Kestaneli Bulgur Pilavı |
|
|
#1 |
|
Şengül Şirin
|
Kestaneli Bulgur PilavıKestaneli Bulgur Pilavı Malzemeler 10-15 adet kestane 2 yemek kaşığı kuş üzümü 2 su bardağı bulgur 3 subardağı et suyu 200 gr sadeyağ1 çay kaşığı tarçın 1 çay kaşığı tuz Hazırlanışı Kestaneleri bıçakla çizin Ateş üzerinde kabukları ayrılacak duruma gelinceye kadar közleyin Soyduktan sonra iki üç parçaya bölün Üzümleri avuç içinde ufalayarak saplarını temizleyin ve yıkayın Bulguru , kestaneleri ve kuş üzümünü tencereye koyun Et suyunu tuzlayıp kaynatın Bulguru üzerine ilave edip kapağını örtün Üç dakika orta ateşte ve sonra kısık ateşte bulgurlar suyunu çekip göz göz oluncaya kadar pişirin Tavada yağı kızdırın ve bulgur pilavının üzerinde gezdirin Üzerine tarçın serpip yirmi dakika çok kısık ateşte demlendirin Tabağa alıp tavuk eti ve yoğurtla servis yaabilirsiniz Afiyet olsun![]()
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır |
|
|
|