Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinema, Müzik & Online Videolar > Radyo, Sinema ve Tiyatro

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
metni, temizlik, tiyatro

Temizlik Tiyatro Metni

Eski 10-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Temizlik Tiyatro Metni

Temizlik Tiyatro Metni

Temizlik Tiyatro Skeç

Temizlik Tiyatro Oyunu

ŞAHISLAR: ZİŞAN,FEHİMAN,RUKİYE,NERİMAN,VİLDAN,ONUR

Vildan:Ay Neriman,lavaboyu yine pırıl pırıl yapmışsın

Zişan:Neriman’ın başka bildiği yok ki! Siz de böyle söyledikçe bir şey var sanıp iyice parlatıyor

Vildan:Ohh,havlu da mis gibi kokuyor

Zişan:Kokar tabi Parfümlü deterjanları doldurun makineye,sonra da temiz diye şişinin

Vildan:Ayy hiç sorma Zişan Abla,bu makineler var ya temizi pis yaptı,pisi de temiz

Neriman Ama temizliği bilmeyenlere iyi yaradı

Vildan:Tabi tabi,o ne pasaklı hanımlar vardı,aman Allah’ım

Neriman:Hele şu kalebodurlar…İyi ki de icat etmişler,ne pismişiz de haberimiz yokmuş

Vildan:Günde kaç kez sil,arkanı dön yine batmış Önceki mozaiklerde temizlik de pislik de belli olmuyordu

Neriman:Ama temizleyince de değiyor,hele biraz çamaşır suyu kullan

Zişan:Şu halinize bakın Allah’tan ki tahta fırçalayıp,çamaşır çitilemediniz

Neriman:Abla onları yapıyor olsaydık böyle oturup konuşmaya vaktimiz mi olurdu?

Zişan:Tabi,işiniz mi biterdi? Şimdi işini makinelere devreden gezecek kapı arıyor

Vildan:Yaparsan iş yine çok Zişan Abla! Ben onu bunu bilmem,temizlik şart Kadın dediğinin evi ışıl ışıl olmalı Kaynım ne diyor biliyor musunuz? “Yenge,ben söz kesilirken görseydim ki lavaboları bu kadar pis,sözden dönerdim Nişanda görseydim yine dönerdim Hele banyo,illallah…”

Zişan:Aman aman iyi ki görmemiş

Vildan: (Gülerek) Kayınvalidem de öyle diyor: “Çok söylenme de kendin temizle oğlum Sen de kullanıyorsun lavaboyu,sade hanımın mı?”

Neriman:İyi iyi,kayınvaliden şımartsın bakalımYarın bir çocuğu daha olursa…

Vildan: (Lafı Alır) Kokar valla,onda o pasaklılık varken… Güya da Müslüman

(Konuşarak Rukiye ile Fehiman girer içeri)

Rukiye: Zişan Abla balkon çok serin,hadi siz de gelin

Zişan:(Manalı) Serin olmaya serindir de,temiz mi bari?

Fehiman:Ne diyorsunuz anneciğim?

Rukiye:Yine ne konuşuyordunuz bakalım?

Zişan:Güya Müslüman olanlardan…

Rukiye:Ha beynamazları mı kastediyorsun?

Zişan:Yok canım,ne namazı?

Rukiye:Ya? Hıı anladım,sen din gayreti taşımayanlara kızarsın Eh bu konuda haklısın

Zişan:Bunlarla hiç alakası yok Banyosunu,lavabosunu,yani evini barkını temizlemeyenlerden bahsediyoruz

Rukiye:İçimizde öyle biri var mı ki? Hem bunun Müslüman olup olmamayla ne alakası var?

Vildan: (Atılır) Niye? Peygamberimiz temizlik imandandır dememiş mi?

