|  | Sigaranın Zararları İle İlgili Güzel Skeç |  | 
|  10-24-2012 | #1 | 
| 
Prof. Dr. Sinsi
 |   Sigaranın Zararları İle İlgili Güzel SkeçSigaranın zararları ile ilgili güzel skeç İki adam karşılıklı oturur  Birinin elinde sigara vardır  I  ADAM: Valla, canım kardeşim  Yaşamak istiyorsan önce benim söylediklerimi dinleyeceksin  II  ADAM: Abi dinlerim  Sen ne söylersen yaparım  Kelimesi kelimesine senin söylediklerine uyarım  I  ADAM: Sağ ol  Senin iyiliğin için  O elindeki nedir o? II  ADAM: Sigara  I  ADAM: Ha! Önce onu bırakacaksın  Yaşamak istiyorsan sigara içmek kesinlikle yasak  II  ADAM: Bırakırım  Sigarayı bırakırım  (Elindeki sigarayı önündeki küllüğe söndürür  ) Buyrun bırakıyorum  I  ADAM: Çok güzel! II  ADAM: Bak ne yapıyorum bak Allah aşkına söndürdüm bitti  Bıraktım  I  ADAM: Bundan sonra da içmeyeceksin  II  ADAM: İçmiyorum  Bıraktım  (Derin derin nefes alır)  Nefesim açıldı yahu! Valla çok iyi geldi sigarayı bırakmak  Zaten sigara önemli değildi   Ben her zaman içmiyorum ki sigarayı  Daha çok içki içiyorum  I  ADAM: Amaaaaaan ! İçki de mi içiyorsun? II  ADAM: He yaa  İçiyorum  Haftada bir iki defa bir büyük götürüyorum  I  ADAM: Vay vay vay vay vay ! Yani sen gidicisin  II  ADAM: Nereye gidiyorum? I  ADAM: Aramızdan ayrılıyorsun  II  ADAM: Yok ben muhabbetinizden memnunum  İstersen beraber kafayı çekeriz  I  ADAM: Hayır yani öyle değil! Terk-i diyar ediyorsun  II  ADAM: Efendim? I  ADAM: Yani dünya değiştiriyorsun, dünya! Alem-i berzahtan alem-i ervaha göç  II  ADAM : Hı? I  ADAM: Yolculuk, yolculuk  II  ADAM: Neyle gidiyoruz? I  ADAM: Dört kolluyla  II  ADAM: Nasıl bir şey? I  ADAM: Böyle ince, uzun, ahşap, yeşil örtüsü var  Üzerinde ayet-i kerime yazıyor  Eski yazı  II  ADAM: Haaaa! Suudi Arabistan Hava Yolları  1 I  ADAM: (Güler  ) Gibi de  Bu benim dediğim karada gidiyor  II  ADAM: Heee! Bu karayolları yani  I  ADAM: Öyle de denebilir  Önünde de böyle siyah cübbe giymiş, beyaz sarıklı bir bey gidiyor  Nur yüzlü böyle  Huşu içersinde son vazifesini yerine getiriyor  II  ADAM: Pilot  I  ADAM: Eh! Bir bakıma o da onun pilotu  Geniş bir alana geliyorsunuz  II  ADAM: Hava alanı  I  ADAM: Çukura iniliyor  Çukura yumuşak iniş yapıyorsun  Kıbleye doğru yatıyorsun, üzerini örtüyorlar  Herkes gidiyor  Bir tek o senin pilot kalıyor  O seni telkin ediyor  Sesi alınca da duasını yapıyor, gidiyor  Bu birinci kısım  İkinci kısmın başında bir kız çocuğu bakkala gidiyor  Bakkaldan şeker alıyor, yağ alıyor, irmik alıyor, fıstık alıyor  Eve gidiyor  Evde bakır tencerede yağ kızıyor  Fıstıklar pembeleşene kadar pişiriliyor  Bu arada şerbetimizi yapıyoruz  İrmiği salıyoruz  Haydaaaaaaaa! (Karıştırır gibi yapar  ) II  ADAM: Abi yoksa sen benim öleceğimi mi ima etmeye çalışıyorsun? I  ADAM: Nasıl anladın yaa, vallahi