|  | 2 Kişilik Komik Skeç - Bulmaca Doldurmaca |  | 
|  10-24-2012 | #1 | 
| 
Prof. Dr. Sinsi
 |   2 Kişilik Komik Skeç - Bulmaca Doldurmaca2 Kişilik Komik Skeç - Bulmaca Doldurmaca EFEKT: Kuş cıvıltıları ABBAS: Hamdi, söyle bakalım; bir renk? HAMDİ: Sarı  ABBAS: Sa…rı… Sarı uymuyor   HAMDİ: Kahverengi  ABBAS: Kah   ve…ren…gii   Üç harf eksik kaldı   HAMDİ: O zaman “neskahverengi”  ABBAS: Nes   kah   veren…gi… Oldu lan  Dur bakalım bu “Kö” neymiş  Altının ikisi, bir nota  Kö diye bir nota var mı lan Hamdi  Orhan babadan böyle bir nota duydun mu sen hiç? HAMDİ: Orhan Baba’dan duymadım da, kıpraşımlı bir sanatçı var ya ondan duymuş olabilirim  Ha Azer Bülbül   ABBAS: Dalga geçme  Şurada, ayda yılda bir gazete bulmuşuz, ayda yılda bir bulmaca çözüyoruz içine turp suyu sıkma  HAMDİ: Ha hatırladım abi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Devlet Konservatuarı yaylı sazlar bölümü, müzikte yeni arayışlar yapıyordu, gazetede okudum… onlar bulmuş olabilir… bu kadar aradıklarına göre, bulmuşlardır dokuzuncu notayı herhalde   2/ABBAS: Hayda şurada da bir ZB çıkmış   Bakalım… Yukarıdan aşşa beş… bir element  HAMDİ: ZB, zibidinyumun simgesi abi, duymadın mı hiç? ABBAS: Zibidinyum mu? Neyse Nil’in kenarında yetişen ve milattan önce yaprakları kitap malzemesi olarak kullanılan bir kamış türü? HAMDİ: Şeker kamışı ABBAS: şe   ker   kamı…şı  … ı sığmıyor… HAMDİ: Siyah kareleri yanlış yere koymuşlar abi yine, üstüne yaz sen “ı”yı  ABBAS: Tamam uzatma da şu “ÖM” neymiş ona bakalım   HAMDİ: Tersi milattan önce…   ABBAS: Yok…  Ne bu… “Ömerikyumun simgesi”  İyi valla okulda bize öğrettikleri 114 element vardı  200’e çıktı   HAMDİ: Ne diyorsun abi sen! Bilim hızla ilerliyor  Demek ki  Ömer adında biri bulmuş, Bir Türk, helal olsun  ABBAS: Helal olsun valla  Ben de diyordum,  niye kitaplarda yazmaz bu elemen?… Bir Türk buldu ya   HAMDİ: Abi biz zehir gibi milletiz bir aslında  Bu NASA’nın Apollo 11 var ya, uzaya gönderdiler; bizim Kaportacı kazım yapmış  Projesini de kroki Mahmut çizmiş de söylemiyorlar saklıyorlar   ABBAS: Hamdi, boğaz köprüsünün altında var ya hazineler varmış lan  Bizim  Dedektör Tevfik ben çıkarıvereyim demiş de  Japonlar izin vermemiş  Köprüyü onlar yaptı ya… HAMDİ: Kendileri götürecekler ABBAS: Tersi kozmonot  Bunu bilmeyecek ne var; astronot   Hah astronot, dedin de aklıma geldi  Niyazi amcanın yurt dışında  okuyan bir oğlu vardı  HAMDİ: Cemalettin, ABBAS: Heee  Niyazi amca; “oğlum astronot olacak” deyip duruyordu  Ne olmuş, Cemalettin astronot olmuş mu? HAMDİ: Geçen Niyazi Amca’yla sanayi de karşılaştık, Cemalettin astronot “olmuş”   ABBAS: Yapma Len Hamdi, nasıl olmuş, o kadar kolay mıymış? HAMDİ: Torpil Abbas Abi, torpil  Okuldan Amerikalı yakın bir arkadaşı George Dabılyu Bush’un  emmisinin oğluymuş  Adam NASA’da  işe  guyuvermiş Cemalettin’i  Öğle yemeği bedava,  sigarasını da cebine koyuvermiş,  tam gün de sigortasını yapıvermişler… Cemalettin  paraya para demiyormuş  ABBAS: Ya ne diyormuş? HAMDİ: “Paya” diyormuş, herif “r”leri söylemiyordu ya abi… Niyazi amca iki hafta önce oğlunun ziyaretine gitti ta Amerika’lara  Cemalettin, Niyazi Amca’yı Yankiler’le Losencılıs takımının beysbol maçına bile götürmüş  Göndermeden iki gün önce de Niyork Numune Hastanesinde baştan ayağa bir kontrolden geçirttirivermiş  Ha  uçağa bindirirken de  bin dolar kuyuvermiş cebine  Niyazi amca; “yok oğlum gerek yok” dediyse de, “al baba yav” demiş  “kulak arkası yaparsın” demiş  (Birlikte gülerler) | 
|   | 
|  | 
|  |