Zişan:İmandan gelen temizlik,akidedeki sağlamlığa, ameldeki güzelliğe işaret eder Sizin deterjanlarınızla, fırçalamalarınızla ne alakası var

Neriman:Ay abla niye öyle diyorsun,temizlik çok önemli bir konu,sen hep hafife alıyorsun

Rukiye:Bana kalırsa gerektiği kadar ciddiye alıyor

Zişan:Biraz haklısın Neriman,o konuda ihmalliğe düşüyorum

Fehiman:Bir de böyle deme anne Az canımız çıkmıyor, neymiş ev temiz olacakmış diye

Rukiye

Neriman:Öyle deme Rukiye,alışsın Ben pisliği sevmiyorum,ay tahammül edemem

Zişan:Namazsızlığa tahammülün var ama

Vildan:Zişan Abla yine sataşma,ne yapsın eşi kılmıyorsa?

Zişan:Ne demek ne yapsın,kıldırasıya uğraşsın Öğlen geldim Enişte Bey evde uyuyor,bir Cuma namazına gitmemiş

Neriman:Ooo abla,cumaya gelene kadar… O günde kaç sefer aksatıyor,onunla mı uğraşacağım?

Rukiye:Ben de diyorum Zişan Abla neden sinirli,şimdi anladım

Zişan

Vildan:Aman Zişan Abla,sen de her şeyi namaza bağlarsın Neriman’ın eşi namaz kılmıyor ama tertemiz Namaz kılmadan da nice kılanlardan iyi,kılmasa da olur

Rukiye:Yaa,biz de kılmasak olur mu?

Fehiman: (Gülerek)Ay sen ne diyorsun Rukiye Abla…

Vildan:Tabi canım,ne olur sanki,sen de çok iyi bir insansın Rukiye

Rukiye:Yani bu hesapça kötüler kılıyor namazı…Peki Vildan Abla şimdi sen kötülerden misin, iyilerden mi?

Zişan:Rukiye,kardeşim,konuşturma şunları Şimdi kalkıp gideceğim,iyice şaşırdılar

Vildan:Niye kızıyorsun Zişan Abla,haklıyım

Rukiye:Lütfen Vildan Abla,nasıl kızmasın? Adını temizlik,hamaratlık koyup olmadık icatlar çıkarırsınız Havlu düzgün asılmasa,yere çerez kabuğu düşse eşinizle tartışırsınız, asıl temizlik söz konusu olunca susarsınız

Zişan: “Ay huzursuzluk çıkmasın,ay kocaman insana her gün söylenir mi?” (Alaylı) Neriman Hanım,enişte çorabını değişsin diye her gün arkasında döner,söylenirsiniz İşinize geldiği zaman da,temizlik imandandır,diye mangalda kül bırakmazsınız

Fehiman:Anneciğim biraz haklı değiller mi? Evin bütün sorumluluğu üzerlerinde Hem çocuklar,hem ev işi,nasıl yetiştirsinler?

Rukiye:Fehiman,sen böyle konuşunca ablamı hatırladım Bir gün misafirliğe gitmiştikSohbet ederken ablam iki üç çocuklu bir hanımın ibadet etmeye vaktinin olmayacağını,buna ne zamanının ne de gücünün yeteceğini söyledi Orada bir hanım da dedi ki: “Hanımefendi,benim 13 tane çocuğum var,bir vakit namazımı kaçırdığımı hatırlamam

Zişan:Keşke elini öpseydin Rukiye,bizim beceriksiz hanımlara inat Allah bilir ya o hanımın tarlası, hayvanı da vardır

Rukiye:Evet,iyi tahmin ettin,ineğine de kendisi bakıyormuş

Vildan:Evine de kokudan girilmiyormuş ama…

Rukiye:Bilmem…Öylesine hanımefendi ve mazbut bir hali vardı ki,sormak aklıma gelmedi; “Evin de kalbin gibi temiz mi?” diye

Vildan:Hiç sanmam temiz olsun Benim de bir tanıdığım var,bütün gün namaz kılar,senede kaç kere yatırları dolaşır, kurban keser ama bir pasaklı bir pasaklı sorma…

Zişan:Vildan senin iflah olacağın yok Şuurla ibadet yapan biriyle müşrikçe,saçma davranan birini nasıl karşılaştırırsın?

