Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinema, Müzik & Online Videolar > Radyo, Sinema ve Tiyatro

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
cazibesi, konulu, mirasın, skeç, turizm

Turizm Konulu Skeç Mirasın Cazibesi

Eski 10-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Turizm Konulu Skeç Mirasın Cazibesi

Turizm konulu Skeç mirasın cazibesi

MİRASIN CAZİBESİ

Sonradan görmüşlerden biri olacak Hatice hanım (zengin havasına bürünmeye çalışarak ) şarkı söylerken, bir yandan da dans ederek valiz hazırlığını yaparken telefon çalıyor (saçları buğidili, prafan giyimli, abartılı takılarla dolu, yarı kibar yarı şiveli konuşuyor)

HATİCE--- Aluuu buyurun, Naifciğim sen misin ? canım biletleri hallettin mi?

HATİCE --- Nolur noluur, eyföl külesine gidelim, oraya çıkıp resim çektirmek istiyom, ordan da Amarikanın nevyorkuna gitmek istiyorum

HATİCE --- Olur olur canım, çok güzel olur İstanbul havalimanından gidelim daha havalı olur

HATİCE ---- Ayyy ne güzel olacak, bisürü fotograf çektirip komşulara bire bir katıp anlatırım, hırslarından çatır çatır çatlarlar cadolozlar

HATİCE ----Evet evet haklısın Nevyorktan mitathattına mı manhatuna mı neyse oraya gideriz, Geçen gün köförde anlatmışlardı, bi adaymış, çok güzel diyolardı

HATİCE --- Ay çok heyecanlıyım, hii az kalsın utuyordum, yarın alışverişe çıkmamız gerekiyor! Eyfel kulesinin altında denize girmek için çok güzel bir mayo almalıyım Şöyle evrupai olmalı, ordan aldım derim Ayrıca biriki hediye alalım, pahalı alacamıza ordan getirdim derimNasıl fikir ama

HATİCE ----sanada alırız tabii, Unuturmuyum Aaaa Başka şeyi unutuyorduk ama, yüzmeyide bilmiyoz zaten Naifim burada kara lastikle göle giriyoz ama orası kocaman Paris güzel birer simit almalıyız biraz havamız olsun canım

HATİCE --- Evet evet canım çok şanslıyız, Bu miras sayesinde dünyayı gezeceğiz

HATİCE ----Canıım kapının zili çalıyor, yine düşüncesiz bir komşu geldi herhalde, zırt pırt geliyorlar yuholasıcılar,gelmeden önce telefonla haber bile vermiyorlarNeyse yakında buradan taşınırız zatenHadi canım görüşürüzBYEE

Telefonu kapatıp, kapıyı açmaya doğru gider Bir yandan da kendine çeki düzen verir Aynada saçlarını düzeltir, dudaklarını ıslatır

HATİCE ---Ay ay kim gelmiş , buyur berrancım, hoş geldin

BERRAN--- Rahatsız etmeyeyim ,

HATİCE ---Ay canım benim, ne demek Biz komşu değilmiyiz, çat kapı gelmelisin rahatsız olmakda ne demek

BERRAN--- Kek yapmıştım da sana da kokusu gelmiştir diye bir tabak getirdim, çayla yersin

HATİCE --Ay gel şöle otur, hah şöle, Keklerde çok gözel gözüyor hani valla canım ellerine sağlık, Serabı da arayım, oda gelir bir kave içer söyleşiriz

HATİCE --- Nerdeydi şu telefon hah burada işte Du bakayim evde mi? Alooo komşucuğum nasılsın, bende iyiyim saol Ay hiç gelmiyosun , Bak ne diycem, Berran geldi sende gel bir kave içip, biraz dertleşiriz

HATİCE ---Hayır hayır, kabul etmiyom, İşini gücünü bırakıp hemen geliyosun , mazeret yok, bekliyom

