağolsun (Anne sahnenin önüne gelerek dizlerinin üzerine düşer ![]() ![]() YAZAN:EMEL DOĞAN |
![]() |
![]() |
|