![]() |
Uzaylı Tiyatro Metni, Uzaylı Skeç |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Uzaylı Tiyatro Metni, Uzaylı SkeçUzaylı Tiyatro Metni, Uzaylı Skeç (Bir otogarın önünde iki adam konuşmaktadırlar fakat bunlardan biri uzaylı olduğunu iddaa etmektedir ![]() not: Cevdet, doğu aksanıyla konuşur Sedat:İstanbul aksanıyla konuşur Cevdet: off sonunda geldim be hey gidi taşı toprağı altın istanbul ![]() ![]() Sedat:selamın aleyküm ![]() Cevdet:aleyküm selam(biraz beklereler)bak şerefsizlere yav yazık yav gencecik çocuğu öldürmüşler Sedat:neden Cevdet:töre yüzünden abicim yaa bizim oralarda çok oluyor böyle şeyler ![]() Sedat:sizin oralar Cevdet:abi ben Mardinden geliyorum Sedat:Neden mardin den geldiniz bence orası çok güzel bir yer Cevdet:güzel olmasına güzel de abicim para sıkıntısı,çoluk çocuk anlarsın ya işte,mardinde işsiz sayısı çok fazla,o yüzden bizim gibilerin ekmek kapısı istanbuldur Sedat:anlıyorum Cevdet:Abi sen nerelisin,adın ne? Sedat:ben skorpoa gezegeninden Sedat(elini uzatır) Cevdet ne poa? Sedat:skorpoa jüpiterin taa arkalarda Cevdet ![]() Sedat:ne içmesi Cevdet:bende onu soruyorum ne içmesi? Sedat:Allah’ım nasıl tahmin edemedim ![]() Ama bu doğru ben her yaz gelirim buraya Cevdet:he he bende her yaz gelirim yazlık var az ötede gidelim mi? Allah ım yarrabim sen güneşin zararlı ışınların koru bizi yarabbim güneş kafaya vurdu senin herhalde Sedat:yahu neden inanmıyorsun bana Cevdet:neden inanıyım?bak bizim Mardin de adamın biride böyle uzaylıyım diye geziyordu Sedat:ee sonra Cevdet:sonra bir daha hiç gezemedi Sedat(biraz çekinir ama belli etmez)bak gerçekten ben Türkiye’yi çok seviyorum çünkü gezegeninizden gezilecek en güzel yer burası ama her geldiğimde daha bir mahvolmuş ve kirlenmiş görüyorum Cevdet:e abicim niye geliyorsun o zaman gelme Sedat:yanlış anlama sizi karalamak yada sizi incitmek için söylemiyorum bu sözleri bu gezegene bu ülkeye gelmemin en büyük sebebi insanlarının cana yakın olması misafirperver olması ama maalesef kendi aralarında çok acımasızlar sadece turistlere böyleler nedense ben Türkiye’ye turist gibi geliyorum herkes daha sıcak kanlı oluyor sanki,tabi alışverişlerde esnaftan kazık yiyoruz ama olsun Cevdet:abi sen hangi takımlısın Sedat:yoo ben takım tutmam çünkü takım tutmak savaşmak ile aynı terim içeriyor ve sizler kendinizin olmayan şeyler için bile ölmeyi göze alıyorsunuz birbirinizden neden bu kadar nefret ediyorsunuz anlamıyorum doğrusu,ama bir huyunuzu çok seviyorum vatanı için ölmeye o kadar hazırsınız ki gerçekten bu huyunuza biz uzayda bir anlam veremiyoruz fakat öleceğinzi yerde biraz değer verseniz şuan ileri seviyeydiniz Cevdet:abi sen kaç yaşındasın Sedat:1100 Cevdet:bak gene sallıyorsun ben sana nasıl inanıyım ki şimdi hadi 100 200 neyse filmlerde de duyuyoruz fakat 1000 deyince benimde sana benim yaşımda 5000 ama daha yolun yarısındayım diyesim geliyor vallahi Sedat:ama sizin gezegeninize göre 1100 çünkü sizin gezegeniz bizim gezenimizin tam 30 katı hızla dönüyor,yani ben şuan bizim gezene göre 36 yaşındayım Cevdet:bak beni kandırmıyorsun değil mi ben pek çarpma bölme bilmem ha ona göre ![]() Sedat:yok gerçekten kandırmıyorum inan bana istersen seni gezegenimize götürebilirim Cevdet:yok ağabey aman şimdi ben orada düşer bayılırım benim astım var nefes artar ![]() Sedat:yok siz bizim gezegenimizi şuandaki teknoljinizle bulamazsınız zaten sizin dünyanızdan pek bir farkı yoktur ama atmosferi biraz farklıdır buraya nazaran Cevdet:ağabey sen evli misin? Sedat:yok Cevdet:yani 1100 sene de bi karı bulamadıysan bravo ağabey Sedat:sen |
