Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kahramanları, milli, mücadele, nurettin, sakalli

Nurettin Sakalli - Milli Mücadele Kahramanları

Eski 10-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Nurettin Sakalli - Milli Mücadele Kahramanları

Nurettin (SAKALLI)

(1873-1932)

Bursa'da doğdu 1893'te Harp Okulunu bitirdi 1897 Osmanlı-Yunan, Trablusgarp, Balkan ve I Dünya Savaşlarında görev aldı Irak Cephesi'nde Basra ve Bağdat Valiliği görevlerini de üstlendi1918'de Tümgeneralliğe terfi etti Mondros Ateşkes Anlaşması'ndan sonra 1919 yılında kısa süre Aydın ve izmir Valiliği görevlerinde bulundu Temmuz 1920'de Anadolu'ya geçerek Merkez Ordusu Komutanlığı, l'nci Ordu Komutanlığı görevleriyle İstiklâl Savaşı'na katıldı 31 Ağustos 1922'de rütbesi Korgeneralliğe yükseltildi 1924'te Yüksek Askeri Şûra Üyeliğine atandı Bursa Milletvekili seçilmesi üzerine 1925 yılında askerlikten emekliye ayrıldı İstanbul'da öldü

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com