![]() |
6 Kişilik Skeç - Borç |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() 6 Kişilik Skeç - BorçŞAHISLAR: Zişan, Orhan, Fehiman, Fikret, Güzin, Zühal ![]() Zişan:Orhan bey bu kadar düşünme ![]() ![]() Orhan: (Mustafa abi,önce şöyle bir içinizi çekin) Allah bir kapı açar mı dedin?…Yaa şimdi de kapıcımız mı olacak? Zişan:Hasbünallah,Orhan bey ne dediğinizin farkında mısınız? Orhan:Ben farkındayım da acaba siz farkında mısınız Zişan hanım? Zişan: Ne dedim Orhan? Allah bir kapı açar dedim ![]() Orhan ![]() uç ya,ben;‘Bu kadar para senetsiz,sepetsiz verilir mi?’ deyince (biraz Zişan’a öykünün) “ Aa olmaz ayıptır” diyen sen değil miydin? Zişan:Nereden bileyim Orhan? Alnında yazmıyordu ki ‘borç verilmez’ diye ![]() Orhan: (Biraz yüksek sesle)Ama ben sana,Kuran’ı Kerim’de“borçlandığınız zaman yazışın” diye bir kural var demiştim ![]() ![]() ![]() Zişan:Zaten sıkıştın mı hepsini benim üstüme atarsın ![]() ![]() Orhan: (İyice sinirlenir) Hepsi benim suçum,hepsi ![]() ![]() ![]() Zişan: Erhan mıydı? Ne diyor? Orhan: Bizi çaya çağırıyor ![]() ![]() (FON) Fikret:N’olacak abla?Bu durumda ben hiç kitap alam artık ![]() Güzin:Ben de alamam ![]() ![]() Fehiman:Boşuna heveslenmeyin ![]() ![]() ![]() Güzin:Napacağız? Fikret,ne dedin amcama telefonda? Fikret: (Endişeli)Babam farkına varmadı değil mi benim aradığımın? Güzin:Hayır,çok sıkıntılıydı ![]() ![]() Fikret:Amcama dedim ki;bizim evde tansiyonlar yükseliyor ![]() ![]() ![]() (FON) (ZİL SESİ) Fehiman:Kimoo? Zühal:Benim Fehiman ![]() (KAPI AÇMA SESİ) Zişan:Buyuuur Zühal,hoş geldin ![]() Zühal:Zişan abla sırf yeni elbisemi görmen için geldim ![]() Zişan:Bütün giydiklerin gibi bu da yakışmış Zühal ![]() ![]() Zühal:Eşime de aldık ![]() ![]() ![]() Zişan:Zühal n’oldu,mirasa mı kondun? Daha yenilerde borçtan yakınıyordun ![]() Zuhal:Amaan Zişan abla,borçtan kurtuluş mu var? Zişan:Zühal böyle davranırsan nasıl kurtulacaksın? Zühal:O kadar büyütme canım ![]() ![]() ![]() ![]() Zişan:Zühal inan seni hiç anlamıyorum ![]() Zühal:Alıştım Zişan abla ![]() Zişan:Ne vermesi,Orhan beyin sinirleri iyice bozuldu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zühal:Ne yapsın canım ![]() ![]() Zişan:Olur mu hiç Zühal ![]() ![]() ![]() Fehiman: (Seslenir) Kapattım anne ![]() ![]() ![]() Zühal:Hiç kalkar mıyım? Kahveni ve seni bekliyorum ![]() Fehiman:İşte geldim ![]() ![]() ![]() ![]() Zühal ![]() ![]() Fehiman:Annem buğlama yaptı ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
6 Kişilik Skeç - Borç |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() 6 Kişilik Skeç - Borç(ZİL ÇALAR) Zişan:Güzin’dir,kalkma kızım ben açarım… Gel Güzin ![]() ![]() Güzin ![]() Zühal:Evet Güzinciğim ![]() ![]() Güzin:Ayy ay,burkulmasaydı da ayağın,poşetlerini getiremeseydim evine ![]() ![]() ![]() Zühal:Evet,nasılım ama? Güzin: Hıh,ben giyinsem bana da yakışır ![]() ![]() Zühal: Karıştırma o tarafını ![]() ![]() (FON) Fehiman:Babacığım,geciktin ![]() ![]() Orhan: (Dalgın) Annen biliyor sanıyordum,onun için bir daha aramadım ![]() Fehiman: Annem gecikebileceğini söyledi de bu kadar tahmin etmedik ![]() ![]() Orhan:Evet oradaydım ![]() ![]() Fikret:Evet babacığım,nasıl sıkıntınız azaldı mı? Orhan:Bu gidişle çoğalacağa benziyor ![]() Zişan:Güzin,yemeği getiriyor musun kızım? Güzin:Evet anne,şimdi getiririm ![]() Zişan:Orhan,Nurhanlara gittin mi? Orhan:Gittim,kapıda ayakkabılar vardı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fikret: (Heyecanlı) yeni buzdolabı mı almışlar? Orhan: Evet,İlhan keyif içinde, “Dayı,biz no-frostla mikrodalga aldık,gel bak ![]() Fikret:Babacığım,biz de alalım o dolaptan ![]() ![]() ![]() Orhan:Koyun can derdinde,kasap et derdinde… Zişan:Eee, ne yaptın peki? Çok sıkıcı bir durum ![]() Orhan:Önce bir şey demedim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zişan ![]() onra ne oldu? Orhan:Enişte geldi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zişan:Ayy anlatma yeter,bu ne biçim iş? Orhan:Bu biçim iş işte ![]() ![]() Güzin:Yemeğe buyurun,her şey hazır ![]() Orhan:Oturalım hadi ![]() ![]() ![]() Zişan:Engin’e de gidecektin bugün ![]() ![]() Orhan:Ne gezer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zişan:Biz de onları iyi bilirdik ![]() ![]() ![]() Orhan ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zişan:Anneciğim derdi de anlamazdım,daha doğrusu inanmazdım ![]() ![]() ![]() Orhan: Büyüklerimizi yeni yeni anlıyoruz Zişan ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zişan:Aman değirmen sele gitmiş… herkes birbirinden beter ![]() ![]() ![]() ![]() Orhan:İç üstüne bir bardak su ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
6 Kişilik Skeç - Borç |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() 6 Kişilik Skeç - Borç(FON) Zühal:Mahvolduk Zişan abla,mahvolduk ![]() Zişan:O kadar üzülme Zühal,bir kolaylık olur inşallah ![]() Zühal:Ne kolaylığı Zişan abla ![]() ![]() ![]() ![]() Zişan:Bu nasıl iş ki,sizin kredi kartınızın ne işi var onun elinde? Zühal:Bilmiyorum,eşim sağa sola verip,iyilik yaptığını düşünüyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zişan:Mecbur ödeyeceksin ![]() ![]() Zühal:Eşim eşyaları kaçıralım diyor ![]() ![]() ![]() Zişan:Ah Zühal,biz bu musibeti hak ettik,hak ettik ![]() Zühal:Zişan abla öyle deme ![]() ![]() Zişan:Var var ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|