![]() |
6 Kişilik Piyes Örneği - 6 Kişilik Oyun |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() 6 Kişilik Piyes Örneği - 6 Kişilik Oyun6 Kişilik Piyes örneği - 6 Kişilik Oyun ŞAHISLAR: ORHAN,ZİŞAN,FEHİMAN,GÜZİN,FİKRET,VİLDAN ![]() Vildan: Biliyorum Zişan Abla beni istemiyor ![]() ![]() Zişan: Niye,hangi iyiliği yaptın da karşılığını görmedin? Vildan: Ne yapmıyorum ki ![]() ![]() ![]() Fehiman: Sana öyle geliyor Vildan Abla,gelininizde iyi bir hanım ![]() Vildan: Ayy onun neresi iyi,sen öyle göründüğüne bakma ![]() ![]() Fehiman:Bu zor bir iş,nasıl beceriyor? Vildan: Ooo bu işlerde üstüne yoktur ![]() ![]() Fehiman:Yani ne yapıyor Vildan Abla? Üstelik seni de çok seviyor ![]() Vildan:Yaa ne ustadır o,öyle görünür ![]() ![]() Zişan: Nereden biliyorsun? Vildan: Öyle zannediyorum ![]() Fehiman ![]() Zişan: Ya da kalplerdekini okuyorsun ![]() Vildan:Alay etme Zişan Abla ![]() Zişan: Alay etmiyorum Vildan,düşünesin diye söyledim ![]() ![]() Vildan:Yaratıyor zaten,ne yapsa bana batıyor ![]() ![]() Zişan:Ve sana mukabele edip tavır alıyor ![]() Vildan: Yok yok o öyle yaman,öyle sinsi ki ![]() ![]() Zişan: Aslında şeytana mı benziyor? Aşırıya gidiyorsun Vildan ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fehiman: Müslüman’a yakışan hüsnü zandır ![]() Zişan: Eğer sana aşikarca saygısızlık,kabalık yapmıyorsa,üstelik seni sevdiğine inandırmaya çalışıyorsa, başka bir şey araman yakışır mı? Vildan: Ay “Fesatlık olur ![]() ![]() Zişan: (Şefkatli) Yok canım,o kadar da değil ![]() ![]() ![]() Fehiman:Ya gördün mü? İş ciddi Vildan Abla ![]() ![]() ![]() (FON) Güzin: Anne bir bilsen,Güler o kadar kötü bir duruma düştü ki ![]() ![]() Zişan: Yazık,doğru olabilir mi acaba Güzin? Güzin: Hiç sanmam ![]() Fehiman:Peki koca sınıfta neden Güler’e yakıştırdılar bu hırsızlığı? Güzin: Ya o her zaman “Cep telefonu alacağım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fehiman: Demek buna rağmen onun çaldığını sandılar ![]() Güzin: Evet abla,işin ilginç yanı en yakın arkadaşları bile inanır göründüler ![]() ![]() Zişan: Sen ne yaptın? Güzin: Ne yapabilirim ki? “Nereden biliyorsunuz Güler’in aldığını,bu nasıl bir şey,hiç Güler yapar mı?” diyecek oldum, “Öyle sanıyoruz” diye kestirip attılar ![]() ![]() Fehiman: Allah’tan ki araya hafta sonu girdi ![]() Güzin: Hıı dua ette bu arada bulunsun abla ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zişan: Keşke o an Ayeti Kerimeyi hatırlasaydın ![]() Güzin: Hiç aklıma gelmedi ![]() ![]() Fehiman:Böylesi anlarda,iyi bir Müslüman olarak varlığını unutma Güzin ![]() ![]() Güzin: Haklısın da abla,Güler’de hatalı biraz ![]() ![]() Fehiman: Bir defa da şakada ileri gidip birisininkini saklamıştı değil mi? Güzin: Evet ya çok anlamsız ![]() Fehiman ![]() ![]() ![]() Güzin: İnşallah bir daha böyle şakalar yapmaz ![]() Fehiman: İnşallah,davranışlarımızda öyle hassas olmamız gerekiyor ki,cahiller bir kötülük yakıştırmak istedikleri zaman yakışmasın bize ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
