![]() |
Anneler Günü İle İlgili Skeç Tiyatro Metni |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Anneler Günü İle İlgili Skeç Tiyatro MetniAnneler Günü ile ilgili skeç tiyatro metni Sınıf ortamı ![]() ![]() iki kız öğrenci kendi aralarında konuşmaktadır ![]() SELİN- Neyin var Ayşe? Bugün çok dalgınsın ![]() AYŞE- Bi’şey yok… SELİN- Hadi canım, ben seni bilmez miyim? Bal gibi üzgünsün işte… AYŞE- Selin, sen benim en iyi arkadaşımsın değil mi? SELİN- Tabi en iyi arkadaşınım ![]() AYŞE-( Önüne bakarak) Selin, galiba annemle babam ayrılacaklar… SELİN-( Heyecanla) Gerçekten mi? Nerden biliyorsun? Annen mi söyledi? AYŞE- Hayır, annem söylemedi ![]() ![]() ![]() ![]() Bu durumu ona nasıl açıklayacağız?” diye sordu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() SELİN- Canım arkadaşım benim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() AYŞE-( Başını sıradan kaldırır) Ama Selin, sen her zaman bana “anneme gidiyorum, babamı özlüyorum; babama gidiyorum, annemi özlüyorum” demez misin? Ben okuldan eve gittiğimde beni annemin karşılamasına, akşam olunca da babamın işten gelip birlikte yemeğe oturmamıza öyle alıştım ki! Ben, ikisini de aynı evde görmek istiyorum ![]() SELİN- Haklısın…( Birden sinirlenir) Hiç anlamıyorum şu anne babaları ![]() ![]() AYŞE- Tabi ya, niye masallardaki gibi olmuyor? Anneler, babalar ve çocuklar ömür boyu mutlu mutlu yaşamıyorlar? SELİN- Kızım, masal bu masal ![]() ( Bu arada yanlarına arkadaşları Didem yaklaşır ![]() ![]() DİDEM- Hadi koşmaca oynayalım AYŞE- Yok Didem ![]() ![]() DİDEM- Neyiniz var? Bana küstünüz mü? AYŞE- Yok canım, niye küselim? Ben biraz yorgunum da… DİDEM- İyi, zaten benim de oynamaya isteğim yoktu ![]() SELİN- Otur tabi ![]() DİDEM- Çocuklar, biliyor musunuz? Yarın Anneler Günü…Ben anneler gününden nefret ediyorum! Niye böyle bir gün yaparlar ki! Annesi olmayan çocukları niye düşünmezler? SELİN- Canım benim ![]() ![]() ![]() ![]() DİDEM- Evet, aslında doğru; ama ben Serpil annemi çok sevmeme rağmen annemin de hayatta olmasını isterdim ![]() AYŞE- Yani annen baban ayrılsalardı bile mi? DİDEM- Elbette ![]() ![]() ![]() AYŞE- Haklısın Didem ![]() ![]() DİDEM- Sen neden üzülüyorsun ki? Senin annen de baban da ayrı değiller ![]() AYŞE- Boşver( Arkadaşı Didemi öper) Sonra anlatırım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() DİDEM- Kitap…( Gülerek) Tam bir kitap kurdu o… O kadar çok okuyor ki… Eminim gözlükleri bu yüzden takıyor ![]() ![]() AYŞE- Akıllım hiç olur mu? Öyle olsaydı Türkiye’de insanların hiç gözlük takmaması gerekirdi ![]() ![]() DİDEM- Doğru… Bak öğretmenimiz de çok kitap okuyor; ama gözlük takmıyor ![]() ![]() ( Hep birlikte gülerler) ( Zil çalar ![]() ![]() ![]() ÖĞRETMEN- Beslenmelerinizi yediniz mi çocuklar? SINIF- Eveeeet ! ÖĞRETMEN- Aferin size ![]() SINIF- Eveeet öğretmenim! ÖĞRETMEN- Çocuklar, canlıların hepsi faydalı değildir ![]() ![]() ![]() ALİ- Öğretmenim, annem bana kızdığı zaman hep “mikrop” der ![]() ( Bütün sınıf güler) ÖĞRETMEN- Bilemem Ali, en iyisi sen bunu annene sor ![]() GÖKTUĞ- Öğretmenim, annem bana da “ sen benim ilk gözağrımsın” der ![]() ÖĞRETMEN- ( Güler) Hayır oğlum ![]() ![]() BURCU- Öğretmenim, babam: “ Anneler Günü para harcamak için uydurulmuş bir gündür ![]() ![]() ÖĞRETMEN- Çocuklar, böyle bir günde parayla hediye almak zorunda değilsiniz ki… Önemli olan bu günde annenizi bir şekilde mutlu etmek ![]() BAŞAK- Öğretmenim, doğru söylüyorsunuz ![]() ![]() ![]() ÖĞRETMEN- Kızım, simit satmak kötü bir şey değil ki… Hem zaten Hasan okul dönüşü satıyor simitlerini ![]() BAŞAK- Onu anlatıyorum öğretmenim… Hasan bugün her zamankinden daha çok simit satıp, annesine hediye almak istiyormuş… Onun için bugün gelmedi ![]() ÖĞRETMEN- Hasan hem çalışkan hem de akıllı bir çocuk ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() DİDEM- Öğretmenim, ben anneme kitap alacağım olur mu? ÖĞRETMEN- Niye olmasın? Ancak kitap seçimini babanla birlikte yaparsan daha iyi olur ![]() BİRCE- Öğretmenim, ben anneme bir şiir yazdım, onu hediye edeceğim! ÖĞRETMEN- ( Birce’nin başını okşar) Bu çok güzel bir hediye Birce ![]() BİRCE- Okurum öğretmenim ![]() İyi ki görmüşüm Ben ilk defa seni sevmişim anne İyi ki sevmişim Anneler olmasaydı bu dünya Ne karanlık ne soğuk olurdu Ben sensiz üşürdüm anne İyi ki varsın ( Bütün sınıf Birce’yi alkışlar) ÖĞRETMEN- Aferin benim küçük şairim ![]() ![]() PELİN- Öğretmenim! Sizin de Anneler Gününüz kutlu olsun! Siz de bizim annemiz sayılırsınız ![]() ÖĞRETMEN- Teşekkür ederim Pelin ![]() ![]() ![]() MURAT- Öğretmenim, geçen gün televizyonda bir haber seyrettim ![]() ![]() ÖĞRETMEN-Hayır Murat, bildiğimiz biçimde ağlayamaz ![]() ![]() ![]() SINIF- Evet öğretmenim! KARDELEN- Arkadaşlar, hadi hep birlikte “ Annem “ şarkısını söyleyelim! ( Öğretmene döner) Söyleyelim mi öğretmenim? ÖĞRETMEN- Tabi Kardelen ![]() Bütün öğrenciler ayağa kalkıp seyircilerin önüne gelirler ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|