|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
alan, hayatında, marşlardan, toplum, yer, örnekler |
![]() |
Toplum Hayatında Yer Alan Marşlardan Örnekler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Toplum Hayatında Yer Alan Marşlardan ÖrneklerToplum hayatında yer alan marşlardan örnekler ![]() 75 ![]() Selam yüce milletim, selam ebedi yurdum ![]() Selam şanlı bayrağım, selam kahraman ordum ![]() Bin yaşasın milletim, bin yaşasın devletim ![]() Yetmişbeşinci yıla erdi Cumhuriyetim ![]() Yüceldi Türk milleti Atatürk'üm Seninle, Armağan bıraktığın en büyük eserinle ![]() Seni sonsuza kadar minnetle anacağız ![]() Senin eserlerini her an yaşatacağız ![]() Bin yaşasın milletim, bin yaşasın devletim ![]() Yetmişbeşinci yıla erdi Cumhuriyetim ![]() Yüceldi Türk milleti Atatürk’üm seninle ![]() Armağan bıraktığın en büyük eserinle ![]() Güneş gibi parlıyor yurdumuzda hürriyet ![]() Bir taç oldu bizlere, kurduğun Cumhuriyet ![]() Bin yaşasın milletim, bin yaşasın devletim, Yetmişbeşinci yıla erdi Cumhuriyetim ![]() Bizler Cumhuriyetin sahibi, bekçisiyiz ![]() İşte altmışbeş milyon, Atatürk'ün sesiyiz ![]() Prof ![]() ![]() 50 ![]() Müjdeler var yurdumun toprağına taşına ![]() Erdi Cumhuriyetim elli şeref yaşına ![]() Bu rüzgârla şahlanmış dalga dalga bayrağım ![]() Başka bir tuğ yaraşmaz Türk’ün özgür başına ![]() Cumhuriyet, özgürlük, insanca varlık yolu ![]() Atatürk’ün çizdiği çağdaş uygarlık yolu ![]() Yıllan bir çığ gibi aşarak hafta hafta Koşuyoruz durmadan kadın – erkek bir safta… Elimizde meşale, ilke Atatürk, Işıklarla donattık ülkeyi her tarafta… Cumhuriyet, özgürlük, insanca varlık yolu, Atatürk’ün çizdiği çağdaş uygarlık yolu ![]() Aynı kandan feyiz alır bunca toprak, bunca taş ![]() Kılıç tutan bilekler, verdi sabanla savaş ![]() Tekniğin dev nabzında her adım, her dakika, Çarklarda aynı tempo, yüreklerde aynı marş ![]() Cumhuriyet, özgürlük, insanca varlık yolu, Atatürk’ün çizdiği çağdaş uygarlık yolu ![]() Biz yürekten bağlıyız elli yıldır bu yola ![]() “Yurtta barış” ilk hedef ![]() ![]() Koparamaz hiçbir güç bizi millî birlikten, Ata’mızın izinde koşuyoruz kol kola… Cumhuriyet, özgürlük, insanca varlık yolu, Atatürk’ün çizdiği çağdaş uygarlık yolu ![]() Yaşasın hür ulusum, soylu gencim, benliğim, Yaşasın şanlı ordum, sarsılmaz güvenliğim ![]() Ersin elli yıllarım nice mutlu çağlara ![]() Örnek olsun cihana devletim, düzenliğim ![]() Cumhuriyet, özgürlük, insanca varlık yolu, Atatürk’ün çizdiği çağdaş uygarlık yolu ![]() Bekir Sıtkı ERDOĞAN 10 ![]() Çıktık açık alınla on yılda her savaştan; On yılda on beş milyon genç yarattık her yaştan ![]() Başta bütün dünyanın saydığı Başkumandan; Demir ağlarla ördük Ana yurdu dört baştan ![]() Türk'üz Cumhuriyet'in göğsümüz tunç siperi, Türk'e durmak yaraşmaz, Türk önde Türk ileri ![]() Bir hızla kötülüğü geriliği boğarız, Karanlığın üstüne güneş gibi doğarız ![]() Türk'üz bütün başlardan üstün olan başlarız; Tarihten önce vardık, tarihten sonra varız ![]() Türk'üz Cumhuriyet'in göğsümüz tunç siperi, Türk'e durmak yaraşmaz, Türk önde Türk ileri ![]() Çizerek kanımızla öz yurdun haritasını, Dindirdik memleketin yıllar süren yasını ![]() Bütünledik her yönden istiklâl kavgasını ![]() Bütün dünya öğrendi, Türklüğü saymasını ![]() Türk'üz Cumhuriyet'in göğsümüz tunç siperi, Türk'e durmak yaraşmaz, Türk önde Türk ileri ![]() |
![]() |
![]() |
|