![]() |
Üç Nesil Altı Esir Skeç, Üç Nesil Altı Esir Tiyatro Metni |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Üç Nesil Altı Esir Skeç, Üç Nesil Altı Esir Tiyatro MetniÜç Nesil Altı Esir Skeç, Üç Nesil Altı Esir Tiyatro Metni 1 ![]() (Hikmet Bey ve Mürüvvet Hanım sohbet ediyorlardır ![]() MÜRÜVVET HANIM:Eeee Hikmet Bey!Yetiştir büyüt seni böyle yalnız başına bıraksınlar ![]() HİKMET BEY:(Kulağını tutarak)Ne diyorsun hanım? MÜRÜVVET HANIM:Yalnız kaldık diyorum yalnız! HİKMET BEY:Niye yalnız kalalım oğlumuzun evindeyiz işte ![]() MÜRÜVVET HANIM:Oğul evi dediğin gelin evidir ![]() ![]() HİKMET BEY:Neyi sattılar? MÜRÜVVET HANIM satmadılar attılar attılar ![]() (Süreyya yani gelin içeri girer ![]() SÜREYYA:Yavaş yavaş sofrayı hazırlayayım bari ![]() ![]() (Kapı çalar ![]() ![]() MÜRÜVVET HANIM:(Gelinini itekleyerek)Hoş geldin oğlum ![]() SÜREYYA:(Kaynanasını itekleyerek)Hoş geldin Nejatcığım ![]() NEJAT:Offf!Yeter anne yeter süreyya işten her geldiğimde bu manzarayla karşılaşmak zorunda mıyım?Üzerime saldıran iki kadın ![]() SÜREYYA:Anneni görmüyor musun?(Annesine dönerek)Ya sen git kendi kocana sarılsana ![]() NEJAT:Tamam Süreyya yeter ![]() SÜREYYA:Hazır Nejat hemen sofrayı kurarım ![]() (Müzikle perde kapanır) 2 ![]() (Aile yemek masasındadırlar) NEJAT süreyya Pelin nerde yemeğe gelmeyecek mi? MÜRÜVVET HANIM:Kızın yüzünü gördüğümüz mü var a oğlum ![]() ![]() SÜREYYA:Aman anne kızın derslerden başını kaldırdığı mı var? HİKMET BEY:Bizim zamanımızda böyle miydi?Büyüklere hürmet ederdik önümüzü iliklerdik ![]() (Pelin sahneye gelir ![]() PELİN:Hey millet!Naber? NEJAT:Kızım nerdesin sen insan babam geldi yanına gideyim hoş geldin diyeyim demez mi? PELİN:Amaan babişko bırak şimdi bunları ![]() ![]() ![]() SÜREYYA:Ne evlenmesi ne diyorsun sen kızım (başını tutarak) Ohh Allah’ım! NEJAT:Nolamaz yapamazsın bunu HİKMET BEY:Bizim zamanımızda (bilgi yelpazesi ![]() MÜRÜVVET HANIM:İnsan büyüklere danışmaz mı rızalarını almaz mı? PELİN:Eeee!Ne diyorsunz siz ya ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() SÜREYYA:Yeter!Duymak istemiyorum ![]() ![]() ![]() ![]() NEJAT Süreyya Süreyya!gitme(arkasından koşar) (Müzikle perde kapanır) 3 ![]() NEJAT süreyya nerde kaldı bunlar? SÜREYYA:Bilmiyorum Nejat bilmiyorum bilmiyorum HİKMET BEY:Bizim zamanımızda büyükler bekletilir miydi hiç? MÜRÜVVET HANIM:Bakalım damat nasıl helal süt emmiş mi?mert mi?