![]() |
Turizm Konulu Skeç Mirasın Cazibesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Turizm Konulu Skeç Mirasın CazibesiTurizm konulu Skeç mirasın cazibesi MİRASIN CAZİBESİ Sonradan görmüşlerden biri olacak Hatice hanım (zengin havasına bürünmeye çalışarak ) şarkı söylerken, bir yandan da dans ederek valiz hazırlığını yaparken telefon çalıyor ![]() HATİCE--- Aluuu buyurun, Naifciğim sen misin ? canım biletleri hallettin mi? HATİCE --- Nolur noluur, eyföl külesine gidelim, oraya çıkıp resim çektirmek istiyom, ordan da Amarikanın nevyorkuna gitmek istiyorum ![]() HATİCE --- Olur olur canım, çok güzel olur İstanbul havalimanından gidelim daha havalı olur ![]() HATİCE ---- Ayyy ne güzel olacak, bisürü fotograf çektirip komşulara bire bir katıp anlatırım, hırslarından çatır çatır çatlarlar cadolozlar ![]() HATİCE ----Evet evet haklısın ![]() ![]() HATİCE --- Ay çok heyecanlıyım, hii az kalsın utuyordum, yarın alışverişe çıkmamız gerekiyor! Eyfel kulesinin altında denize girmek için çok güzel bir mayo almalıyım ![]() ![]() ![]() ![]() HATİCE ----sanada alırız tabii, Unuturmuyum ![]() ![]() HATİCE --- Evet evet canım çok şanslıyız, Bu miras sayesinde dünyayı gezeceğiz ![]() HATİCE ----Canıım kapının zili çalıyor, yine düşüncesiz bir komşu geldi herhalde, zırt pırt geliyorlar yuholasıcılar,gelmeden önce telefonla haber bile vermiyorlar ![]() ![]() ![]() Telefonu kapatıp, kapıyı açmaya doğru gider ![]() ![]() ![]() HATİCE ---Ay ay kim gelmiş , buyur berrancım, hoş geldin ![]() BERRAN--- Rahatsız etmeyeyim , HATİCE ---Ay canım benim, ne demek ![]() BERRAN--- Kek yapmıştım da sana da kokusu gelmiştir diye bir tabak getirdim, çayla yersin ![]() HATİCE --Ay gel şöle otur, hah şöle, ![]() ![]() HATİCE --- Nerdeydi şu telefon hah burada işte ![]() ![]() ![]() HATİCE ---Hayır hayır, kabul etmiyom, İşini gücünü bırakıp hemen geliyosun , mazeret yok, bekliyom ![]() HATİCE ---geliyo, geliyo ![]() ![]() ![]() ![]() Kapı zili çalar, Berran hanım BERRAN-- ben açarım hatice sen işine bak HATİCE ---Olmaz olmaz kız, sen rahatsız olma açtım bile HATİCE ---Ay canım hoş geldin, serap geldi ![]() HATİCE ---Kız çağırmasam gelecen yok, kendini de amma naza çektin Halbuki gün aşırı ben sizdeyim ![]() SERAP--Çoluk çocuk işte onlar zamanımı alıyor Haticeciğim ![]() HATİCE ![]() ![]() ![]() Berran:hoş geldin canım nasılsın Serap: iyiyim saolasın sende iyisindir inşallah Berran : teşekkürler canım iyiyim ![]() HATİCE --- Su kaynamıştır şu kaveleri getireyim Mutfaktan Hatice konuşmaya başlar… ![]() HATİCE ---Kızlaar bilin bakalım nereye gidiyom ![]() BERRAN- --- Hayırdır nereye gidiyorsun, HATİCE ---Dört gün sonra fransaya uçacağız, siparışleriniz varsa alayım hanımlar ![]() ![]() SERAP--- Hatice birden bire nerden çıktı Fransa gezisi Hatice mutfaktan kahvelerle gelir ,uzatırken konuşmaya başlar… HATİCE ---Valla güzelim, benim Naif bu miras çıktıktan sonra artık tatil bizimde hakkımız diyor ![]() ![]() ![]() BERRAN--- ilk defa yurt dışına çıkacaksınız herhalde? HATİCE ---Evet ama bundan sonra her ay bir Avrupa, bir