Fehiman Temizlik imandandır deyince bu akla gelmemeli

Rukiye:Müslüman’ın aklına gelmesi gereken;imanına, akidesine,şirk,hurafe katmamak

Zişan:Şimdi anladın mı Vildan? Temizliğin imandan olmasının ne senin yerli yersiz sepete doldurduğun deterjanlarınla,ne de tanıdığının yatırlarda dolaşmasıyla alakası yok

Neriman

Vildan:Hiç heveslenme,o zaman da kızar Zişan Abla, bir kez bayram temizliği yapıyorum diye bana söylenmişti

Neriman:Aaa o niye abla?

Vildan:Niye olacak,bayramdan bayrama temizlik mi olurmuş,Müslüman her zaman temiz olurmuş

Rukiye:O da bayramın bir neşesi Doğrusu çok güzel oluyor

Fehiman:Bana kalırsa zahmet oluyor

Neriman:Eh bayramdan bayramda yapınca nasıl zahmetli olmasın?

Rukiye:Veya misafirden misafire…

Fehiman:Hiç misafire temizlik mi yapılırmış,her taraf batıyor tekrar Hele sigara kokusu etrafa bir siniyor ki…

Rukiye:Hiç söyleme Fehiman,o kadar rahatsız oluyorum ki Elbiselerimiz,perdelerimiz iğrenç bir şekilde kokuyor Anlamıyorum kendileri rahatsız olmuyor mu bu kokudan?

Neriman: (Gülerek) Hiç rahatsız olur muyuz,o modernliğin alameti

Rukiye:Ya ya,köylünün,sütçünün inek,ter kokusu iğrenç,kendilerinin sigaraları iyi

Zişan:Allah ıslah etsin Deveye demişler neden boynun eğri? Demiş nerem doğru?

Onur:Anneee,pastam bitti

Fehiman:Ben ellerini yıkayayım Onur,gel hadi Bak seeen, ellerini saklıyor… Gelsene Onur,ellerini yıkayayım mis gibi kokacak…Yakaladım (bilgi yelpazesinet) işte,hadi yıkayalım

Zişan:Vildan Onur’un tırnakları yine uzun değimli? Allah’tan ki çocuklarınız temizliği sizden iyi biliyor

Rukiye:Yaa demek çocuk tırnağı pis diye saklıyor elini

(FON) (MERDİVENLERİ ÇIKIYORLAR)

Zişan:Off şu merdivenin haline bak Hiç mi temiz olmayacak?

Fehiman:Anne alış artık,bizim apartman böyle

Zişan

Fehiman:Keşke altına bir kap koysalar

Zişan:Onu koymadıkları gibi sonradan temizlemiyorlar da, böcekler doluşuyor Zaten hava sıcak, bir de koku bunaltıyor

Fehiman:Bazen günde birkaç kez aşağıya iniliyor,inerken atmak zor değil aslında

Zişan:Hiç zor olmaz mı? Şanımıza ar gelir sonra…Şöyle elini kolunu sallaya sallaya,burnun havalarda çıkmak varken… Hele bir de evden çıkarken apartmanın içinde sigarayı yakmazlar mı? İnan Fehiman,dört etrafım ahırla çevrili olsa bana böyle zor gelmeyecek

Fehiman:Anneciğim siz çok hassassınız,görmeyiverin biraz

Zişan:Hangi birini görmeyeyim Şimdi eminim eve girince,balkonları da pis bulacağız Kim bilir hangi hanım temizlik yapıyorum diye evinin pasağını üstümüze salacak?

Fehiman:Aldırma anne hemen temizlenirim ben Hani Neriman Teyzemlerde ne diyordun? Temizlik imandandır

Zişan:Hem öyle diyorum,hem de böyle aksaklıkları görünce dayanamıyorum

(ANAHTARLA KAPIYI AÇARLAR)

Fehiman:Anne kapının pisliğine bak… Aaa yapış yapış

Zişan:Ne oldu ki kızım? Yeni temizlemiştik…

Fehiman:Ne bileyim anne? Giderken Vildan Abla uğradığında Onur’un elinde hem dondurma vardı,hem meyve suyu…

Zişan:Anlaşılan kapıya da ikram etmiş çocuk…

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com