tebrik ederim  (Elini sıkar  ) Yani şu kadarcık ima ettim  Havada kapıyorsun be! Helal olsun  II  ADAM: Sigarayı bırakmak iyi geldi ya! Zihnim açıldı zihnim  I  ADAM: Yaaa! Anladın  II  ADAM : İçki kötü oldu ama  I  ADAM: Niye ki? II  ADAM : Eğlencelerde bir iki duble çok iyi gidiyordu be abi  I  ADAM: Artık içilmeyecek  Yaşamak istiyorsan içki, sigara, gece hayatı kesinlikle yasak  II  ADAM: İçmeeeem  Evden dışarı çıkmam  Otururum evimde rahat rahat! I  ADAM: Ohhhhh! II  ADAM: Yakarım mangalımı cız bız iki parça et  I  ADAM: Eyvah eyvah eyvah eyvah ızgara et? II  ADAM: E Izgara et  I  ADAM: Naaaptın sen yaaa  En iyisi intihar et  II  ADAM: Niye, intihar et ızgara etten daha mı lezzetlidir? I  ADAM: Hayır öyle değil  Et diye bir şey yok  II  ADAM: Var canım, bizim kasapta ağzına kadar dolu  I  ADAM: Öyle var da yani senin için yok  2 II  ADAM: Heee geçen ayki parayı vermedik diye vermiyor hain kasap  I  ADAM: Öyle demiyorum  Sen eti unut  II  ADAM: Efendim? I  ADAM: Bu bir yooook  II  ADAM: Nasıl yok? I  ADAM: Et yok  Öyle farz et  II  ADAM: Heeee masusçuktan yani  I  ADAM: Et yokmuş gibi davran  Sen et obur olarak yaratılmamışsın  Sen ot obursun ot obur  II  ADAM: Neyim? I  ADAM: Ot obur  Sen yeşile yayıl  II  ADAM: Yayıl derken… Ben biraz geç anlıyorum ama sen bana inek mi demek istiyorsun? I  ADAM: Estağfurullah kardeşim  Ben sana otla demiyorum ki  Topla diyorum  Mevsimine göre ıspanak, pırasa, semizotu lahana  II  ADAM: Bundan sonra iyisi mi sucuk, salam, sosis yerim  I  ADAM: Yiyemezsin  Sen adamı deli edersin  Sende mantık da yok be kardeşim  Sen hem yaşamak istiyorsun  Hem neler yemek istiyorsun  Bunları yiyemezsin  II  ADAM: Bunları yiyemiyorum ki abi zaten  Bizim hanımdan fırsat kalıyor mu? Geliyor önümde ne doluysa hepsini hüpletiyor  Kendi götürüyor, yiyor  Biz kalıyoruz işte  I  ADAM: Yenge obur mu? II  ADAM: Yok hamile  I  ADAM: Ha! Tamam, o zaman  Benim söylediklerime aynen uyacaksın  Bu söylediklerimin hepsi yasak  Ben sana yaşaman için yapman gereken şeyleri söylüyorum  II  ADAM: Hayır efendim yapmamam gereken şeyleri söylüyorsun  İçki, sigara, gece hayatı, sucuk, salam, sosis  I  ADAM: İşte bütün bunlar yasak  II  ADAM: Yaşamanın ne anlamı kaldı o zaman? Yeme, içme, eğlenme  Sen ne biçim doktorsun be? I  ADAM: Ben doktor değilim ki  II  ADAM: Nesin sen? I  ADAM: Ben mahallenin yeni muhtarıyım kardeş  II  ADAM: Hay Allah iyiliğini versin  Ben de sabahtan beri doktor diye hepsini bir bir gözden geçiriyorum  ( Biraz düşünür) Ama düşündüm de söylediklerin çok doğru  Bundan sonra sigara, içki ve zararlı ne varsa hepsinden kurtulacağım  Artık sağlıklı günler beni bekliyor  Umarım siz de bu günün anısına bu güzel kararları alır, yarınlarınıza sağlıkla ve umutla bakarsınız  | 
|   | 
|  | 
|  |