Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
başlatan, ilk, kurtuluş, kurşunu, savaşını, sıkmıştır

Kurtuluş Savaşını Başlatan İlk Kurşunu Kim Sıkmıştır

Eski 10-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kurtuluş Savaşını başlatan ilk kurşunu kim sıkmıştır

Kurtuluş Savaşı fiilen Atatürk' ün 19 Mayıs 1919' da Samsun' a çıkmasıyla başlamıştır
Millî Mücadele’nin başlamasına sebep olan ilk kurşunun kim tarafından atıldığı tartışılmaktadır
Resmî kayıtlarda ve ders kitaplarında ilk kurşunun, İzmir’in işgâli esnasında (15 Mayıs 1919) Gazeteci Hasan Tahsin Recep (Osman Nevres) tarafından atıldığı yazılmaktadır
Yazar Kadir Aslan’ın geliştirdiği bir teze göre ilk kurşun; Hasan Tahsin’den takrîben 5 ay önce Hatay’ın Dörtyol ilçesine bağlı Karakese Köyü’nden Mehmet Çavuş (Kara) tarafından, Fransız ve Ermeni işgâlcilerine karşı 19 Aralık 1918’de atılm

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 10-24-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Kurtuluş savaşı ne zaman nasıl niçin nerde başladı

Kurtuluş Savaşı, 1 Dünya Savaşı'ndan yenik çıkan Osmanlı İmparatorluğu'nun savaşı kazanan devletlerce işgali sonucunda Misak-ı Milli sınırları içinde ülke bütünlüğünü korumak için girişilen çok cepheli siyasi ve askeri mücadelenin adıdır 1919-1922 yılları arasında gerçekleşmiş ve 24 Temmuz 1923'te imzalanan Lozan Antlaşması ile resmen sona ermiştir İstiklal Harbi veya Milli Mücadele olarak da bilinir
Not: Kurtuluş Savaşımızın başlangıç tarihi Mustafa kemal Atatürk' ün Samsun' a çıktığı tarih olan 19 Mayıs 1919 olarak kabul edilir Kurtuluş Savaşı resmen 24 Temmuz 1923 de Lozan antlaşması ile resmen sona ermiştir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com