HATİCE ---geliyo, geliyo Bi naz bi naz sorma gitsin Berrancım Ben şu gayveyi koyum geliyom Bir yandan suyu kaynasın

Kapı zili çalar, Berran hanım

BERRAN-- ben açarım hatice sen işine bak

HATİCE ---Olmaz olmaz kız, sen rahatsız olma açtım bile

HATİCE ---Ay canım hoş geldin, serap geldi

HATİCE ---Kız çağırmasam gelecen yok, kendini de amma naza çektin Halbuki gün aşırı ben sizdeyim

SERAP--Çoluk çocuk işte onlar zamanımı alıyor Haticeciğim

HATİCE Doğru sende haklısın , hadi gel içeri geçelim şekerim

Berran:hoş geldin canım nasılsın

Serap: iyiyim saolasın sende iyisindir inşallah

Berran : teşekkürler canım iyiyim

HATİCE --- Su kaynamıştır şu kaveleri getireyim

Mutfaktan Hatice konuşmaya başlar…

HATİCE ---Kızlaar bilin bakalım nereye gidiyom

BERRAN-

--- Hayırdır nereye gidiyorsun,

HATİCE ---Dört gün sonra fransaya uçacağız, siparışleriniz varsa alayım hanımlar Ne hediye istersiniz

SERAP--- Hatice birden bire nerden çıktı Fransa gezisi

Hatice mutfaktan kahvelerle gelir ,uzatırken konuşmaya başlar…

HATİCE ---Valla güzelim, benim Naif bu miras çıktıktan sonra artık tatil bizimde hakkımız diyor İllaki fransaya ve Amarikaya gidelim diye tutturdu Oraların tarihini öteden beri merak ediyormuş zaten

BERRAN--- ilk defa yurt dışına çıkacaksınız herhalde?

HATİCE ---Evet ama bundan sonra her ay bir Avrupa, bir amarika bir Afrika yaparız artık

SERAP---Ülkemizin çok yerlerin görmüşsünüzdür herhalde

HATİCE --- yok canım, nerde…biz hiç tatil yapmadık, ilk olacak ama güzel olacak Böylece dünyayı tanıycaz Hem ne demişler çok gezen mi bilir çok okuyan mı veya yaşayan mı her neyse

BERRAN---Çok güzel, iyi ediyorsunuz, Bize de nasip olur inşallah

SERAP---Hatice, ilk seyehatim dedin değil mi?

HATİCE -- Evet canım ilk ama son değil

SERAP--- Pek güzel ama önce cennet ülkemizin şehirlerini gezsen iyi olmaz mıydı, Böylece değişik kültürlerle yoğrulmuş halkımızı tanırdın, topraklarımızda ki eski kalıntılarla medeniyetleri yaşamış olurdun Daha iyi olmaz mıydı?

HATİCE-- Ay çok cahilsin güzelim onlar kaçmıyorlar ya! Önce dünyayı görelim sonra memleketi gezeriz Zaten filimlerden, televizyon programlarından her gün görüyorum Bütün şehirleri gezmiş gibiyim Hem ne kazındıracak bura bana; ama Avrupa, Amerika öyle mi? Oralarda dilde öğrenirim Burda iki ünverste bitiren bile dil bilmiyo Ben bu seyehatlerle üç ünverste bitirmiş gibi olurum ayol

SERAP-- Olur mu canım? Bizim ülkemizde de gezilecek görülecek o kadar muhteşem yerler var ki! Önce burayı tanımalısın

BERRAN-- Seraba katılıyorum Hem böylelikle iç turizm canlanıp, paramız burada kalmış olur

HATİCE -- Boşverin bunları canım, Avrupaya gittim deyip o resimleri gösterip oraları anlatmak başka, Antalya ya , istanbula gittim deyip o resimleri göstermek başka Kimse ilgiyle dinleyip bakmaz bile