çalışkan mı?tanıyalım ![]() ![]() PELİN:Hey millet işte karşınızda Tolga! (Tolga metalik müzik eşlğinde içeri girer ![]() TOLGA Selam millet ben damat ![]() PELİN:Tolgacığım seni ailemle tanıştırayım ![]() ![]() TOLGA:Ne güzel ailen var internet adresi gibi (Pelin ve tolga gülüşürler ![]() TOLGA:(Nejat Bey’in omuzuna vurarak)Naber babalık (Süreyya ve Mürüvvet Hanım’ın elini öper ![]() ![]() Hey moruk nasıl gidiyor? SÜREYYA:Tolga oğlum buyrun yemeğe geçelim ![]() NEJAT:Oğlum ne iş yapıyorsunuz? TOLGA:Ben pek çalışmam sağolsun peder beyin paraları yetiyor bana ![]() MÜRÜVVET:Tolga oğlum babanız anneniz neden gelmedi? TOLGA:Onlar Avrupa seyahatine çıktılar ![]() NEJAT:Evleneceğinizden haberleri var mı? TOLGA:Birara söylerim takma kafanı ![]() HİKMET BEY:Peki efendi oğlum bir büyüğünde mi yok? TOLGA:Vaay titrek dede sen neler düşünüyorsun böyle ya Pelin ne matrak ailen var senin PELİN Sıkıştırmayın aşkımı ![]() ![]() SÜREYYA:Nejat Nejat benim duyduklarımı sen de duyuyor musun? NEJAT:Kızım neler söylüyorsun? Evleneceğim dedin kabul ettik ![]() HİKMET BEY:Ne diyorlar Mürüvvet Hanım duymuyorum ![]() MÜRÜVVET HANIM:Ne düğünü Hikmet Beyciğim kız ecnebilere özenmiş ![]() HİKMET BEY:Ah ah bizim zamanımızda kızlar büyüklerin sözünden çıkar mıydı? PELİN:Off ya yine başladık niye beni kimse anlamıyor bu evde TOLGA:Bu evde kimse birbirini anlamıyor herkes kendi çağının esiri olmuş PELİN:Ne o Tolga bırak bu entelektüel havaları lütfen ![]() ![]() TOLGA:Ben sizi başbaşa bırakayım en iyisi ![]() NEJAT:Nereye daha bir şey konuşamadık SÜREYYA:Ay bu ne biçim iştir hiçbir şey anlamadım ![]() TOLGA:Başlama yine titrek dede bu ne stres böyle relax relax döncem size baay ![]() (Müzikle perde kapanır ![]() 4 ![]() (Mürüvvet Hanım ve Hikmet Bey başbaşa oturuyorlardır ![]() MÜRÜVVET HANIM:Eeee Hikmet Bey devir çok değişmiş ![]() ![]() HİKMET BEY:İkiside Mürüvvet Hanım ikiside ![]() ![]() ![]() MÜRÜVVET HANIM:Hatırlar mısın?Hikmet Bey gençliğimizde seninle mehtaplı gecelerde musiki dinlerdik ![]() (müzikle perde kapanır) 5 ![]() (Nejat ve Süreyya başbaşa oturuyorlardır) NEJAT:Nen var Süreyya? SÜREYYA:Ah Nejat mazimizi düşünüyordum ![]() NEJAT:Baban fakir ama gururlu olan bana evlenebilirsiniz dediğinde öyle mesud olmuştum ki ![]() SÜREYYA:Nejat kızımız bedbaht olacak diye çok korkuyorum ![]() NEJAT Düşünme bunları sen sevgilim ![]() ![]() SÜREYYA Deli misiniz kuzum?Nasıl unuturum ![]() (müzikle perde kapanır) 6 ![]() (Pelin ve Tolga başbaşa oturuyorlardır) PELİN:(Telefonda konuşuyordur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() TOLGA:Pelin biliyor musun seni manyak gibi seviyorum ![]() PELİN:Ay bende seni seviyorum gerzek şey ![]() TOLGA Sana bir şarkı dinleteceğim ![]() ![]() (Giren rack şarkıyla kafalarını sallamaya başlarlar) (Müzikle perde kapanır) |
![]() |
![]() |
|