![]() |
![]() |
![]() |
Uzaylı Tiyatro Metni, Uzaylı Skeç |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Uzaylı Tiyatro Metni, Uzaylı SkeçCevdet:tabi abi ben 15 yaşında evlendim 5 tane çocuk var ![]() Sedat:yaşın kaç? Cevdet:20 Sedat:ilginç Cevdet:yav ağabey senin bu dünyada tanıdıkların var mı Sedat:tabiii dolu fatih sultan mehmet ![]() ![]() ![]() Cevdet:bak gene sallıyorsun ama abicim lütfen yaa sende bi salllıyorsun taa skorpoa ya gidiyor ama yapma gözünü seviyim Sedat:yok ciddi söylüyorm oda benim uzaylı olduğu duyunca kılıcını vurup beni öldürmek istedi tabi kılıç işlemeyince inanmak zorunda kaldı Cevdet:hakketen mi? Sedat:siz dünyalıların algıları ne kadar birbirine benziyor aynı yapıda robotlar gibisiniz kime söylediysem bu cevabı verdi Cevdet:eee Sedat:daha sonra o gece öyle bir konuşttuk ki bana istanbulu aldığı günü anlattı gözleri doldu ve gözyaşları aktığında o kadar şaşırmıştım ki duygusallık size Allahın bir lütfu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cevdet:abi sen peki ajda pekkanı tanıyor musun? çok çetin bir parçadır ha Sedat:bilmem ilgimi pek çekmedi onun gibiler bizim gezengende mevcut ben daha değişik insanlarla tanışmak için geliyorum bu gezegene Cevdeteki sen Türkçeyi nerden öğrendin Sedat:bizde özel dil makinelari var onu kafamıza taktığımızda istediğimiz dili öğrenebiliyoruz Cevdet:bende takabilir miyim ağabey Sedat:sen hangi dili öğrenmek istiyorsun Cevdet:Türkçeyi ağabey,ilkokulda hocamdan çok dayak yedim hoca şimdi bize zamirleri öğretirdi sen bilir misin zamir ne?(kafa sallar)hah bende sana yı hep siye derdim meğersim sanaymış o sana diyor ben siye ![]() ![]() ![]() ![]() Sedat(güler):çok ilginç Cevdet(sigara yakar)içer misin ağabey Sedat:yoo nedense kendinize zarar veren şeylerden zevk alıyorsunuz;uyuşturucu,eroin,tiner,sigara çok ilginç yaratıklarsınız ![]() ![]() ![]() Cevdet(sigarayı yakar):ağabey aslında şu söylediklerini dünya da sigara içenlere söyle katılmayacak insan yoktur ama alayı günde 2 paket sigara içer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sedat:dedim ya burayı özlüyorum eski günleri yad ediyorum,fatih’in mevlanın yavuzun ve birsürü arkadaşımın mezarına ziyarete geliyorum ![]() ![]() ![]() ![]() Cevdet:sen cem yılmazı tanırsın o zaman?çok severim kendisini bir tanedir yav Sedat:evet birkaç sefer konuşamaya çalıştım bizimle çok alay ediyor ama ne yalan söylüyüm çok komik bir adam bir gün stand-up şovunda sonra konuşmayı denedim sonra uzaylı olduğumu söyleyince gülme krizine girdi anlattıkça gülüyordu herhalde tek inandıramaycağım insan o ![]() Cevdet:siktir git ulan!!!yav ağabeycim sen niye her yerde uzaylıyım diyorsun manyak mısın? Sedat:yoo hiçbir zaman çekinmem çünkü benim yine sizden öğrendiğim bir şey var ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cevdet:yav gel sinirlenme bak şurada çay bahçesi var galiba gidelim de ben sana bir çay ısmarlayım sen niye sinirleniyorsun yavv ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sedat:ertesi günü(gülerler) |
![]() |
![]() |
|