SERAP--- Ama öyle şey olur mu , önce kendimizi tanımalıyız Şair bile

“El gibi dolaşma Anadolu'nda,

Arkadaş, yurdunu içinden tanı” Demiş

HATİCE --- Ben kendimizi tanıyorum zaten Köyümü , ilimi, yaşadığım yeri biliyorum Hergün kadın programlarında çıkan dertlilerin derdini dinliyorum böylece halkımızı tanıyorum, Yemekteyiz programıyla kültürel yemeklerimizi öğreniyor, yapıyor ve tadıyorum, TRT 1 deki gezelim görelim progrkendimi tevlevizyonda zapink yaparken denk geliryorum, arada bir bakıyorum Böylelikle şehirlerimizi tanıyorum Bundan iyi yurdumuzu içinden tanımak olmaz da ne olur, canım

SERAP-- Ama Haticeciğim…

HATİCE - - Ay ne diycem ! bak bu sene ben gideyim, beğenirsem sizede tavsiye ederim, Seneye sizde gidersiniz belki böylelikle bilmediğiniz yere gitmemiş olursunuz Hem, ne var buraların taşlı tozlu yollarında, eski uygarlık dediginizde üst üstüne konmuş taşlardan başka bir şey değil Belki masus koydular o taşları ne biliyonuz

Berran: ayyyy Hatice o nasıl söz öle …hiç mi kitap okumuyosun ,tarihimizi, bu günlere nasıl geldiğimizi nasıl bilmezsin bunu başka yerde sakın söleme haaa, kara cahil derler sana sonra

Kapı zili çalar, Hatice kapıya yönelir

HATİCE -Kızlar siz kaveye devam edin, ben şu kapıya bakıyım Herhal manavın çıra geldi, verdim siparişleri getirdi

Kızlar dedikodu yaparlar:

Serap-Berran:ay bıdı bıdı amma çok konuştu Ülkemiz hakkında bişey bildiği yok bide Avrupa Amerika görecekmiş sonradan görme nolcak, para işte insanı konuşturuyoo canım

HATİCE --- Ay Naifcim sen mi geldin, erken geldin

NAİF: Gözümün nuru işlerim erken bitti de eve geleyim dedim Sen neler yaptın?

Hatice: Bizde komşularla laflıyorduk işte

Naif: Hala buradalar mı , gitmediler mi?

Hatice: Sorma gitsin be naifim

Naif: Neyse şöle bi içeri geçelim de sana söyleceğim bazı şeyler var

NAİF -- Hoşgeldiniz nasılsınız komşular

Serap-berran: iyiyiz saolun siz nasılsınız?

Naif : Saolun iyi diyelim iyi olalım

SERAP ---Biz de kalkıyorduk zaten siz buyurun

NAİF—olur mu komşular oturun oturun , rahatsız olmayın

NAİF---Gözümün nuru sende bir otur hele, bişey söyleycem, ama kendine mukaat ol

HATİCE --Hayrola Naifim Fransa olmadı da İtalyaya mı gidecez yoksa

NAİF---Şeeey, nurum Amcamın mirası varya

HATİCE ---Eveet, Allah razı olsun bizi de düşünmüş

NAİF--- Alamaycam,

HATİCE ---Neyi ?

NAİF---Mirası, Amcam ölmeden iki gün önce bir yatırım için senet imzalamış, onlarda iflas etmiş Bütün nakitlerine, hesaplarına el koymuşlar, borcunu anca ödüyomuş Yani mirasımızda yok, Ayfel kaleside yok

Serap-berran: Ayy komşu noluyo kendine gel ,dünyanın sonu deil yaa

(Hatice bir gözüyle bayılmak istediği koltuğa bakarak bayılma rolü yapar)

HATİCE ----ne diyonuz siz bee eyföl kulesi de gitti evrupai mayolarımda gitti A yyy tutun beni bana bişeyyler oluyor

Bitti

Selma Ekim

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com