Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hangı, meclısı, mudafaa, tarıhte, yuksek

Yuksek Mudafaa Meclısı Hangı Tarıhte

Eski 10-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Yuksek Mudafaa Meclısı Hangı Tarıhte

Yuksek mudafaa meclısı hangı tarıhte

YÜKSEK MÜDAFAA MECLİSİ UMUMİ KATİPLİĞİ

(1933 - 1949)

24 Nisan 1933 gün ve 14443 sayılı Kararname ile kurulmuş olan Yüksek Müdafaa Meclisi'nin teşkil tarzı şöyledir Başbakanın başkanlığında, Genelkurmay Başkanı ve Bakanlar Kurulu üyelerinden oluşur Yüksek Müdafaa Meclisine dilediği takdirde Cumhurbaşkanı başkanlık eder

Yüksek Müdafaa Meclisi'nin görevi, milli seferberlik bakımından vekillikleri verilecek vazifeleri tespit etmek ve gerekli esasları hazırlamaktır Yüksek Müdafaa Meclisi bu görevi yerine getirebilmek için senenin muayyen zamanında birbiri ardı sıra toplantılar yapar Lüzumu halinde olağanüstü de toplanabilir

Yüksek Müdafaa Meclisi Umumi Katibi, Milli Savunma Bakanlığı'nca tayin edilir Umumi Katibin, bu konudaki görevini icra etmesi için seçilmiş memurlardan oluşan bir bürosu vardır

Umumi Katip ve Bürosu milli seferberliğe ait konuları önceden hazırlamak, ilgili kuruluşlarla koordine etmek ve mütalaalar almak, sonucu Yüksek Müdafaa Meclisi'ne sunmak ve Meclisten çıkacak kararları takip etmekle görevlendirilmiştir

Yüksek Müdafaa Meclisi ve Umumi Katipliği 24 Nisan 1933 gün ve 14443 sayılı Kararnamede ana hatları ile belirtilmiş olan görevlerini bu tarihten kısa bir süre sonra 10 Ağustos 1933 günü çıkarılan 14819 sayılı Kararnameye Ek Talimatname ile yürütülür

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com