amarika bir Afrika yaparız artık ![]() SERAP---Ülkemizin çok yerlerin görmüşsünüzdür herhalde HATİCE --- yok canım, nerde…biz hiç tatil yapmadık, ilk olacak ama güzel olacak ![]() ![]() ![]() BERRAN---Çok güzel, iyi ediyorsunuz, Bize de nasip olur inşallah ![]() SERAP---Hatice, ilk seyehatim dedin değil mi? HATİCE -- Evet canım ilk ama son değil ![]() SERAP--- Pek güzel ama önce cennet ülkemizin şehirlerini gezsen iyi olmaz mıydı, Böylece değişik kültürlerle yoğrulmuş halkımızı tanırdın, topraklarımızda ki eski kalıntılarla medeniyetleri yaşamış olurdun ![]() HATİCE-- Ay çok cahilsin güzelim onlar kaçmıyorlar ya! Önce dünyayı görelim sonra memleketi gezeriz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() SERAP-- Olur mu canım? Bizim ülkemizde de gezilecek görülecek o kadar muhteşem yerler var ki! Önce burayı tanımalısın ![]() BERRAN-- Seraba katılıyorum ![]() ![]() HATİCE -- Boşverin bunları canım, Avrupaya gittim deyip o resimleri gösterip oraları anlatmak başka, Antalya ya , istanbula gittim deyip o resimleri göstermek başka ![]() ![]() SERAP--- Ama öyle şey olur mu , önce kendimizi tanımalıyız ![]() “El gibi dolaşma Anadolu'nda, Arkadaş, yurdunu içinden tanı ![]() ![]() HATİCE --- Ben kendimizi tanıyorum zaten ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() SERAP-- Ama Haticeciğim… HATİCE - - Ay ne diycem ! bak bu sene ben gideyim, beğenirsem sizede tavsiye ederim, Seneye sizde gidersiniz belki böylelikle bilmediğiniz yere gitmemiş olursunuz ![]() ![]() ![]() Berran: ayyyy Hatice o nasıl söz öle …hiç mi kitap okumuyosun ,tarihimizi, bu günlere nasıl geldiğimizi nasıl bilmezsin ![]() ![]() Kapı zili çalar, Hatice kapıya yönelir ![]() HATİCE -Kızlar siz kaveye devam edin, ben şu kapıya bakıyım ![]() ![]() Kızlar dedikodu yaparlar: Serap-Berran:ay bıdı bıdı amma çok konuştu ![]() ![]() HATİCE --- Ay Naifcim sen mi geldin, erken geldin NAİF: Gözümün nuru işlerim erken bitti de eve geleyim dedim ![]() Hatice: Bizde komşularla laflıyorduk işte Naif: Hala buradalar mı , gitmediler mi? Hatice: Sorma gitsin be naifim Naif: Neyse şöle bi içeri geçelim de sana söyleceğim bazı şeyler var NAİF -- Hoşgeldiniz nasılsınız komşular Serap-berran: iyiyiz saolun siz nasılsınız? Naif : Saolun iyi diyelim iyi olalım SERAP ---Biz de kalkıyorduk zaten siz buyurun NAİF—olur mu komşular oturun oturun , rahatsız olmayın ![]() NAİF---Gözümün nuru sende bir otur hele, bişey söyleycem, ama kendine mukaat ol ![]() HATİCE --Hayrola Naifim Fransa olmadı da İtalyaya mı gidecez yoksa ![]() NAİF---Şeeey, nurum Amcamın mirası varya HATİCE ---Eveet, Allah razı olsun bizi de düşünmüş ![]() NAİF--- Alamaycam, HATİCE ---Neyi ? NAİF---Mirası, Amcam ölmeden iki gün önce bir yatırım için senet imzalamış, onlarda iflas etmiş ![]() ![]() ![]() Serap-berran: Ayy komşu noluyo kendine gel ,dünyanın sonu deil yaa (Hatice bir gözüyle bayılmak istediği koltuğa bakarak bayılma rolü yapar ![]() HATİCE ----ne diyonuz siz bee eyföl kulesi de gitti evrupai mayolarımda gitti ![]() ![]() Bitti ![]() Selma Ekim |
![]() |
![]() |
|