6 Kişilik Piyes Örneği - 6 Kişilik Oyun |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() 6 Kişilik Piyes Örneği - 6 Kişilik Oyun(FON) Orhan:Off kapatın televizyonu Güzin,şu iğrençliklerden nefret ediyorum ![]() Zişan: Sen mi,ben mi Orhan? Ne kadar müptezel bir nesil yetişmiş ![]() Orhan: Bir de biz de Müslümanız demezler mi? Güzin: Ne yapsınlar baba,onlarda öyle Müslüman ![]() Orhan:Öyle Müslüman mı olur Güzin? Güzin:Niye olmasın? Sadece günahkarlar ![]() ![]() Orhan ![]() Güzin:Öyle göründüklerine bakmamak lazım ![]() ![]() Orhan: (Alaylı) Hıh her kalbi pisin en büyük özelliği kalbim temiz demesi ![]() Güzin: Babacığım lütfen,inanmak zorundasınız ![]() ![]() ![]() ![]() Zişan: O kadarda değil Güzin Hanım ![]() Orhan: Kızım bunlar hem fısk içinde hem de övünerek günahlarını açığa çıkarıp günahlarının reklamını yapıyorlar ![]() Zişan: Aman Orhan,o kadar hassas olsalar öyle büyük günahları açıktan işlemezler zaten ![]() Orhan: Onu Güzin Hanıma söyle ![]() ![]() ![]() ![]() Zişan:Abisi,onlar öyle görünüyor ![]() Orhan: Hee he ablası ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Güzin: Hep anlatıyorsunuz ya babacığım,hadi yine anlatın bakalım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zişan: Çok sevindim ![]() ![]() ![]() (FİKRET GÜRÜLTÜYLE GİRER ODAYA) Fikret:İyaaaayt,geçin karşıma ![]() ![]() ![]() ![]() Orhan ![]() ![]() Fikret:Bu daha önemli baba,kalkın hadi ![]() Orhan: Dur ya Fikret,çok önemli dedim ya ![]() Fikret: (Meraklı) Ne konuşuyordunuz? Orhan: Hani biz öğrenmeyi severiz,sürekli yeni bilgiler edinmeye çalışırız ![]() ![]() Güzin: Hıı tamam,özetleyin lütfen baba,yani ilim ediniriz ![]() Orhan: Ya her şey ilim olur mu? Güzin: Aaa ya ne olur baba? Orhan: Bilgi olur,malumat olur,zan olur ![]() Fikret:İlim niye olmazmış? O zaman biz beşikten mezara kadar kilim mi dokuyoruz? Orhan ![]() Güzin:Zannetmem baba,bana kalırsa ilim ![]() Orhan: O senin zannın,zaten zan ilimden bir şey ifade etmez ![]() Fikret:Hadi baba,lütfen özetler misiniz? Benim dersim var ![]() Orhan: Bitiyor ![]() ![]() ![]() Güzin:Aaa baba şimdi ben tıp ilmine vakıf olamam mı? Orhan:Tıbbi bilgilerle,malumatlarla tahsil yapabilirsin ama biliyorsun,tıp bir zaman doğru dediğine bir zaman sonra yanlış (bilgi yelpazesi ![]() ![]() Güzin: Hıı anladım,yani vahyi öğreti Hz ![]() ![]() ![]() Orhan: Ya evet,tevhit esası üzerine bina edilmiştir ![]() Fikret: Ben de sanıyorum ki herkes gittiği okulda ilim ediniyor ![]() Orhan:O senin zannın Fikret,yani hüsnü zannın ![]() ![]() ![]() Fikret: Anladım,peki babacığım,şimdi bir sağ kroşe,aparkart,bir thaı kıck,bir mıdırı kıck arka arkaya çektiğim zaman,bunu gözle görüp,derinden acısını da duyduğunuz zaman,buna yine de zan diyebilir misiniz? Şimdi başlıyoruz derse ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (VURMA SESLERİ) Güzin: (Telaşlı) Fikret dur,önce babam test etsin ilim mi zan mı? Orhan: Allahu Ekber ![]() ![]() ![]() ![]() Güzin: (Gülerek) Fikret sanırım babam namazla meşgul ![]() Fikret: Sanıyorum mesele yok,nasılsa ilimden değil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|